- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
Throme #35841 üzenetére
Igazad lehet. Egy ilyen cégnél, mint a Lego, csak hülyék dolgoznak. Vagy direkt ki akarnak cseszni a vásárolókkal. Elképzelem Janaboy-ékat, ott ülnek Nyíregyen, és azon agyalnak, hogy direkt piros színt adagolnak a granulátumhoz kék helyett, hogy az utóbbi hiánycikk legyen. Más megoldás nincs.
-
tocsek18
senior tag
válasz
Fr0z3n #35839 üzenetére
1,458 pieces, and should arrive by March 2021 for somewhere in the region of €150
valamint:
An 11,000-piece LEGO Star Wars UCS Death Star may be coming later in 2021, according to a new rumour. $799.99 set is on the way later this year, numbered 75313
A new rumour suggests the long-awaited LEGO Star Wars UCS Republic Gunship will arrive in the second half of 2021, with a price tag of $349.99.
75308 – $199.99 (D2C)
75309 {Republic Gunship} – $349.99 (D2C)
75310 – $19.99
75311 {Advent Calendar} – $29.99
75312 – $49.99
75313 {Death Star} – $799.99 (D2C)
75314 – $99.99
75315 – $159.99
75316 – $59.99lóvét gyűjtsétek
-
Throme
veterán
válasz
Freddy76 #35834 üzenetére
Gyártást azért nem úgy szokták megtervezni, hogy fingjuk nincs mennyit tudnak eladni. Biztos nem ma kezdték a piackutatást.
A bonsai fában van kb 4 új alkatrész, amiből 2 már van csak más színben (alapanyag van hozzá, mert a szín nem új, szerszám is, mert más színben már készült). Doboz, manual, amit máshol nem tudnak felhasználni.
Gondolom a rózsaszín békák túlgyártásától nem tartanak....Én megértem azokat akiknek nem tetszik a készlethiány. Te nem.
Egy elégedett vásárló már van... -
LÁZ
Topikgazda
no, 1 dologban azért fejlődött a sah....van stock alert email feliratkozás
-
törölt tag
válasz
HUN_Sector #35835 üzenetére
azert is irtam amit. melle pedig a film is egy halom fos lett. a szabadsagszobor es az urfigurak megvannak, de a tobbi emlitesre se melto szvsz.
-
HUN_Sector
őstag
Azért tegyük hozzá, a lego movie 2 készletek - pár kivételtől eltekintve - botrányosan rosszak lettek az első szériához képest.
-
Freddy76
addikt
válasz
Throme #35828 üzenetére
Mert van X gyártási kapacitás, amit nem tudnak időnként fellőni 1,4 X-re, majd levenni 0,8 X-re azért, mert mindenki azonnal akar egy bizonyos készletet. Vagy ha meg is tudnák tenni, megjelenne a termék árában (extra nyersanyag, munkaerő, szállítás, stb.). Emellett nem mindig tudják belőni azt, hogy mekkora lesz a kereslet, és ha túllövik, az szintén veszteség. Nem a Lego az egyetlen olyan cég, amely nem képes pontosan előre látni egy-egy készlet keresletetét. És nem azért, mert hülyék, hanem azért, mert nem látnak a jövőbe.
Konzoloknál, video-kártyáknál stb. valószínűleg ugyanez a helyzet.
-
-
elektrotank
aktív tag
válasz
magickonfig #35823 üzenetére
Én ráérek még vele. Szerintem olyan tavasz környéke lesz úgy is.
Alzán elvileg beszállítás alatt van több mint 5 db. Valószínű, hogy a többi bolt is beszerzi majd. Persze az ár már más kérdés. -
czanga
őstag
válasz
HUN_Sector #35826 üzenetére
Én is észre vettem, és tegnap éjfél után rendeltem egy Star Wars™ 75317 A Mandalori™ és a Gyermek készletet. A vicc az egészben az, hogy 5290 Ft volt kiírva rá. Betettem a kosárba, majd rendelés, és emailben, és online is rendelésemben 5790-et látok.
Szerencsére én is szoktam csinálni képernyőfotókat, így most is, és jól emlékeztem, nem néztem el. 5290 volt. Nem az 500 Ft-on rugózok, hanem szimplán az fura, hogy ilyen lehetséges, és azért rá fogok kérdezni, hogy ugyan mi van ilyenkor.
-
Throme
veterán
válasz
Freddy76 #35827 üzenetére
Miért olyan nagy elvárás az, hogy ha megjelenik egy szett, akkor legyen belőle elegendő, hogy akik venni akarnak belőle, legyen?
Én is szeretnék vásárolni a bonsai fából, és egyik példány pl ajándék lenne. Ebben a hónapban jó lenne, ha elérhető lenne, mert február elején kéne.
Ha nem bírják kapacitással, akkor adják ki későbbi időpontban, és nincs hiszti.Sajnos ez nem csak lego jelenség. Ez megy a konzoloknál, PC video-kártyáknál, stb. . Bejelentenek valamit nagy csinnadrattával, aztán megy a pofáraesés mert nincs...
-
Freddy76
addikt
válasz
Sokszor van ez sikeres készleteknél. Ez volt a "nagy" Falcon, vagy a Saturn V esetében is. Aztán persze ment némi hiszti (köcsög a Lego, miért csak ilyen kevés van), kritika (hülyék ezek, csak ennyit adnak ki), összeesküvés-elmélet-gyártás (direkt a gyűjtői piacot akarják erősíteni, szemetek). Aztán a vége az lett, hogy szép lassan, normál ütemben jött az utánpótlás, és miután mindenki gyorsan beszerezte, aki gyorsan be akarta szerezni, ott porosodtak a dobozok a polcon, adott esetben akciózva. Szerintem tavaszra bőven csillapodik ez a hullám, és lesz a készlet a boltokban.
-
HUN_Sector
őstag
Edigitalon vannak akciòsan új sw készletek (pl. tie fighter, x wing, mandaloriai) és 52000-ért technic ferrari
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Nekünk sikerült egyre lecsapni péntek este, ma érkezik elvileg. 14 ezerért tudtuk elkapni, gyorsan elfogyott
-
UberMutant
őstag
válasz
van még rá azért 1-2 éved , hogy beszerezd
-
magickonfig
tag
válasz
elektrotank #35822 üzenetére
Bonsai Tree-t akartam volna venni, de teljesen elkapkodták a LEGO alle Storban.
És kérdőjeles a pótlása... -
elektrotank
aktív tag
Az új készletek közül eddig a következőket várom:
Lego Ideas 21325 Medieval Blacksmith - valamiért igen megragadta a figyelmem s bár nem igazán volt még ilyen készlettel dolgom, remélem sehol sem lesz nyitott, csak akkor, ha mondjuk leemelem róla a tetőt. Így még lehet raknék bele egy-egy meleg fényű ledet és elég jó hangulata lenne.
Lego 10281 Bonsai Tree - Úgy látom, ez nem csak nekem jött be. Szép darab. És az ára is úgy néz ki, hogy 20 alatt lesz.
Lego Technic 42122 Jeep Wrangler Rubicon - Tetszik a sárga színe, a kerekei is jól mutatnak és az egész összeállítás bejön. Remélhetőleg lesz belőle egy a polcon.
Ezenkívül lehet még lesz valami készletem.
Az árak pedig eltérőek, a Saturn V-s rakéta alza-n most 33k, kocka.hu-n 43k körül mozog, ha jól láttam. Szóval, ha vásárolsz valamit, elég jól szét kell nézni.
-
HellGreg
őstag
válasz
Throme #35819 üzenetére
41 éves vagyok, de most játszottam egy órát a Marklyn Myworlddel összekombinált Legovárossal
(ide-oda tettem ezt-azt, aztán néztem ahogy a vonatok ide-oda mennek).
Sokáig kerestem a megnyugtató kikapcsolódást, aztán megtaláltam a kisvasútban és a legóban, komolyan jobb mint a xanaxAmúgy én se nagyon vennék olyan legót, ami valamilyen szinten nem integreálható be a városba, pl. zongora, űrhajó, technikek stb.
-
Scholes9
nagyúr
Nem tudja valaki mekkora a 31109-es Kalózhajós készletben a megépíthető taverna mérete?
-
Throme
veterán
-
törölt tag
válasz
Throme #35816 üzenetére
Mondjuk arról pont nem vélekednék így.
pedig a legkevésbé se érdekel. Batman karakterét viszont kimondottan kedvelem, de akárhogy nézek képet videót bármit a batmanes nagy készletek, legyen az kocsi vagy wing teljes mértékben hidegen hagynak.
