Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20001) totron válasza F34R (#19998) üzenetére


totron
addikt

Továbbra is fújj LILO?

sh4d0w: jól emlékeztem: 5-ös Androidnál még frissített állapotában sem lehet linkelni - későbbi verziókban biztosan.

(#20002) sh4d0w válasza totron (#20001) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Ah, azt sem tudom, melyik telefonomon volt 5-ös :D

https://www.coreinfinity.tech

(#20004) totron válasza #20749568 (#20003) üzenetére


totron
addikt

Nem tudom most nézni, de a kopaszgyereket úgy sem múlhatja felül, alul, mellé, ilyesmi.

(#20005) F34R válasza totron (#20001) üzenetére


F34R
nagyúr

Nem tudom mennyire mukodik jol friss hardveren... UEFI-s particioval.

(#20006) Rimuru válasza #20749568 (#20003) üzenetére


Rimuru
veterán

Igen. :DDD

Vigyázat, csalok!

(#20007) totron


totron
addikt

A mai bájos agyfasz is megvan: kuelfoeldoen. Ezt egy jelenkori URL-ből másoltam. Ja.

(#20008) Dhampir válasza totron (#20007) üzenetére


Dhampir
félisten

Távirati stílus.

(#20009) Dhampir válasza #20749568 (#20003) üzenetére


Dhampir
félisten

Sérült embertársunk is lehet, és amiatt beszél másképpen.

(#20010) totron válasza Dhampir (#20009) üzenetére


totron
addikt

A böngésző címsorán keresztül?:D Ez nem az a történet.

(#20011) cigam válasza F34R (#19998) üzenetére


cigam
félisten

Amit az Ubuntu gyorsan, de kétes eredménnyel javított ;]

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#20012) F34R válasza cigam (#20011) üzenetére


F34R
nagyúr

:C szeeep.

(#20013) sh4d0w válasza cigam (#20011) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Nagyon vicces ez a cirkusz. Eleve root kell, hogy kihasználhasd a hibát, de akkor meg nem ezzel fogod cseszni az idődet, hanem hátsó kapu építésével.

https://www.coreinfinity.tech

(#20014) Rimuru


Rimuru
veterán

Uby, nem offolom a kezdot.
de mást úgy sem tudtam volna válaszolni, mert nem ismerem a transit - pont az a lenyeg hogy egyaltalan nem kell ismerned, torrent klienstol fuggetlenul fogod allitani a tuzfal szabalyokat.

Vigyázat, csalok!

(#20015) ubyegon2 válasza Rimuru (#20014) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

pont az a lenyeg hogy egyaltalan nem kell ismerned, torrent klienstol fuggetlenul fogod allitani a tuzfal szabalyokat.

Akkor ez nekem nagyon megy, mármint a nemismerés, soha nem állítgattam tűzfalszabályokat, a default gufw meg sok vizet nem zavar, ha bekapcsolom, szerintem az csak a Winesek miatt van fenn, hogy megnyugodjanak.

De tényleg nem kavarok be én se a kezdőbe, ez a grub2 mizerie érdekelt inkább, de ez is csak pár napig, míg erre a szokatlanul lassú T-s mobilnetre vagyok kötve. Ill ez se érdekel tovább, majd frissítek otthon wifin, itt most nincs se tartalék SSD-m pár OS-sel, tán még pen sincs velem. De mintha csak az UEFI-nél kavarna be ez a grub2 update. Az meg zavarja a halálf*szát. ;]

(#20016) Frawly válasza Dhampir (#20008) üzenetére


Frawly
veterán

Majdnem. Ez egy német szabvány, hogy az umlautos magánhangzókat jelölik kettősbetűvel is, olyan eszközökre szánva, amik nem támogatják ezeket. Pl. ö=oe, ü=ue, ä=ae. Ezt viszont használják a magyarok is, bár ma már nem divat, mióta minden támogatja a Unicode-ot, de ilyen URL címekben lehet vele találkozni, még ha elméletben már URL-ben is támogatott lenne. Valóban használták táviratokban is, mert ott nincsenek ékezetes karakterek.

Még kedvenc főhősünk, Lionheart Poettering nevében is előfordul ez. Valójában Pöttering lenne a neve, ö-vel is kéne ejteni, de mivel külföldön született és él, ezért külföldiesített egyszerűsítéssel van a nevében az ö.

Illetve nálunk magyaroknál van ennek egy olyan variánsa is, hogy a hosszú ékezetes karaktereket ékezet nélkül duplázzák: á=aa, ú=uu, í=ii, ó=oo. De az ő/ű-vel nem lehet ezt megcsinálni, az már mindenképp problémás, nem lehet vegyíteni, hogy ooe/uue. Vagyis lehetne lehet, mert nem megy ki a távirati rendőrség gumibotozni, de nem szokás.

(#20004) totron: hát ehelyett az Aweriot által linkelt videó helyett inkább nézném a YT-os kopaszokat. Ez a magyar videó valami hihetetlen gáz, ott enyeleg benne, semmi mondanivalója nincs, de legalább konkrétumot se mond. A YT-os kopaszok videóiból legalább lehet egy csomót tanulni.

[ Szerkesztve ]

(#20017) Frawly válasza cigam (#20011) üzenetére


Frawly
veterán

Nem érint, nem használok GRUB-ot, sem GRUB2-őt. Persze ilyenkor is meglátszik, hogy uby-nak van igaza, jobbabb a GRUB, főleg MBR-rel nyakonöntve, meg mindenféle partíciótípussal meg flag-gel bonyolítva, biztonsági résekkel tarkítva. Plusz egy nagy batár 100-200 MB-os csomag, ami pl. Gentoo alatt elég sokáig fordul.

(#20018) Frawly


Frawly
veterán

Amiért benéztem: Linuxon melyik lejátszó tudja normálisan kezelni a FLAC-okhoz tartozó cue fájlokat? DeaDBeeF elvileg tudja, de mégis bugos, 00:00-kat írogat a sávokra. mpv-nek szintén nem megy, egyben játssza le az egészet. cmus meg sem nyitja. Lehet nem az OFF topikba kéne, de nem tudom mi lenne ennek a kérdésnek jó topik.

(#20019) F34R válasza Frawly (#20018) üzenetére


F34R
nagyúr

Most ezt nem ertem... van egy nagy flac fajlod (pl album) es ahhoz van egy cue. Szerintem nem fogja szetbontani neked semmi. mpd-re nezz meg ra, ha az sem tudja akkor cue split kell.

(#20020) ubyegon2 válasza Frawly (#20018) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzio)

Mivel nehéz megtalálni, segítettem. :K (főleg mivel megint marhaságokat írkálsz)

[ Szerkesztve ]

(#20021) totron


totron
addikt

Cue-t nem minden kezel, ez ősalapállás. Konvertálgatás felejtős, számos multimédiás linux fejlesztés meg extraultragáz. Dejól megmondtam (de ha egyszer így van). Annyit írtok, hogy az indulógondolat meg kiesett. Hát való ez? LILO iter mindekibe.

(#20022) Frawly válasza F34R (#20019) üzenetére


Frawly
veterán

Elvileg az Amarok-klónok tudják, de azok bloatok. Elvileg tudja a DeaDBeeF is, de gyakorlatilag meg nem. Egyébként arról van szó, amit írtál, egyetlen, egész albumnyi FLAC fájl, 40-60 perces, és a hozzá tartozó .cue fájl, hogy melyik sáv mettől meddig tart. Ezt a hézagmentes lejátszás miatt szokás így lerippelni, mert egy-két lejátszónak gondja lehet a gapless lejátszással olyan formátumoknál is, amelyek tudják. Plusz olyan formátumoknál, amelyek nem tudják, így pótolni lehet. cuetools-zal szét tudom bontani, meg átkonvertálni bármilyen formátumra, de nekem úgy kéne, hogy eleve így játsszam le PC-n. Érdekes egyébként, androidos telónak és windowsos lejátszószoftvereknek simán megy.

(#20023) Frawly válasza ubyegon2 (#20020) üzenetére


Frawly
veterán

Ez lett volna, bár én nem egészen biztos, hogy új programot keresek, meglévők is tudhatják pluginnel, meg simán lehet, hogy én csinálok valamit rosszul. Bár nem hinném, fájlok is jók, több .cue fájllal is teszteltem.

(#20024) ubyegon2 válasza Frawly (#20023) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Programok használatával kapcsolatos kérdések is jó helyen vannak/lennének ott, de ez gondolom csak az én heppem lehet, ahogy a Kezdő topik esetén is ezen rugóztam minap. Persze úgy is jó, ha minden szét van szórva, mint a disznószar, mert az is hasznos úgy.

(#20025) cigam


cigam
félisten


Magyarch, de a telepítőben "cancel" felirat van a "mégse" gombom ;]

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#20026) Frawly válasza cigam (#20025) üzenetére


Frawly
veterán

Ja, láttam én is a kollégát az Arch topikban reklámozni. Akartam is neki írni, de inkább nem szóltam hozzá semmit, mert az lett volna, hogy én vagyok bunkó meg megbántom. Megnéztem a Magyarch oldalát, de ennek így semmi értelme. Egy magyar nyelvű telepítő. De legalább verik is a mellényt, hogy érteni kell a partíciókhoz, környezeti változókhoz, tudni kell hozzá angolul, csak azoknak ajánlják a Magyarchot. Ó, de wait, akkor már ez a célközönség, aki ennek megfelel, az boldogul a vanilla Arch-csal is, aki Polyák Béla kinevezésével disztróvezetővé magyarabb disztró a magyarnál.

De ezt már a Pink Panthereseknek is próbáltam magyarázni a HUP-on, meg az UHU-soknak, hogy én nem akarom letrágyázni a munkájukat, szép és jó, hogy dolgoznak a projekten, de az, hogy egy disztró magyar, kb. semmit nem ad hozzá az értékéhez. A Linux egy nagyon sokszínű, nemzetközi opensource projekt, több ezer közreműködő a világ minden tájáról, mindegyik beállítható telepítéskor magyar nyelvre és lokalizációra, így mindegy, hogy honnan van egy disztró, az a lényeg, hogy rendesen támogatott és használható legyen.

Plusz nem egyszer írtam már arról is kisregényt, hogy az ilyen töketlen félfordítások és félrefordítások miatt nem éri meg magyarul használni egyik rendszert se. Felesleges, az ember úgyis megszokásból használ mindent, nem olvas el minden feliratot, rutinból nyom, kattint. Ctrl-V-t nyomni meg Fájl menüre kattintani épp úgy lehet egy angol nyelvű disztróban is, ott is épp úgy Ctrl+V lesz, a menü már File, de épp ugyanott lesz. Meg legalább a hibaüzenetek is angolul lesznek, amire könnyebb a neten megoldást találni, és nem kell mindenféle nyelvi csomagot lehúzni mindenféle szoftverhez.

Ettől a Pink Pantheresek még rosszabbak, mert ők a Bash parancsokat, meg parancskimeneteket is magyarították, ami kész agyrém.

(#20027) Rimuru válasza cigam (#20025) üzenetére


Rimuru
veterán

Biztos cancer lett volna az, csak elgepeltek. ;]

Vigyázat, csalok!

(#20028) cigam válasza Rimuru (#20027) üzenetére


cigam
félisten

Mi a rák ez? Dik! :P

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#20029) Frawly válasza cigam (#20028) üzenetére


Frawly
veterán

Jól van ám, elpoénkodjátok.

Még a komoly részére visszatérve: ilyen nemzeti disztrónak ott van értelme, ahol mondjuk kulturálisan annyira eltérnek, ázsiai népek, arabok, mindenféle irányú írás, nem latin ábécék, stb., ott talán többet ad hozzá, ha ezekre a feature-ökre kifejezetten ráillesztenek egy disztrót, meg olyan toolokat tesznek bele, amik kompatibilisebbek ezekkel az extrém dolgokkal. Vagy pl. mint Észak-Koreában a Red Star OS (BSD/Linux alapokon, KDE-vel nyakonöntve), amibe beépített kémprogramokat vannak. De egy angolnak, meg németnek, magyarnak kb. rohadt mindegy, hogy helyi disztró vagy lokalizálatlan (mindenhol default) amerikai, ugyanúgy tudják használni, max. beállítanak rajta helyi nyelvváltozatot, helyi billkiosztással és zavarmentesen használják, UTF-8 miatt az ékezetes karakterek, nyomdai jelek, matematikai jelek sem problémásak.

Sok disztrónál meg se lehet mondani, hogy milyen nemzetiségű. Pl. az Arch eredetileg kanadai (Judd Vinet hozta létre 2002-ben), de aztán 5 évre rá átvette az USA-beli Aaron Griffin. Most átvette egy magyar (rosszul írtam, nem Polyák Béla, hanem Polyák Levente), ettől még nem lesz magyar disztró, mert többségében amerikai és német, de van kanadai, osztrák, francia, holland, orosz, lengyel, görög, kínai fejlesztő, csomagfenntartó is. És ez még csak a vanilla Arch, és csak a főbb contributorok, ha a kisebb részben hozzájáruló, a fenti oldalon nem listázott fejlesztőket is megnézzük, meg a klóndisztrókat (Arch32, Artix, Parabola, Manjaro, Arco, stb.), akkor még ennél is változatosabb a kép. Linux kernelnél ugyanez, ott csak annyival árnyaltabb a kép, hogy az amerikaiak aránya nagyobb (mert a legnagyobb támogató cégek oda valósiak, és onnan delegálnak fejlesztőket), de ott is van mindenféle más országból hozzájáruló, egészen a kínaiig bezárólag.

(#20030) Dhampir


Dhampir
félisten

Kicsit fel kellene pörgetni a magyar eredetű Frugalware Linux topikját is:

Frugalware Linux

[ Szerkesztve ]

(#20031) Frawly válasza Dhampir (#20030) üzenetére


Frawly
veterán

Nekem rémlik valami Gentoo-klón is, ami magyar volt, de lehet csak keverem valamivel. De ezeknek a többsége meg nem fejlesztett. Még az az UHU is nagyon ritkán frissül, amit fejlesztenek még egyáltalán.

Ez a régi Frugalware topik érdekes. Egy csomó régi user, akit nem látni itt évek óta, kivéve talán duo, aki előfordult most az SSD-s topikban. Nem értem mi van ezekkel a userekkel, használnak még Linuxot? Vagy csak ide nem járnak?

[ Szerkesztve ]

(#20032) totron válasza Frawly (#20031) üzenetére


totron
addikt

Kinőttek belőle, megnősültek, gyermekeket basztak a világra és ilyesmik.

(#20033) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Nem lennék született vak. Mit láthatnak álmukban, gömböket, kockákat? Milyen rideg lehet a világunk színek, árnyalatok, árnyékok, stb nélkül. Valamint csak kis darabját tudják maguk elé projektálni, tapintásból, hallásból, pl nem tudják milyen az összetett kép, lenézni egy hegytetőről stb.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#20034) Dhampir válasza zoltanz (#20033) üzenetére


Dhampir
félisten

Igaz, hogy nem születetten, de a híres Helen Keller tizenkilenc hónapos kora után lett vak és siket.

Sok cikket találni róla, például itt olvasható egy kis hazai is.

[ Szerkesztve ]

(#20035) zoltanz válasza Dhampir (#20034) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Nekem egy vak ismerősöm van csak szerencsére.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#20036) totron


totron
addikt

Inkább az a kemény, hogy emberek dumálnak a semmiről, véleményezik a semmit, egymást másolva, konkrétumok minek. Nehogy valami értelmes és érdemi kikerekedjen. Napi szinten látni a legnagyobb és legelbaszottabb közösségi oldalon, kilépve az életbe, majdhogynem bárhol. Főleg nők. Nem zavarja őket az sem, ha súlyos félreértések melegágya ez a fajta eljárás-csacsogás-komolynak gondolt beleállás akár. Felfoghatatlan. Az ilyen be is járhatja a világ legérdekesebb, legtartalmasabb, kulturálisan és ingereiben is legpezsgőbb helyet, akkor is csak a jól bejáratott közhelyeket hozza haza. Ha egészen őszinte akarnék lenni, azt mondanám, hogy a kurva anyjukat. S nem igaz az, hogy az egyszerűség nem okoz kárt.

Szerkimerki.: helyeit.

[ Szerkesztve ]

(#20037) Dhampir válasza zoltanz (#20035) üzenetére


Dhampir
félisten

Például van egy vak magyar művészünk; Weszely Ernő harmonikaművész, aki amellett kiválóan zongorázik és énekel is.

(#20038) Frawly válasza zoltanz (#20033) üzenetére


Frawly
veterán

Szerintem semmit nem lát álmában egy született vak. Hiányzik neki a vizuális inger, nincs mit maga elé képzeljen az idegrendszer. Gondolom vagy hangokat hallanak, vagy nem álmodnak egyáltalán. Persze ez csak tipp, nem vagyok vak, főleg nem született.

(#20039) Rimuru válasza Frawly (#20038) üzenetére


Rimuru
veterán

Szerintem siman lathat, ha valami triggerel olyan agyi idegeket amik a vizualis ingerek feldolgozasaert felelhetnek "lathatnak" valamit. Persze ez szamunkra olyan absztrakt es elvont lehet amit elkepzelni se tudunk a vakok pedig nem tudnak ugy adatni hogy megertsuk (mivel nem tudjak ugy vizsgalni a vilagot mint ahogy mi).

Vigyázat, csalok!

(#20040) zoltanz válasza Rimuru (#20039) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Így van, formákat látásként tudnak projektálni.
Állítólag néhány színt is el tudnak képzelni, más kérdés, hogy nem tudják legyeztetni azt világgal, mert nincs mihez hasonlítaniuk.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#20041) cigam


cigam
félisten

A mostani szék már 10 éve megvan, de hétvégén eltört.... Már a bolt is megszűnt ahonnan vettem. A jysk-es székek közül van tapasztalatok? Melyik kényelmes, és nem esik szét pár év múlva sem a ~100kg-omtól? A helyi boltban nem volt nagy választék, de ez tűnt a legkényelmesebbnek, de nincs karfálya. A másik befutó ez lenne, de kételyeim vannak a hosszútávú stabilitást illetően.Hol kapni olcsó stabil széket?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#20042) F34R válasza cigam (#20041) üzenetére


F34R
nagyúr

A ket Ikeas kozul Billum-ban mar ultem. En kozel sem vagyok 100kg de nem annyira stabil, egy kb 100kg ember alatt tort el 1-2 ev alatt.

(#20043) Rimuru válasza cigam (#20041) üzenetére


Rimuru
veterán

Ikeas Markus altalaban az ajanlott belepo szek. Nekem järvfjället van, de en kb markus araban vettem.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#20044) Rimuru válasza F34R (#20042) üzenetére


Rimuru
veterán

Elsonek azt olvastam kozel 100kilos vagy... itt jol meglepodtem. :DDD

Vigyázat, csalok!

(#20045) cigam válasza Rimuru (#20044) üzenetére


cigam
félisten

Na jó csak ~92. Mennyinek saccoltál?
Köszi a tippeket! A järvfjället annyi mint a drágább Markus. Amúgy mi ez a 10k difi mindkét széknél?

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#20046) F34R válasza Rimuru (#20044) üzenetére


F34R
nagyúr

Meg lehetek. :DDD egyebkent 80

(#20047) Apollyon válasza cigam (#20041) üzenetére


Apollyon
Korrektor

A másik befutót, azt a jyskes billumot hatványozottan nem ajánlom.
Még anno 2014-ben a cég ahol dolgoztam ebbe a székbe ruházott be (értsd az összeset erre cserélték), és kb 2-3 évig bírta, utána jött még egy csere, egy már normálisabb székre.

A minőség: az nincs, totál silány, de legalább extra kényelmetlen, 5 percig nem bírtam ülni benne. De már ránézésre is rossz volt, szóval tudtam, hogy az előző széket meg kell tartani.
De elképesztő, hogy eltelt 6 év, és még mindig árulják ezt a borzadályt, ráadásul nem gyenge pénzért.

Bár ezt nem azét mondom, hogy ezt ajánljam, mert én csak 80 kiló vagyok, de miután tönkrement a forgószékem a cégnél (nem az általad linkelt), akkor már ilyet választottam, nem forgós, nem gurulós: [link]

Ennek a szivacs alatt fatámlái vannak, bár nem tudom hogy plusz 20 kiló mennyire lenne neki gond, nekem nagyon bejött, csak feketében, és van karfás változata is.

Ugyan nem lehet állítani se a magasságot, se semmit, de jól tartja a derekat, és napi 8 óra ülés után se fájt tőle a derekam éveken keresztül, pedig amúgy hajlamom van rá sajnos.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#20048) cigam válasza Apollyon (#20047) üzenetére


cigam
félisten

Ismerem ezt a fajtát, de ennek meg a lábai szoktak összerogyni, elenged a hegesztés. Előző cégnél volt pár db. Érdekes módon volt amelyik évekkel túlélte a társait, hasonló terhelés alatt.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#20049) Rimuru válasza cigam (#20045) üzenetére


Rimuru
veterán

Amúgy mi ez a 10k difi mindkét széknél? - A huzat, az olcsobb sima szovet a masik a bor, bar utobbit senkinek se ajanlanam. Nem tudom miert gyartanak ilyen beleizzados butorokat... :DDD
Ami hatrany mind a ketto szeknel hogy a karfa magassaga nem allithato, plusz nekem a fejtamlaval is van neha bajom de ez csak szemelyes preferencia. Zavarni szokott hogy nem tudom jobban hatradonteni a fejem.

Na jó csak ~92. Mennyinek saccoltál? - itt nem neked valaszoltam. ;)

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#20050) cigam válasza Rimuru (#20049) üzenetére


cigam
félisten

Köszi! Ezeket nem szokták akciózni?

Aztán leesett csak nem javítottam :B Megyek is aludni...

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.