- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsizmaKo
tag
10:30-kor röppenek angliába határozatlan időre de,ahogy lehetőségém lesz figyelem az eseményeket!Minden vállalkozó kedvünek jó proji épitést és kitartást!Szerbusztok!
-
soomy
csendes tag
Üdv
Nem tudna nekem segíteni valaki?
Van egy notbook lcd-m azt, hogy tudnám rákötni sima PC-reElőre is kössz
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
sirály12 #2396 üzenetére
Szia!
Na nekem pont ilyen alkatrészeim vannak és csak a jövő héten kezdem el összerakni a dolgot. Én mindent menetesszáron fogok mobilizálhatóvá tenni, így az alkatrészek egymástól való távolsága változtatható lesz. Az alap kiindulási helyzet az lesz, amit a projó kalkulátor mond. Az elemek ideális egymáshoz való távolságát ugye az is kiírja. Ha mégis baj lenne az élességgel, akkor a menetesszáron a csavarok tekergetésével változtathatok picit, majd ha minden stimmel, megkontrázom a csavart és fix lesz a téma. A hővédő üveget szerintem a kondenzor és a Lámpa közé kellene tenni, nehogy az nagyon megtörje a fényt. Amivel én szenvedek az egy jó 2D-s tervezőprogi felhajtása, hogy az asztalossal jól tudjak kiszabatni falemezeket, melyekbe a fresnel és az lcd kerülnek, mert én nem tudnék szépen dekopírolni... Valami jó és könnyen használható 2D-s tervezőprogit tud valaki? De ne CAD-et!
Üdv!
ZZ -
sirály12
őstag
Egy két dolgot nem értek az optikával kapcsoltban.
1,
345-ös triplet, 220-as fresnel, 317-es fresnel
Ezeket beírva a porojó kalkulátor szépen ki is számol mindent, de ez nem változik, mert nekem van egy kondenzor lencsém is?2,
A hqi és az F1 fresnel mennyire vannak egymástól? Mert mint látom nem a gyújtópontba kell rakni a fényforrást.3,
A második fresnel az F2 és a triplet között mennyia távolság, és miért?4,
Mit változtat, hogy a fresnelek mennyire vannak az lcd-től?5,
És miben változtat ha a hővédő és uv szűrő üveget a kondenzor elé, vagy mögé teszem, mert az allinboxon mindkettőre láttam példát. -
sirály12
őstag
válasz
afterburner_ #2390 üzenetére
Az a célom, hogy kb 2,5*2m-es képet vetítsek. Ahogy számolgattam, kb 3m-re kell tennem majd.
-
polszki26
tag
válasz
zsomi25 #2392 üzenetére
a tv ugy müködik, mintha egy ablak lenne egy másik szobába / világba. A szerkezet meg kb annyi, h a tv-hez raksz egy wii remote-ot, a fejedre meg két infra forrást, és igy a program segitségével meghatározható lesz a fejed helyzete a tv-hez képest, igy mindig olyan kép generálodik, h az 3d-ben tökéletes legyen... jajj, de nehéz leírni...
-
zsomi25
csendes tag
Sziasztok
Achilles209. A belinkelt 3D videó nagyon meggyőző, viszont nem beszélem a nyelvet és így nem tudom mit akart elmondani a "kreatív srác" .Tolmácsolnál ide egy rövid tömör összefoglalást ,ami modellezi a megoldást.Eőre is köszönöm -
afterburner_
őstag
válasz
sirály12 #2387 üzenetére
rajzol ra kattints asszem akkor kiadja ezeket
amugy neked milyen távol lesz a vetítő a vászontól?
-
kikike007
csendes tag
az mindegy hogy TFT vagy LCD?
-
kikike007
csendes tag
mivel lessz rosszabb ha "szutyi" a monitor?
-
sirály12
őstag
Nah, jelentem, megjöttek a lencséim.
Mostmár minden megvan, egy dobozt kel építenem és minden kiderül.És ezzel kapcsolatban szeretnék valamit kérdezni.
van egy kondenzor lencsém+345-ösz tripletem+220-as fresnel+317-es fresnel.Van-e valamilyen leírás valakinek, vagy valahol, hogy ezeket milyen távolságra kell pontosan helyezni egymástól? Vagy van erre valamilyen számítás?
-
mate8613
csendes tag
-
kikike007
csendes tag
1lcd projektort mennyi pénzből lehet összehozni?Vagy nem akar-e 1-et csinálni nekem valaki?Ha igen. Megadok minden adatom email-be.
-
kikike007
csendes tag
igen de naggyábol vissza vonok mindent.mert nagyon nagy,fejjel lefelé vetit,meg kb 10centiről éles a képe.(gyenge probálkozás volt)
-
kikike007
csendes tag
háát akkor nem tudom nekem mit sikerült össze hozni,de működöképes.csak 1 sötétdobozt csináltam,és beleszereltem 1régi diavetitő lencsét,és ráraktam a tv elejére.még nem telljesen adja vissza azt amit akartam de még finomitom.
hol lehet lencsét venni?
-
kikike007
csendes tag
hello.átlagos tv-böl men lehet valahogy projektort késziteni?(nagyon kicsi müszaki tudással)
-
polszki26
tag
találtam még két homorú tükröt, az egyik átmérője kb 5 centi, a másiké 6,5 cm.
A kisebb legyen 500HUF, a nagyobb 800HUF, mert icipicit karcosak.Vhol van két kondenzor lencsém hozzájuk, ha vkit érdekelne, előtúrom őket....
-
polszki26
tag
FOR SALE! ELADÓ!
van egy 240mm-es fokuszu tripletem, 4/240 - Tosionar, szép állapotban, legyen 3000 HUF.
Fémhalogén szett: 400W-os daylight lámpa, asszem 5000K-s, E40 foglalatos (új, még Ödöntől) + hozzá gyujtó (szinte új, csak kiprobálva volt) + 400W-os ballaszt (használt, de ez csak egy tekercs
+ E40-es kerámia foglalat, összesen 10.000HUF-ért vihető.
postázás megoldható, keressetek, ha kérdésetek van, v megtetszett vmi...
-
Achilles209
tag
válasz
maxibacsi #2372 üzenetére
Legyen így: egyik nap, ami neked is jó, behozom őket, mert Rio De Gyarmaton dolgozom, és 4 után tudunk találkozni valahol, mondjuk Maki, ott megmutogatom őket és meglátjuk. Szerintem csak próbálkozásra jók, de ezt majd te eldöntöd. Áron gondolkodj majd, mennyit ér meg neked, és ha mégsem lesz jó egy próba után, akkor természetesen vissza az egész. Várom PÜ-det.
-
kzjames
csendes tag
És megoldódott a polarizátoros vetítéshez a vászon, króm festék néven árult ezüst festékkel 100%. Lefújtam vele az amúgy is használhatatlanná vált LCD-t
Olvasgattam a neten, az egyszerű DLP nem jó polarizációt váltogató 3D -re a szín tárcsa miatt lassú, mert a három színt sorban közvetíti, csak a 3 chipes . Az LCD meg alapban lassú, csak két külön projektoros jöhet szóba a két képnek. Puff neki, annyi pénz nincs a világon -
kzjames
csendes tag
CsizmaKo kösz, ezek szerint csak az áramát figyeli, más kérdés hogy megtalálom-e hogy hol.
-
CsizmaKo
tag
Ha valakit érdekel van egy 415-ös tripletem, a hátsó lencsén vannak pici sérülések,de szerintem nem vészes.Várom a jó ajánlatokat privin
(egy hétig kb. mert angliába utazom és úgy már nehéz
)
-
maxibacsi
csendes tag
Hello mindenkinek
Achilles ha megvannak még a lencse akkor beszélhetnénk sőtt meg is tudnám nézni,mer én meg balassagyarmaton lakom. -
CsizmaKo
tag
válasz
kzjames #2369 üzenetére
A proji buherálással próbálkoztam sikerrel.Igaz az lcd proji,ja és eléggé "brutál-kókány" megoldás
.Én csak úgy tudtam átcseszni a masinát,hogy rákötöttem egy vasaló fűtőbetétjét a lámpa helyére( kb olyasmi "ellenállása" van mint a lámpának,
gondolom én), bekapcsolt és hibátlanul működik vele .Hátrány: a keletkezett hővel nem tudsz mit kezdeni,akár egy kissebb fazék vizet fel tudsz vele melegiteni teának, vagy akárminek egy film alatt.Hűteni kell,mert elég brutál(mint egy vasaló).A másik gond az,hogy a fogyasztása akkora,mintha saját lámpával menne és ehez hozzájön annak a lámpának a fogyasztása,amit bele épitesz.Az alanyom , egy sony vpl- cs1(mellékesen:ha esetleg v.kinek lenne egy felesleges távja vagy tönkrement lámpája olcsón ehez a tipushoz,érdekelne és jelezze priviben)
-
Achilles209
tag
válasz
kzjames #2369 üzenetére
Én is bátorkodtam 3D-vel próbálkozni. Az én rendszerem rosszabb minőségű, de kisebb technika igényű, és működik
Letöltöttem az IZ3D drivert a netről (másnak jó az NVidia stereo driver is) Amivel Anaglyph (cián, vörös) képet lehet előállítani. 2 képet számol a videókari, és az egyik képből kiszűri a vöröset, a másikból maradék 2 színt, így mindkét szem más képet lát. A rendszer tökéletesen működik, igény szerint dobok fel képet a GTA SA-ról, az egyetlen baj vele, hogy rövidtávon kikészíti az ember szemét, és a színek sem az igaziak. Nameg ennél a teknolodzsinél az a legjobb, ha minnél világosabb a kép, ami egy házi projinál (általában) probléma.
A polarizált dolgon én is gondolkodtam, de azt elvetettem, macera, viszont jó a hatás. A harmadik módszer a régi NVidiás 3D lcd szemüveg, ami egyszer az egyik szemet takarja, aztán a másikat. De mint kiderült, ez sajnos nem megy LCD-n, csak CRT-n
ezért ezt a lehetőséget is elvetettem. A másik a Vii. Ezt inkáb linkelem (mellesleg ez a legjobb):
-
kzjames
csendes tag
Legmélyebb tiszteletem minden eddigi és leendő építőnek. Szakértő társaság lévén volna két érdekes témám: 1. 1 monitor áráért is lehet kapni DLP projektort, kiégett izzóval, amibe az izzó horrorisztikus árú. Valamikor régen már szóba került- át lehet -e vágni a prejektor elektronikáját hogy azt higyje jó az izzója, miközben akár egy teljes buherálással akár átdobozolással csinálnék neki egy új lámpaházat fémhalogén izzóval? Van-e valakinek tapasztalata?
2. Nem tudom hányan jártatok 3D moziban, de az élmény felejthetetlen. Az alapelv nem is olyan bonyolult első hallásra. Két rendszer van budapesten, az alapja ugyan az: a néző polarizátoros szemüveget kap, még pedig olyat, hogy az egyik lencse polarizációja 90 fokkal van elfordítva a másikhoz képest, vetíteni pedig polarizzált fénnyel az egyik szemnek vízszintes, a másiknak függőleges poarizációval vetítenek. min két szem csak a neki szánt képet látja. az egyik rendszer DLP projektorral , másodprcenként 120 képváltással, és a két képet felváltva vetíti. A polarizáció forgatását gondolom LCD panellal oldják meg, hisz feszültség nélkül 90 fokkal feszültség alatt pedig nem forgatja el a fény polarizációs síkját. A másik az két lencsével egyidőben vetít filmről. Eddig az elmélet. Elkezdtem kisérletezni. A polarizátor fólia adott kivégzett LCD panelről. A türöződés mentesítő fólia eltávolításáról itt olvastam, ezer köszönet érte, működött. Egy panelről így 2 fólia nyerhető. Namost, adott egy diavetítő. A polarizátor fóliát a lencse elé helyezem - ha a film elé teszem a lencse némileg meg keveri a polarizációt, és nem ad teljesen sötét képet. Ha a másikat a fény útjába teszem, forgatásával el tudom sötétíteni a képet. De ha rajta keresztül nézem a vásznat- itt jön a bökkenő- alig van bármilyen hatása, a vászon teljesen összekeveri a polarizációt. Tehát valami nagyon speciális vásznat használnak, valakinek van sejtése róla?
Elnézést a hosszú körülírásért de elég érdekesnek találtam a témát, viszont csak így érthető legalábbis reményeim szerint. Köszönöm a figyelmet. -
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2367 üzenetére
áhh értem akkor csak irasvetitős megoldasnal kell hűteni jobban. nahmeg most olvastam hogy infra sugarzas így meg úgy, amit a lampa generalhat, vagy general is? ennek van valami jelentőssége, uv szűrős izzót vettem Ödöntől , az is sugaroz infrat? esetleg valmai káros mellékhatás van annak?
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2366 üzenetére
Én a saját gépemet már eltoltam, ugyanis az LCD és a fresnel közötti részen kivágtam egy csíkot a gép tetejéből, itt áramlik be a zoxigén, és a cucc oldalán fújatom ki a lámpa mellett. Sose befelé fújd a levegőt, hanem kifelé szívd, ez alaptörvény. úgy kellett volna csinálnom, hogy a gép aljába marom a csíkot, és a lámpa fölté teszem a ventit, hogy a felfelé áramló meleg levegőt kivezesse. 250W-nál szerintem elég egy lassan pörgő venti (halkabb/kevesebbet fogyaszt), mert nekem a fresnel és az lcd majdhogynem hideg egy 50W-os írásvetítő ventivel, a lámpát meg nem kell nagyon hűteni, inkább csak elvezetni tőle a felforrósodott levegőt.
-
afterburner_
őstag
amugy most a hutesen gondolkodva...,eleg egy 250 w-os femhalogennel hogy 2 db 12cm-es esetleg csak 8 centis ventivel hűti az ember a panel meg a fresnelt alulról?
-
ambruszka
csendes tag
Akkor nem annyi hogy kell rá egy átalakító
Akkor végképp bebuktam... Azért ha kell valakinek egy sony vaio PCG-F150 monitor vagy alkatrész szóljon mert ugy tűnik nem tudok vele mit kezdeni...
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
ambruszka #2362 üzenetére
Kell venni hozzá venni egy controller boardot, amit 30K körül lehet kapni.
Szerintem felejtsd el, mert annyiból már lcd monitort kapsz. -
ambruszka
csendes tag
Hello na az van hogy vettem egy régi laptopot vaterán és a köcsög átvert mert szar... ennyit erről... De a monitorja jó le is kaptam meg minden és azt akarom kérdezni ezzel tudok valamit kezdeni? nem lehet megbűvészkedni valahogy hogy jó legyen projektornak? 13 colos tehát kicsi ez nem tudom hogy jó vagy rossz egy régi sony vaio gépről van... Szerintetek?
-
Aygor
tag
válasz
CsizmaKo #2357 üzenetére
Köszönöm a felajánlást. Egyenlőre még közelebben gondolkodom.... vagy félúton hazafelé Pl
Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Tamási, esetleg Veszprém Vagy valami útbaeső....
Most kellene összerakni végre a gépet (kicsit moddolgattunk rajta) Ez után lehet belekezdek ebbe.... csak éppen lakásvásárlásba kezdtem és mindenhova kell a lóvé
nem jó ez így....
-
ZimmerZoom
csendes tag
Üdv! Ez nagyban függ attól is, hogy álló vagy fekvő projit csinálsz, ill attól, hogy infrafényt bocsát ki az izzód, vagy sem. Ha HQI izzót használsz, akkor elvileg infra nincs, így max a keletkezett hő az, amit el kell tudni vezetni. Én is pont ezen agyalok most, mivel álló projit szeretnék építeni, a felfelé áramló hő az, amit el kellene tudnom vezetni valahogyan. Arra gondoltam, hogy az izzó egy fémházban lesz benn és az izzó fölött egy átmenő légcsatornát alakítok ki. Nem sokkal az f1 előtt beépítenék egy vékony hőálló üveglapot, ami teliben elszigetelné a proji lámpás felét az optikai felétől. Lenne öszesen 3 venti. Egyik a lámpaházat hűtené úgy, hogy magára az izzóra nem fújna hidegebb levegőt, de csak az izzó fölé, nehogy megártson az izzónak, a második (pl egy lassan pörgő atx táp) venti frissítené az izzó és az f1 előtt elhelyezett üveglap közti teret, a harmadik meg a fresnel-lcd-fresnel szendót hűtené, de oda lehet, hogy több pici cooler kellene, pl 3 db. Nem tudom, ezt ki kell még eszközölnöm valahogy, de megoldom.
Üdv!
ZZ -
CsizmaKo
tag
Nekem úgy van +oldva a hűtés,hogy a lámpa és az első fresnel közt fújatom a levegőt a doboz 2oldaláról befelé,egy-egy ventivel és a tetején pedig 2db venti szivja kifelé.Én tettem bele hőmérőt,biztos ami biztos,mivel kint van a proji a padlástéren , igy télen hideg nyáron elég meleg van ott és jobb ha szemmel tartom...most néztem filmet rajta tegnep előtt , ilyen jobb időben 34fok volt a panel részen,eddig nekem ez a max.
Szerintem nem az igazi amikor a szivó és fújó ventik együtt alul vannak.Csak felfelé száll a meleg,gyorsabban kinyomja ha a tetején szivja ki alul pedig csak fúj.Úgy ahogy te gondoltad ,szerintem csak kavarná a levegőt,ráadásul amit kifúj , annak egy részét vissza is nyomná a dobozba. -
Aygor
tag
Tényleg mondom nektek feleim az Úrban, h szívesen megnéznék már egy ilyet "mukodés" közben!!! Valaki lehetne vállalkozó szellem....
-
briian
csendes tag
Nekem az a gondom, hogy kissé szűkösre terveztem a dobozt, szóval az LCD-hez nem nagyon fér már venti belülre. Hűteni viszont valószínűleg kell, ezért azt találtam ki, hogy csinálok a doboznak talpakat, így alulra még befér 4 db venti. Tehát alul lenne mind a négy, ezek közül kettő fújná be a levegőt, az nekiütközne a doboz tetejének, majd a másik kettő szívná kifelé ilyenformán:
http://kepfeltoltes.hu/view/080527/venti_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szerintetek? -
Dr Smoke
aktív tag
Igazság szerint nem néztem, mert le van zárva a doboz és egy óránál többet még nem ment, mert még nincs kész. Ha abból indulunk ki, hogy a fresnel egy írásvetítőből való, amiben 600-800W-os izzók vannak, amik fűtenek, mint a veszedelem, akkor nem hiszem, hogy egy 250W-os fémhalogén izzótól bármi baja lenne.
-
briian
csendes tag
Azoktól kérdezem, akik már építettek projit.. Feltétlenül muszáj az LCD panelt hűteni, vagy elég, ha az első fresnel és a lámpa közötti levegőt hűtöm?
-
sirály12
őstag
válasz
ZimmerZoom #2348 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
sirály12 #2347 üzenetére
Hali!
A Banki alkalmazott egyből vágta hogy kell utalni a lóvét. Csak nyomtasd ki az e-mailt és add oda neki. Fontos, hogy a kedvezményezett bankszámla oldali kezelési költséget ne te vállald, hanem maga a webshop. Te csak a te bankod kezelési költségét kell, hogy álld. Fontos, hogy megadd a célszámla tulajdonosának a címét, melyet a weblapról leolvashatsz. Én csak annyit adtam meg, hogy Ausztria, Graz és annyi elég volt. Ezek a fresnelek amúgy 0,3 mm barázdasűrűségűek, amik jobbak, mint az írásvetítős fresneleké (0,5) Jó felbontást fognak garantálni. Örülök, hogy segíthettem. ;)
Üdv!
ZZ
-
sirály12
őstag
válasz
ZimmerZoom #2345 üzenetére
Kösz a segítséget.
Meg is rendeltem a cuccokat.Még lenne egy kérdésem, ha nem baj. utalásnál, kell valamilyen kommentet csatolni, vagy csak a számlaszámra átutalom és annyi?
A levelükben egy banknevet, és egy bic kódot és egy iban számot küldtek csak. Ennyi elég az utaláshoz, még külföldre sohasem utaltam. -
Aygor
tag
Ha valaki még mindig el szeretne dicsekedni munkájával, és szívesen tartana bemutatót Bp környezetben, kapva-kapnék a bemutatós lehetőségen. lehetőséget előre is Thx!
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
sirály12 #2342 üzenetére
Beregisztrálsz valós e-mail címmel és valós adatokkal, majd a shopban mindent berakosgatsz a kosárba. Chekoutnál bejelölöd, hogy banki átutalással akarsz fizetni megerősíted a rendelésed, majd kapsz egy visszaigazoló mailt a bankszámlaszámra, amire utalni kell. K&H-nál (mivel én ott vagyok) az átutalás kezelési költsége 1400 Ft volt. Mire megjelent a shop kontóján eltellt kb 4 munkanap aztán kaptam meg a megerősítő mailt, hogy postázzák a cuccost. GLS-el 2-3 munkanapon belül megérkezik a csomag, gondosan becsomizva, érzékien bontsd ki, nehogy megkarcold a fresnelt.
15,4 -hez bőven jó a 318mm x 250. Két fresnelt rendeltem ebben a méretben egy F=220-at és egy F=317-et. Optika egy F=345 lett. Kondenzorlencsém volt máshonnan, te válaszd ezt: Condenser Lens for 15 inch LCD/TFT. Remélem, segítettem.
Üdv!
ZZ -
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
afterburner_ #2339 üzenetére
Igen a tükör egy optikai (felül foncsorozott) tükör. Alumíniumréteget párologtatnak flott üvegre vagy egy sima tükör felső felületére, majd a bevonatot levédik szilíciumoxiddal. Ha ujlenyomatos lesz, akkor cumi, mert így is igen érzékeny a sikamikára. Ha poros lesz, akkor egy puha lágy ecsettel kell tisztítani, vagy le kell róla fújni a port (mellékelt nyál nélkül)
Sima 1.0-ás tükörrel valóban szellemképes képet vetítene a berendezés.
-
sirály12
őstag
válasz
ZimmerZoom #2336 üzenetére
Jónak túnik a hely. Kösz.
A rendelés hogy megy? Tehát hogyan kell ezt intézni?
És egy kérdés. 15.4 colos moncsim van, és egy 250W-os lámpám. Milyen fresnel kell, mármint fókusztávra, milyen triplet, és milyen kondenzor lencse? Vagyis szerintetek milyenek lennének innen a legjobbak?
mod: elég-e fresnelből a: 318mm x 250mm, F= 220mm vagy nagyobbat érdemes?
-
ambruszka
csendes tag
Irasvetito+LCD 650W-os izzóval milyen képet adna?
megfelelő lenne? -
mate8613
csendes tag
válasz
afterburner_ #2339 üzenetére
Ennél a tükörnél az a lényeg, h a fresnel felőli oldalán legyen a foncsor. Mert ha nem ott lenne, akkor a foncsor előtt lévő üveg is visszatükrözné a képet, ezért szellemképes lenne a kivetített kép.
Szerintem... De ha nem így van, javítsatok ki. -
afterburner_
őstag
válasz
ZimmerZoom #2338 üzenetére
ami rátükrözi az objektivre a képet , azt a tükröt gyártottad le? nem mindegy konkretan milyen tükröt rak oda az ember? nekem is jó lenne egy ilyesmi megoldás, csak akkor ahogy olvasom speckó tükör kell oda igaz?
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
afterburner_ #2337 üzenetére
Szia!
Minden hozzávalóm még egy dobozban vár arra, hogy végre összeszereljem őket. Ödönünktől megérkezett a fémhalogén is, így már minden hozzávaló megvan, még az optikai tükör is, amit kishazánkban gyártottak kérésre, méretre! Röhejes áron ráadásul... Én egy álló projit tervezek, ilyet csak állóban: [link]
Talán köv. hónapban összeáll a kép, mert igen kevés időm van rá és nem akarom összecsapni. Ha kész lesz, úgy is szólok majd, meg küldök képeket.Üdv!
ZZ -
afterburner_
őstag
válasz
ZimmerZoom #2336 üzenetére
en is majd akarok venni innen egyket dolgot mert nagyon jó oldalnak neztem
de egyelore összeepítem a cuccomat. aztan majd..
Zimmer, neked hogy enz ki a projid?van rola info?
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
sirály12 #2335 üzenetére
Hali! Én innen rendeltem, minden flottul és rendben ment. Csak ajánlani tudom!
[link]
Osztrák webshopról van szó, székhelye Graz. (Itt van a szomszédban) 12 Euro a házhozszállítás és nem vészes. Mo-n nem találsz ilyen shoppot. Jah és lehet fizetni banki átutalással is.Üdv!