Bár ez lehet be tudható annak, hogy nekem az ilyen nem (teljesen) minifig scale, csak úgy kiállítási dolgok sose jöttek be.
Míg azért egy assembly square-t lehet mihez kapcsolni, meg “feldíszíteni” vagyis kezdeni vele valamit.
Egyébként felkerült az első féléves katalógus netre. Összeségében nekem elég nagy csalódás és semmi info a speed champions vonalról. Sw esetén pl odairták, hogy új készletek áprilisban.
szerk.: jobban belegondolva egyetlen dolgot tudnék ilyen különálló modellként/készletként elképzelni (de nem moc hanem hivatalos) az pedig a Fallen Order játékból egy BD1 droid. Ő egy fantasztikusan jól sikerült karakter lett szerintem.
-
adalbert1
veterán
válasz
balint82 #35704 üzenetére
Búék mindenkinek!
Ugyan már launchkor megjött a Super Mario kezdőszett, de csak most raktuk össze karácsonykor - a 3 éves gyerek jobban élvezi, mint én, ő simán eljátszott vele 20-30 perceket (igaz a pályaépítés még nem megy neki, de nagy örömmel megy végig a pályán).
Ami nem tetszik, hogy Mario hátulján a bekapcsológombról a fehér festék egy részét sikerült 4-5 nap alatt lekoptatnia.Akkor idén sem sok mindent fogok venni a shopból (igaz 2-3 tétel a listámon van - pl. book shop, pirate bay, a gyereknek valamilyen city vonat-, amit kivezetés előtt be akarok szerezni, de egyre inkább a gyereknek vásárolok).
Viszont annyiból örömtelien indult az év, hogy rögtön sikerült pár dolgot jó áron megvenni, szerintem az idei évre ki is merítettem a szerencsémet akciós legovásárlás terén
Az egyik vidéki Müller ahova járunk néha rokon látogatás során sajnos bezár, és előző héten -20% volt mindenre, most pedig már -30% - persze elég magas árakkal dolgoznak, így kb. az amúgy is akciós dolgokat vettem meg, ezeket sikerült többet között (volt még pár polybag is, de azokat annyira nem érdekesek):
60265 - 14552 (ahogy nézem ez a mélytengeri kutatóbázis elég kevés helyen kapható - lehet, hogy hamarosan kifutna?-, így különösen örülök neki)
71367 - 6072 (arról letettem, hogy minden Mario kiegészítőt összegyűjtsek, de ami tetszik és jó áron lesz, azt be fogom szerezni)
10071 - 3922 majd 3493 (ez ugyan nem best buy, de nagy szürke alaplapunk még nem volt, és így legalább nem kell máshonnan rendelni)
És a végére hagytam a legjobbat:
10263 - 15610 - Itt a listaár valami 33 ezer körül volt kiírva, de úgy számolgattam, hogy még így is árukereső ár alatt vagyunk a 30% kedvezménnyel, viszont a kasszánál jött a meglepetés, hogy csak 22300 az ára (gondolom így az utolsó héten inkább folyamatosan pakolnak és nem az árakat cserélgetik a dolgozók), és abból még lejött 30%Szóval ennek a készletnek nagyon örültem, a gyerek amúgy is tűzoltó/rendőr/építkezés/minden egyéb mániás, így ez a téli tűzoltóság nagyon jó ajándék lesz neki (most karácsonykor is tűzoltóságot raktunk össze, a 60215-öt), igaz jó eséllyel csak jövő télen rakjuk össze. Illetve ez az első winter készletünk, a régieket nem tervezem horror áron összegyűjteni, de amik ezután jönnek majd ki, azok között ha lesz érdekes, akkor azt tervezem, hogy beszerezzük majd.
-
Throme
veterán
válasz
#75376384 #35815 üzenetére
Ezzel a fekete kockahalmazzal én is így voltam a Technic Dodge Charger esetében. Milyen hülye szett, hogy teljesen sötét, uncsi. Aztán néztem róla videókat, majd be is szereztem, és nagyon tetszik. Oké van benne egy - két fura megoldás, de összességében klassz verda lett, annak ellenére, hogy fekete az egész.
Szerintem sok szettel van ez így, hogy az elképzeléshez képest a valóságos megjelenés eltérő, pozitív irányban.
-
törölt tag
-
HellGreg
őstag
Az alleeban már van a 60304 új moduláris út, vettem is kettőt, össze is raktam, hát nekem nagyon tetszik, jól kombinálható, igaz a házakat hozzá kell emelni, hogy ne nézzen ki hülyén, de pl. a sínekre szépen ráfekszik, így nagyon jó átkelőt lehet csinálni belőle. Sokan szidják, hogy felborít mindent, én is remélem, hogy csak opció lesz a már meglévő lapos utak mellé, de pl. én, aki csak most tervezem a város megépítését, tuti ezt fogom használni, mert egy 80×160-as asztalon kell elférnem, és nagyon sokat spórol majd a hellyel. Szóval részemről +1 :)
-
Scholes9
nagyúr
70-ért van mindkettő, nem tudok választani
Asszony persze a piacteret szeretné😀 A 76139 Batmobile vagy a 10255-ös Assembly Square
Ki lenne állítva
-
törölt tag
válasz
Victoryus #35809 üzenetére
azt nem csak most csinaljak, hanem mar regota. en anno szemeztem 500 frankert a modular tuzoltoallomassal. vegul annyit ragtam magam, hogy valaki elvitte, majd megjelent egy masik svajci eladonal 588 frankert. na annyiert mar tudja hogy hova tegye.
illetve a masik ami eseteben sokszor tapasztalom ezt, az a 1x2-es tile, amit a ninjago city-hez es tarsaihoz hasznalnak vizkent. amikor hirtelen elfogynak az eladok es egynel megjelenik tobb ezer darab.
ezt remelem most a gardens picit fel fogja higitani.
-
maross
nagyúr
válasz
Victoryus #35809 üzenetére
Pont a nemreg akcios land rover defendernel neztem, hogy a kek kapcsok mennyire rontják az osszekepet, nem tudom hova tenni, miert nem feketet, vagy a saját szinét hasznaltak (meg akkor is ha elotte nem letezett volna ilyen szinben, annyit megerdemel, es legalabb nehez lenne potolni
).
szerk: nezem bricklinket, koszi. latom mar miert nem egyszeru ami kell nekem, Years Released: 1982 - 1997.
-
válasz
maross #35800 üzenetére
BrickLink, wanted list alapján. pl: Candy Shop, legutóbb tőle rendeltem sok technic elemet. Nála volt 900ft/db-ért sárga sárvédő egyedül
Máshol magyaroknál 2500/db... Ez szánalmas lehúzás a külföldi árakhoz képest. Egyébként nagyon szép állapotúak a használt darabjai. Sokan azt csinálják most, hogy egy-egy alkatrészt felvásárolnak, és k.drágán adják. pl: hajóágyúk, lovak, vitorlák, útmutatók.
Sajnos soha nincs olyan, hogy egy helyről minden beszerezhető. Ilyenkor jönnek a színcserék, vagy az alternatív elemek. Ebből a szempontból nagyon genyó a legó, mert egy alváznál baromira mindegy milyen színű a a liftarm, úgy se látszik. A pinekből is használ sok helyen tan színt de mi a tökömnek? Nem is látszik. Ezeket már skippelem, kapják be a hülye színeiket. Piros dupla pin... minek?? van szürke, kék dögivel. Legtöbbször tényleg csak arra mennek rá, hogy ne legyen könnyű ömlesztettből építeni. pl: Offroad trucknál is, kék színű 90 fokos elem az szélvédőnél... minek?? feketével sokkal szebb. -
Scholes9
nagyúr
Na nagy nehezen kitálaltam, hogy mit rakjak az egyik nagyobb szekrény tetejére
Egybeépítem a 10270-es Könyvesboltot meg majd később az új 10278-as Rendőrkapitányságot, remélem jól mutat majd
Még 1992 körül kaphattunk tesommal egy Rendőrséges készletet, az anno nagy élmény volt
-
Segal
veterán
válasz
maross #35800 üzenetére
Szerintem a kockabirodalom a legjobb hely. Nagyon durva készletük van a turkálóba.
Új hozzászólás Aktív témák
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Disney+
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Mobil flották
- Robogó, kismotor
- Analóg fényképezés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Kugoo Kirin G1
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest