Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) F34R válasza Rimuru (#998) üzenetére


F34R
nagyúr

Manual tiling nelkul elni sem tudnek valoszinuleg......

(#1002) bambano válasza Rimuru (#1000) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

elvileg nem lehetetlen a dolog, persze nem az, hogy karakteresen böngéssz, hanem az, hogy X nélkül böngéssz. a konzolt mostanában már framebufferként, grafikusan hajtják, ami önmagában ökörség, de lehetővé tenné, hogy ablakozó meg X nélkül grafikusan böngéssz.

a régi linuxokban volt svga driver is, volt olyan konzolos képnézegető, ami a nézegetés idejére átváltott valamelyik svga üzemmódba. filmet is lehetett így nézni, észre sem vetted volna, hogy nem X van alatta.

nem olyan lehetetlen küldetés ez...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1003) N0zer0 válasza Rimuru (#998) üzenetére


N0zer0
senior tag

Néztem én is az awesome-ot, meg a i3wm-et, és a ratpoisont, de azok már olyan szinten fapadosak (tiling WM), mintha grafikus parancssor előtt ülnék. Tényleg csak Chuck Norrist is simán leverő überlinuxereknek való, átlag felhasználónak (még akkor sem, ha egyébként nem kezdő linuxos) még csak megfontolásra sem ajánlom. Minimum Openbox (abból azért már lehet olyat kicsiholni, hogy átlag felhasználónak is kezelhető legyen), vagy a kevésbé bevállalósoknak LXDE (ez is egy testre szabott és kiegészített Openbox), vagy ezeknél összetettebb, Xfce, és felfelé a csillagos ég, egészen a KDE-ig bezárólag. Régen a GNOME-ot is bírtam (a 2-es verziót), de nekem az a bajom a 3-assal, hogy ahhoz képest, hogy megjelenésileg nem egy nagy szám, de majdnem annyira zabálja az erőforrásokat, mint a Unity vagy a KDE. Persze, kinek mi tetszik, mit szokott meg, milyen programokat használ, de az Xfce sem olyan pehelysúlyú, mint amilyennek elkezdték fejleszteni. Ha pl. sok Gtk-s programot tol valaki, akkor nyilván lehet nem a legjobb döntés KDE-n futtatni őket, és fordítva.

(#1004) _BOZONT_ válasza Rimuru (#1000) üzenetére


_BOZONT_
tag

nem az a plane hanem amikor webbfejleszto ceget keresnek meg hogy w3m meg links-re legyen optimalizalva es csak nezenek :)

(#1005) _BOZONT_ válasza bambano (#1002) üzenetére


_BOZONT_
tag

annnnno cisco-n neztunk igy filmet alul par sor maradt router configra felette meg (mar sajnos nem emlekszem pontosan) valami mplayer "addons" al mukodott a moka, es ment gyonyoruen a film.

(#1006) N0zer0 válasza _BOZONT_ (#1004) üzenetére


N0zer0
senior tag

Pedig nem nehéz linksre is optimalizálni az oldalt. Alapvetően a modern, tableless, CSS-kódszeparált (HTML strict) weboldalak jól jelennek meg szöveges felületen. Arra kell figyelni, hogy legyenek meg az alternatív kép/elemleírások és nem szabad JS-re/Flash-re/Javára építeni. Nem nagy szám ilyen oldalt csinálni, meg érdemes is, mert a keresőbotok is karakteresen olvassák a cuccot, és az ilyen weboldal keresőbarátabb SEO szempontjából.

Mondjuk mindennaposan tényleg mazohizmus lynxel netezni, az csak vészesetre való, mikor konzolban van valaki, és nincs kéznél más, csak a lynx, mc, nano, vim és hasonló alkalmazások. Legutóbb nekem a lynx akkor jött jól, mikor Arch telepítéssel szenvedtem, és rá kellett nézni leírásokra.

(#1007) F34R válasza N0zer0 (#1003) üzenetére


F34R
nagyúr

awesome ? no way, i3wm --- manaul tiling that's a lie, just simple splitted horziontal and vertical select.

talan meg stumpwm volna alkalmas arra ahogy en szeretem hasznalni az ablakkezelest.
kar hogy lips-ben nem vagyok eros.

(#1008) _BOZONT_ válasza N0zer0 (#1006) üzenetére


_BOZONT_
tag

2014ben flash emg java oldalt csinalni vicc... html5+css3 ennek latom ertelmet. de meg html4 is lehet linksre "optimalizalni"

(#1009) Rimuru válasza N0zer0 (#1003) üzenetére


Rimuru
veterán

Nem értem hogy a fapadosságot miért hozod össze a tillinggel. Awesome-ban azt csinálok amit akarok csak Lua kell hozzá (és persze megírni). Semmit több nem vagyok egy átlagos felhasználótól, mégis használom és szeretem úgy működik ahogy én szeretném (ezért kényelmes is). Hittérítésbe meg nem is kezdek bele, őszintén nem érdekel hogy ki mit használ, mindenkinek más a jó.

(#1002) bambano: Egyszer néztem telepítés közben filmet mplayerrel, de igazából nem tudom hogy mi hajtotta meg.

Vigyázat, csalok!

(#1010) lionhearted válasza bambano (#986) üzenetére


lionhearted
őstag

Ha betörsz egy user gépére, akkor mennyivel nehezebb a user jelszavát törni, mint a rootét? Ha nem r=1 az igazi root, akkor megfelelő jelszópolicyval ez kerülhető probléma, hiszen mindig lehet ugyanolyan nehéz a user és a root jelszava is.

Nyilvánvaló, de shit happens, és látod, vannak is példáid.

Tegnap még működött...

(#1011) Fritz Teufel


Fritz Teufel
addikt

Nekem az xfce talán még tetszene, de nem tudom elfogadni, hogy a desktop tearingel. Érdekes, hogy a filmek nem, csak az ablakok mozgatásánál az oldalsó széleken. Remélem ez nem feature. Egyből dobtam is vissza a Gnome-os Manjarót. Egyébként nem kért sokkal kevesebb delejt, mint a Gnome

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1012) kispx válasza Fritz Teufel (#1011) üzenetére


kispx
addikt

Gnome fallback-et használsz?
Menyi MB-ot zabál pluszba az XFCE-hez képest?
Notebooknál melyik meríti jobban az aksit?

(#1013) Fritz Teufel válasza kispx (#1012) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Nem a fallback-et használom, nem komálom a start menüt, a Gnome 3 rajongója vagyok.

Jelenlegi állapot: 1.1 GiB memória foglalt, Swap 384 MiB

Folyamatok:
Chrome 4 nyitott tabbal
Skype
Dropbox daemon
Felcsatolt tablet
qBittorrent - egy letöltés, kettő feltöltés és kettő leállított letöltés előre foglalt területtel
az apróságokat nem írom

A memória nagy részét a qBittorrent viszi. A Gnome ~750 körül szokott foglalni, ha ugyan így használom, de nincs qBittorrent rázavarva.

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1014) Fritz Teufel


Fritz Teufel
addikt

Kellene egy kis segítség, mert megőrülök, nem találom a megoldást:
USB-n összekötöm a tabletet és a laptopot. Felugró ablak, 'Megnyitás ezzel: Fájlok' (Nautilus) vagy 'Kiadás'
Ha megnyitom a Krusadert, az meg nem látja, igaz, a lemezkezelő sem. Hogyan kellene ezt a ratyit felcsatolni? A gyerekek játszanak drag&drop-ot két nyitott ablak között, amikor ezt megoldhatnám intelligens módon a Krusaderben is.

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1015) N0zer0 válasza Rimuru (#1009) üzenetére


N0zer0
senior tag

Maradjunk abban, hogy szerény vagy, és nem átlag felhasználó. Persze, mások vagyunk, mások az igények, téríteni sem akarok, de átlag felhasználót onnan ismerni meg, hogy ha meglát ilyen awesome-ot vagy hasonlót, ijedtében kivágja az ablakon a gépet, nehogy radioaktív óriáspók másszon ki belőle, még a hálózatból is elfelejti kihúzni. Átlag felhasználó a Windows lelkivilágán is nehezen igazodik ki, nemhogy linuxozzon, vagy spéci ablakkezelőzzön.

Még magamat sem tartom átlag felhasználónak, de én úgy vagyok vele, hogy nem 1970 meg '80 van, meg elmúlt az nc/mc és a Windows 95 kora is, a minimum 2 magos, de inkább több magos procik, a sok giga RAM-ok, és fejlett videokártyák világában elvárom, hogy nagy felbontású, futurisztikus, 3D effektes csilivili legyen és pár kattintás kényelem mellett teljesen kiszolgáljon a rendszer, minden csak 1-2 kattintás legyen, ne kelljen kulcsszavakat sem végigírnom, ne kelljen keresgetnem, scripteket hegesztenem, sem mágikus parancsokat megjegyeznem, meg EGA színösszeállítású ocsmányságot néznem. Nekem is van egy olyan ismerősön, aki i3wm-mel tolja, csesztetem is érte ezerrel :D

Épp ezért, nálam az Openbox az abszolút hiperminimum (KDE-t használok, de sokfélét kipróbáltam), ami az Openboxot/LXDE-t nem viszi el rendesen, Comptonnal, azt a gépet én kukázásra ítélem. Tudom, én vagyok elkényelmesedett, de ez van. Aztán én még nem is vagyok nagy igényű, nekem elég, ha közepes méretű ikonok vannak az asztalon normális háttérképpel, van tálca (rajta kitehető ikonok és alkalmazások, minimum óra dátummal, meg USB fel/lecsatoló), start menühöz hasonlító valami, vezérlőpultszerűség, meg az egész nézzen ki valahogy (transzparencia, árnyékok, a 3D effektek opcionálisak). Mások ilyen belebegő, meg dokkos menüket, meg minden szirszart elvárnak, és jogosan.

Arról nem is szólva, hogy a túl fapados ablakkezelőknek értelmét sem sokat látom, mert ha csak magában fut, akkor lehet örülni, hogy elenyésző MB memóriát használ, meg gyors vele a gép, de ha az arcába nyomsz modern böngészőt sok füllel, meg néhány GUI-s alkalmazást (főleg, ha Qt-s, de a Gtk-sok sem valami erőforrás-kímélők), akkor úgyis durván megugrik a erőforrás-használat, és nem nagyon spóroltál semmi. Manapság már nem az ablakkezelő a tétel, épp ezért nem világfájdalom mai gépeken, és a KDE azzal kezdi, hogy megkajál 5-600MB memóriát. Soknak tűnik, de nem ezen múlik, cserébe be van töltve egy csomó lib, amit nem az alkalmazásnak kell betölteni. Ha sok alkalmazás fut, már nincs olyan nagy különbség egy belakott rendszeren, és legalább nyújt is valamit. Persze, lehet fapados, minimálalkalmazásokat is használni, csak a spórolásnak sem látom sok értelmét, hacsak nem P3-ason tolja valaki az ipart 256 MB RAM-mal.

(#1016) tvamos válasza N0zer0 (#1003) üzenetére


tvamos
nagyúr

En vegtelen elegedett vagyok az LXDE-vel. Nem tudom... persze nem awesome... ami az folott van az nekem csak csicsa, meg giccs. Ami alatta van, az meg mar tul hardcore.
Mondjuk... nano-val irogatni dokumentaciot... no, az nagyon nem hianyzik! Hatamon a szor felall mar attol, hogy az fstab-ot atirjam vele...

(#1015) N0zer0 válasza colomb2 (#1009) üzenetére
En kitettem az asszonynak az asztalra a chrome-ot LXDE alatt... amikor megkerdeztem, hogy tetszik a linux, azt mondta, nem tudja, az mi. (Szoval nem vette eszre, hogy nem windows. Vegulis, a facebook ugyan az...)

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1017) Fritz Teufel


Fritz Teufel
addikt

Ezen az útvonalon megtaláltam a tabletet a Krusaderben:
/run/user/1000/gvfs/mtp:host=%5Busb%3A002%2C031%5D/Tablet

Látni mindent látok, de nem lehet még csak másolni sem a Krusaderen belül. A Krusader ráadásul minden mappaműveletnél (belép-kilép) gondolkodik. Érdekes módon a Nautilusban simán tudtam másolni és gyorsan. Ebben dolgozni viszont olyan mint a Windows Exploerben, vagyis sehogy. Piszkosul macerás egy normális kétablakos fájlkezelővel szemben. Ott legalább látom, hogy aktuálisan mit csinálok. Ehh, nem igaz, hogy erre nincs megoldás ebben a szarban! :s A Winfos ezt lazán tudja, itt semmi megoldást nem találok :(

[ Szerkesztve ]

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1018) Rimuru válasza N0zer0 (#1015) üzenetére


Rimuru
veterán

Én akkor kezdtem elmenni ilyen memóriacsökkentős irányba amikor meghalt az egyik 512MB-os modul a másik (szintén 512MB) mellől. Előtte volt fent miden (akkor még cinnamon, mate megy ilyenek nem voltak, azokat nem ismerem), de a KDE nagyobb étvágya már ott is érezhető volt. Igazából szerettem is, ha most kéne döntetnem a "nagy" DE-k között valószínű ő lenne a befutó. Viszont a Gnome shell használókat is megértem az is volt fent pár hónapot (abban az időben mikor megjelent az új shell), a használatuk is csak megszokás kérdése.

A memóriahasználat ma már nem érdekel van 8GB RAM a gépben, de mikor 512MB-tal "játszogattam" a gyorsaság és kényelem miatt felépítettem a saját "DE"-m. Sok programot kipróbáltam az évek alatt így alakult ki a mostani rendszerem ezért nincs szükségem egy DE-re se. Ma már nincs értelme annak hogy felrakjam bármelyiket is úgyse azok a programok kellenének amiket az szállít. Két éve awesome-t használok volt időm "belakni" (amúgy a mai napig szoktam rajta reszelni).

Az Openbox is nagyon jó az a másik kedvencem (awesome mellett), az sokkal jobban hasonlít működésben a többihez (ezért is lehet kényelmesebb).

tvamos: Pedig a nano az nagyon egyszerű eszköz. Őszintén én is azt szoktam használni, lassan meg kéne tanulni rendesen a vi-t. ;]

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#1019) tvamos válasza N0zer0 (#1015) üzenetére


tvamos
nagyúr

Lejart a szerkesztes... bocs!...

En nem tudom kidobni a dolgokat, marad a regi gep.

(#1018) colomb2 válasza N0zer0 (#1015) üzenetére
En a gedit ala nem akarok menni. Egereszni akarok!

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1020) Fritz Teufel


Fritz Teufel
addikt

Openbox:

Ez nekem is tetszik:

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1021) BoB válasza Rimuru (#1018) üzenetére


BoB
veterán

Tanulni kell az tuti, de ha beleölsz kis időt, rájössz hogy a vi / vim sokkal jobb.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1022) Rimuru válasza BoB (#1021) üzenetére


Rimuru
veterán

Most is tudom hogy milyen jó, de lusta voltam komolyabban foglalkozni vele. Párszor eszembe jut hogy már tényleg váltani kéne, de mindig elmarad mivel nincs nagy ösztönző erő. Komolyabb dolgot megcsinálom másképp, egy config szerkesztéséhez meg elég a nano. Amúgy sok olyan dolgot használok ami vi like kiosztással rendelkezik.

Vigyázat, csalok!

(#1023) _Dumber_


_Dumber_
őstag

Válasz erre a hsz-re
(azért ide mert a másik fórumot nem akarom összeszemetelni)

Te minden problémánál vissza akarod tenni a wint?

1 éve kezdtem a mostani linuxokkal foglalkozni (a 15 évvel ezelőtti linuxos éveimet most hagyjuk), mert megelégeltem a Win lassúságát. Volt egy csomó probléma, és megoldásra váró dolog mikorra át tudtam álni (kb 3 hónap volt, ugyanis én 1 napot sem hagyhattam ki mert munkaeszköz a gépem)

Nekem van egy programom. Ez egy CAD program. CSAK WIN7-en megy.. - wine nem eszi meg) Ezzel dolgozom naponta több mint 8 órát. Ez volt a linux Achilles sarka. Jelenleg vmware alatt fut folyamatosan.. és gyorsabban mint nativan teleptett windows alatt.
Ebből a programból naponta kb 20-25 levelet küldök, és ugyanennyi levélből fogadott file-okat dolgozok fel.
Samba-val és egy mappával minden átzsilipelés megoldva.
A win csak a host-ot látja, netre nem tud kimenni. Ezért minden nem kellő dolog leállítva rajta. Mint pl vírusírtó, tűzfal, stb. Nincs is feltelepítve a winre csak a CAD progi, és egy PDF nyomtató, valamint a - szintén samban keresztül elért - linuxos gépen nyomtatói.
Mindezt úgy, hogy a cégben hálózai sambaserverre mentek, amit a winem közvetlenül nem lát, csak a linuxra felcsatolva és továbbosztva sambaval a win es vmware-re.

Sony xperia P-t szintén a vmware alól frissítem.

Szerintem nincs lehetetlen, csak nem kell feladni ...
Szóval hajrá.. Megy a ROMcsere virtuális gép alól is :)

[ Szerkesztve ]

(#1024) N0zer0 válasza BoB (#1021) üzenetére


N0zer0
senior tag

A vim-et én is tanulom jelenleg, mikor időm engedi. A gépírás az megy, szóval bele fogok jönni, nem okoz gondot mindenféle parancsbillentyűt nyomkodni, de még nem tudom rendesen használni, tanulni kell hozzá. Ráadtam a fejem, mert a profik tényleg szinte mind vimeznek és emacsoznak, tuti nem véletlen.

(#1025) Rimuru válasza _Dumber_ (#1023) üzenetére


Rimuru
veterán

Flashtool van Linuxra is, persze ha azt használod.

Vigyázat, csalok!

(#1026) N0zer0 válasza Fritz Teufel (#1017) üzenetére


N0zer0
senior tag

Hányas Heimdallt használod, hogyan telepítetted? Itt találtam róla leírást. Gyanús, hogy nem jó helyről nyitod meg, valami értelmesebb formában kéne mountolva lennie.

mc-vel vagy másik Commanderrel is kipróbáltad, hogy úgy lassú-e?

Amúgy meg a qBittorrent memóriaigénye erősen csökkenthető, ha leveszed a beállításoknál a lemezcache méretét.

(#1027) _Dumber_ válasza Rimuru (#1025) üzenetére


_Dumber_
őstag

Ezt nem is tudtad .. köszönöm.
Egyébként nem azt használtam, hanem a SUS-t. Enyém nem rootolt.

(#1028) _Dumber_ válasza _Dumber_ (#1027) üzenetére


_Dumber_
őstag

mármint : ....tudtam.....

(#1029) Fritz Teufel válasza N0zer0 (#1026) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Heimdall 1.4.0 Egyébként egy másik fórumon két fájlt is írtak, hogy azoknak hiányozhatnak, holna délelőtt utánanézek, hogy megvannak-e. Ma már nincs hozzá kedvem. Meccs... :C

Csak a linkelt útra van mountolva a tablet és csak olvasási jogom van hozzá Krusader alatt. Úgy tűnik, nem nagyon tudja kezelni. Mással nem próbáltam.

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1030) Apollyon válasza bambano (#1002) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Azt észrevettem már hogy a <linuxos> felhasználói szokásaidat nem igazán szoktad kiadni, de ezek után már tényleg kíváncsi vagyok hogy egy ilyen advanced user mint te, mit használ.

Szóval: DE-t vagy WM-et használsz-e, esetleg a PH-t is links-ből csapatod? Végülis a fórumozás inkább text based, avatar nem sokat számít ;] Egy ilyen minimál adatot megoszthatnál :P

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1031) BoB válasza Apollyon (#1030) üzenetére


BoB
veterán

Csak a munka kapcsán emlegeti a linux-ot. Lefogadom hogy otthon win-en nyomja :))

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1032) bambano válasza Apollyon (#1030) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

debian squeeze, 2-es gnome, metacity, 8.1-es firefox, 2-es tbird. a melóm zömét gnome terminálból nyomom, távoli karakteres eléréssel.

filozófiám alapja: ha nem romlott el, ne akard megjavítani. nincs verziószám hajhászás, mert minden váltás szolgáltatás-kieséssel jár és költséget okoz. a másik alaptételem: amit nem telepítettél fel, az nem okoz biztonsági problémát.

nem használok windowst, amikor csak lehet, kerülöm. eddig még mindig sikerült saját gépen kikerülni, de néha ügyfél gépén látom, messziről :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1033) BoB válasza bambano (#1032) üzenetére


BoB
veterán

Hmm. A filozófiádat követve nem értem miért használsz Firefox 8.1-et. Debi 6 nem a 3.6-os FF-el jött ki? Akkor miért basztattad? :)

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1034) bambano válasza BoB (#1033) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

debianban egyáltalán nincs firefox, iceweasel meg icedove vagy hogyhíjják, van.
de igazad van, nem tbirddel levelezek, hanem a debianos icedove-val.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1035) BoB válasza bambano (#1034) üzenetére


BoB
veterán

Gyakorlatilag az ugyanaz, de ezt Te is tudod.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1036) tvamos válasza N0zer0 (#1024) üzenetére


tvamos
nagyúr

Feltelepitettem en is a vim-et, de... nekem ez nem baratom.

(#1025) colomb2 válasza _Dumber_ (#1023) üzenetére
MTK droid tools? Az jol jonne... majd...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1037) Rimuru válasza tvamos (#1036) üzenetére


Rimuru
veterán

MTK processzoroknál cappa72 az ügyeletes, nála érdeklődnék.

Vigyázat, csalok!

(#1038) N0zer0 válasza tvamos (#1036) üzenetére


N0zer0
senior tag

Tanulni kell a használatát. A vim-ben az a lényeg, hogy nem használsz egeret, mindent a billentyűzetről oldasz meg. A vim-hez az is erősen javallott, hogy tudj 10 ujjal gépírni.

(#1039) tvamos válasza Rimuru (#1037) üzenetére


tvamos
nagyúr

O azt irja, ne eroltessem a wine-t.

(#1038) N0zer0 válasza tvamos (#1036) üzenetére
Ertem, hogy nincs eger, azert nem eroltetem tovabb.
Marad a gedit, meg a libre office. ( meg a sudo nano...)

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1040) N0zer0 válasza bambano (#1032) üzenetére


N0zer0
senior tag

Hát, azért a 3.6-os Iceweasel, és a 8.1-es Firefox nagyon durva, a főverzió 30-asnál jár, az alfa, amit használok, az 32-esnél. Azért volt azóta nemi fejlődés (meg az Australis felülettel visszafejlődés is sajnos), javítottak a hardveres gyorsításon, fejlődött a HTML5 támogatás, megjelent pár új médiaformátum (DASH, végre bejött a h264 támogatása alapból), meg javítottak egy rakat bugot és biztonsági rést. Értem én, hogy nem hajhászod a friss verziókat, de a böngésző tipikusan egy olyan terület, hogy tényleg javallott a legfrissebbet használni, a net is folyton változik és fejlődik. A másik ilyen terület a médialejátszók szoktak lenni.

A Thunderbird viszont tényleg nem fejlődik sokat, abból elmegy a 2.0-ás verzió, bár már az is a 24.6 verziónál jár.

Szerintem FF-ból nyugodtan próbáld ki az alfát, nem kell telepíteni sem, csak letöltöd az Aurora Firefox channelből a megfelelő architektúrás változatot, tar.gz-ben van, kibontod valahová, használod a binárist. Ha nem jön be, fájdalommentesen törlöd, nem gányol bele semmit a rendszerbe, megfér a 8.1-es telepített FF mellett. Esetleg, ha extra óvatos vagy, akkor csinálsz neki külön felhasználói profilt is (firefox -profilemanager), amit majd (firefox -p újprofilneve) formában indítasz, de ez nem kötelező. Ugyanez Villámmadárral is eljátszható.

(#1041) Rimuru válasza tvamos (#1039) üzenetére


Rimuru
veterán

Wine-t én se ajánlanám semmi ilyesmire.

Vigyázat, csalok!

(#1042) joecontra válasza N0zer0 (#1040) üzenetére


joecontra
addikt

Nekem a 30-as Firefox olyan rozoga amilyen egyik másik se volt. Egyfolytában összeomolgat még egyszerű böngészés közben is. Eljutott odáig is, hogy megnyitáskor egyből az összeomlás-bejelentő jött elő.

Üdv,
J

(#1043) N0zer0 válasza joecontra (#1042) üzenetére


N0zer0
senior tag

Ez a hiba még a 32-es alfában is benne van, főleg a facebook.com-on omlik össze. Ezek szerint minden verzióban benne van a hiba, a stabilban is, meg kell várni, míg javítják.

Esetleg, ha túl sokat omlik össze, akkor csinálj magadnak új profilt, nézd meg, hogy azzal jelentkezik-e. Ugyanis akkor is szarakodik a FF, ha a profilja összekuszálódott, egy idő után könnyen megesik.

(#1044) joecontra válasza N0zer0 (#1043) üzenetére


joecontra
addikt

Azon már túl vagyok. Vadonatúj profillal is csinálta. Kár érte pedig jó kis kiegészítők vannak hozzá.

Azóta Chromium-ot használok, a K&H netbankolás is hibátlanul megy vele (Firefox-szal voltak gondok).
Apropó: Chromium-hoz van működő YouTube letöltő?

Üdv,
J

(#1045) BoB válasza joecontra (#1044) üzenetére


BoB
veterán

A világ legjobb youtube letöltője a youtube-dl

Ha nem zavar hogy terminálos.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1046) Fritz Teufel


Fritz Teufel
addikt

Milyen csomag hiányozhat, ha az Empathy-ban az Üzenetküldő és VoIP-fiókoknál az új fiók hozzáadása nem lehetséges? Az új fiók hozzáadása ablakban a legördülő menü nem aktív. Eközben az Onlie fiókok meg vannak adva. Valami hiányzik, de nem jövök rá, hogy mi.
Egyébként van jobb vagy használhatóbb mint az Empathy? Eddig csak ezt használtam, mivel ez az alap a Manjaro Gnome-ban.

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1047) joecontra válasza BoB (#1045) üzenetére


joecontra
addikt

Szia!

Köszi a tippet, a legkevésbé sem zavar, hogy terminálos.
Kipróbáltam, jó lesz!

Köszi!

Üdv,
J

(#1048) Fritz Teufel válasza Fritz Teufel (#1046) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Remek! A 'telepathy/telepathy-gabble - XMPP connection manager' csomag hiányzott, a többi opcionális függőség nem is szükséges. Nem kellett semmit állítani, azonnal betöltötte az online fiókokat :)

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#1049) Rimuru


Rimuru
veterán

Decepticon: Pidgint szerettem, de a Thunderbirdben lévőt is használtam

---

Nem értem mit csinálnak az emberek hogy összeomlik náluk a Firefox.

joecontra: A youtube-dl nagyon jó cucc, én csináltam hozzá zenity-s scripteket.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#1050) Fritz Teufel válasza Rimuru (#1049) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

A Thunderbird-ben lévőt én is próbáltam, de az FB fiókot nem akarja felcsatolni. Eljut a hitelesítésig, majd visszadob, hogy 'Hiba: Nincs felhatalmazva (rossz jelszót adott meg?)' Marhaság, jó jelszót adok meg.

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.