ZZ -
sirály12
őstag
Nem tud valaki olyan helyet, ahol lehetne venni fresnel-t + triplet-et + kondenzor lencsét?
Ja a lényeg, hogy magyar hely legyen, paypal -
mate8613
csendes tag
válasz
afterburner_ #2331 üzenetére
Mekkora a kontrasztja az lcd-nek?
-
MobilosFeca
tag
válasz
afterburner_ #2331 üzenetére
És ez neked hülyéskedés? a fekete tényleg ilyen sötét vagy csak a kamera miatt ilyen?
-
afterburner_
őstag
válasz
MobilosFeca #2329 üzenetére
nahde ez csak hülyeskedesből csinalom, heten elkezdem csinalni a doboz a lámpám holnap jön:-))
-
afterburner_
őstag
válasz
MobilosFeca #2329 üzenetére
huh megnezem:-) csak kerdes azt hogy kuldik el... mert neke eleg nagyra sikerült a kép , vetitett kép
nahde majd ha berakom dobozba akkor megnezem pontosan beallitva mekkora vaszon kell majd neki, de tényleg nagyon megtetszett élőben ez a diy móka
majd kommentalom hogy halad az építkezés
-
MobilosFeca
tag
válasz
afterburner_ #2328 üzenetére
e-bayen vannak nagyon jó diy projis vásznak... csak a keretet kell megcsinálnod hozzá és ráfeszítened... jah és óccsóóó
-
afterburner_
őstag
válasz
afterburner_ #2323 üzenetére
valami réteget sikerült levarázsolnom
es amonitor még megy szépen, kép is egesz jó az irasvetitőhöz kepest...de azert jöv heten en is elkezdem eépiteni a dobozt, nahmeg vásznat is kell valahogy intéznem...atnezema forumot hol lehetne esetleg kapni.
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2325 üzenetére
omg, nem azon mulik
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2320 üzenetére
miért rakod olyen messze a fresneleket az lcd-től?
-
afterburner_
őstag
AG fólia eltávolításnál tartok, szal akkor két óra áztatás után lejön könnyedén? nezegettem melyik lehet az a folia... a folia a tft-n mintha két rétegű lenne és a felső réteg az kicsit le lenne sarkazva, talán az lenne az AG folia?
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #2311 üzenetére
hi Ödön, van számodra meglepim!
meg lehet, h egy 5200-es 250-es szoffitta is érdekelne...
hivj v dobj üzit!
-
MobilosFeca
tag
válasz
MobilosFeca #2317 üzenetére
uh, rájöttem, hogy még s második fresnelt is az első tükör elé kéne vinnem, hisz a panel szélessége 21 cm...- szóval tükörrel sehogy sem tudom annál közelebb tenni
de nem baj, így csak egy tükör meg egy objektív lesz a felső részben így azoknak az állítgatása sokkal egyszerűbb lesz...
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
MobilosFeca #2317 üzenetére
Szerintem írd be még egyszer! Beírtam az adataidat többször is, és mindig 200mm körüli távolságot ad ki az izzó és az F1 között. Nem kötözködni akarok, de szerintem valamit elírtál.
-
MobilosFeca
tag
válasz
Dr Smoke #2316 üzenetére
a linkelt progi írta ki ezeket az értékeket, annál jobban én biztos nem tudom kiszámolni... írd be az értékeket, te is ezt fogod kapni. így lesznek kb. 90%-kal sötétebbek a sarkok és így használom ki a teljes fényerő kb. 2,5 százalékát.... ez már bőven elég, hisz én hozzátok képest sokkal kisebb képet vetítek...
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
MobilosFeca #2315 üzenetére
Ez mind szép és jó, de ha az F1-es fresneled fókusza 220mm, akkor nem lehet 56cm-re az izzótól. Szerintem. Nekem 220-as az F1-em és olyan 19cm-re van az izzótól, F2 nálam 330 a triplettem 415-ös, és itt a távolság kb 30cm. Számold újra, mert ez így nagyon nem jó.
-
MobilosFeca
tag
Nah, kitaláltam, hogy 2 tükrös megoldással már egész jó lennék... és a falat se kellene szétbarmolni
erre gondoltam.... esetleg ha túl magas lenne a doboz (kb. 175 cm-nél nem lehet magasabban a kép azon a falon, amit vetítek), akkor az LCD-t is be lehetne rakni az első tükör elé
-
CsizmaKo
tag
válasz
MobilosFeca #2310 üzenetére
Hááát nem tudom,nekem 4m-ről,csak jó 90cm széles kép jött ki 1000-es optikával.Amit használok 450-est,azzal van kb ilyen távból jó 190cm a szélessége.
-
CsizmaKo
tag
válasz
Őrült Ödön #2311 üzenetére
Hello Ödön
!A privit sikerült megnézned?Esetleg lehet róla tárgyalni?Köszi!
-
Őrült Ödön
tag
Urak!
Az utóbbi pár hét alatt kissé nagyon szétszórt lettem, annyifelé kellett figyelnem.
És eléggé sokan rendeltetek is tőlem fémhalogén szetteket, viszont már nemtom, hogy ki kivel van...Mindenkitől elnézést a késedelemért, meg a pluszmunkáért, de az volna a kérésem, akinek tegnap nem küldtem volna el a kért eszközöket (TEGNAP POSTÁRA ADVA 1-1 szett Keszthely és Tarnaméra irányába!!!), az írjon privit, és ismételje meg a rendelését!
Mondom, kezdek agyilag nem százas lenni...
Minden érintettől mégeccer sorry a sz*rakodásomért!
(érkezett még 4db különféle Osram és Tungi keményüveg, E 40 foglalatos UV-mentes 6000K-s égő, de ezek már biztosan a legvége, nem lesz több belőlük úgynézki, illetve nem UV-mentes szintén 250W-os 4000 és 5200K-es szoffitákból még van pár darab.)
-
CsizmaKo
tag
válasz
MobilosFeca #2307 üzenetére
Nem tudom,hogy számolgattad-e a projó kalkulátorral,hogy kb. mire számits...ez tényleg horror méretü lenne.Még ha tükröt használnál,akkor is kb. 135cm hosszú lenne
.Az enyém is fal mögött van,én 450-es lencsét használtam,(a falba bele kellett érnie az optikának,mivel csak annak helyét bontottam ki és bele lógott volna a vetitett képbe a fal) és hidd el,már ez is oltári nagy doboz kb 80cm hosszú.ráadásul,ahogy néztem nekem "kicsinek" tünik a vetitett képed,(ha jó adatokat használtam).
-
MobilosFeca
tag
válasz
ZimmerZoom #2306 üzenetére
Elfér
kb 120 cm van a fal mögött, a fal 12,5 cm és még akár át is lóghat picit.... csak akkor az elejének szépnek kell lennie... kb 150 cm van
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
MobilosFeca #2304 üzenetére
Végső soron a Douplet lens is jó, asszem írásvetítőkben is olyanok vannak. Csak állítólag azért jobbak a tripletek, mert hogy azok minden részükön éles képet adnak, míg a kétlencsés optika ebből a szempontból kényesebb. 3 USD+postaköltség, hát próbáld ki, nem vesztesz sokat... Az 1000 mm fókusztávú lencséhez milyen fresnelt fogsz használni? Mert így ez a projódoboz nem lesz ám kicsi. Láttam valahol allinboxon 600 mm-es fresnellel készült 600as objektíves projót, hát nem kicsi dobozos gép.
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
afterburner_ #2301 üzenetére
Köszi, igen!
-
MobilosFeca
tag
válasz
afterburner_ #2303 üzenetére
kicsik... ekkora kéne... mármint fókusztávra.... fix távolságról (4m) és 15,4"-os LCD-vel akarok max 192 centis képet vetíteni... sajnos ekkora fókusztávú lencse kell.
-
afterburner_
őstag
válasz
MobilosFeca #2302 üzenetére
miert nem az osztrakoktol rendelsz vagy németek? vagy azok kcisik?
-
MobilosFeca
tag
Találtam valamit... tudom, hogy nem triplet, de végre van remény
XD [link]
Használható lenne egy végső-esetben? 1 baj van vele.. 50 diameteres. Szerintetek? -
afterburner_
őstag
válasz
ZimmerZoom #2300 üzenetére
bocsesz
vegul sikerült?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvenc zene a mai napra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Jövedelem
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged