Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
Bucinudli91 #36597 üzenetére
Nehéz, könnyen törik a "kampó", ha erőlteted. Én az ilyeneket egyben hagyom akkor is, ha szétszedem a szettet.
-
tPedro_
őstag
válasz
Bucinudli91 #36597 üzenetére
Rárakod őket egy plate-re vagy alaplapra úgy, hogy legyen mellette másik lapos elem (kis plate pl). És akkor a felcső clippet abba az irányba elnyomva le fog jönni.
Vagy ami még egyszerűbb, rányomod a narancs színű szétszedő tetejére, aztán eltolod a clippet a szétszedő szára felé.
-
balint82
senior tag
válasz
backdraft81 #36590 üzenetére
Bocsánat, hogy cikkszámokat nem küldök :
Nagy creator kalózhajó : 19e
Topgear technic: 24e
Nagy Creator lakókocsis autót : 14e
Nagy ninjago sárkány : 14eEzeket láttam fotón, de hogy melyik tescoban van 50%-os akció és melyikben nincs, azt enm tudom
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
flashpointer #36582 üzenetére
Nem szerencsére elég okos kiscsaj tudja hogy nem szabad a szájába venni semmi. Eleinte azért tartottam tőle így természetesen a sima Legókkal csak a felügyeletem mellett játszhatott. De mivel látom is meg érti hogy nem szabad lenyelnie már engedem neki hogy magától is játsszon. Viszont most a Lego helyett kissé a Bruder játékok irányába mozdultunk (imádja a munkagépeket lány létére).
-
Fr0z3n
őstag
D&A vagy a BalatonBrick tulaja köztünk van esetleg?
-
Warton
őstag
válasz
HellGreg #36570 üzenetére
Egyáltalán nem gagyik, csak hát ezek a készletek kisebb gyerekeknek (értsd ovisoknak, max alsó tagozatos iskolásoknak) készülnek játszási céllal és nem felnőtteknek építési vagy kiállítási céllal. Nem te vagy a célközönsége ezeknek a szetteknek és kész.
Pl. a fiam biztosan örülne ezeknek a házaknak, mert tavaly vagy még előtte megkaptam tőle, hogy olyan uncsi a lego, mert csak autó van meg helikopter és hogy nincsenek épületek. És akkor tényleg nem volt más. Azóta azért már megjelent számos ilyen épületes készlet 3 in 1 creatorba és a citybe is szerencsére.
-
lamazonia
tag
válasz
backdraft81 #36583 üzenetére
valamelyik tescoba láttatok lego defender-t? (42110)
-
HUN_Sector
őstag
válasz
backdraft81 #36583 üzenetére
Szia. Azok, amik eddig 30%-on mentek?
-
backdraft81
csendes tag
Sziasztok,
Hátha érdekes lehet, de mai naptól sok Tescoban 50% kedvezménnyel megy a LEGO egy kisebb része. Vannak valaha volt legjobb árak is bizonyos szetteket nézve. -
flashpointer
őstag
válasz
Napfénysüti #36577 üzenetére
es nem tartasz tole hogy bezabalja a legodarabokat? Az enyem nincs masfel neha rarepul az olemben a felsopolcon levo dolgokra figurak ilyesmik de akkor is a szivroham kerulget mikor leszedi a sapkajaukat meg a kezukbol a cuccot. Meg nem nyelt le semmit vagy nem lattam
-
maross
nagyúr
Bonsai egyszerre van uj es gyujtoi (kifutott+felárazott) kategoriaban kockashopon potom 30ert. Arukereson is 30, jol le lett rabolva a keszlet.
-
HellGreg
őstag
válasz
lazioforever #36573 üzenetére
Attól még valami igényességet rakhatnának bele, ha megnézem mondjuk a Police Headquarters szettet (7744), vagy ezt a mostanit, hát össze se lehet hasonlítani. Ez a 6 panelből összerakott épület divat ez minden csak nem Lego. Ha mondjuk a shopping streetből kiveszem az utat, ami mondjuk 3000ft-ot ér, akkor is listaáron 24 ezer ft lesz az a 2 semmi bódé és 2 duplo szintű autó, hát... na mindegy, lehetne ezt szvsz normálisabban is csinálni. Most aki várost akar építeni, vegye ezt a gagyit, vagy fizessen 70 ezreket egy-egy épületért, abból is alig van választék, mert kell a hely a portréknak, meg a virágcsokroknak. Szóval szerintem ennyire nem kéne ejteni a klasszikus értelemben vett legót, és nem igaz, hogy a sok hülyénél hülyébb téma mellett ne jusson kapacitás épületekre valahol a primitív city és a felnőtt creator expert között, régebben pedig volt (ld. 5771, 31012 csak ami hirtelen eszembe jutott).
-
balint82
senior tag
válasz
Napfénysüti #36577 üzenetére
2 év 3 hónap - os és Legozik? Azigen, szép munka
Duplo teljesen kimaradt?
-
balint82
senior tag
Szerintem is nagyon gagyi lett az utóbbi években sok sok téma. A city össze sem hasonlítható a régebbi city szettekkel. Pl. 60246 vs 6598, 6386, de akár egy 7498...
Duplo szettek szintén, régebbi babaház vs. mostaniak.Valószínűleg elég nagy listával folytatni lehetne a sort.
A 4+ - os kategória teljesen rendben van, hogy ilyen egyszerűbb, hogy barátkozzanak vele a gyerekek, de a 6/7+ rendőrség ne nézzen már ki így.
Tudom, vegye meg az ember inkább a Modular police station-t, de az meg ugye nem gyereknek való... -
törölt tag
válasz
lazioforever #36573 üzenetére
azert eleg sokat valtozott az elmult 1-2 evben a city vonal. ha megnezed mondjuk a legutobbi vulkan vagy dzsungel kutatos vonalat. vagy az utolso ket buvarosat erdemes osszehasonlitani. ott nagyon elojon, amit HellGreg is irt. azert mert gyerekeknek szol meg nem kellene igy lebutitatni.
-
HUN_Sector
őstag
A mostani city a rajzfilmsorozathoz készült. Az meg a 4-8 éves korosztálynak készült. Ezért vannak ezek a fura járművek, babaházak, meg fura karakterek.
-
lazioforever
tag
válasz
Szerintem nem gagyi, hanem a City készleteket a fiatalabb korosztálynak szánják,kifejezetten "játszós" készletnek. 4-5 éves korban a képzelet nagyon meg tudja szépíteni az egyszerűbb készleteket is (legalábbis emlékeim szerint mi így voltunk ezzel).
Aki meg várost épít, nagy valószínűséggel úgy is alakít a gyári készleteken, az csak kiindulásnak jó. Komolyabb városhoz meg bőven van Creator, vagy moduláris választék, azt úgyis idősebbeknek szánják (7-8 év felett)
Szóval szerintem nincs semmi gond velük. Kivéve az ár, az tényleg borzalmas tud lenni, de ez igaz az összes témakörre sajnos. . -
Djuree
félisten
válasz
ez nemcsak a cityre igaz.
nézd meg az új star wars siklót. a 4 éves fiam se sokkal gyengébbet épít kis túlzással.
a creator expertek meg az ucs-k amik még jók, meg az ideas persze de az nem saját ötlet. kb. ennyi ami érdemes, talán technic, de abból se sok értelmes van, ami jó az meg aranyáron megy.
én már inkább csak mocolok meg pár kisebb készlet ami tetszik. -
HellGreg
őstag
A Lego City amúgy miért ennyire gagyi manapság? Elnézem a 60306 LEGO City Shopping Street-et, és ha kicsiben nézem a képet, olyan, mintha duplo lenne. Annyira prosztó és ötlettelen, sehogy nem néz ki, 10 darabból áll egy épület, és ahhoz képest még pofátlan drága is. Ugyanez érvényes az új főtérre, meg az új családi házra is. Be nem tenném őket egy kicsit is igényes városba. Talán ez is lehet a cél? Ha várost építesz, akkor használj csak creator expertet? Vagy miért van ez?
Ja, a police station 60246 az meg aztán tényleg mindennek a legalja. -
balint82
senior tag
Sok sok lego doksi, útmutató, katalógus és pár doboz.
Szerintetek mennyi lesz a vége?
-
törölt tag
válasz
koncsik #36561 üzenetére
köszi, ahogy nezem mindegyik meretbol 1-1 doboz boven eleg lesz.
#36560 Pötyi: mert ha nem muszaj nem vasarolok semmit kinaiaktol. az ikea-s ara nem is veszes es arrol tudom, hogy jo minosegu. ha nem muszaj nem dobnam el ket hasznalat utan. mivel rengeteget turazok es biciklizek igy akkor is jol fog jonni.
a legfontosabb szempont pedig: felenk nincsen olyan bolt, hogy "kinai".
-
Parson
addikt
‚Én sem _keverem_ az inccsel a mm-et, hanem egyszer átváltottam, az az alap és onnantól kezdve azzal számolok‘
Nem így értettem, hanem úgy, hogy a két külön rendszerben (inches méretezés - kerekitett mm-es méretezés) készült alkatrészek (3D-s modellek) nem lettek keverve.
‚Illetve van még egy nem egyértelmű mondatod: "én is a fenti mm-es értékekkel modelleztem vissza"
Melyikkel? Mivelhogy fentebb szerepel mindkét érték: a 7,9375 mm is, meg a 8 mm is.‘Valóban itt én is pontatlanul fogalmaztam. A mm-re váltott és kerekitett értékeket tartalmazó ‚rendszerben‘ (mondhatni egy saját, a LEGO-val párhuzamos modellvilágban) készültek az alkatrészmodellek.
A téma pedig azért nem akadémikus mert a kérdés hogy milyen hosszú egy tengely nem merült volna fel, ha nem lett volna rá szüksége. Amennyiben a StudiO-ban van modellezve, és ott felmerül egy ilyen kérdés, akkor felmerül a lehetösége is a pontatlan kivitelezésnek, ezért sosem fölösleges róla beszélni. A fizikailag gyártott alkatrészek pontosságának vonatkozásában viszont valóban nincs beleszólás, és ez így van jól.
-
HellGreg
őstag
Tudjátok esetleg, melyik Auchan számít szupermarketnek? Nem találok ilyen listát sehol, pedig jó lenne, ha 3000 ft-onként lehetne pontot gyűjteni. A Savoya park az lehet vajon?
-
törölt tag
Lego tárolás.
valaki nem tudja mi ennek a nagy IKEA zacskónak a neve?ahogy láttam van belőle több méret is, de az istenért se találom meg a honlapon. Költözni fogok március végén és a modularokat ilyenekbe akarom tenni, hogy ne ömlesztve kelljen. kb elsírnám magam, ha megint össze kéne utána kukázni mindent.
-
HellGreg
őstag
válasz
lord.lakli #36552 üzenetére
Igen, vannak dolgok amik drágábbak. Valahol olvastam itt a topikban, hogy egy cég az allés bolt meg a kocka.hu, igazán szemét hozzáállásnak tartom, ha ez igaz, hogy a bolti árak csak akkor derülnek ki, ha az ember odamegy. Így végül a kockashopban vertem el a havi keret nagy részét, ugyan ajándékot nem adnak, de az akciós cuccok nagyon jó áron vannak.
A speed championsnél pl. megvettem az audi quattrot, meg a dupla jaguar szettet is. Érdekes, hogy eléggé ormótlanok a korábbiakhoz képest, a Nissan dettó. Most már mindig ez lesz? Ez az új irány? Képen tetszett mind, de élőben nem annyira. -
HUN_Sector
őstag
I fo: a dunaújvárosi Tesco rogyásig van régi lego újságokkal. Kadtélyos explorer, vagy a wu+garmadon 2 figurás ninjago újság pl.
-
kbalage2
aktív tag
Még azt sem értem, hogy ilyen többezer darabos MOC monstrumok agyáltalán miért reménykednek a megjelenésben?
Ők valóban hiába reménykednek, Ideas szett sose lesz belőlük. Viszont a LEGO látja hogy mire lelkesedik a nép, nem véletlen hogy egyre-másra kapjuk a böszme nagy 18+ szetteket. Az egész Ideas egy nagy ingyenes piackutató platform a LEGO-nak, az csak melléktermék hogy jön néhány szett is belőle -
wrrs
tag
Na, akkor végre ki lehet dobni a több hónapja már kapható replika verziót...
[VVG]Istenem, elgurult a gyógyszer már megint Dániában. Pedig nekünk itthon Van Gogh A festő ha művészetről van szó.
Amúgy vzarmo mondja a tutit.
Még azt sem értem, hogy ilyen többezer darabos MOC monstrumok agyáltalán miért reménykednek a megjelenésben? Vagy Bricky Brick modulárjai közül sem fog megjelennni még egy "soha", pedig mind éppen úgy jó, ahogy a render képeken.Kérdés: ez a DOTS mennyire pörög? A nagydobozos készletből van nálunk a Tesco-ban odadobálva a polcra 70% sárgacímkésen. 8-9000-es készlet, valami 4500.- alatt/környékén van. Ott hagytam, de ha valakit érdekel megveszem neki.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok! Az Allee bolt árai megfelelnek a kocka.hu árainak?
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Politika
- iPhone topik
- Fejtörők, rejtvények, feladványok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest