- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ripla
addikt
Újabb ötletem van.
Autóból kiaplikált fényszóró nem jó? Annak azért elég masszív fénye van. Ráadásul fehér, nem sárga vagy akármi más. Csak mert keresztapám autószerelő és lehet tudna hozni, akár teherautó reflektort is. -
bzoley
veterán
válasz
storm07 #2896 üzenetére
Ezt találtam:
TN Standard Temperature Range
Operating Temperature: -10°C to +60°C
Storage Temperature: -20°C to +60°CTN Wide Temperature Range
Operating Temperature: -30°C to +80°C
Storage Temperature: -40°C to +80°CHa elkezd feketedni, akkor már nem jó
Ezért kényszerültem a direct hűtésre. -
Jut eszembe, nem tudja véletlenül valaki, hogy hány fokot bír ki max. egy lcd panel huzamosabb ideig? Valahol olvastam egyszer de már nem emlékszem...
-
-
bzoley
veterán
válasz
storm07 #2893 üzenetére
Alakul
A próba alatt a kép megfelelően jelent meg? Olyan mintha pont fordítva lenne berakva az lcd. Lehet, hogy ez ilyen fajta, de amiket eddig szétszedtem, mindnek előre, és alulra került a panelje.
Az alaplap el lesz szigetelve a lámpától? Nem biztos, hogy hosszú távon jót tesz neki, ha olyan közel van. -
miki002
tag
szia
a vatera az egyik leg kiszámíthatóbb .tényleg sokat számítanak a visszajelzések .ha valakinek csak az a terméke van fent amit te meg akarsz venni és nincs még eladása és vélemény róla az lehet rizikós persze attól is függ miről van szó . ha valakinek rengeteg eladni valója van és ugyanígy sok adásvétele pozitív értékelés mellett ,az nem fogja kozkáztatni a jóhírét hidd el .a másik meg a legtöbb esetben a csalókat megfogják és rábaszarintanak .sokmindent vettem már én is és ha odafigyelsz azokra a dolgokra amik pont a félelmeid eloszlatására lettek kitalálva akkor nem lehet gond .a személyes átvétel a legjobb bár a műszaki cikkeknél ugye a kipróbálás nem lehetséges, de mondjuk ha egy írásvetítőről van szó annál nincs is rá szükség a lencse meg a többi ne legyen karcos meg törött az hogy működik e az nem számít mert az elektrónikai rész az úgyis cserés. sajna sok a szarházi de azért kell összetartanunk és ha ilyennel találkozunk akkor tájékoztatni a többieket is,mert igaz a mondás hogy egységben az erő ! üdv -
arpii
tag
Én is ilyen vagyok. De ha más megoldás nincs, akkor kénytelen vagy rábízni magad, egy távoli eladóra. Azért ha sok pozitív értékelése van, akkor szerintem valószínűleg nagyon korrekt az eladó. Nincs mit tenni, ez van. Mindent alaposan beszélj meg vele, hogy aztán még véletlenül se érhessen meglepetés.
-
ripla
addikt
Az a konkrét problémám, az ilyen vaterás meg mindenféle netről rendelhető dolgokkal, hogy addig oké, hogy megtalálom amit kerestem, majd megrendelem és személyesen átveszem. De hogyan próbálom ki, hogy működik is és nem csak egy pár kilós ócskavasat veszek többezer forintért? Ennyi csak a problémám, meg, hogy saját magamon kívül senkiben sem bízom.
-
koces72
csendes tag
Csá . Ha valakit érdekel nekem van egy pár dolog ami projektor építésből megmaradt pl: egy komplett Folar 3 - as írásvetítőm , fresenel lencsém , HgMI 250W/DV E40 -es égőm , folalat , trafó , kondi .
-
ripla
addikt
-
-
ripla
addikt
Hát én megőrülök lassan, végigtelefonáltam és kérdeztem egy csomó ismerőst és helyet. De senki nem tud szerezni nekem 15 colos tft-t. argh! Amíg ez nincs addig megállt a dolog, argh!
-
Szótár:
egmá ritt = én már itt
-
válasz
Dr Smoke #2875 üzenetére
A lencséket egmá ritt vettem egy sráctól aki feladta az építést.
Egyébként fresnel és a vetítő lencse [innen] lett rendelve.
Az árakat láthatod termékek mellett.
Innen én eddig csak szalagkábelt rendeltem.
A szállítási költségre már nem emlékszem mennyi, de az is lehet, hogy bele van kalkulálva az árba. Nem egy jelentős tétetel.
A pénzt előre kell utalni, és fontos, hogy az utaláskor be legyen pipálva, hogy te vállalod a banki tranzakciós költségeket, különben levonja a termék árából és addig nem postáz amíg ki nem egyenlíted a számlát. Én megszívtam ezzel azért szólok...A műgyantás témához [itt] egy link, nagyjából leírják mi fán terem, de a mesterfogásokat egy ilyen írásból úgysem lehet megtanulni. Vagy próbálkozol, vagy megkérsz valakit, hogy mutassa meg hogyan kell csinálni.
-
Dr Smoke
aktív tag
Valaki ért esetleg az üvegszálás műgyanta készítéshez? Ezen a megoldáson töröm a fejem, nagyon tetszik.
Storm07 te honnan rendelted a fresnelt és az objektívet mennyibe került míg ideért? Kicserélném az enyémben, mert a fresnel kicsi és a 415/3,6-os objektív pedig baromi nagy és nehéz.
-
mate8613
csendes tag
Sziasztok,
Nálam van eladó írásvetítő, ha érdekel vkit.
üdv,
mate -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
storm07 #2868 üzenetére
250W-os 5200K-s az izzó. Világosban igazából nem néztem, csak lehúztam a redőnyt és az a kis lámpa égett, ami a videón is látható. Mára elpakoltam a szerkezetet, de majd ha előveszem akkor megnézem világosban is. Azt tervezem, hogy ezzel nézem meg hétvégén az évadzáró F1 versenyt.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
storm07 #2863 üzenetére
Egész szépen állsz már. Freshnel vágáshoz nem jó a dekopír fűrész, a kis fogak miatt bárhol és bármikor elrepesztheti a műanyagot. Flex kell hozzá és 1mm-es fémvágó korong, az eredmény tökéletes.
Holnap én is ezen fogok dolgozni, az egész elektromos hálozatott át kell alakítanom, hogy még egy rövidzárlatot ne hozzak össze.Az AG leáztatáshoz kell aceton? Az előző lcd-mről leáztattam csak ioncserélt vízzel, de a ragacs rajta maradt.
-
arpii
tag
válasz
storm07 #2860 üzenetére
Igen-igen, de nekem működőképes komplett írásvetítő kellene. Vagy javítható írásvetítő kompletten. Már biztos említettem, de az én történetem nem egyszerű. A monitoromban van némi hiba. Meg van kergülve szerintem a vezérlője és fordítva adja ki a színeket, mint egy fotó negatív. Inverz képet ad. Szórakoztam vele sokáig, mire egész jó színeket is kihoztam belőle. Az viszont tény, hogy elég sötét a képe. Ezért lenne jó a teszt egy írásvetítővel.
-
ripla
addikt
Értem.
Én viszont vennék 15 colos TFT-t, használtan de működőképeset. 6-8 ezer körüli árra gondoltam. Van valaki akinek van egy fölös eladó? -
arpii
tag
Teszteléshez tényleg jól jöhet, ha éppenséggel van ilyen otthon.
Ha már így beindult a topic ismét, megkérdezem: Nem -e tudna valaki olcsón valahonnan írásvetítőt? Teszteléshez kellene, mert nem bízom az LCD-m minőségében :S Potyára meg nem akarnák mindenféle dolgokat bevásárolni.
-
ripla
addikt
Kérdés: Mit szóltok a fémhalogén izzó helyett mondjuk egy sima egyszerű halogén reflektorhoz? Az vajon nem alkalmas a célra? Csak mert jóval olcsóbb mint egy 9000 forintos fémhalogén izző.
Erről beszélek:JM-500W halogén reflektor fehér, Bruttó ár: 1342 Ft.
Itt néztem:
[link]Ötletek?
-
-
ripla
addikt
A fresnel azért kell, mert az gyűjti össze az LCD képét egy pontba, ami így fókuszálva magát a képet, átjuttatja azt a lencsén keresztül, és a lencse által a képet újra szétdobja, amely képnek a nagysága már persze csak attól függ, hogy milyen messze rakom a faltól az egész szerkezetet???
-
Ha hozzáértő...
Nem ez az egyetlen területe az életnek ahol a hozzá nem értést fizettetik meg az emberrel és ezzel nincs is semmi baj.
Viszont a 65.000 Ft -os gyári projektor égő(csak égő, és az persze típusfüggő is) vs ~ 10.000 Ft fémhalogén összehasonlítás után mindenki döntse el, hogy vesz egy gyári projektort, vagy épít egyet magának olcsóbban, alacsony fenntartási költségekkel.
Egyébként meg nem akarok képmutató lenni, nyilván ha olyan sok felesleges pénzem lenne akkor én is bemennék a boltba egy gyári projektorért és nem izgatna mennyibe kerül hozzá az égő.Bár valószínű, hogy akkor is inkább építenék mert imádok bütykölni!
-
bzoley
veterán
Ha elmegy a tulaj, nem égőt, és csavarhúzót fog kérni, hanem viszi a kivetítőt , és kicserélteti. Különben meg próbáld az egész mondat lényegét megérteni. A 10k-s izzó miatti sírásra írtam, hogy ilyen is van, és ez az aminek nincs semmi alapaja, gyk: " mi kerül ebben a fotelben kétezer forintba" (már aki ismeri a történetet).
-
arpii
tag
Már túlbonyolítom magamban az egészet.
-
ripla
addikt
Rákérdeztem a 15"-os monitorra, lehet, hogy használtan tudok szerezni, remélhetőleg nem túl drágán. Szóval úgy döntöttem, hogy majd akkor hívom fel Ödönt, ha megvan a monitorom.
-
arpii
tag
Ezek a diy projektorban használatos fémhalogének 12 voltos tápfeszültségről üzemelnek?
-
-
domi007
őstag
Ripla:
En nekem az szurt szemet azonal, hogy ez egy 24 V-os izzo, szoval tutira kell neki egy tapegyseg, amivel egyutt mar megint dragabban josz ki. Es igen, persze ott van meg a szinho is.
DOMy
-
ripla
addikt
Na, kipróbáltam ezt az izzót...hát elég nulla a fénye, úgyhogy megy vissza a pincébe.
-
arpii
tag
Azt a k*rva eget. Ha ez a 680 forintos jó lenne, érdemes lenne belőle bespájzolni egy életre elegendő mennyiséget
-
A 680 Ft -os halogén izzó biztosan nem lesz jó, mert a színhőmérséklete nem jó azaz nem elég "hideg" a fénye a házimozi vetítéshez. (Írásvetítőkbe való inkább)
A deszkára szerelt szettből hiányzik a fojtó tekercs meg egy kondi sem árt(bár e nélkül is működőképes). Egyébként az a "AH-125 nevű valami" a gyújtó trafó.
Szerintem nem biztos, hogy jó ez az izzó a tejfehér búra miatt mert nem lesz eléggé pontszerű a fényforrás, bár ezzel a típussal nincsenek tapasztalataim.
Szerintem kérdezd Ödönt, ő a szaki ilyen kérdésekben, ráadásul jobb áron is tud neked hozni cuccokat. -
ripla
addikt
Nos uraim, akkor lenne pár kérdésem.
Elsőként, mivel nemrég költöztünk családi házba és a régi rulaj elég sokmindent itthagyott, találtam a pincében egy 250W-os, Tungsram márkájú, HgLi márkájú lámpát,
Így néz ki:
Ki még nem próbáltam, azt sem tudom jó-e még vagy működik-e. Viszont érdekelne, hogy ez vajon alkalmas lenne a világításra?
Amit találtam az így néz ki. Mutatok róla egy fotót a link után:
[link]
A foglalat mellett mi akar lenni ez az AH-125 nevű valami? Ez így jó, biztonságos ha rádugom a 220V-ra? Mint látható egy deszkára van felszerelve az egész és csak a lámpa foglalata van mellette, semmi több.Érdekelne még az is, hogy nem jövök-e ki olcsóbban, ha veszek egy Tungsram halogén projektor izzót 680 forintért? A teljes neve, Halogén projektor izzó 24V 250W EHJ G6,35. Csak mert direkt projektor izzó néven árulják, gondolom ez is jó lenne. Szóval ez jó lenne?
Egyelőre ennyi, várom a válaszokat.
Életbevágó!
-
ripla
addikt
Remek, akkor most elsőként szereznem kell egy 15"-os monitort.
Mellesleg kiszedtem a rossz fényképezőmből a lencsét, az van ráírva, hogy:
"f=6.3-63mm 1:3.2-3.5 átmérő 55mm"
Az átmérőt értem, a többi szám vajon mi lehet? Ezt vajon használhatnám? Mert ha igen, akkor ezzel is beljebb lennék. -
ripla:
15" monitort használok 310*310 mm -es fresnelekkel. (Ez nagyobb mint az általános írásvetítő méret, azaz nem lóg le a széle az lcd -nek.)
A 17" szerintem is túlzás, bár az allinbox.com -on látni ilyen projekteket is a doboz tényleg baromi nagy lesz és akkor muszáj még nagyobb fresnelt rendelned külföldről. Ezzel persze a költségek is növekedni fognak...
A félgömb tükör átmérője 180 mm, az IKEA -ban vettem, valamilyen keverő tál a hivatalos neve.A méret annyira nem lényeges szerintem, ha már bármi hasonlót mögé raksz és az jól van beállítva akkor csak több fényerőt kaphatsz mintha semmit nem tennél mögé.
Fényforrás ügyben én is Ödönt ajánlom.
A bekötésről készítettem egy rajzot fent van az oldalamon és azon rajta vannak az alkatrészek típusszámai is.
Az égő egyébként egy 250W -os fémhalogén : OSRAM HQI-T 250W típusú
Egyébként elég ha Ödönnek megmondod hány wattos szettet akarsz és ő ad mindent. -
arpii
tag
A fényképező kijelzője nem túl jó választás, mivel mire meg tudnád hajtani egy speciálisan univerzális lcd vezérlővel, már bőven többen lenne, mintha vennél egy komplett lcd monitort és még mindig csak ott tartanál, hogy kis képátlóval lenne jó, mivel a felbontása, a színhűsége és valószínűleg a képfrissítése is olyan, amit nem ilyesmire terveztek. Ennek ellenére, ha valamivel be tudod indítani, hogy képet adjon, mindenképp megkísérelném kihozni belőle a maximumot, de vezérlőpanel vásárlása pénzkidobás lenne.
Az egész projektor projektet úgy kell elképzelni, mint egy írásvetítőt az iskolából. (van olyan aki ne ismerné?!) Csak a vetítőfólia szerepét az lcd panel tölti be. Ezt az elvet alkalmazva kicsit jobb minőségű és ízlésesebb berendezés építhető zárt dobozban, erősebb, jobb színhűségű fényforrással. (mivel az írásvetítő fénye kicsit sárgás, azaz melegfehér). Bár nincs tapasztalatom, de a közvetett tapasztalataim azt mutatják, hogy triplet lencsével élesebb képet lehet előállítani. Ezzel rá is térnék a fényképeződ lencséjére. Olvashatsz rajta speciális adatokat. Ezekből ki tudod számolni a fókusztávolságot és a fényáteresztő képesség mértékét, ha jól tudom. Mivel én nagyon gyakorlatias vagyok, fittyet hányok az ilyen adatokra és addig kalibrálok mindent, amíg a legjobb eredményt nem kapom. A lencse egy triplet lencse és páran azt mondták, hogy jó vetítőlencsének, mert jók a paraméterei és nem torzítja a színeket nagy mértékben.
A 17"-os monitort én túlzásnak tartom. Írásvetítővel esélytelen, még a 15"-os is lelóg vagy homályos a széle a freshnel mérete miatt. Az épített doboz meg akkor lenne mint egy hűtőszekrény.
A fényforrással kapcsolatban azt hiszem, hogy Ödönt kell keresned, ő már jó pár fórumozónak segített ezzel kapcsolatban.
Személyes meglátásom, hogy ha építeni akarsz, sok-sok türelem kell hozzá, mire sikerül a fontosabb alkatrészeket is beszerezni, kivéve, ha nem sajnálsz egyes alkatrészekért sokat fizetni. Mindig van rendelkezésre álló cucc, de a legtöbbször méregdrágán adják azokat.
Végezetül itt a legjobb gyűjtőoldal, amin rengeteg elkészült projektor van. Ezekből lehet ötleteket meríteni, a legtöbbhöz van fórum topic is a készítés menetéről.
[link] -
ripla
addikt
Tehát akkor jól értem, hogy maga az egész projector egy olyan elven fog működni, hogy egy erős fényforrás, egy félgömb tükörben világítva, egy pontba fókuszálja a fényt, a félgömb tükör által, így megvilágítja hátulról a lecsupaszított LCD monitort. Ez a fényforrás pedig így áthaladva a monitor kijelzőjén, mintha egy üveglapot világítanék át, tehát maga a megvilágított kép "összegyűlik" a fresnel-en belül, aminek a tulajdonsága az, hogy ezt az összegyűjtött képet egy pontba fókuszálja és ezt a fókuszált képet fogja a lencsén keresztül kivetíteni a falra? Tehát maga a fényforrás, amivel átvilágítjuk a monitor képét, lesz az ami a falra fogja kivetíteni az LCD képét? Tehát olyan lesz a dolog, mintha egy üvegből készült átlátszó és működőképes LCD-t hátulról erős fénnyel megvilágítanék, és az így kapott fényforrást, tehát magát a képet ami az LCD-n fut, vetíteném ki a falra a fényforrás segítségével? Jól értem!?
storm07: Köszi a linket, elkezdem tanulmányozni. Annyit még megtennél, hogy leírnád te hány colos LCD-t használsz és ahhoz pl. mekkora félgömb tükör kell? Én egy 17"-os monitorra gondoltam mint szédszedhető változat. 1280*1024-et viszi, tehát elvileg ezzel a részével nem lesz gond.
Meg a pontos méretek is érdekelnének, nameg az is, hogy milyen gyujtót, kondit, stb.-t használsz hozzá? Pontos adatok érdekelnének, meg az, hogy hogyan forrasztod össze? (nem vagyok elektroműszerész.)Még visszatérve egy kicsit a fényképezőmhöz, mit gondoltok, ha az LCD-je kicsi, ettől függetlenül maga a benne lévő lencse az vajon elég lenne egy projector vetítőlencséjének? Elég nagy és gondolom minőségi darab, hamár Fuji.
Gyakorlásnak esetleg megpróbáljam szétszedni és megnézni, hogy lehet-e ezzel is kezdeni valamit? Csakhogy legyen egy minimális tapasztalatom ebben a dologban. Az elektronikáján kívül minden jó benne, tehát ennek már mindegy. (Amúgy is leselejtezett árúként került hozzám, tehát semmit nem vesztek vele)
-
ripla
addikt
Üdv!
Engem is érdekelne a projector építés, viszont fogalmam sincs hogy kellene elkezdeni. Vagyis egy minimális van, mert végigolvastam Csapos2 kommentjeit és az építésének folyamatát, de még vannak dolgok, amiket nem értek. Mellesleg gratula hozzá!Most egyelőre egy kérdésem lenne, aztán majd sorban a többit.
Van egy rossz digitális lcd kijelzős fényképezőm, az vajon jó lehet a célra, vagy mindenképp inkább valami nagyobb kijelzővel kellene kísérleteznem? (minimum egy 1.5*2 méteres képet szeretnék)
A fényképező egy Fuji Finepix 5600-as gép:
Meg az is érdekelne, hogy nincs kedve valakinek feldobni egy lépésről-lépésre készült leírást az elkészítés folyamatáról?Most hirtelen ennyi, meg álmos is vagyok, de nagyon érdekel a dolog és roppant elszánt vagyok.
-
bzoley
veterán
Üdv mindenkinek!
A múlt héten az ölembe pottyant egy kiselejtezett 15-ös kijelző, egyből az jutott eszembe, hogy akár projit is lehetne belőle építeni. Nem voltam biztos benne, hogy ez nekem való feladat, a kitartásról sem vagyok híres, de belefogtam. Minél előrébb haladtam, annál biztosabb voltam benne, hogy találhattam volna jobb szórakozást is. Közben storm07-et zaklattam kérdéseimmel. Végül az ő, az itt, és egyéb oldalakon olvasott postoknak, valamint Ödön közreműködésének köszönhetően összeállni látszik a dolog.
A kivetítő működik, élvezhető, aránylag éles, világos képet ad. Az elmúlt napokban volt két főpróba, az egyik film feliratos volt, de simán vette az akadályt, vagyis úgy néz ki, érdemes volt pöcsölni vele, tetszik az eddig elért eredmény.
Persze van még mit csinálni, mert a külalakra még az ijesztő jelző illik a legjobban, a hűtést sem árt tökéletesíteni, na meg az egész kicsit rossz helyen van, és a képarányok is torzulnak itt-ott, de végül is örülök, hogy belefogtam. Képeket érthető okokból nem mellékelek
Talán egyet mégis. A valóságban nem ilyen sötét, ráadásul ez még a sárga falra ment. -
Dr Smoke
aktív tag
Végre sikerült alkatrészt szereznem a törött monitoromhoz.
Hamarosan újra hozzálátok, vagyis befejezem végre.
Esetleg ha valaki laptop lcd-vel akar szórakozni akkor erre van szüksége.
-
Márton
nagyúr
sziasztok.
lehet itthon vagy legalább az EU-ban kapni olyan polárszűrő fóliát, amit pl. a
polarization.com-on árulnak?köszi
-
wain
csendes tag
250W-os csőbúrás izzót vettem Ödöntől, nagyon jó fénye van. Az izzó 4500Ft volt. + még folytó megy gyújtó.
Azt nézem hogy ahová szeretném rakni a projim majd onnan 3méteres lenne a kép szélessége. A zoomot hogyan lehetne állítani van-e ötletetek?
Vezeték hosszabítás:
A csatlakozót leforrasztottam a vékony panelről 30-40 perces küzdelem.
Jelzem 5évig SMD alkatrészeket forrasztottam
2X 12 szál a vékony fajta IDE kábelből, a végüket meg blankoltam. Tapéta vágóval mind két oldalon bekarcoltam aztán szépen lejött.Kis satuba befogtam a csatit aztán hegyes csipesz segítségével ráforrasztottam a vezetéket egyesével. Ugyan így a panelra is. Az LCD-t érdemes letakarni a Fröccsenő gyanta vagy fojasztó szer miatt. A csatit beragasztottam melegragasztóval hogy jobban birja a mechanikai gyűrődést. -
arpii
tag
Én a képeket várnám leginkább a philips 150p-s projektorról, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen képet ad.
-
wain
csendes tag
Elég elfoglat vagyok a héten, de igérem a 7 végén csinálok leírást meg képeket a vezeték hosszabításról.
Gyorsba csak annyi, hogy forrasztási tapasztalt nem árt hozzá.
Amiket Használtam:
-Hegyes forrasztó páka
-Fojasztószer (Flux)
-80 pines (A sűrű vezetékes) IDE kábel
-Meleg ragasztó pisztoly -
Bali®
csendes tag
Hali
Szép lassan én is építgetek projektort. Olvasgatom még a fórumot....
Hosszabbítás:
A kábelezést az egyik hozzászólás ötlete alapján tekercs vezetékből csinálom, 0,24mm átmérőjűvel. IDE kábellel alartam először, de az 0,625mm érsűrűségű a 8" LCD tv-mé meg 0,5mm két ér közepének a távolsága.
A szigetelést a végén leégettem, + csiszolópapírral lecsiszoltam, a panelről a csatlakozót leforrasztottam (vagy inkább letörtem), majd a kis kábeleket a csatira forrasztottam (elég macerás volt). Este kerül fel a vezeték másik fele a panelre.
Ha működik, akkor teszek fel képet is.Üdv.: Bali
-
arpii
tag
WAIN!
Végre te vagy az én emberem. Nekem ugyanis egy 150p2-es Brilliance moncsim van és bár még mindig nincs írásvetítőm, még nem találtam megoldást a kábel hosszabbítására. Ha majd van rá egy kis időd, csinálhatnál egy komplett útmutatót, hogyan hosszabbítottad meg.
Izzót végül hány wattosat vettél és mennyiben van végül a világítás? -
wain
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
Közben Ödönt megtaláltam, és szereztem be tőle izzót és tartozékait.
Szeretnék majd triplet lencsét szerezni, de azokhoz egyáltalán nem értek.
Milyen átmérőjű kellene, vagy nem is a lényeg. ?
Pl: 2,8/80 tripletem van, ez egyáltalán jó e? Vagyis ezek a számok mit jelentenek?
15colos Philips Briliance 150P monitorom van. A szalagkábelt már sikeresen meghosszabítottam. Az írásvetítőre rátettem és egy próbát már csináltam, így is tetszett de sokkal jobb lessz az új izzóval szerintem -
Apoth
csendes tag
válasz
csapos2 #1027 üzenetére
Szia!
Most kezdtem bele egy írásvetítős projektbe, http://apoth.hu
Az a problémám, hogy a sötétebb színárnyalatok feketévé válnak a vásznon. Szoftveresen fényerő/kontraszt beállításokkal tudok játszani, de mire megfelelő lenne a fányáteresztés, szinte teljesen szétesik a kép. Olvastam régebben ezt a topicot, kerestem az antiglare réteget, viszont csak egy fóliát láttam, aminek a sarkát elkezdtem felfeszegetni, de mint kiderült az már a polarizátor.
A monitor típusát nem tudom megmondani, ilyen régebbi sulinetes cucc.
Tudtok valami tanácsot adni?
Köszi -
domi007
őstag
Sziasztok Embereek
Hat en sem tudom mar mikor jartam erre utoljara, talan 1 eve, talan 2 ki tudja
.
Most viszont ugy nez ki, tudok magamnak szerezni egy LCD projektort, kiegett izzoval. Van otletetek, milyen izzot lehetne belefabrikalni (tegyuk fel, hogy kiiktatom a lampa-figyelo elektronikat)? Vagy nem erdemes meg se szereznem a cuccot, mert tul bonyi a moddolas?
Koszonok mindent amit ez a forum adott nekem,
Eles kepet es nagy fenyereju lampakat,
DOMy -
miki002
tag
az én tapasztalatom az és hozzáértő villanyászok álltal is ,hogy minőségreés élettartamra is az osram a legjobb . persze lényeges hogy ki mennyi pénzből tud gazdálkodni ,mert az osram eléggé drága pl:HQI-TS 250W / NDL / UVC 15000 ft és ez csak az izzó . a többi kütyü hozzá még egy kissebb vagyon . a legtöbben a tungsramot választják de vannak más ismeretlenebb gyártók is de ezek minősége és megbízhatósága a szakik körében is tisztázatlan . szerintem e kettő gyártó közül válassz , de nézz utánna az a biztos . én egy 150 w -os 4200k izzóval kezdtem most egy 250w -os 5200k van a gépben és sokkal erőteljesebbek lettek a színek ! az enyém tipusa tungsram HGMIS 250W /NDL de ezt már nem gyártják ,de őrült ödöntől még talán beszerezhető az összes kütyüjével eggyütt .üdv
-
wain
csendes tag
Valaki tudna-e ajánlani 250W-os fémhalogén izzó típust, a mi jól bevált és olcsón lehet beszerezni.
4200K izzó szerintetek jó vagy nem árt ha még magasabb a kelvin foka? -
miki002
tag
sziasztok! most találtam egy írásvetítőt pont ilyenből csináltam az enyémet is az optikálya tű éles képet produkál és a legtöbb dolog kimenthető belőle majdnem csak a fém váz az amit nem tudsz hasznosítani gondoltam belinkelem üdv
http://www.vatera.hu/apollo_irasvetito_152802728.html -
Achilles209
tag
válasz
storm07 #2799 üzenetére
Naná, hogy számít. Az írásvetítős fresnel 2 db összeragasztott lencséből áll, míg a neten vásárolt erre a célra árult lencsék külön vannak, nem mindegy az irányuk, mivel ha fordítva rakod be, akkor nem párhuzamosítja a fényt, hanem szétszórja. Nekem sosem volt 17"-os fresnelem, ezért nem tudtam teljes képet vetíteni, de a szélek kicsit mindig homályosabbak, mégha nem is nagyon látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Milyen monitort vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Corsair HXi Series HX1500i 1500W 80 PLUS Platinum Tápegység INGYEN FOXPOST
- Darkflash GR12 Darkstorm Házhűtő ventilátor - nagy mennyiségben is!
- 4db. Noctua Redux NF-P12-1300 PWM és 1db. NF-S12B-1200PWM ventillátorok egyben eladók
- be quiet! Pure Rock 2 INGYEN FOXPOST
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD AURA EDITION - Garancia 2034.10.03
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i5-8GEN I 16GB I 1TBSSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest