Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz #01110937 #16098 üzenetére
Hardveraprón viszonylag válogatott eladók vannak.
Fórumozgatnak is az emberek ugyanazzal az accounttal, és jelentős eszmei értéke van a nagy számú hibátlan értékeléseknek. Mert "divat" az előre utalás.Csalók inkább arra játszanak, hogy postán küldhető műszaki cikkeket kínálnak nehezen megközelíthető faluból, és az előre utalást követően nem küldik az árut.
Helyszínen kipróbálható roller esetén legfeljebb akkor lenne gyanús az áru, ha nincs meg a gyári töltője.
-
Packersbay
tag
Sziasztok! 7-8 éves gyereknek létezik már kisebb teljesítményű e-roller, illetve a sima deca-s rollerekhez létezik gyerekhordozó. Használ esetleg valaki ilyet a rollerén?
Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
addikt
válasz Packersbay #16102 üzenetére
Unokahugomnak néztünk most rollert. