Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#11751) Mentolka válasza cigam (#11750) üzenetére


Mentolka
senior tag

Nem téged akarlak bántani, csak mindig ez a fellengzős duma jön, ha "szagértő" szól hozzá.

Belépő szintű, noname modell - ezek között nem lehet gyöngyszem? (szerintem igen)

betekintési szög pici - most megint kérdezzem meg? (én pl.megpróbáltam a legideálisabb helyre rakni a TV-t, és a fotelt; így nem nézem oldalról, noha az enyém százéves, képcsöves cucc)

tud felvenni USB-re - nem nagyon merültem el a lapostévék világában, de ilyen funkciót még nem láttam. (ha jól működik, akkor sok embernek örömet okoz)

A többi részt már talán érthetőbben írtam. :)

(#11752) elistvan válasza Mentolka (#11749) üzenetére


elistvan
senior tag

A mi esetünk a tökéletes példa erre odahaza. A nappaliban van a tv ülősarokkal szemben (Feküdni nem tudsz/nem illik rajta.) de ha kint nézik a tv-t anyám meg bentről akarja a szobából fekve (szüleim szobája pont ebből s nappaliból nyílik (oldalról látni rá csak a tv-re), akkor bukta van.

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#11753) cigam válasza Mentolka (#11751) üzenetére


cigam
félisten

Ez nem a bántásról szól, hanem véleménycseréről. Sehol nem írtam mennyire gáz, ha valakinek csak egy 60ezres tévére telik. Zárójelben megjegyezném manapság már az is űberkirályság, ha egyáltalán telik ennyi egy tv-re!

Itt egész egyszerüen arról van szó, hogy a felhasznált alkatrészek több kevesebb kívánnivalót hagynak maguk után, és ezért került a ma kapható összes tv készülék alkotta paletta aljára. A felhasználási példákat azért írtam, mert jellemzően közepes/gyenge képminőséget adnak. És itt most megint nem degradáló bántó jelző, hanem objektív (akár műszerrel is) kimutatható eltérésről beszélek. Ezeken az olcsóbb tv-ken nem fog kijönni a blu-ray/HD adás valódi "tudása", ezért ha valaki ilyesmiben gondolkodik, az csalódni fog. A benne rejlő lehetőségeket nem tudja teljes valójában megmutatni.
Degradáló/bántó az lett volna, ha 1-2 TVműsort emelek ki, mert az egyéni ficam kérdése (van aki az aranyparti bulikat nézi szívesen, van aki az F1-et, mások a focit, vagy az Xfaktort részesítik elönyben)

Ez egyén függő. Van aki nem úgy rendezi be a lakását, hogy a TV-hez igazítja a többi bútort. Az is lehet hogy a vendéglátó egységbe venné, ahol aztán mindenféle nézési szög előfordul. Én pl. 40 fok körüli szögben nézem elég közelről. (Mert csak megy "háttértvzés", csak akkor nézek oda, ha az pár perc éppen érdekel, mozizáshoz már én is majdnem szemből nézem.)

A brand gyártókkal csak a szolgáltatásokban tudják felvenni a versenyt.Mivel az "nem kerül semmibe", hogy leprogramozzák, így a csúcsgépek szolgáltatásai szép lassan megjelennek a belépő készülékekben is. Ugyanakkor a megvalósításban lehetnek nagy difik. pl. kikapcsolva(standby) is vesz fel, vagy arra ébredsz, hogy az éfjélkor induló műsort kezdi el felvenni a készülék úgy hogy van kép/hang (magyarul bekapcsolta magát, mintha néznéd). Csak saját formátumában vesz fel, számítógépen nem tudsz vele mit kezdeni, vagy 60MB-os darabokra szedi és nem egy fájlba menti a műsort. Ezek csak a manuel-ből, vagy használat közben derülneki (no meg itt a fórumokon, ha valaki megírja a tapasztalatait a konkrét típusról), de a boltban nem valószínű, hogy választ kapsz rá. Ill. nem tudom a kérdezőnek ezek mennyire sarkallatos pontok.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#11754) Mentolka válasza cigam (#11753) üzenetére


Mentolka
senior tag

elistvan, cigam: a betekintési szög a technológiából fakad (ha jól tudom), és nem a gyártótól, vagy az árkategóriától függ. Igaz? Tehát, ha egyszeri emberként megtetszettek a lapostévék, akkor ígyisúgyis veszek egyet, de akkor tudomásul kell vennem, hogy szemből a legjobb nézni.

cigam: engem hirtelen az húzott fel, hogy a hsz-od olyan volt, mintha egy -akár- ProHardveres tesztet olvastam volna; azaz jól letesztelik a csúcs és aközeli -készülékeket, amikből aztán eladnak évente kettőt... Nem gondolnak a tömegekre, akik a Tescoban vesznek TV-t. (jó, a PH mintha már kezdené ezt belátni)

A noname márkákról csak annyit, hogy a Sony is elkezdte valahol valamikor, ugyebár? (manapság pl. a Huawei - amiről eddig nem nagyon hallottam - kezd betörni a "nagyok" közé)
Amúgy, abszolút laikusként kérdem: a lapostévék egyik fő alkatrészét (a panelt) ugyanonnan szedi a Sony is meg a Hanns is, nem? Akkora különbség nem lehet a két gyártó belépő szintű modelljei közt. (mondom ezt én aki több, mint tízéves képcsövest néz)

Egyébként, hadd kérdezzem meg: ez az USB-re felvétel tényleg ritkaság?

(#11755) BBéci válasza cigam (#11753) üzenetére


BBéci
titán

Ezekkel is egyetértek, de hozzáteszem, a Hannspree termékek messze vannak a gagyitól, a nonémek között az egyik legjobbak.

(#11754) Mentolka
Jelentős különbségek vannak a panelek kép és egyéb minősége között. Biztos lehetsz abban, hogy a noname gyártók a legolcsóbb, és/vagy régebbi paneleket használják, azért képesek alacsony áron adni a tévéket.
Az igazán jó LCD panelek oldalról is elfogadható színeket és kontrasztot produkálnak.
A PVR funkció az alsó kategóriában ritkaság. Ma már az összes középkategóriás tudja.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11756) cigam válasza Mentolka (#11754) üzenetére


cigam
félisten

a lapostévék egyik fő alkatrészét (a panelt) ugyanonnan szedi a Sony is meg a Hanns is, nem?

Nem az az érdekes, hogy honnan, hanem hogy melyiket. LCDpanelekből is n+1 fajta létezik. Olyan paraméterekkel amiket nem is tüntetnek fel a felhasznált eszközben pl. a tv-ben. Létezik olyan panel aminek a valódi kontrasztaránya 750:1, és olyan is amelyik 1000:1 Van amelyik panel 250cd/m2 fényerőt tud, van amelyik 450cd/m2. Van amelyik a színtér 75%-át tudja csak, van amelyik 96%-ot.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#11757) elistvan válasza Mentolka (#11754) üzenetére


elistvan
senior tag

"A betekintési szög a technológiából fakad (ha jól tudom), és nem a gyártótól, vagy az árkategóriától függ. Igaz? Tehát, ha egyszeri emberként megtetszettek a lapostévék, akkor ígyisúgyis veszek egyet, de akkor tudomásul kell vennem, hogy szemből a legjobb nézni."

Igen, ez az LCD-k egyik sarkalatos pontja, meg a színhűség.

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#11758) whited


whited
addikt

Sziasztok erről vélemény ??[link]

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#11759) nightshadow válasza whited (#11758) üzenetére


nightshadow
veterán

Tavalyi, s szerintem már nem lehet kapni.

(#11760) .: JuSzT :.


.: JuSzT :.
addikt

Esetleg érdemes rápillantani. erre ni :K

(#11761) .: JuSzT :. válasza whited (#11758) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

lk530 at nézz helyette.

(#11762) malwy válasza .: JuSzT :. (#11761) üzenetére


malwy
senior tag

Az input laggal, hogy áll? Mert tetszetős tv, főleg 42es méretben, csak ha fps-hez használhatatlan, akkor számomra kerülendő.
Illetve betűk megjelenítésével.

(#11763) Tocika


Tocika
aktív tag

Sziasztok!
Tv Vásárlás előtt állok.
Olyan tv-t szeretnék amelyiknek led kijelzője van 102 vagy106cm képátlója legyen és tudja a dlna-t és usbröl tudjon mkv-t.
Mit ajánlotok?
Előre is köszi

(#11764) JOEPAPA válasza BBéci (#11755) üzenetére


JOEPAPA
tag

Itt a pont, szerintem is a "noname" tuti az elavultabbat teszi bele, a megmaradt, vagy rosszabb esetben a meon visszadobott ott előírt tűrésen kívülit.
Itt nem is ez volt a kérdésem, azt én is látom, hogy kissebb a betekintési szöge, azaz tuti elavultabb, pl 3 éve csak 200e ft os tv-k ből megmaradt panelt.

Ma megnéztem újra, olyan szögből ami otthon előfordulhat ha nem tv néző pózban fekszem vigyázban, hááát igen, ez nekem ergya, mert a fotel szögéből már "átfordul" (azért nem inverzbe), és behullik a kontraszt rendesen, mint a 4 éves notim lcd-je sacc.
A mozgásokkal nincs baja a többi 50Hz es hez képest, de nem véletlenül 60-70e ft os TV.

A mostani 6 éves CRT panasonic legalább oldalról is látszik, emiatt nem viszem az OBI ba a biztonságiőrnek...

Na de azért vetettem fel a kérdést, mert a PLAZMÁK pl nálam kiesnek, mert sokat megy statikus tartalom, hiába azoknak jók a színei a betekintési szögük, és nincs utánhúzás, sőőőőt túl gyorsak is, már vibrálnak is mint az 50Hz es CRT-k...ott a 600Hz pont emiatt kell, ha jól tudom, de akkor is bizsereg nekem a képük, mintha egy régi TV-t néznék, gondolom a PWM zaja...hm...na de emiatt még vennék ha nem égne be.

Az LCD hidegkatódos, és aztán a még olcsóbb (egyenlőre drágább) SarokLED es ek amik még felhősek is, az LCD miatt csak trükkökkel tudnak színhelyesnek tűnni, betekintési szög nagyon drága mulatság, az utánhúzást, ha nem lenne a közvetítésben a direkt mosás, a 100Hz eseken is látni, csak a boltban épp olyan focimeccs demo van amin ezt megoldották...

Akkor marad a tuti a LCD RGB szembevilágítós (bár az összes lcd baj itt is fennál, hiszen a panel ugyanaz), aminek ha egy fekete felületen egy fehér pontot kell megjeleníteni, akkor a feketében ott a folt.

A tuti az OLED lenne, vagy a LÉZER pár millióért jövőre...

Na ezekután a gondolatok után jutottam oda, hogy nem veszek TV-t aztán megláttam a zsemlék mellett a SONY ex600 ast, mert akkor még volt, és elkezdtem újjragondolni, és kijött, hogy megérné, erre elfogyott, és most egy olcsó "csíkos-tv" (Tesco Gazdaságos), ami annyira olcsó lehet megfelelne 3 évre ameddig leesnek a rendes TV-k árai...

De megnéztem 2x és nagyon nagyon rossz a betekintési szög, talán ha 15 fokos kúpból lenne ugyanolyan, 90 fokon kívül már a 4 éves notbookkijelzőm szintje.

Ezt a 60 e ft ot inkább másik tv árába érdemes temetni.

De a SONY KDL32EX600 100e ft ért megérhette tényleg?
Engem a 75W os fogyasztása fogott meg.
És kövezzetek meg de pont az EDGE LED, ami primitít olcsó, és emiatt nincs plussz dimmer elektonika ami elromolhat, és mivel nem hidegkatódos ezért a fényerő és színhőfok sem változik...a led örök, kár, hogy sok halott leddel találkoztam, ami nem volt túlhajtva...

...szerintem...

[ Szerkesztve ]

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#11765) nightshadow válasza JOEPAPA (#11764) üzenetére


nightshadow
veterán

megláttam a zsemlék mellett a SONY ex600 ast, mert akkor még volt, és elkezdtem újjragondolni, és kijött, hogy megérné, erre elfogyott

Nem tudom, hogy hol laksz, de ma voltam a Savoya Parkban az Euronicsban s ott volt EX600-as 99k-ért.

(#11766) JOEPAPA válasza nightshadow (#11765) üzenetére


JOEPAPA
tag

Kaposvár
De itt max az euronics tud hozni gondolom 99k ért szintén, mert a Péksütemény mellé TV-t pakolósoknál elfogyott.

Az EX600 megéri az 50Hz ével a 100k-t?
Állítólag (eladó mesélte) akik elvitték rádugtak egy pendrive-ot és a FullHd tartalmat nem játszotta le, avval a hibaüzenettel, hogy nem támogatott felbontás, NEM KODEK vagy TARTALOM...felbontás. A FULL HD TV HD felbontássú anyagot nem akar lejátszani USB ről...lehet ez?

A Sony megbízható LCD TV márka?

[ Szerkesztve ]

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#11767) JOEPAPA válasza JOEPAPA (#11766) üzenetére


JOEPAPA
tag

Aztán így 100e ft ért még mindig csak egy sarokledes (nekem szimpatikus az EDGE), 50Hz es egérmozi (32") nál vagyok...aminek a medialejátszója is ...
Szóval akkor már 20 e ft al többért 42" os rendes méretű LCD-k is vannak.

Elsőre az ugrott be a régi CRT helyére amibe pont a 32" os Sony elférne, még talán egy 37" ost be lehet rakni. Aztán néztem ezt azt, és valahogy így 2,5m ről a 42" os azért elkelne, szóval a szekrényt is át kellene pakolni, de akkor is a 42 col tetszik.

40-42 colban tudtok néhány tipusszámot, ami megéri áron előfordul itt ott...Pécs még belefér ott van MM.

[ Szerkesztve ]

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#11768) NGA válasza JOEPAPA (#11766) üzenetére


NGA
addikt

Nekem 32BX420-am van, és bármilyen mkv-t lejátszik, a full hd-sat is. Ha az első hangsáv dts, akkor gond van, nem kapcsol át a többi hangsávra, de ezt kb 2 perc alatt lehet módosítani az mkv fileban és máris jó. Én elsősorban azért vettem ezt a Sony LCD-t, mert képminőségre verte az ugyanott levő Samsung, LG tv-ket, és azért is mert Sony. Valahogy jobban esik ránézni, mint egy noname gagyira, vagy egy nevesebb másikra. Amikor tv-t akartam venni, akkor 2 márkára szükült végül, a Sharp és a Sony. Végül marat a Sony. Nem bántam meg. TV felvételre meg veszek majd valami külső eszközt.

(#11769) spike70


spike70
tag

Sziasztok!

Az alábbi két TV közül melyiket ajánlanátok képminőség szempontjából? Kizárólag analóg TV adás nézésére.

Sony KDL32BX320
Samsung LE32D450

Köszi

(#11770) JOEPAPA válasza NGA (#11768) üzenetére


JOEPAPA
tag

Ezért akadt meg az én szemem is az EX600 ason, mert erre tényleg jó ránézni.
A Samsung LG logo valahogy nem ad akkora kellemes érzést mint a SONY.
A képe szerintem is verte a mesterkélt "barbie" plasztikszínű tv-k et, és tényleg a SHARP is jó, csak amit néztem azon alapbeállításban nem volt akkora kontraszt.
A Toshiba képe tetszett még. A Philips már majdnem LG Samsung szerű színvilág volt, ahol néztem.

A természetes színek fontosak, mert néha képnézegetésre használom.
És nem a Samu marketing DVD-t nézegetném othon, hanem saját képeket, és nem tetszik ha olyan a bőrszínem, mintha én lennék a Rambo.
Valahogy Sony termékkel még nem szívtam, ez is közrejátszhat, LG SAMU PHILIPS el már sokat buktam. Philips VR800 as hatfejes videot 120 e ft ért vettem anno...fél év alatt 3 capstancsere, mindig csipkézte a szalagot, emiatt, nem lehetetthasználni, Philipset semmit nem vennék.
LG dvd írókat 3 havonta cseréltem, ill volt ami pont gari végéig bírta, Az LG telóim is megszívattak, a Samu végül is még nagyon nem szívatott meg, de nagyon barbietv-k nek tűnnek a 100-150e ft os tv ik.
Lehet bármelyiknek jó-jobb tv je, de ár érték nagyon szempont. A fogyasztás is...
Szóval az ex600 at megnézem máshol is.

[ Szerkesztve ]

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#11771) drfirsty


drfirsty
tag

Sziasztok,
nemi segitsegre lenne szuksegem. TV vasarlas elott allok es meg eletemben nem foglalkoztam a temaval. Kis olvasgatas utan ugy nez ki LCD-re van szuksegem es nem plasmara.
TV-zesre, filmnezesre valamint PC-vel es Mac-el is hasznalnam, szoval mindenfele multimedias dologra amit manapsag ezek a TV-k tudnak. Emiatt elony ha minel tobb csatlakozasi lehetoseggel bir, es minel tobb formatumot lejatszik pl. usb-n keresztul.
Meretben 40"-46"-os korul kezdtem nezelodni. A legfontosabb szempont a kepminoseg, de fontos lenne pl., hogy ne legyen lassu ha pl. csatornat valtok. Engem ez utobbival el lehet uldozni a TV elol. 3D-re nincs szuksegem.
Tegnap megtettem az elso komolyabb kort egy aruhazban es eddig a Sharp Quattron paneljenek tetszett legjobban a kepe. (tesztekben azt irjak probara teszi az ember turelmet csatornavaltaskor...)
Tapasztalat nelkul, csak markanev alapjan erdekel meg a Philips, Samsung es Panasonic is.
Szoval egyelore itt tartok. Innen kernem a segitsegeteket. Barmilyen tanacs, otlet, tapasztalat vagy velemeny jol jonne.
Elore is koszonom.

(#11772) torma1981 válasza drfirsty (#11771) üzenetére


torma1981
veterán

Lg-t érdemes még megnézned. Normális árkategóriában most azok vannak.

(#11773) pr0bi válasza JOEPAPA (#11770) üzenetére


pr0bi
senior tag

Én is pont ezek miatt választottam a SONY-t, továbbá a minőség sem volt utolsó szempont. Nekem egy EX500-am van, nagyon megvagyok vele elégedve amit külön kiemelnék, hogy nagyon sok beállítási lehetőség van benne így teljesen személyre szabható.

[ Szerkesztve ]

(#11774) cantus válasza torma1981 (#11772) üzenetére


cantus
tag

Azért a Philips-ek árai sincsenek elszaladva... Én még annak is adnék esélyt... :B

(#11775) JOEPAPA válasza pr0bi (#11773) üzenetére


JOEPAPA
tag

Az EX500 azért komolyabb, mint az alap 600 as...csak fordítva számoztak :)
LED ideoda, a hátérfény nekem tökmindeggy, ha 20 al olcsóbb lenne az edge led az már jó lenne, mert gyártása olcsóbb, csak valahol olvastam, a sony drágábban szerzi be...deezt olvastam a neten...nem biztos...

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#11776) JOEPAPA válasza JOEPAPA (#11775) üzenetére


JOEPAPA
tag

Őjha, most kaptam Euronics szorólapot.

Samsung 82cm 70e.
LE32D400E1WXXH

SONY KDL40BX420BAEP 102cm 135e

SONY KDL40EX520BAEP + ajándék Sony BlueRay lejátszó 200e, ez internet TV 102cm...hm, most van pár esélyes a Tescos EX600 helyett...

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#11777) JOEPAPA válasza JOEPAPA (#11776) üzenetére


JOEPAPA
tag

Sonyknál az EX BX CX HX LX NX mit takar pontosan?

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#11778) torma1981 válasza JOEPAPA (#11777) üzenetére


torma1981
veterán

Gondolom a kategóriákat. Minél magasabban van az ABC-ben a szám gondolom annál jobb is. És drágább.

(#11779) cigam válasza JOEPAPA (#11777) üzenetére


cigam
félisten

[link]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#11780) nightshadow válasza JOEPAPA (#11766) üzenetére


nightshadow
veterán

Az EX600 megéri az 50Hz ével a 100k-t?

Az EX600 az a EX402 edge-Led-es változata. Bár az EX600 tavalyi, a benne lévő Bravia Engine 2 az két generációval korábbi, jó pár éves technológia. Azóta már volt Bravia Engine 3, s jelenleg X-Reality-nél tart a széria. Hogy megér-e 100k-át, azt neked kell eldönteni. Szerintem már nem érdemes 50Hz-es tévét venni. Sony-ból a legolcsóbb 100Hz-es tévé az EX720 („sajnos” ez már 3D-és is egyben).

A FULL HD TV HD felbontású anyagot nem akar lejátszani USB-ről...lehet ez?

A beépített media player egy teljesen alap, csak DivX-es avi-val birkózik meg, mkv-val nem, így mindenképp kell hozzá külön media player. A legfejlettebb beépített media playere a Samsungnak van, megbirkózik az mkv-kal és a DTS hanggal is.

40-42 colban tudtok néhány típusszámot, ami megéri áron előfordul itt ott...

Nem tudom, hogy mennyi a kereted, de a 100k-hoz jelenleg a LG 42LK530 van a legközelebb: [link]

(#11781) JOEPAPA válasza cigam (#11779) üzenetére


JOEPAPA
tag

thx, és a BX CX LX ?

[ Szerkesztve ]

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#11782) JOEPAPA válasza nightshadow (#11780) üzenetére


JOEPAPA
tag

Köszi a választ.
A 42lk530 tényleg tetszene paraméterek (100Hz, 2,4ms,42") alapján, már csak meg kellene néznem valahol...a 42 col már nem egérmozi, mert a 32 es ex600 kicsit kicsi, és még nem is néztem otthon...(állítólag idővel egyre kissebbnek látni :)))))
Mehetünk feljebb is kicsit, 150k-ig. A megérje az árát a fő szempont...

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#11783) cigam válasza JOEPAPA (#11781) üzenetére


cigam
félisten

Szintén essential(belépő) a bx, cx (egyik sem LED-es). Az LX a "signature" (felső?)kategorába sorolták, de kifutott model, nem szerepel a 2011-es palettán.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#11784) JOEPAPA válasza JOEPAPA (#11782) üzenetére


JOEPAPA
tag

PL erről a vélemyény:[link]?
...cigam neked köszi ezt is előttem...csak nem akarok külön válaszolni.

Amit linkeltem internet tv...fórumozni lehet rajt távirányítóval? Emailokat nézni? email kliens? Vagy mire jó jútyúkot nem nézegetek.

[ Szerkesztve ]

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#11785) JOEPAPA válasza JOEPAPA (#11784) üzenetére


JOEPAPA
tag

Lehet vicc amit írok, de jó lenne, ha a TV tudna FLAC et lejátszani, és optikai 24 bit 96kHz et legalább kifelé hangban, nem lenne baj a többi veszteségmentes hangformátum ismerete sem, elég lenne digitális kimenetre "felolvasná" a dac nak, a többi megvan.

Miközben zenelejátszóként menne kikapcsolt képernyővel, email kliens fogadná a mailokat, és nem kellene a pc-t elindítani...elolvasni, 10 betüben válaszolni távval is lehetne...

USB eszközre venne fel tv adást, és ha lenne egy fix 32 gB os memkari benn csúsztatni is tudna, esetleg energiatakarékos üzemben is az előre megjelölt csatornán...

Hidegkatód vagy led nekem 8, amelyik olcsóbb...

Ne legyen beégésveszély aza kapcsolási rajzot akár 8 órában mutassa , plazma kilőve...

Színhelyes, ill kalibrálható lenne esetleg dslr fotókat nézegetni...

100Hz vagy nem nem tudom, azért néha mozgófilmet is kell nézni, esetleg rally-t...szóval 100Hz.

ezért még 200e ig is elmennék 37 col elég is lenne.

1080 sort azért tudjon.

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#11786) camalot válasza JOEPAPA (#11785) üzenetére


camalot
tag

sony ex720-ast csak 46-ostól felfelé (3d-t amúgy is), alatta gagyi a panel.

(#11787) nightshadow válasza NGA (#11768) üzenetére


nightshadow
veterán

Nekem 32BX420-am van, és bármilyen mkv-t lejátszik, a full hd-sat is.

Ne haragudj, de én ezt az állítást erősen megkérdőjelezem. Még az NTFS-re formattált drive-ot se támogatja, csak a FAT32-őt, s a támogatott file formátumok között se szerepel az mkv tudtommal.

[ Szerkesztve ]

(#11788) Scoobyka


Scoobyka
addikt

Hali!

Regen jartam erre...,de most lenne egy kerdesem...Nem teljesen a topikhoz kapcsolodik,de azert megis.

Van egy 40b650es keszülekem ami dlna-val összekapcsolva a pc-vel...Azonban a dts-hangu mkvkat nem jatsza le. Regebben mkvtools-al szedtem ki a dts hangot azokbol a filmekbol ami rendelkezett dts-el és ac3-al is. Na most vannak olyan rilizek amikbol hiaba szedem ki a dts-t es hagyom benne az ac3-at akkor elinditja a tv,de nincs semmi hang...Valakinek van valami ötlete?

(#11789) Ghoston


Ghoston
csendes tag

LCD tv-t szeretnék vásárolni, de elakadtam.
Könnyebb lett volna félhülyén bemenni a MM-ba és választani vmi szépet de gondoltam utánaolvasok előtte, hát teljes zavar lett a vége így 1 hét távlatában. Szóval a segítségeteket kérem.
Éjjel-nappal szeretném használni, Pc-vel is lesz összekötve, főleg HD kevesebb sport adásra lenne használva, és nagyjából 40" körül nézelődök. Ezek alapján a szempontok alapján tudtam szűkíteni hogy nekem egy LCD kell.
Nincs gyártóbeli kikötésem (bár lehet egy Sonyt hamarabb elvinnék), az árkategória pedig kb a középkategória lenne 150k körül.
Szeretnék USB-t és ha lehet minél több HDMI csatlakozót és legyen 100Hz-es.
Olvastam valahol villogtatós 100Hz-esről, azt nem nagyon tudom elképzelni de ha lehet kerülném:)).
Válaszotokat előre is köszönöm!

(#11790) #34784256 válasza Ghoston (#11789) üzenetére


#34784256
törölt tag

Könnyebb lett volna félhülyén bemenni a MM-ba és választani vmi szépet de gondoltam utánaolvasok előtte, hát teljes zavar lett a vége így 1 hét távlatában.

Isten hozott a klubban! :D
Ugyanez történt velem is, kinéztem egyet, utánaolvastam és 3 hete rágódok, hogy mit vegyek :)

(#11791) malwy válasza #34784256 (#11790) üzenetére


malwy
senior tag

Dettó.
Lg 42LK530-at nézegetem, csak bizonytalon vagyok, hogy játékok (fps multiban, pl cod2) használható-e.

(#11792) JOEPAPA válasza camalot (#11786) üzenetére


JOEPAPA
tag

ŐŐŐ..ez csak CX520, amit linkeltem.
3D-t nem akarok, mert nem csak flipperöcsi szemüvegben vagyok otthon.

[ Szerkesztve ]

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#11793) nightshadow válasza #34784256 (#11790) üzenetére


nightshadow
veterán

Ugyanez történt velem is, kinéztem egyet, utánaolvastam és 3 hete rágódok, hogy mit vegyek

Szerintem ez azért van, mert az idei választék a korábbi évekhez képest nem az igazi. Ami meg jó lenne, az meg nagyon drága. Idén gyakorlatilag a középkategóriában eltűntek a hagyományos LCD-ék, Samsungnál bejött ez a kamu 100Hz, a valódi 100Hz-et meg összekötik a 3D-vel, ami megdobja az árat, s a kör bezárul.

[ Szerkesztve ]

(#11794) #34784256 válasza nightshadow (#11793) üzenetére


#34784256
törölt tag

Én már a béka segge alá tettem az igényeimet (37-40", LCD, small input lag), 3D, internet, 100Hz, freeview meg ilyenek nem érdekelnek már, csak FullHD legyen és PC-c játékokra alkalmas.
Használt LG-ket nézegetek IPS panellel, sajnos nem kapni :(

(#11795) nightshadow válasza #34784256 (#11794) üzenetére


nightshadow
veterán

Akkor ott a D5000/5500, ami Full HD és 30ms körül van az input lagje.

(#11796) #34784256 válasza nightshadow (#11795) üzenetére


#34784256
törölt tag

Öööö, milyen márka is ez? :)

(#11797) nightshadow válasza #34784256 (#11796) üzenetére


nightshadow
veterán

Samsung UE-40D5000 [link]
árak: [link]

[ Szerkesztve ]

(#11798) #34784256 válasza nightshadow (#11797) üzenetére


#34784256
törölt tag

Köszi, de egyrészt ezért a pénzért nem éri meg (ugyanennyiért a legújabb modellek, csili-vili funkciókkal vannak csak sajnos high input lag jár hozzá), másrészt a Samsungot már teljesen kizártam, pont az alapján a táblázat alapján amit voltál kedves valamelyik nap összeállítaani. A 30ms már határeset, az alattit keresek. Az LG 37LH3000-es modelje volt egy időben (a kezdetekben) IPS panellal szerelve, de aztán lecserélték valami olcsóbbra, annak 20ms körüli a lag-je, az a referenciám :)

(#11799) nightshadow válasza #34784256 (#11798) üzenetére


nightshadow
veterán

Samsungot már teljesen kizártam, pont az alapján a táblázat alapján amit voltál kedves valamelyik nap összeállítaani. A 30ms már határeset, az alattit keresek.

29-34ms között mérik az input laget. Szerintem ez belefér. Egyébként jelenleg az eddig olvasott tesztek alapján a Sony EX720-nak van a legjobb input lagje.

KDL-37EX723 16-32 ms (avforums.com)
KDL-40EX723 21 ms (hdtvtest.co.uk)
KDL-32EX723 40ms (trustedreviews.co.uk)

[ Szerkesztve ]

(#11800) #34784256 válasza nightshadow (#11799) üzenetére


#34784256
törölt tag

Pont most akartam belinkelni a Sony-t, hogy mi a véleményed róla?
Az hogy a tipusjelzés végén (Sony KDL37EX723BU) ott van a BU az jelent valamit? (angliában vagyok, az amazon-on kerestem rá)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.