Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#12301) cigam válasza Wiking006 (#12300) üzenetére


cigam
félisten

A fizikai jellemzőket, és a software-es tudást ne keverd össze.
Nagyobb a valószínűsége, hogy a forrásjel paramétereit írja ki, nem pedig a valós felbontást, mivel az konstans.

Ha nem hiszed, járj utánna. Számold meg hány pixelsor van a TVden.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#12304) BBéci válasza Wiking006 (#12302) üzenetére


BBéci
titán

5 hozzászólásos újonc létedre iszonyú nagy arcod van, amiből visszavehetnél, mert kitiltás lesz a jutalmad.

Te vagy az, aki brutális baromságokat írt! :Y

A tévé minden esetben a beérkező jel adatait írja ki. Ha képes vagy azt feltételezni, hogy szoftveresen megduplázhatók a fizikai képpontok, akkor valóban nincs más hátra, utána kell számolnod.
Azért passzol, stimmel a méret,mert a tévékben van skálázó elektronika, ami minden beérkező jelet a saját fizikai felbontásának megfelelőre alakít. Ha jobb minőségű, nagyobb felbontású jelet kap, akkor jobb lesz a megjelenő kép minősége.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12305) Wiking006 válasza BBéci (#12304) üzenetére


Wiking006
csendes tag

Lehet nem vagyok valami lágy modorú ha valaki valami hülyeséggel próbál megetetni, és az is egy dolog, hogy itt épp hány hsz-em van, de elhiheted, hogy nam 15éves kiskölök vagyok,és nem ilyem dolgokra vagyok kiváncsi, hogy "számold meg a pixeleket"

Érdekesmód amit leírtál most valahogy értelmesebbnek találom és el is tudom fogadni...nem kötekedni akarok,de nem tolerálom ha hülyének néznek...

Nem feltételeztem semmi ilyesmit hogy szoftveresen megváltozik fizikailag a hardver....de nem egy esetben lehet találkozni olyan dologgal, hogy egy jobb hardver le van butítva szoftveresen, így olcsóbb készuülékként kerül piacra.

Tudomásom szerint a hdmi, a composit és a component csatornák vannak rákötve a képjavító és egyéb deigitális szűrőkre. viszont a D-sub azaz a pc (vga) csatlakozó ezek áthidalásával működik...azaz az ezen keresztül érkező agatok módosítás nálkül kerülnek megjelenítésre. Xbox 360-nál ászrevehetően másabb a kép hdmi-n keresztül mint d-sub-on..Az utóbbin nagyobb felbontásnál sokkal tisztább és kontúrosabb a kép míg hadmi-n keresztül kicsit kásás...vagy hogy is fogalmassam meg...nem olyan éles, és kissé talán túl intenzívek a szinek.

Szóval mégegszer..nem akarok veszekedni senkivel sem pedig vitázni...informásiót kértem és nem hülyeségeket...és bocs ha megsértettem valakit...de attol, hogy kezdő vagyok ezen a fórumon, még NEM HÜLYE!

Viszont arra vonatkozóan, hogy lehet e valamit javítni a készülék tudásában, nam kaptam választ...nem tud róla senki semmit? Firmware frissítés?

(#12306) mokus1


mokus1
addikt

Sziasztok!
olyan tv-t keresek ami 60-85 centi között van.Ez még nem is nehéz.
Na most nekem van egy szekrény az ágyam előtt amit elég ritkán használok, öltönyök meg ilyesmik vannak benne... De eltenni nem szeretném mert így illik bele a bútorokba.2 méter magas. 2 ajtós ami kifele nyílik.Na én úgy szeretném felrakni a Tv-t hogy a szekrény tetejére felfogatni és a szekrény elé lógna le.Ha kinyitom a szekrényt kb heti 1x meg így felhajtanám mint mondjuk egy autóba a csomagtartót. Ez így kivitelezhető?

(#12307) dh66e válasza mokus1 (#12306) üzenetére


dh66e
veterán

Elmész egy lakatoshoz és csináltatsz egyet.Készen nem valószínű hogy kapsz ilyen tartót.

(#12308) mokus1 válasza dh66e (#12307) üzenetére


mokus1
addikt

70-80 centis lesz a Tv. Milyet javasoltok? Azért ésszerű árakat 100e körül lehet használt és új is.Ami fontos USB-s lejátszás. Samu van a nappaliba azzal teljesen megvagyok elégedve.Net nem kell. Amire használnám, filmek elsősorban és néha játszanék is vele (már nem a TV-vel hanem rákötném a pc-t ) Hangzás sem fontos mármint a hangszórók mert rákötöm a Logi Z5300at vagy ha találok addig Z5450-et.
Full HD vagy HD ready? Milyen különbségek vannak minőségben kb 3 méterről? Nem lenne rossz ha HDMI-s lenne, digitális és analóg jeleket kezelje.

[ Szerkesztve ]

(#12309) bwoay válasza Wiking006 (#12302) üzenetére


bwoay
nagyúr

"valószinűsítem, hogy maga az lcd kijelző tudja a fullhd felbontást"

erre a felvetésre kaptál egy teljesen korrekt választ, miszerint nagyobb a valószínűsége annak, hogy a bemenő jel felbontását írja ki a készülék, mint annak, hogy a panel valóban meg tudná jeleníteni az 1080p-t. (tény, hogy bizonyos esetekben egy termékszérián belül egy adott típus legyártása, és utólagos sw-es butítása gazdaságosabb megoldás, mint eleve "butábbat" gyártani, de ha belegondolsz, egy TV-nél a panel a legdrágább része a készüléknek, abból a nagyobb felbontásút belerakni, majd a fw-ben letiltatni nem igazán ésszerű.)

amennyiben pedig ez nem kielégítő magyarázat számodra, és maradnak benned kétségek, anélkül, hogy hülyének néznélek, és/vagy bármiféle hülyeséget akarnék megetetni veled, én sem tudok mást mondani, mint hogy számold meg a pixelsorokat.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12311) dh66e válasza mokus1 (#12308) üzenetére


dh66e
veterán

Esetleg ezt nézd meg.[link]Keresőbe üsd be a típust esetleg az input lagot és biztos kidob neked pár fajta tv-t itt a fórumon.Esetleg holnap már többen hozzá szólnak a témához.

[ Szerkesztve ]

(#12312) ako001


ako001
aktív tag

Üdv mindenkinek!
Pár hete bekapcsoláskor a tv egyik fele jóval világosabb mint a másik,majd pár perc múlva elmúlik.Valaki találkozott már ilyennel.Mitől lehet?
A tv egy 55"le 8500
A választ előre is köszi!
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-09/24/157508_txkvppegzxcbs0wm_video_call_snapshot_79_4.png

[ Szerkesztve ]

"A pénz nem boldogit,de jobb egy limuzinban bőgni,mint a villamoson"

(#12313) Prungyike


Prungyike
csendes tag

Tiszteletem mindenkinek!

Olyan dologban szeretnek segitseget kerni hogy,van egy Sony KDL32EX500 lcd televiziom
ezt szeretnem halozatba kotni vezetekkel a szamitogepemmel,hogy a tv lassa a gepen levo media tartalmakat video,kep stb...
TV egyertelmuen osszekotve a routerrel a tv-n van is internet hozzaferes,de a gepet nem latja foltelepitettem a Serviio legujabb verziojat,hogyan kezdjem el beallitani a dolgokat?

Eleg lama vagyok a dologban sajnos.

Koszonom elore is ha valaki segitseget nyujtana ehezz a problemamhoz.

(#12314) HaGii


HaGii
tag

Sziasztok!

TV vásárlás előtt állunk kis családommal, és nagy a felelősség rajtam :O . Az ár max 170k. Ebben a kategóriában szép számmal találtam olyat ami tudja mindazt ami nekünk kell (LED, 2+ HDMI, 100+ centi, FullHD). Viszont ami felett nem térek napirendre, az a háttérvilágítás. Valahol azt olvastam, hogy a LED-es TV-k megvilágítása történhet oldalról, illetve hátulról. Ez utóbbinak a feketéje szebb, valamint az oldalsó megvilágítás sötétben bevilágítást eredményez. Ezek tényleg így vannak, vagy netto hülyeség. Ha tényleg így van, tudnátok olyan típust mondani, aminek a megvilágítása nem oldalról történik (vagy ebben az árkategóriában ne is álmodjak ilyenről? :B )?

Előre is köszi az esetleges válaszokat :R !

-HaGii-

"-Milyen telefon? Androidos? - Nem,sima okos."

(#12315) Wiking006 válasza bwoay (#12309) üzenetére


Wiking006
csendes tag

Helló!
Köszönöm a válaszod!
És mint írtam nem akarok senkivel sem kötekedni...
Ésszerű és elfogadható választ adtál...így el tudom fogadni...de amikor valaki nagyképűen odaböki, hogy ha nem hiszed számold meg...nah annak adnék egy láda 2x1.5-ös csavart, hogy számolgassa...
Firmware frissítésről senki semmit?

(#12316) dh66e válasza Wiking006 (#12315) üzenetére


dh66e
veterán

Először nézd meg hogy milyen firm van a tv-n utána nézd meg ezt az oldalt.Nem sok bejegyzés van,de a semminél több.[link]

(#12317) BBéci válasza Wiking006 (#12315) üzenetére


BBéci
titán

Értsd már meg, hogy a számolásra buzdító válasz, javaslat nem volt nagyképű, hanem a Te esetedben a legcélravezetőbb és abszolút korrekt.
Annyira elképesztő a vázolt feltételezésed, miszerint szoftveresen full HD lesz a HD-ready felbontású tévéből, hogy hogy sokkal durvább választ is megérdemeltél volna. Kis híján leestem tőle a székről.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12318) malwy válasza Wiking006 (#12315) üzenetére


malwy
senior tag

És természetesen nem egyenkénti számolásra kell gondolni. 1 centi hány pixel, és megszorozni a tv-vel. Úgy nagyjából.

(#12319) BBéci válasza malwy (#12318) üzenetére


BBéci
titán

Nálad a pont, ez eszembe sem jutott.
Bár az a bűnös, aki a fentieket feltételezi, megérdemli, hogy az összes képpontot megszámolja.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12320) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Sziasztok! 32"-s TV-t szeretnék venni. Régebben a hagyományos LCD-t ajánlották a LED-es helyett (ha jól emlékszem az oldalsó LED-es háttér világítás nem olyan egyenletes a teljes meg nagyon drága). Mostanában van változás? Hagyományost alig lehet kapni. A fejlesztéseknél, nem lehet tudni, hogy az tényleg a vásárlók érdekeit szolgálja vagy csak a gyártó cégek költséghatékonyságát növeli.

(#12321) malwy


malwy
senior tag

Philips 40PFL5605H
Megvenném, megvenném, mert kicsi az input lag, de lehúzzák nagyon a tesztben: http://www.digitalversus.com/philips-40pfl5605h-p364_10553_53.html
Kép-hang-válaszidő, vacak távirányítóó.

LG42lv4500
Megvenném, de átlagon felüli input lag, bár meggyőző képminőség stb.

:W

(#12322) malwy válasza malwy (#12321) üzenetére


malwy
senior tag

Mondjuk, amelyik tv olcsó, új, és van egy két extrája (100hz vagy akármi) az mind késik. Szóval lehet nem is átlagon felüli, hanem pont csak átlagos:(

(#12323) oliver7777


oliver7777
tag

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata LG 32LK530 LCD televízióval kapcsolatban? Elsősorban Samsung LE32C650-hez viszonyítva, mert ilyet szerettem volna, csak már nem lehet hozzájutni, ezzel ugyanis nagyon meg vagyok elégedve, tulajdonosa vagyok egy 40"-os példánynak.

Esetleg ebben az árkategóriában (100k körül) más ajánlatokra is nyitott vagyok (elsősorban a 100Hz a fontos, meg nem lenne hátrány egy jól használható média lejátszó sem).

Köszi!

(#12324) Tihemer válasza Prungyike (#12313) üzenetére


Tihemer
csendes tag

Bekapcsolod a TV-t.
Elindítod a Serviio Console programot.
A STATUS fül alatt meg kell jelenni a KDL40EX500-nak. Ha nem, akkor próbáld frissíteni (Refresh)
Ha megjelenik, a LIBRARY-t választod és az Add local alatt kiválasztod a filmeket tartalmazó mappát, a video négyzetbe pipa, majd save.
Ha ez megvan mehetsz a TV-hez a hálózat beállításnál automatikusan hagyva fell kell ismernie a SERVIIO-t. (beállítás - hálózat - kiszolgáló megjelenítés beállítás)
Ha a listán szerepel a SERVIIO, akkor ahol az internet hozzáférések vannak eléred a beállított
mappát is.

(#12325) Faci80 válasza malwy (#12321) üzenetére


Faci80
csendes tag

LV4500asnál mit takar pontosabban az átlagon felüli lag? Mert én egy 42LV5500at szemeltem ki amit főként monitornak használnék, de most elbizonytalanodtam.:-/
Faci

(#12326) HellGreg


HellGreg
őstag

Sziasztok, van nekem itthon egy LG 32LE5300 tv-m és egy digitv-s digitális kábeltévé-előfizetésem. Közvetlenül a tv veszi a jelet, minden jól megy, HD-adások is. Bementem a digihez, hogy előfizetném az HBO csomagot, erre azt mondták, hogy ahhoz set-top box kell. Ellenkeztem, mondván, van digitális vevő a tv-mben, megy is, megjelenik az hbo is csak kép nincs, biztos csak föl kell oldani központilag, vagy adnak egy kártyát amit beledugok a tv-be. Nem, mindenképpen set-top box kell. Mivel jártam már úgy, hogy ostoba ügyfélszolgálatossal tárgyaltam, gondoltam, itt is megkérdezem, hátha van valakinek digitv-je és vevős tv-készüléke, hogy most tényleg kell amiatt a 4 nyomorult csatorna miatt a box? mert akkor elfelejtem az egészet, nem kell +1 kütyü a már meglévő 40 mellé.

(#12327) pinnacle válasza pinnacle (#12320) üzenetére


pinnacle
nagyúr

LED-es megvilágítás ügyében nem tud valaki segíteni? Panasonic TX-L32E30E-re gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(#12328) malwy válasza Faci80 (#12325) üzenetére


malwy
senior tag

Champipi nyilatkozata alapján, az lk530ra, amit írt, illetve digitalversusnál vagy avforum (? :W )olvastam azt hiszem, hogy az lw4500 elég sokat késik.
Bár geeks szerint az lw5500 31ms, ami pedig teljesen jó. Szóval belekavarodtam.

De így megy ez nálam. Egyik nap már annyira belebaculok, hogy összekeverem a dolgokat és negatív tesztet látok, míg másik nap csupa jót. Aztán végén derül ki, hogy annyira követtem a linkeket, hogy már tök más lgről beszél a teszt.

[ Szerkesztve ]

(#12329) HellGreg válasza HellGreg (#12326) üzenetére


HellGreg
őstag

Valaki? Senkinek nincs ilyenje??? :F

(#12330) smiti


smiti
addikt

Sziasztok!

LCD TV vásárlása előtt állok, sajna nem igazán az én " szakterületem " ez a termék.
Nincsenek nagy elvárásaim vele szemben, 100 vagy 106 cm, szép kép, jó hang, megbízhatóság , hosszú garancia idő ( lehetőleg 3 év ) és utolsósorban lehetőleg ne legyen csúnya.

Általában sima TV és dvd nézésre lenne használva esetleg pc-re kötve némi játék.

Ami esetleg még fontos lehet, Invitel ( volt Fibernet ) kábeltévém van.

mod.: a legfontosabb lemaradt, nem bánnám ha 130k-nál nem kerülne többe.

[ Szerkesztve ]

(#12331) dh66e válasza HellGreg (#12329) üzenetére


dh66e
veterán

Digikábelnél sajnos box-szal van párosítva az HBO előfizetés.Ezen még sajnos nem változtattak.Ráadásul a box mpeg 2-es scart csatlakozóval.Felejtős.Bár nekem az HBO is az mióta a to..ent megjelent a köztudatban. :)

(#12332) HellGreg válasza dh66e (#12331) üzenetére


HellGreg
őstag

Hát ha ilyen primitív módon állunk akkor nekem is felejtős. Akkor már csak azt nem értem, minek van a tv-knek digitális tunerük meg kártyahelyük, ha egyetlen szolgáltatónál se megyünk vele semmire.

(#12333) Ragnar95 válasza HellGreg (#12332) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Nekem Sony TV-men T-Home kábeltv-vel tökéletesen működik, végre betudom állítani a programhelyeket is, csak az automata szolgáltatásfrissítést kellett kiszedni, mert úgy állandóan visszarendezte a csatornákat :)

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#12334) HellGreg válasza Ragnar95 (#12333) üzenetére


HellGreg
őstag

Éppen azon gondolkodtam, de náluk itt Szegeden csak iptv van, és a változatosság kedvéért box kell ahhoz is.

(#12335) dh66e válasza HellGreg (#12332) üzenetére


dh66e
veterán

Nézd a jó oldalát.Mindenféle mókólás nélkül nézheted a digitális adásokat( tegyük hozzá olcsón)akár HD-t is a diginél csak a koax bedugásával a tv-be.Nincs kártya nincs probléma.Az HBO sajnos csak így működik még annak aki nézni szeretné.

(#12336) Faci80 válasza malwy (#12328) üzenetére


Faci80
csendes tag

Uhh így már érthető...mert először LV-t és nem LW-t írtál!
Az LW szériánál (3D) én is olvastam magasabb input lagot a geeks-en, de LV4500 illetve LV5500-ra vonatkozóan semmi tesztet nem találtam :(

Esetleg, ha vki használ ilyan típust, írhatna a tapasztalatairól, illetve mérhatne egy input lag-ot, mondjuk 1 (na jó legyen kettő) jó seritalért cserébe :))

(#12337) nightshadow válasza Faci80 (#12336) üzenetére


nightshadow
veterán

A 42LV5500 brit megfelelője a 42LV550T. Ennek az input lagje 16-31ms között van. forrás: [link]

(#12338) n.dani


n.dani
tag

Jó vétel!

[link]

[ Szerkesztve ]

"...bármiből épülhetsz a föld egy iskola, istenből van minden ezért nincs nyoma..."

(#12339) BBéci válasza n.dani (#12338) üzenetére


BBéci
titán

Az tényleg eszméletlen jó vétel! Tavalyi LCD-k közül a kedvencem.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12340) malwy válasza nightshadow (#12337) üzenetére


malwy
senior tag

Az akkor csodálatos. LV4500 milyen lehet hozzá képest?

(#12341) junior11 válasza n.dani (#12338) üzenetére


junior11
veterán

Szerintem ez is jó vétel:

[link]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#12342) Pekkk


Pekkk
aktív tag

Sziasztok!

Kinéztem egy LED tv-t amit most nagyon jó áron meg lehet venni: LG 42LV3400.
Szerintetek jó választás lenne?

A válaszokat előre is köszi!

(#12343) Mityu_76


Mityu_76
tag

Sziasztok.
A TVstore bolttal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Több mint két hete rendeltem tőlük a tévét és még semmi.......

"HONDACRX4EVER"

(#12344) james008bond


james008bond
őstag

És ez milyen?
http://avland.hu/hun/sa_termekek/i_40_251/i_sony_kdl_40lx900_1955/t_SONY%20KDL-40LX900%20-%2040

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#12345) tigipuf válasza james008bond (#12344) üzenetére


tigipuf
senior tag

Mármint a linkelés?Nagyon sz..r :D
[link]

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#12346) malwy válasza Mityu_76 (#12343) üzenetére


malwy
senior tag

"A megrendelt árut raktárról 24-48 órán belül rendelkezésre bocsátjuk.Amennyiben az áru a megrendelés leadásakor nincs raktáron, a következő munkanapon kapcsolatba lépünk a megrendelővel és egyeztetjük a szállítás lehetséges legkorábbi időpontját(ez általában a rendeléstől számítva 2-3 nap / 1 hét)."

Kapcsolatba léptek személyeddel?
Ha nem, akkor joggal panaszkodhatsz, ha igen, és korábbi időpontot adtak meg, szintúgy.

(#12347) Mityu_76 válasza malwy (#12346) üzenetére


Mityu_76
tag

12.-én rendeltem meg....... ma 27.-e van...... múlthéten én hívtam őket, és nem tudtak semmit mondani..... szerintem holnap megint hívom őket....... ha most sem tudnak mondani semmit , akkor nem tudom mit tegyek, de nem akarok még hetek várni. :-(

"HONDACRX4EVER"

(#12348) oliver7777


oliver7777
tag

Samsung C630 csak annyiban különbözik a C650-től, hogy nincs benne internet tv?

Köszi!

(#12349) Mlnr To'm válasza oliver7777 (#12348) üzenetére


Mlnr To'm
tag

Meg matt a kilyelző ha jól tudom.

(#12350) Faci80 válasza nightshadow (#12337) üzenetére


Faci80
csendes tag

Köszi a linket! Máris kilőve a TV :(
Naturally darker scenes were even worse hit, add that to the already mediocre shadow detailing and black levels and we have a television that was close on 'unwatchable' in low light conditions.

Hát azt hiszem felejtős ez a LED háttérvilágítás, maradok a CCFL-nél, aminek talán jóval több előnye mint hátránya van.

Esetleg LG LK 530-ről vélemény vagy egyéb alternatíva 42" CCFL LCD tévére? Nincs igazából se 3D-re se SMART funkciókra, csak sötétben is maradjon nézhető, na meg persze pici imput lag!

Azt hiszem ettől a TV kereséstől totál káosz kezd uralkodni a fejemben... :W

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.