- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zammys
csendes tag
válasz
CsizmaKo #2666 üzenetére
üdv..CsizmaKo...
én ugy gondoltam hogy a tükörök anyi képet öszegyüjtönet hogy ki lehesen vetiteni
mert én oldalról jutattnám be a képet a 1 tükörre ami a másik 2 [link]tükörre juttaná a képet
de persze már ott a vetitő fényével is találkozna a kép ...
csak én arra gondoltam hogy nem e nyomná e el a fény a tükrön lévő képet..
lehet hogy túl erős lenne a fény neki....??? -
commanDOS
senior tag
válasz
CsizmaKo #2657 üzenetére
Értem, hát nehéz eset...
Találtam pár oldalt, ahol foglalkoznak ilyesmikkel.
Pl ITT van 120€-ért 7"-os kijelző meghajtó egységgel, mindenféle bemenettel, táppal, távirányítóval.
Ha a leírt paraméterek egyike sem kamu, akkor nem is annyira drága. Ezt talán már leddel is át lehetne világítani így a fresnellel is lehetne spórolni. De összességében drága lenne még ígyis15"-os monitorból sajnos nehéz jót találni, amit írtam az a többihez képest kirívóan jó.
Nagyobbat semmiképp nem vennék,
mert akkor már hűtőszekrényből is lehetne projit építeni...
40K lenne a maximális keret, ha ennyiből nem tudom kihozni, akkor bele sem fogok.
Jelenleg ŐrültÖdön-től várok árakat izzóra, mert azon is sok múlik.Ha lenne működőképes ledes megoldás, akkor akár olcsóbban is ki lehetne jönni, hisz nem kell annyi elektronika és legalább 4-5Kilót lehet spórolni a fresnel lencsén is. De ez megint az LCD méretétől is függ. Plussz még hozzá jön ez a rohadt jó forint árfolyam...
-
Aygor
tag
válasz
CsizmaKo #2357 üzenetére
Köszönöm a felajánlást. Egyenlőre még közelebben gondolkodom.... vagy félúton hazafelé Pl
Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Tamási, esetleg Veszprém Vagy valami útbaeső....
Most kellene összerakni végre a gépet (kicsit moddolgattunk rajta) Ez után lehet belekezdek ebbe.... csak éppen lakásvásárlásba kezdtem és mindenhova kell a lóvé
nem jó ez így....
-
afterburner_
őstag
válasz
CsizmaKo #2294 üzenetére
Ödön nekem mára igert egy izzópackot, de még nem jött meg...remelem majd azert jöv héten megérkezik, mert mar szinte minden megvan
bár azt szeretnem tudni hogy lattam vaterán 250 vagy 240-es fókuszú objektívet, gondolom az a 28*28-as irasvetitő fresnelemhez szart sem ér?
minimum 300-350-es legyen?
s srácok ha rendelek külföldről 330-as fresnelt akkor ha párosan van rakva lcd mögé egy meg után akkor két egyforma fókuszút kell vennem? -
cyberway
csendes tag
válasz
CsizmaKo #2108 üzenetére
Bocsi, nem akartam senkit megbántani, de az biztos, hogy egy videoból sokkal több mindent lehet leszürni , mint egy képből, amikor én csináltam egy 7 colos tévéből projit, egy feltett, kép alapján én is úgy gondoltam jó lesz, de mikor kész lett és kipróbáltam csalódás volt!
Ez nem a képet feltevő hibája , csak egyszerűen nem adta a valóságot.
Mégegyszer senkit sem akartam megbántani! -
ambruszka
csendes tag
válasz
CsizmaKo #2073 üzenetére
köszi ez hasznos volt...
ne hagyjam bedugva viharba
meg ne ezt válasszam mert átforrasztani nem szeretném...Amugy a ventillátort amit minden képen látok azt rátudom majd kötni a monitor áramellátására valahogy?
El tudom amugy rontani? ha nem lépek a monitorra meg nem szakítok el semmit lehetséges, hogy megég valami, felgyullad, megráz, felrobban?
-
Őrült Ödön
tag
válasz
CsizmaKo #2013 üzenetére
Azért nem, mert a gyújtó és égési feszültségük, a lámpaáram, az üzemi karakterisztika, stb... kismillió paraméter fennforgása, kér kísérletezni vele, reménytelen!
Átkúrni át lehet az elektronyika fejét, de üzemeltetni tartósan, más jellegű fényforrást nem lehet vele. Sajnos, ez van...
Külső forrásként 150W-os mini fémhalogént javaslok, ár és további részletek priviben, vagy mail!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
CsizmaKo #2009 üzenetére
Hali,
Az UHP lámpa nehezen gyújtható (csak a hozzávaló elektronika gyújtogassa yól) mert nagy a belső gáznyomás hidegen is már, épp ezért nehéz ezt átütni.
Ilyen kis méretben is van fémhalogén-alternatíva, csak éppen ahhoz másféle segédszerelvények (fojtó-gyújtó) tartoznak.Amit te beletettél abba az izébe, lehet hogy autós xenonégő volt? Sosem lesz jó vele, nem fogja üzemeltetni...
Dr. Smoke: A sörösdoboz helyett inkább 1mm-es fényes alulemezt, vagy szoci autó reflektorfoncsorát használd, az eredeti üvegbúrájától megfosztva!
-
polszki26
tag
válasz
CsizmaKo #1997 üzenetére
49000 lumenes a lámpa maga, 750 óra meg relatív... olyan 375 mozifilm megnézése...
és GE-nél dolgozva talán nem olyan vészes az utánpotlás.. ;)
meg azért is tetszik, mert ugyanugy épül fel, mint amit mi / ti épitetek, tehát ha vmi majd behal rajta cserélhető / pótolható...mindjárt rakok fel róla képeket...
-
csapos2
addikt
válasz
CsizmaKo #1989 üzenetére
Attól lett jobb, hogy kicseréltem a monitort. Így már nincs benne plussz egy üveglap, amin volt egy UV szűrő fólia, mert az elején még nem tudtam, hogy kell-e, vagy nem, és úgy gondoltam, jobb ha van UV szűrés. Na, szóval ez sincs. És az LCD-ről most már nem téptem le a polár fóliát, és nem kellett hozzábarkácsolnom, ami lássuk be, nem volt az igazi. Jó volt, jó volt, de így jobb lett. Nem bántam meg, hogy vettem egy új monitort. Jah...és a dobozt is átépítettem, most már alig jön ki fény belőle. És még valami...
a szobát is átfestettem, sokkal sötétebb lett a fal is. Így nem verődik vissza annyi fény róla. Sajnos a mennyezetet az asszony nem engedte lefesteni, de így már elleszek.
Szóval kb. ennyi. -
-
polszki26
tag
válasz
CsizmaKo #1573 üzenetére
több helyről is hallottam már ezt a tippet.... a két oldala kétféle... az egyik ilyen vászon féle, a másik fényesebb műanyagféleség.... semmi fényt nem ereszt át, szvsz a vásznas fele festhető bátran.... itthon is ez van, ha van vmi megvalositható ötleted, h mit probáljak ki rajta, szolj.... telefonom képét rávetítettem, az jól nézett ki...
-
kovi831
aktív tag
válasz
CsizmaKo #1535 üzenetére
Viszont ,szerintem vetítőlencsét fogok cserélni(nem az igazi a sima írásvetítő optika).
pl milyen lencsére cserélnéd?3 lencsésre?
Nekem olyan van, de nemtom az 1 lencséshez képest mennyire "zabálja" a fényt!?
Nemrég "gyött"meg a lámpa, kicsit mintha kevés lenne a fénye, vagy éppen elegendő.De lehet hogy az lcd-m is sokat vesz vissza!
Az mennyit számit ha a fresnel szét van szedve?Korábban már irtam, h a reflektor az nekem csak 38mm-es!Ez pedig 80mm-es[link]
Lehet, h ez is számít? -
Washwillah
tag
válasz
CsizmaKo #1364 üzenetére
őszintén szólva most kicsit elhanyagoltam a projektort, ez az együtt rendelés is abbamarad (vagy csak én maradtam le róla?) mind1. én megoldást a szellemképre abban látom, hogy az izzót kellene valamilyen irányba mozdítani, ugyanis nem mindenhol jelentkezik a szellemkép, csupán a kép közepén. a szélein nem. az izzó alatt lévő homorú tükör sztem okozhat vicces dolgokat, ha nem pontosan középen van felette az izzó. vélemény?
-
csapos2
addikt
válasz
CsizmaKo #871 üzenetére
Nem kételkedtem abban, hogy meg van a gép, csak mivel írtad, hogy a képek is készen vannak, azt nem értettem, miért nincs 2 perced azokat feltölteni a kíváncsi népnek.
A színek....hát az bizony sok fejtörést okozott nekem is. Rengeteg mindentől függ: milyen vga-d van, milyen driver van hozzá, a tft-hez van e, kell e telepíteni bármit, milyen izzód van.
A fehér fehérségéhez pedig fehér vászon kell. A szürke/ezüst vászon megtöri egy kicsit.
A többihez nagyon kellene a kép. -
csapos2
addikt
válasz
CsizmaKo #777 üzenetére
Ja...igen, csak mint akkor most sem jön be nekem a képfeltöltés.
Festőnek festő vagyok ( eredetileg ) de szoba, így nem igazán tudom milyen festék lenne alkalmas. Viszont én nem bíznék egy olyan festett felületben, amit sűrűn feltekersz. Szerintem nem fogja sokáig bírni a festék és töredezni fog. Ha mindenképpen feltekerhetős vászon kell, akkor tudom javasolni a bélésselymet. Amikor még ebbe az irányba gondolkoztam, kipróbáltam. Olcsó és lehet olyan kicsit fényes, majdnem matt felületűt kapni, mint a gyári vásznak. Az ára meg röhejes, 200HUF volt métere a 150cm széles anyagnak. Szerintem egy próbát megér.
-
kovi831
aktív tag
válasz
CsizmaKo #738 üzenetére
Hát az enyém az építhető lenne...szereznem kell 1 ilyen kábelt!
De ha nem megy a dolog akkor veszek 1 másikat!Mert ha nem vennék akkor tényleg
kidobott pénz az ablakon!!Ez is van olyan(majdnem) jó mint a Hami
amit az allinbox.com-on találtam.Csak az enyémnek az amég a baja hogy vagy 5 panel van benne külön!De ez sem gáz!!(csak az a ki*aszott tetves szallagkábel)
Ha itthon mög lehetne venni a Hamit akkor...
...majd rakok fel képet. -
polszki26
tag
válasz
CsizmaKo #687 üzenetére
hát, van egy 6 gigás creative zen mp3 lejátszóm feleslegbe, erre viszont rá kéne dobnod, vagy van egy zipit wireless messengerem, zsebrevágható msn-ező (de hülyén hangzik
, a lényege, h bárhol amerre jársz, a wifi hotspotokra fel tudsz vele csatlakozni, és mehet az msn, yahoo, aol... guglizz rájuk, és megtudsz többet, vagy kérdezz privátban... a zipit mehetne 1:1-ben...
-
j.bravo
addikt
válasz
CsizmaKo #624 üzenetére
Hmmm, ha ennek a lámpának a fénye sárga, akkor nem az volt a dobozban (tokban) mint ami rá van írva. A búrán sajnos nem tudom elolvasni, de a dobozon levő felirat szerint a lámpa színkódja 960-as, ami azt jelenti, hogy 90-nél jobb a színvisszaadása, és hogy 6000K a színhőmérséklete - ami pedig ''Daylight'' (a nappali napfényhez hasonló színű), de mindenképpen baromira hideg fehér (azaz inkább kékesfehér). Viszonyításképpen, a ''sima'' hidegfehér a 4000K színhőmérsékletű.
A következőkre tudok gondolni:
a) Szín1 és fényerő1: nem vártad meg amíg a lámpa rendesen bemelegszik. A fémhalogén lámpák sajnos olyanok, hogy egy jó pár perc (legalább 5, de inkább több) amíg a rendes üzemi állapotot eléri. A bekapcsolás utáni első percekben a fényereje szép lassan nő, a színe pedig akár ide-oda is változhat, ez (sajnos) normális.
(Kivételt képeznek az autókban használt xenon kisülőlámpák, mert ott igen trükkös és igen drága elektronikával rásegítenek - lévén az autóban nem megengedhető hogy éjjel már percek óta menj mire rendes fényt ad ki a lámpád).
b) fényerő2: az optikai rendszeren még javítani kell, túl sok helyen szökik a fény. Az írásvetítő (amit egy másik lámpára terveztek, ugye) simán ilyen. 19000 lm baromi sok ám, ha közvetlenül belenézel, látáskárosodással számolhatsz.
c) szín2: lehet hogy a panelen/lejátszószoftverben is állítani kell a színeken. Már ha van rá mód, persze.
Ha nincs igazam egyikkel se, akkor vagy nem az volt a lámpa csomagolásában ami rá volt írva, vagy nem igazából hozzávaló a ballaszt...?
[Szerkesztve] -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
CsizmaKo #628 üzenetére
Nem tudom, de ez a felbontás nem túl kevés, hogy másfél méteres képet vetíts!? Én úgy gondolom, (javítsatok ki, ha tévedek) de minimum 640*480-as felbontás kellene, mert különben nagyon kockás a kép! Igaz hogy a dvd felbontása kisebb ennél, de a 480*234 szerintem elég szerény és nem fog élvezhető képet adni!
-
-
csapos2
addikt
-
-
csapos2
addikt
válasz
CsizmaKo #579 üzenetére
Before-t, vagy Ian_x-et keresd meg ez ügyben. Ők már rendeltek online, biztosan elmondják szívesen a hogyanját.
Más: Valaki tudna nekem valami olyan festéket mondani, ami ezüst színű? Több helyen olastam már a vászon színéről, és írtak a szürke, ill. ezüst előnyeiről. Eddig csak legyintettem, de ma tettem egy megfigyelést. Az erősítőm kilóg a vászon alól és véletlen úgy klikkeltem, hogy az erősítő ezüst házán egy ablakrészlet látszódott. A fehér fehérebb volt, a színek élénkebbek. Így a következő harci feladat az, hogy a vászon színét moddoljam. -
csapos2
addikt
válasz
CsizmaKo #576 üzenetére
Nem tudom, merre laksz, de ajánlom figyelmedbe a Németországból behordott lomot árusító bazárosokat. Nagyon sok érdekes dolgot lehet szerezni, relatíve olcsó pénzért.
Egyébként a nagyobbik optikámat pucéron vettem - szeirintem egy CRT projiból való - a kissebik pedig egy régi könyvvetítőből van, azt is úgy bazároztam. -
kovi83
csendes tag
-
Before
csendes tag
válasz
CsizmaKo #550 üzenetére
Hát, nem szeretek olyan dolgokban villogni, ami nekem sem tiszta, de szerintem a diavetítős optikák nem lesznek jók. Van valami váltószám a nagyítás (amit te is megadtál) és a fókusztávolság között, de nem tudom, hogy kell átszámolni. Általában 300mm körüli fókusztávolságú triplet lencséket használnak a projektorokba, de függ az LCD méretétől (illetve szerintem a fresnelek gyújtótávolságától) is. Szerintem a fresnel nem tudja olyan kis pontba fókuszálni a képet, hogy a kisebb optikák elég fényt kapjanak...
-
csapos2
addikt
válasz
CsizmaKo #412 üzenetére
Ahogy Before is írta az írásvetítőből a fresnelt fel tudod használni. A lámpát én nem ajánlanám - két okból sem - az egyik az, hogy meleg, sárgás fénye van, így nem lesz jó a színhűsége a vetített képnek. A másik, hogy rövid az élettartama.
Igen, a tripletet a vetítő elejébe kell tenned. Az enyém, így néz ki:
[link] [link] [link]
Az, hogy tudod e mozgatni, csak akkor fontos, ha a vetítőd nem állandó helyen lesz. Ha viszont meg tudod oldani azt, hogy a vetítő és a vászon távolsága, és egymáshoz való viszonya nem változik, akkor nem kell, hogy állíthatós legyen. Elég egyszer belőni a képet.
Before:
A hotmirror az nem hőpajzs, bár lehet, hogy akként is üzemel.
Nem tudom, szerinted mi a hőpajzs - ki is fejthetnéd- de a hotmirror-nak a legjellemzőbb tulajdonsága az, hogy a fény azon tartományát, amelyik a hőt szállítja megszűri, míg a látható fény, szinte 100%-át átengedi. Képek róla:
[link] [link]
A hőálló üveg sokkal kevésbé látja el ezt a feladatot, én is azt gondoltam az elején, hogy az is jó lesz, de nem a legjobb.
Azt, hogy a lámpa UV-protektoros, miből gondolod? Engem másként tájékoztattak - persze lehet, rosszul, aminek én örülnék a legjobban -, mégpedig, hogy nem az. Majdnem el is sírtam magam, mikor meghallottam. Na mondom, akkor még UV szűrőt is bogarászhatok. De, ha neked van igazad, igazán boldog leszek.
Neked ki mondta, hogy kell neki kondi is és mi célt szolgál?
Mindenfele látni a lámpa mellet, plussz írták is, hogy kell, mivel a hálózati feszültség nem elég stabil a lámpának. Ezáltal ismét az élettartamát növelhetjük, illetve közelíthetünk a maximumhoz. ( De, hangsúlyozom, nem értek hozzá, nekem mondták, hogy kell, a leírtak miatt, én nem vitáztam, vettem.)
Az írásvetítő fresnelt, nagyon egyszerűen szét lehet szedni - nekem csak azok vannak. A legjobb módszer, a sok közül. a sarokcsiszoló - másnéven, flex - használata, egy 1mm vastag fémvágó koronggal. Olyan csodásan lehet vele vágni, hogy magam is meglepődtem. -
csapos2
addikt
válasz
CsizmaKo #409 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen az írásvetítőben benne van minden, csinálnak is olyan vetítőt, ahol csak ráteszik az írásvetítőre az LCD-t, de nem igazán kiforrott dolog, sok a ''szökőfény''. Az írásvetítőben használt izzó színhőmérséklete sem az igazi, nem elég fehér a fénye.
Egy triplet sem árt, igaz én még nem láttam egyszerű lencsével vetített képet, így nem tudom mekkora a különbség.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Hiány alakulhat ki az adattárolókból az AI adatközpontok miatt
- Sorozatok
- Egyelőre táblázattal segíti a Borderlands 4 futtatását a Gearbox
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztrofotózás
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- Dell G15 5530 gyári kijelzőt keresek (DP/N: 0VPD4)
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 29WP60G-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 1ms - AMD FreeSync - HDR10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest