- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Őrült Ödön
tag
Üdv mindenkinek!
Én ugyan már felhagytam a házi projektorépítésssel, mivel nincs időm rá, meg a lehetőség sem izgat már annyira mint régen, viszont van pár cuccom, ami esetleg érdekelheti az ittenieket..
Vannak még fémhalogén szettek, 150, 250, 400W-osak, igény szerint, a bolti ár feléért-háromnegyedéért.
Valamint két komoly optika, meg egy írásvetítő lencse.
Az egyik optika egy Sony projektorból származik, a másik egy egyszerűbb vetítőkészülék része volt. Mindkettő profi minőség, akromatikus lencsék.
Az egy db írásvetítő lencse egy NDK típus, ez is akromát.
Akit érdekel bármi is, keressen meg mailben vagy privátban, itt nem illik nyíltan seftelgetve hirdetni...
-
Őrült Ödön
tag
Tisztelt Kollégák!
Ha valakit érdekelne, van egy RÉSZLEGESEN MŰKÖDŐ gyári projektorom eladó, elsősorban alkatrésznek.
Ez egy Sony VPL-X1000 típusú XGA 1024x768-at tudó, 3 lcd-s készülék. Eléggé komly és drága darab.Hibája: Valakik belebarmoltak, és a kék polárszűrőről hiányzik a tulajdonképpeni szűrőfólia, valamint az egyik LCD modulon van valami megfolyásszerű izé, nemtom hogy javítható-e.
Minden más (lámpa, elektronika, optika többi része) kifogástalanul működik! Pótalkatrészt nemtom hol és menyiért lehetne hozzá szerezni, ezért elsősorban alkatrésznek ajánlom.
Garanciát vállalni nem tudok rá, üzemképes de a fenti hiányosságokból adódó képhibával (ronda, elszíneződött a kép, de úgy-ahogy nézhető) adnám át a készüléket.Érdeklődni priviben vagy mailben szíveskedjetek.
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Őrült Ödön #2514 üzenetére
Ja igen, ez itt a reklám helye
, nálam időnként kedvező áron vásárolható fémhalogén égő, meg a hozzávaló szerelvények is. Szaktanácsadással, mindennel.
Részletek priviben vagy mailben, csak egészen bátran tessék kérdezni! :-) :-) -
Őrült Ödön
tag
válasz
polszki26 #2508 üzenetére
Üdv Polszki kolléga :-), mi újság?
Rég jártam már erre..látom, még mindig vannak akik megrekednek a közönséges halogénégő szintjénél..
Most igazán nem azért mondom, mert a saját bótomat kívánom kaserolni, de a fémhalogén minden szempontból jobb mint bármi más, van választék teljesítmény és színhőmérséklet terén egyaránt, kevés meleget de sok fényt ad, tartós, megbízható. összességében olcsóbb egy fémhalogén szett megvásárlása, mint párszáz óránként izzót cserélni, kínlódni a meleggel, infrával, zajos nagy ventilátorokkal...
Nátrium és higanylámpa alkalmatlan projektorozni, a xenon meg kicsi (35W D2S autóségő) teljesítményileg, meg dögdrága is, jóval drágább mint a fémhalogén!
Az igazi xenonégő persze kiváló lenne, de már nemnagyon gyártják, horror áron van, nehézkes üzemeltetni, és balesetveszélyes. asszem ezzel mindent elmondtam, ami elmondható a témáról... -
Őrült Ödön
tag
válasz
mokkacsoki #2460 üzenetére
Csao,
A 400W-os égő nem lesz kicsit sok? Feltételezem, fémhalogénre gondoltál, én szoktam bizniszelni fémhalogén szetteket, szinte mindenki 250W-osat rendelt ezidáig..
Az a 400W csak egészen nagy lcd esetén javasolt, vagy ha valami optikai machináció miatt túl nagyok a fényveszteségek!
Bár létezik itt sikeresen megépült kókányproji, 400W-os égővel is :-)
-
Őrült Ödön
tag
Urak!
Az utóbbi pár hét alatt kissé nagyon szétszórt lettem, annyifelé kellett figyelnem.
És eléggé sokan rendeltetek is tőlem fémhalogén szetteket, viszont már nemtom, hogy ki kivel van...Mindenkitől elnézést a késedelemért, meg a pluszmunkáért, de az volna a kérésem, akinek tegnap nem küldtem volna el a kért eszközöket (TEGNAP POSTÁRA ADVA 1-1 szett Keszthely és Tarnaméra irányába!!!), az írjon privit, és ismételje meg a rendelését!
Mondom, kezdek agyilag nem százas lenni...
Minden érintettől mégeccer sorry a sz*rakodásomért!
(érkezett még 4db különféle Osram és Tungi keményüveg, E 40 foglalatos UV-mentes 6000K-s égő, de ezek már biztosan a legvége, nem lesz több belőlük úgynézki, illetve nem UV-mentes szintén 250W-os 4000 és 5200K-es szoffitákból még van pár darab.)
-
Őrült Ödön
tag
Tiszteletem!
Mindenkitől sorry, hogy eltűntem, kissé el v.ok havazva túlságosan is!
Miután megnőtt az érdeklődés a helyből UV-mentes csőbúrás fémhalogénlámpák iránt (a múltkori kettőt is seperc alatt elvitték), ezért intézkedtem továbbiak beszerzése végett!
tehát akinek kell 250W-os, E40 fejelésű nappali fényű fémhalogénlámpa kedvező áron, írjon, elvileg jövő hét közepére érkezik pár darab belőlük, Osram és GE vegyesen.
Tungsram (nem uv-mentes!) HgMIS 250 továbbra is raktáron!
Egyéb szerelvények, hozzávalók is vannak, szóljon akinek kell valami!További jó munkát addig is a szaktársaknak, én még egyelőre időhiány miatt nem tudok felmutatni semmi épeszű eredményt, de hát ez nem tarthat örökké...
-
Őrült Ödön
tag
Uraim, szolgálati közlemény!!!!!!!
Érkezett két "alkalmi" égő, egy Osram HQI-T 250W/D , és egy ARC 250/D (GE).
Mindkettő UV-mentes, 6000K-es nappali fényű, csőbúrás, E40-es góliátfoglalattal, zsírújak.
Akinek kell, sürgősen stipistopi, mert ezek csak úgy "jöttek" most, nem lesz állandóan készleten egyik sem. Igazi alkalmi darabok.
A nem UV-védett szoffitákból is jött pár darab /D-s nappali fényű 250W-os, viszont egy rossz hír: Fojtótekercsből az ellátás akadozik, és drágult is vmelyest!
Gyújtó van doszt.érdeklődni szokásosan vagy itt priviben, vagy a hsz alán található mailcímen lehet!
Köszönöm a figyelmet, ennyi volt! :-)
-
Őrült Ödön
tag
válasz
kovi831 #2151 üzenetére
Sajnos nem. Ezt u.is idehaza nem gyártotta a Tungi, és ezért a GE sem vette európai gyártásba!
Egy darabom van, egy Osram HRI-400D, de ez múzeumi leltárban egyfelől, ráadásul van vagy 20 éves, kitudja bírná-e a folyamatos üzemet...HgMIF 400/DH-t tudok szerezni, de az normál csőbúrás, E40 foglalattal.
-
Őrült Ödön
tag
Ja.. És dög drága, és nem is mindegyik tartós, +12V-os tápegységet kell neki csinálni, stb..
Fémhalogénből is van hasonlóan kisméretű, és sokkal-de-sokkal olcsóbb, meg jóval eccerűbb az üzemeltetése is, van színhőmérséklet-választék is, soroljam még?
Autós xenon csak mini LCD-k hez jó, ez van sajnos. És még ahhoz is túlárazott. -
Őrült Ödön
tag
Hali!
Ambruszka, és a többi új csatlakozó "sorstárs"!
Fémhalogén szetteket továbbra is tudok szerezni kedvező áron, és még a tavalyi "díjszabás" szerint, mert úgy néz ki hálistennek késik a beígért áremelés!
Világítási gondok megoldása végett tessék priviben megkeresni, akár itt, akár mailben.Személy szerint én nem a vílágítás megoldását tartom elsőrendű nehézségnek, hanem a megfelelő LCD panel beszerzését, éppen ezért nem erőltetem most én sem a saját projektor-projektemet... alaposan körül kell nézni, és JÓL!!! választani!
Ez az én tapasztalatom, a többin úgyis jól-rosszul úrrá lesz az ember..yó mulatást.. :-)))
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Eddie141 #2021 üzenetére
Ha a tulajdonképpeni projektor elindul a lámpa nélkül is, illetve át lehet kúrni a lámpafelismerő elektronikát, akkor elvileg nincs akadálya fémhalogén égő bekokecolásának.
Előnyök: óccsó égő, ami semmivel sem rosszabb mint az eredeti!
Hátrányok: Kokecmunka, esztétikáját rombolja a készüléknek, és meg kell várni az 5-8 perces bemelegedési időt, mire megjön a teljes fényerő.Bármiféle izzószálas égővel kísérletezni reménytelen, csak a fémhalogén-gázkisülők jöhetnek számításba!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
CsizmaKo #2013 üzenetére
Azért nem, mert a gyújtó és égési feszültségük, a lámpaáram, az üzemi karakterisztika, stb... kismillió paraméter fennforgása, kér kísérletezni vele, reménytelen!
Átkúrni át lehet az elektronyika fejét, de üzemeltetni tartósan, más jellegű fényforrást nem lehet vele. Sajnos, ez van...
Külső forrásként 150W-os mini fémhalogént javaslok, ár és további részletek priviben, vagy mail!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
CsizmaKo #2009 üzenetére
Hali,
Az UHP lámpa nehezen gyújtható (csak a hozzávaló elektronika gyújtogassa yól) mert nagy a belső gáznyomás hidegen is már, épp ezért nehéz ezt átütni.
Ilyen kis méretben is van fémhalogén-alternatíva, csak éppen ahhoz másféle segédszerelvények (fojtó-gyújtó) tartoznak.Amit te beletettél abba az izébe, lehet hogy autós xenonégő volt? Sosem lesz jó vele, nem fogja üzemeltetni...
Dr. Smoke: A sörösdoboz helyett inkább 1mm-es fényes alulemezt, vagy szoci autó reflektorfoncsorát használd, az eredeti üvegbúrájától megfosztva!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Dr Smoke #1991 üzenetére
Persze hogy elég!
a közönséges ablak, vagy gépkocsi, épületrefi, stb.. biztonsági üveg nem engedi át az UV-fényt, csak a kvarcüveg!
A HgMIS égőknek a külső búrája a nagy hőterhelés miatt készül kvarcüvegből, ez sajna átengedi az UV-t. Akkoriban amikor ezt kifejleszteték, még nem volt cériumadalékos kvarcüveg előállítható itthon, pedig az hőálló és UV-filteres is egyben!
A legújabb modellek (2000 utániak) már ilyenek, de azt nem tudok szerezni, meg rohadtul drága is! -
Őrült Ödön
tag
válasz
polszki26 #1925 üzenetére
Értem.. ha tudsz szerezni, féleg 80-as évekbelieket, esetleg más cucilista gyártótól is, persze hogy érdekel!
Egyébként nekem sincs ingyé", és főleg levadászni őket nehéz dolog, mivel nem kommersz cuccok ezek ugyebár... de akinek kell, annak át szoktam adni másolásra a kincseimet, hadd terjedjen az ige!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Gabrovszky #1906 üzenetére
Nézzük:
12V 100W halogénizzóhoz kis toroidtrafót, vagy kapcsolóüzemű invertert javaslok. Ez utóbbi olcsón beszerezhető villszerelési boltokban, a legócskább kínai gyártmány is megteszi. Ilyenem nekem nincs, mert csak gázkisülőlámpákkal foglalkozok.
7-es LCD-hez 8-12000 lumen közötti, különféle 150W-os fémhalogént tudok javasolni, ezekből van bőven színhőmérséklet-választék, és a szoffita kivitel szokott a legolcsóbb lenni.
Beszerzésük: Tungi márkabolt, komolyabb villamossági kereskedések, vagy pedig tőlem is lehet vásárolni, van minden..
Valóban igaz, hogy a fémhalogénlámpák bemelegedése némi időt igényel, és nem szeretik a sok ki-be kapcsolgatást. Az is tény, hogy a kikapcsolt, de még forró lámpa nem gyújtható újra azonnal, csak pár perc hűlés után. (kivétel: néhány speckó, és többnyire nagyon drága típus)
Cserébe kis teljesítményfelvétel (kis villanyszámla) csekély melegedés mellett, nagy fényerő, pontszerű fény, hosszú élettartam várható.Hálózati feszingadozás: Általában háztartásban nem jellemző az ilyesmi, illetve nem vészes. Közvilágítási hálózatokon szokott ez inkább fellépni, de ez már nem a mi asztalunk, illetve az enyém részben mégis...
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Gabrovszky #1901 üzenetére
Hali!
Beszélnünk kéne, hogy mit is szeretnél pontosan!
Tungi márkabolt felejtős, Gabohun kollégának ott adtak el drága pénzért egy olyan 400W-os, dögdrága fémhalogént, ami TELJESEN!!!! nem olyan volt, mint amit kért az eladótól!
Akkor derült ki a fakk, amikor leolvastam az égőre bélyegzett feliratot.. Jól kib*sztak szegény Gabóval ezek a suszterok..
Inkább nekem szóljatok ha kell valami (igen, ez a reklám helye..
), mert ha pontosan meg tudod mondani mit szeretnél, akkor mexerzem, vagy segítek mexerezni a hozzávaló fényforrást, és adok "helpdesk"-et is!
Szóval nekem a Tungi márkabolt egy vicc, amikor gyűjteményi célra akartam egy MVR 1000-est (nagy, kövér, brutál amcsi fémhalogén) először asse tudták mi az! GE márkaképviselet pedig!!!!!
Utána meg kiderült, hogy nem tudják beszerezni, otthagytam a pöcsbe őket,azóta 2 "kapcsolatom" rajta van a dolgon, és februárra meghozzák szó nélkül, valszeg gombokért!
ennyit erről, tessék ideírni a fórumba ha nyígnivaló van, vagy írjatok privit. Ne szórjátok a pénzt feleslegesen!! -
Őrült Ödön
tag
Először is: Békés és kellemes karácsonyt kívánok a T. Sorstársaknak!
Ózonkérdés: Zárt dobozba célszerű beépíteni a pilácsot, ott nincs légmozgás, nincs ózonbüdi kifelé..
De a már bemelegedett lámpa nem termel túlsok ózont, sajnos UV-filteres HgMIS nem igazán létezik, csak egyes külföldi gyártmányok..Nem csak a Tungi sz*rta le ezt a kérdést anno, hanem például az Osram, BLV, meg a japán gyártók többsége is, csak az utóbbi években jelentek meg tömegesen az UVC-s kompakt eszközök, ma már a 90%-uk ilyen, viszont jóval drágábbak is sajna..
-
Őrült Ödön
tag
válasz
cyberway #1773 üzenetére
Jónak jó, csak nagyméretű, és nehéz frankósan tükrözni a fényét, pontosan a nagy kisülőcső és búraméret miatt!
Egyébként ez egy faszányos kis lámpa, bár valami rövidíves jobb lenne, vagy egy normálíves de pici HgMIS 250...
Vigyázzatok mit vesztek, mert szegény Gabohun kolléga ráb*szott a HgMIF 400/DH-jával, most néztem utána (ő még nem tudja szegény..), a legutolsó gyártásúak már csak 20000 lument tudnak, azaz ugyanannyit, mint egy HgMIS 250!!!
Ennyire elkurvult a Tungsram, ez van sajna, én is meglepődtem ezen, az én 90-es évekbeli HgMIF 400-asom (múzeumi darab) még a 28000 lumenes széria..
Rég volt, szép volt, ennyi... -
Őrült Ödön
tag
válasz
cyberway #1616 üzenetére
De nem ám úgy van, ahogy azt te gondoltad!
A hálózati tápfeszültségük valóban 220-230V, arról kell üzemeltetni, de:
1. Gyújtó nélkül el se indul. A gáztér átütéséhez min. 3kV szükségeltetik.
2. Fojtó nélkül azonnal, vagy 1-2 percen belül tönkremennek.Léteznek 380-400V-os típusok is, de azok is fojtó+gyújtó, illetve a segédelektródás példányoknak gyújtó nem kell!
Egyébként az izzólámpahelyettesítő HMLI kevertfényűek kivételével -és ezt mindenki jól jegyezzemeg!- áramkorlátozó előtét, és bizonyos típusoknál gyújtókészülék is kell, minden gázkisülőlámpához!
-
Őrült Ödön
tag
Pár dolgot megosztanék az érdeklődőkkel, ha szabad..
Az egyik a vetítőfelület anyaga. Többen többfélét is javasootak, nekem támadt egy 5letem: Fehér dekoritlemez!
Tudjátok, az a farostlemez, amin van egy valamilyen bevonat, a régebbi bkv-buszok belseje is ebből van. Létezik ez fehérben is, talán érdemes volna egy kisebb darabot kipróbálni, hátha beválik!Másik dolog: Vetítőlencsék és optikák. Régebben írtam, hogy ócskapiacon láttam egy bazinagy vetítőoptikát, csak nem vagyok benne biztos hogy színhibamentes-e, ezért nem mertem megvenni. Jobb is, mert kiderítettem hogy színhibás, és kajakra ráb*sztam volna a megvételével!
Ezért szeretnék egy eccerű móccert bemutatni az érdeklődőknek, amivel meg lehet állapítani, hogy az adott optikai eszköz okoz-e színhibát (mezei lencsék, és lencserendszerek), vagy gyárilag színhibamentes (akromát vagy apokromát) példányok!
Tehát az eljárás: Vegyük kézbe az eszközt, és keressük meg azt a pontot távolságilag, ahol élesen látjuk általa a nézett képet. Majd irányítsuk így egy csillogó, ezüstszínű fémfelületre (kilincs is jó), és jól nézzük meg a kapott látványt!
Ha u.olyan ezüstösen csillog a bámult tárgy, mint lencse (optika) nélkül, akkor az színhibamentes konstrukció. Ellenben ha szivrványszínű "húzást" látunk bárhol a tárgy körvonalain, akkor az az optika színes műsoranyag vetítésére alkalmatlan!remélem tudtam segíteni ezzel is valamelyest azoknak, akik mostanában szándékoznak optikát venni!
És még valami, más témából: A nappali fényű (/D) HgMIS 250 szoffitából eddig már 3 db elkelt, és van még tán u.ennyi, akinek kell, az most jelentkezzen amíg van belőle!
(fizetett kereskedelmi célú hirdetést láthattak!
)
-
Őrült Ödön
tag
válasz
matocohaj #1610 üzenetére
Sose bánd, sz*rd le magasról, senki se tudhat mindent eccerre!
Mostmár tudod legalább, mi a különbség adott lámpafélék között!
(néha hivatásos villszerelők se tuggyák, az viszont már szánalmas, de mit lehet tenni ellene?)Az a HMLI már csak azért sem jó projektorozni, mert ahogy örexik, egyre inkább csak a beépített izzószál adja a fényt, az eredmény vmi iszonyat sárgás derengő fény, egyszóval teljességgel alkalmatlan!
Fémhalogénlámpát pedig nem lehet készíteni "self-ballasted" kivitelben, technológiai, minőségi, és pénzügyi okok miatt!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
cyberway #1604 üzenetére
Csao!
Amiről halllottál, az a HMLI (ML, HMB) 160 (250, 500, 750,uccsó az főleg az usában) kevertfényű higanygőzlámpa. Valóban nem kell hozzá fojtó meg gyújtó, de csak gyártelepek világítására alkalmas, azonkívül semmi másra!
A hatásfoka is fos, kicsi a felületi fényessége, rövid az élettartam (2-3000 óra), és így tovább...
Projektorozni kizárólag a gyárilag is használt UHP, valamint a kokecolók jótevője, a fémhalogénlámpa használható. Kis LCD-knél autós xenon is esetleg. A többi féle fényforrás gyakorlatilag kizárt!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
matocohaj #1605 üzenetére
Kedves fórumtársam, hülyeséget ha lehet akkor inkább ne terjesszünk...
Amiről te beszélsz, az a HMLI 160 típusú kevertfényű higanygőzlámpa, iszonyat rossz hatásfok, csak függőleges égethetőség, gyenge színvisszaadás, és alacsony élettartam. Nem használható projektorozni, és főleg nem "fémhalogén"!
Ahhoz semmi köze nincs. -
Őrült Ödön
tag
válasz
matocohaj #1598 üzenetére
Na kérem alássan..
A fénycsőgyújtó, és egy korszerű 3pontos gázkisülölámpa-gyújtó GYÖKERESEN különböznek egymástól!
Az egyikhez 3-400V lökőfesz is elég, amásikhoz minimum ennek a tízszerese, de akár 60kV is bizonyos típusok esetében!
Normális Na és Mh gyújtóban kicsi, de jól szigetelt, áramtűrő légréses trafó van, + tirisztoros-IC-s elektronyika, a működési elvét nem szeretném idegépelni, mert molyfasznyit hosszú történet!
szétszedni csak egy pusztult példányt szabad, a jóért kár: De nem lehet értelmesen szétszedn, se, ki van öntve műgyantával!
Fényképeken sok gázkisülő égő zöldesebbnek láccik a kelleténél, a fotómasinák kissé másképp látnak mint mi!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Gabohun #1596 üzenetére
Csao!
Igen, tudok szerezni fojtót és kondit, a többit majd megbeszéljük priviben!
Többiek FIGYELEM!!!!!
Forrásom beváltotta az ígéretét, és íme az örömhír!
ÉRKEZETT PÁR DARAB HgMIS 250 / D (5200K, nappali fény) szoffita fémhalogén! És valszeg ez lesz a leges-legutolsó eresztés, tekintve hogy már nem gyártják...
De csak annak javaslom a vásárlását, akinek nincs még lámpája, vagy megrögzötten ragaszkodik a magas színhőmérsékletekhez, u.is az NDL és WDL égők is tökéletesek projektorozni!
Akinek mégis kell egy a /D-sből, az most raboljon rá, amíg van!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
kovi831 #1511 üzenetére
Hali!
A fojtó megengedett max melegedése általában 100C fok, de 80 körüli az igazán korrekt..
A 250W-os Na és Mh fojtók egységesen 3 a,perosak, tehát abban hiba nincs.
Ha nagyon melegíti a dobozt, szereld fel egy alumíniumlapra, amit oldalra kihajtasz, ez egyébként jót tesz az élettartamának is!
De persze bármi gond lenne vele, a cseregari él még egy darabig..
(de valszeg nem lesz vele semmi gáz..) -
Őrült Ödön
tag
válasz
matocohaj #1486 üzenetére
Hali,
Az a 160-as előtét (érdekes egy érték..) nemm lesz jó a 150-es standard égőhöz, mert az égési feszültség/átfolyó áram hányados u.annál a teljesítménynél is többféle lehet, pláne egy ilyen különlegességnél..
Szóval, nagy eséllyel nem lesz jó hozzá!
Fénycsövek: Sztem képtelen ötlet projektorhoz fénycsöveket felhasználni, túl kicsi a felületi fényességük, nagyok a méretek, stb... értelmetlen!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
mrkatona #1450 üzenetére
Megnéztem ezt a himi-hamit, hát személy szerint nem ezt választanám..
Az ára sem kispályás, és mintha a 146 Eurós LCD mellé külön kel u.annyiért megvenni a vezérlőjét, jól értettem vajon?
Hát az így ebben a formában kicsit se rablás, b*sszák meg izzotek-ék..
Meg aztán az 1024X786-at csak interpolálva tuggya a szerencsétlen, innentől tárgytalan az egész!De volt ott egy 10"-es Samsung, HDMI képességekkel, az már inkább szimpi, csak az is vmi kibeb*szott drága, + mire eljut ide Pöstre... szopás az egész!
Pedig egy ilyennel nagyon jó projit lehetne összekokecolni, csak ezek az árak nem a mi pénztárcánkhoz méretezettek...
-
Őrült Ödön
tag
Uraim, van egy jó és egy rossz hírem!
Kezdjük talán a jóval: Ígéretet kaptam a "forrásomtól", hogy valszeg rendbejön az ellátás HgMIS 250 /NDL 4000K-ból egyfelől (még nem 100% biztos persze), és lehet hogy lesz egy pár darab /D is, 5200K.
Rossz hír: Polszki kolléga már korábban jelezte hogy áremelések várhatóak gázkisülőlámpák terén, úgytűnik ez igaz is, mert mások is megerősítették a hírt!
Szóval aki akar valamit, az most spejzoljon amíg lehet, jövőre f*szomsetuggya mikortól és mekkora lesz a drágulás, és a szerelvények is drágulnak előreláthatólag!
December közepéig tudok biztosan szállítani, a két ünnep között valszeg már nem nagyon, csak pár dolgot amik amúgy is vannak készleten (gyújtók pölö..).
Hát ennyi, köszönöm a figyelmeteket!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Őrült Ödön #1397 üzenetére
no meg a másik fele, hogy ez az általad próbálandó szerkezet NEM fémhalogén, hanem higanygőzlámpa, projektorvilágításnak alkalmatlan!!!!!
Porozott a búrája (tejfehér) , vagy látni benne a kisülőcsövet?
-
Őrült Ödön
tag
válasz
kovi831 #1396 üzenetére
Ugye nem gondoltad komolyan a kérdést?
Dehogy szabad rátenni, pár percen, max félórán belül tönkremegy az égő, sőt akár fel is robbanhat! Ez nem vicc, SEMMILYEN gázkisülőlámpát sem szabad túlterhelni!!!!!!
Amúgy meg a Philips fényforrások még szaxerűen üzemeltetve sem valami tartósak, ezért (is) nem forgalmazok Philips termékeket, és nem is ajánlom ügyfeleknek sem!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
kovi831 #1393 üzenetére
BDL sajna nincs, keveset is gyártanak belőle, nemtom miért...
A WDL egy picikét fehérebb, mint a halogén vetítőizzó, tehát annál mindenképpen jobb eredményt ad, szerintem a WDL színhőmérséklettel semmi gond nem lesz.
Arról nem is beszélve, hogy spektrálisan is kellemesen kiegyenlített, nem tudok róla rosszat mondani! -
Őrült Ödön
tag
válasz
kovi831 #1370 üzenetére
És hozzá kell tenni, hogy a gyári projik UHP lámpái kibírnak ugye 2-3000 órát, de minél tovább használod, annál félőbb hogy felrobban a g*cibe az az UHP, mert neki 200atm nyomás fejlődik ott belül, és az elöregedő üveganyag ezt már nem viseli el..
Namármost egy 200atmoszférára felfújt kis üvegcsepp, amikor szétreccsen, mindent tönkrebarmol a környezetében, sok proji így végzi, mert nem kifizetődő az okozott károsodások kijavítása!
A mezei fémhalogénekben nincs ekkora nyomás, tartósabbak is, és ritkán robbannak fel, ha mégis, az okozott kár többnyire jelentéktelen.
És sokan nem tudják, de a tiszta higanygőzzel működő UHP égők színvisszaadási indexe valami undorító egy érték, de a legócskább fémhalogénnel sem művészet ezt űberelni!
Ronda a kép színezete egy gyári készüléknél? Na vajon miért... UHP lámpa...
Nem véletlen, hogy a nagy mozivetítőkben CSAK xenon vagy fémhalogén égőt használnak, ennek a magyarázatát lásd fentebb.. :-)
És az 5-15E HUF-os fémhalogén gond nélkül beszerezhető akár tőlem, akár bótból, az UHP lámpákat pedig rendelni kell a gyártótól, vagyonokért..
Szóval, maradjunk csak a fémhalogénlámpáknál, ár-érték arányban ennél jobb nem létezik erre a célra! -
Őrült Ödön
tag
válasz
Achilles209 #1366 üzenetére
Hááá, f*szomsetuggya....
6-8000 óra a biztosabb, mert itt az üzemvitel nem annyira kedvező a lámpának, mintha a kirakatban égne egésznap..De nem tökmindegy? Számolj: Egy hét= 168 óra. Ha az égő legrosszabb esetben beszarna az 5000.-ik üzemórában, akkor 5000:168= namennyi? Hát persze, hogy 30 hétig, azaz több mint 9 hónapig!!!!! egyfolytában nézhetnéd a filmeket, éjjel-nappal, mexakítás nélkül!
Vannak még hülye kérdéseid?
-
Őrült Ödön
tag
válasz
masterful87 #1362 üzenetére
Csao!
Már megint reklámoznom kell magamat, pofám leszakad..
szóval tőlem vehetsz fémhalogént tokkal-vonóval, kulturált áron!
Neonnal, pontosabban fénycsővel az életben nem tudod normálisan átvilágítani az egészet, meg el sem tudod helyezni őket, az extrafényű fehér led megfizethetetlen ilyen mennyiségben, a saját írásvetítő-izzójával meg iszonyatos a fogyasztás, meg a hőtermelődés!
Az egyetlen épeszű megoldás a fémhalogénlámpa, tartós, megbízható, nagy fényt ad, nincs számottevő hő és IR-sugárzása, szóval ár/érték arányban ez a legjobb választás!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
kovi831 #1360 üzenetére
Te nagyon be lehetsz sózva.. kár hogy nem vagy pesti, mert "készletről" is tudnék adni ilyet..
Egyébként ment privi, olvassad!
A jótékony célról annyit, hogy a seftelésekből befolyt összegek az "Őrült Ödön Fényforrás és Lámpatest Múzeum" eszközállományának bővítésére fordítódnak, rövidesen weblap is indul majd, egy eléggé komoly, hazai szinten abszolúte hiánypótló ismeretanyaggal, információkkal, és rengeteg csodaszép régi és újabb világítóeszköz bemutatásával!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
kovi831 #1355 üzenetére
Hát az a helyzet, hogy nem szívesen seftelek egy szakmai fórumban, végülis annyi az átfutás, amennyit a Magyar Királyi Posta tökörészik, ez csomagoknál 2.-3 nap szokott lenni.
Írd meg priviben, mennyit kér az égőért az a helyi üzlet, mert nagy eséllyel még postaköltséggel is olcsóbbért hozom az égőt... érdemes néha engem gazdagítani, mert hátha tudsz spúrolni pár darab ezrest...És egyébként is, az a csekélyke haszon amit berántok az efféle bizniszeken, az jótékony célra fordítódik! Nem röhögni, tényleg!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
kovi831 #1353 üzenetére
Hali!
400W-os ilyen kicsiben nincs, pláne HgMIS-ben..legnagyobb a 250W-os!
WDL vagy NDL egyaránt megfelel.
Egyébként tőlem is rendelhetsz égőt, részletekért írj mailt vagy privit! (ez egy fizetett kereskedelmi célú hirdetés volt...)
Léteznek még rövidíves kicsi égők, 575 és 700W-osak, de ezek színpadi fémhalogének, qrrrvadrágák, és az élettartamuk sem annyira kedvező, mint a kommerszebbeké!
De ilyenekből is tudok szerezni ha kell, bár a 250W-os teljesítmény simán megfelel arra, amire használni akarod! -
Őrült Ödön
tag
-
Őrült Ödön
tag
válasz
kovi831 #1342 üzenetére
Csao!
Íme a válasz: Ha megvan a búrája (sértetlen, épséges azz égő) akkor nyugodtan használatod, a HgMIF típusok búrája UV-mentesített!
Az ellenálás belül azért kell, mert ez a típus ún. "segédelektródás", azaz gyújtó nélkül kell működtetni.. csak egy fojtótekercs kell hozzá, bekapcsolod oszt' megy!
Eredetileg ez egy 4000K színhőmérsékletrű lámpa, de ha már nagyon fekete a kisülőcső, akkor ne várj tőle sokat, az eredeti 30000 lumenjének jó ha a felét tudja ilyen állapotban..
Egyébként jó kis égő, nagyon szeretem én is, bár nem projektorozni, hanem nosztalgiázni... -
Őrült Ödön
tag
válasz
Dr Smoke #1321 üzenetére
Sztem kár szarrágni 100W-nyi többletfogyasztáson, mert az összességében sem sok, viszont a fényerő igenis számít!
Az LCD-n mindenképpen lesznek veszteségek a nagy felület miatt (15"-nél kisebb, de jó minőségű LCD meg nincs), plusz a lencserencer, a vetítővászon veszteségei, stb...
150W fémhalogénből a legcombosabb CMH is csak 13000 lument tud, és azt is csak a 3000K-s verzió, ami már nagyon sárgás fényű. U.akkor a 250W-os WDL vagy NDL már 20000 lumen, gond nélkül, szóval kár elaprózni a dolgot, de persze te tudod...Érdemes belegondolni, hogy az írásvetítős próbálkozók közül sokan bennhagyták az eredeti jódkvarc 3000K-s 6-800W-os!!!! égőt, és úgy moziztak.... na az volt a drága mulatság, főleg a 70 órás élettartamú égőkkel, meg a nagy dög hűtőventilátorokkal..
gondold át ezt az egészet szerintem..
-
Őrült Ödön
tag
válasz
polszki26 #1324 üzenetére
Híjjjj bammeg... már a speckó adalékok is nagyot drágultak az utóbbi pár évben, ha még a töltőgáz is megdrágul... lesznek itt nagy szívások!
Aki akar venni tőlem valamit, most tegye meg, mert én is árat fogok emelni, ha ez bekövetkezik!!!
(csak tudnám, mijafasznak az oroszoknak xenongáz a zűrhajózáshoz???)
-
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Washwillah #1314 üzenetére
Lámpa és fresnel közé kondenzorlencse való, nem mindig muszáj, de gyakran nagyot tud dobni az összfényerőn..
Régi diavetítő felépítését, fényútját érdemes tanulmányozni a dolog megértéséhez, meg a könyvtárba szakkönyveket kell nézni, én is onnét művelődök.. -
Őrült Ödön
tag
válasz
Washwillah #1312 üzenetére
Tudok szerezni gázálarcot is ha nagyon kell, komolyan!
Max ha jönnek a haverok mozizni, nyugodtan lehet jó büdöseket fingani is, senkit nem fog zavarni.... az ózon meg még fertőtlenít is a sz*rszag után...
-
Őrült Ödön
tag
válasz
polszki26 #1311 üzenetére
Ezzel nem értek egyet, a túl kékes fény sem az igazi, némelyik gyári UHP lámpás projinak annyira gusztustalan kékeszöld elszíneződése van, pirosat alig jeleníti meg, stb... mindez a túl magas színhőmérséklet miatt! (meg a jól látható Hg spektrumvonalak miatt)
Ráadásul az első homemade projektorok amik írásvetítőből készültek, azok az eredeti írásvetítő halogénizzót megtartották, ami ugye 3000-3100K-nál nem több, mégsem volt rossz a kapott kép.. meg a diavetítők sem neccesek ilyentéren..Személy szerint a hófehér 4000K-t és a rövidíves 5000K-t preferálnám, csak az utóbbi például dögdrága, és nehezen beszerezhető!
6000K pedig már túl sápadtkékes, nem merném egészen jó szívvel ajánlani, bár ezt is lámpája válogatja, vannak nagyon sz*r és nagyon jó színezetű gyártmányok egyaránt.
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Washwillah #1307 üzenetére
Na igen, az a hülye éles szag, az az ózonszag..
Hosszabb távon nem egésséges, zárt dobozba kell betenni a fényforrást, ott belül úgy ózonozhat ahogy akar, oszt annyi!
Az üveglap főleg az LCD védelme miatt kell, az az UV-fény, ami ózont is tud csinálni, az már erős kémiai hatásokra is képes, és megrongálhatja az lcd-t. Védekezés egészen egyszerű: üveglap. Nem mint a mezei izzószálas halogéneknél, ahol egyszerre lép fel igen erős, nehezen szűrhető IR, és csekély, de érezhető UV!
Sajnos az ilyen kisméretű, kompakt fémhalogének hátránya, hogy a külső burkolatot muszájtatik kvarcüvegből csinálni, és ez átereszt minden UV-t... És csak újabban, egyes példányokon jelent meg az UV-Control burkolat, pedig nagyon ideje vót má'....
A normál cső vagy elliptikus búrás égőkkel ilyen gond nincs, azok eleve UV-át nem eresztők.
-
Őrült Ödön
tag
Uraim, pár fontos tudnivaló azoknak, akik fémhalogénlámpát vettek, vagy akarnak venni tőlem!
Első: A két végén fejelt 150 és 250W-os égőkbőll vegyesen kaptam UV-Controlosat és anélkülit is, úgyhogy aki ózonszagot érez a lámpa működése közben, az tegyen az égő elé egy kiselejtezett épületrefiből származó frontüveget, vagy legalább 3mm vastag ablaküveget!
Ha nincs ózonszag, akkor UVC-s az adott példány, azzal semmilyen egyéb teendő nincs! Külsőre sajna nem látszik rajtuk, és a típusjelzés nem tünteti fel...
Más: A HgMIS 250-ből véglegesen elfogyott a D-s 5200K-s verzió, nem gyártják már. Készletből sem jön valszeg. Az NDL (4000K) is bizonytalan, viszont WDL van helyette, ez 3500K, és sztem egész jó projektorozni is.
150W-osban továbbra is van minden színhőmérséklet. CMH is van még.köszönöm a figyelmet..
-
Őrült Ödön
tag
válasz
gandras #1270 üzenetére
Bár most nézem jobban, ezexerint ez tud XGA felbontást is... nem semmi, de ha az egyébként feszített üzemmódú képcsövei közül bármelyik bexarik, a cseréje többe fog kerülni, mint más projinál a lámpacsere! Ezt is vedd figyelembe, mielőtt vásárolsz, érdemes megérdeklődni az alkatrészellátását is.
-
Őrült Ödön
tag
válasz
gandras #1270 üzenetére
Hali!
Én nem adnék egy rohadt kanyit se CRT projiért, szívhatsz majd vele mert nem fog többet tudni felbontás és képfreki terén, mint a PAL szabvány!
Én láttam a budapesti metróban CRT projikat, a belem kifordul tőlük, nemtom miért állítják sokan hogy ez hihg-end kategória..A normális házimozi és prezentációs cuccokban pont az a pláne, hogy az ócska elavult TV-szabványokhoz nem vagy hozzákötve, és nem folyik ki a szemed a villódzó kép miatt!
150-ért már egész jó DLP projit kapsz, ha meg kifingik az égője, buherálni lehet bele teszkógazdaságos fémhalogént..
De ez egy elfogult magánvélemény, ne hallgass rám, nézd meg azt a vackot, és ha tetszik vedd meg. De én nem tenném... -
Őrült Ödön
tag
válasz
Washwillah #1263 üzenetére
Hát én se tudom miért zúg ennyire ez a tetű gyújtó... küldjek egy harmadikat???
Esetleg ki lehetne önteni vmi ragaccsal vagy purhabbal, előtte persze beletenni egy kis műa. dobozba... e télleg nem értem, miért zúg ennyire hangosan, általában nem szoktak ennyire...
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Washwillah #1257 üzenetére
Hali!
Örülök hogy megjavult a cuccos, az előző hulladékot dobd el valahova jó messzire, ahol megeheti a fene...
A zúgó hang normális, a rajta átfolyó lámpaáram okozza, aminek a jelalakja többnyire nem éppen szinuszos, ezért az a buzi zúgó hang.. szabad neki!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
mrkatona #1250 üzenetére
Lehet hogy hülye vagyok aki okoskodik, de ha lefotózol egy asztalon fekvő nagyobbacska könyvet, akkor az a 2-3 centis ojjektív hogyan fogja összeszedni a képet alkotó fényeket??
Ott se teszel a könyvre fresnelt....
Ja és az írásvetítőre helyezett átvilágítható LCD-hez sem kell második fresnel, fölteszed és működik!Valahol a neten van fent egy videó, ahol megmutatják egy az egypen az írásvetítőből való projektorkészítést, és valóban müxik!
Ott sincs második fresnel!(persze kokec az egész, eredeti írásvetítő izzóval, külön ventilátorral, és vmi nagyon könnyen szétszedhető LCD moncsival, de láttam és megy! Holnap megpróbálom betenni a linkjét)
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Dr Smoke #1247 üzenetére
Biztosan buta ember vagyok, ezt el is ismerem, de nem értem, minek KÖZÉ rakni az LCD-t..
Végülis összeszedjük a sok fémhalogén-fényt a kondenzorlencsékkel, kitoljuk a fresnelre, az elintézi hogy az lcd teljes felülete pontosan egyenes és rettenetes megvilágítást kapjon, aztán a borzasztóan fényessé vált lcd-ről leszedjük a képet egy vetítőlencsével vagy lencserendszerrel, és kieresztjük a vászonra!
Oszt élvezkedünk...Minek ehhez még egy fresnel... ááá, nem értem...
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Washwillah #1246 üzenetére
Hali!
Megkaptad-e, amit küldtem, és megjavult-e ezzel a hiba?
-
Őrült Ödön
tag
Tegnap este összefoglaltam így fejben pár dolgot erről az egész projektorkokecoló technikáról, szeretném ha véleményeznétek majd!
Tehát amit eddig tapasztaltam, íme!
Világítás:
LCD zseb-TV-ből készült eszközhöz 35W xenon- 150W fémhalogén elég.
Moncsi LCD-hez nem árt a 250WMonitorok:
Antiglare mentesírhető jöhet csak szóba, méretproblémák:
14 colos jó lenne, de azok öreg konstrukciók, és nem megfelelő minőségűek, vagy itthon nem beszerezhetők.
15-ösben már vannak jók, csak azokhoz nem kapunk terebélyes fresnelt. Fakk...és ez nagy fakk bizony..
Gyárilag is átvilágíthatósra készült LCD-k meg szintén ócskák és beszerezhetetlenek.Fresnel: Cak írásvetítőhöz készülteket lehet szerezni (tud vki nagyobbat??) és ez kicsi. Fakk, nagy fakk..
Lencsék: Erről nem tudok mit mondani, de sztem ezekkel lesz a legkevesebb gond!
hát ennyi.. ti mit szóltok ehhez, mit tennétek hozzá?
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Őrült Ödön #1242 üzenetére
Egyébként biztos bennem van a hiba, de nem értem hogy mi az ördög pici fekete f*száért ragaszkodtok annyira a második fresnel használatához? Hiszen az írásvetítőben sincs fresnel2, és mondjuk amikor tájképet fotózunk, akkor sem teszünk fresnelt az erdő elé
, hanem csak rátartjuk az objektívet és katt!
-
Őrült Ödön
tag
Ráadásul tegnap elvégeztem pár kísérletet, csak úgy poénból, a móccert megosztom az Urakkal is!
Kipróbáltam a vetítőlencsét, és "jelforrásként" kitaláltam egy jót: Mobiltelefon!!!Töksötét szobában beállítottam a tekón az állandó világítást és háttérképet, majd elkezdtem a telefon kijelzőjét kivetíteni a falra. Egész jól meglehet állapítani így a lencse paramétereit, esetleges színhibáit, stb..
Persze fényerő az nemnagyon van, de ez érthető is! -
Őrült Ödön
tag
Nos Uraim, asszem ma sikerült szert tennem egy használható vetítőlencsére, kemény 1200 pénz vót...
A típusa PENTACON 2,8 /150, ti biztosan jobban tudjátok, ezek a számértékek mit jelentenek pontosan..
Eredetileg aszongyák, hogy vmi megtermett diavetítőbe használatos dolog ez, mindenesetre vagy 5 centi átmérőjű a lencserendszer, szép combos darab!
fotót sajnos nem tudok berakni róla..Majd kiderül, hogy válik be, amint lesz eredmény, beszámolok!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
polszki26 #1219 üzenetére
www.bulbcollector.com
és ott pedig a baloldali menüből a "Related Links"-re katt, és a listából a James Hooker névre kell rámenni.
Kib*ott komoly gyűjtemény, leírással, van köztük egy Philips projektor-UHP lámpa is, érdemes megnézni és elolvasgatni!
vagy be is linkelem, mingyá'....
http://www.lamptech.co.uk/ -
Őrült Ödön
tag
válasz
Washwillah #1191 üzenetére
Neked pedig ment egy mail, és rövidesen megy a cserealkatrész is, természetesen gariba!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Washwillah #1177 üzenetére
Már ment mail, nézzed gyorsan, és nyugi!
Aligha fosott be az a gyújtó, nem szokása neki, inkább átüthetett valahol a foglalat (esetleg a felerősítése?) vagy a kábelezés!
Nyugalom, és alaposan nézzél át mindent! Ne felejtsd el, hogy a gyújtó 4-5kV-os impulzusokat termel, amíg be nem indul az égő, éppen ezért ügyelni kell a kúszóáramutakra meg a szigetelésekre!
-
Őrült Ödön
tag
URAIM!!! (B*sznak a nyulaim!)
Remélem nem szólok túl későn, de nem árt ha tudjátok, hogy holnap, azaz okt. 14.-én
OPTIKAI BÖRZE lesz Budapesten, a Haller u. 27.-es szám alatt (9.kerület)
én valszeg ottleszek. Semmit sem tudok, hogy mennyi ott a beugró, de az is lehet hogy nincs beugró.
A rendezvény 8-14 óráig tart!Sok sikert!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
domi007 #1168 üzenetére
Nekem régebben ajánlottak 15-ért egy olyan kézüléket, amiben a 3 LCD közül a zöld be volt csíkosodva. Persze nem vettem meg, mert ezt megjavítani nem tudnám, a cseréje meg tutira egy kisebb vagyon lenne..
De a képalkotós részében hibátlan, de lámpapusztulatos készüléket mindenképpen meg kell venni, még akkor is, ha az építés az igazi dicsőség! Ha másért nem hát azért köll megvenni, hogy egy még nagyjából üzemképes készülék ne kerüljön szemétre, vagy idióta emberek kezei közé!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Achilles209 #1148 üzenetére
OFF
Achilles, valami gáz van a maileddell, mert akárhányszor írok, mindig visszapattan a levelem... nincs teli a postaládád véletlenül?
Már tegnap is írtam, az se ment át, meg a mai se, mindannyiszor visszafosta a mailer-daemon! -
Őrült Ödön
tag
válasz
Achilles209 #1141 üzenetére
Mail ment!!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Achilles209 #1136 üzenetére
Jónak jó, csak kicsit nagyméretű a csőbúrája miatt!
De árban én egy picivel kedvezőbben szoktam adni, kisebb, kompaktabb GE terméket!
Gyújtó-fojtó meg néha drágább, mint maga a lámpa.. -
Őrült Ödön
tag
válasz
Achilles209 #1135 üzenetére
BAAAAAAAAAAAMEEEG!
Mér' nem vetted meg jóembör??????? Tízezerért????????
Meghülyülök menten!A lámpa elleni védelem többnyire átb*szható, mindig lehet találni vmi jó megoldást, a gyártó meg kenje a hajára a 175000HUF-os UHP lámpáját...buzik, rablók ezek!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Achilles209 #1133 üzenetére
Csao!
Üdv a megrögzött kokecolók között!
fémhalogén van doszt, épeszű áron, csak szójjá' ha kell vmi.. (postán is elküldöm, mint már sokaknak tettem..)
Ott a mailcímem a post alján, részleteket és árakat ott találsz!És ne csodálkozz, ha vidéken azt se tudják, mi az a fémhalogén lámpa, itt a "nagyfaluban" is a villszer boltok többsége vagy nem tartja, vagy csak a mocsokdrága és rossz minőségű Philips cuccokat...
írjál, aztán kitalálunk vmi okosat lámpaügyben...
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Washwillah #1117 üzenetére
Ment neked egy mail!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
mrkatona #1115 üzenetére
Khm, na igen, de nekem már nem ez volt az első okosságom... a projektorhoz felhasználni kívánt Compaq tft-t is onnan szedtem össze, nem volt semmi baja, csak a seggfej kínai nem jó kábelt dugott bele, én meg észrevettem hogy hülye hozzá..
Nyolcért akarta adni, lealkudtam 7-re... és műkösött!Most megb mikor ezt a postot írom, az LG "háromezeré' teszkógazdaságos" moncsin nézem a témát, és vigyorgok ki a fejemből...
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Washwillah #1113 üzenetére
Tőlem tudsz venni normális áron fémhalogént, keress meg mailben, a mailcímem ittvan a post alján!
Részleteket majd ott megbeszéljük, itt a fórumon azért csak nem illik nyíltan seftelni...
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Washwillah #1110 üzenetére
Fémhalogénhez bizony kell gyújtó, lehetőleg egy korszerű, 3pontos soros időzítős gyújtó.
Közönséges izzókhoz és mezei halogénekhez nem kell se gyújtó, se fojtó, csak rádugod a vellanyt, oszt megy!
Fémhalogénhez kell gyújtó is meg fojtótekercs, és nem hátrány ha van fázisjavító kondi is hozzá. Ezekért a plusz tökörészésekért cserébe kevés hőt és rohadt nagy fényt ad, ráadásul az élettartama sem párszáz óra, hanem 8-15000 között!
Persze drágább mint a mezei halogén, de ár/érték arányban, illetve technikailag sokkal-sokkal jobb, mint bármi más! -
Őrült Ödön
tag
válasz
Washwillah #1099 üzenetére
acetonnal vigyázz, sok műanyagot széjjelb*sz, nem javaslom...
Mintha mosószerrel csinálta volna innen vki, sikeresen... -
Őrült Ödön
tag
URAIM!!!!!
SOS segíccség kéne! :-)
Vettem ma egy hibás LG 1515S típusú monitort, belsőtápos és táphibás, rá is jöttem mi a baja, ki is próbáltam külsőtáppal a szerkezetet, maga a moncsi müxik.
Viszont az IC ami szétdurrant meg az elkó ami szintén, fingom nincs mi a típusuk... És mintha valaki írta volna itt, hogy már kapott szét ilyen moncsit. Megkérném az illetőt, ha még kéznél van a cuccosa, legyen már kedves a táppanelon "U101"-es számú IC, és mellette a "C104"-es elkó adatait beírni... mert akkor már tudnék menni bótba, pótolni a hiányt!
előre is thx, remélem jól emlékeztem.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged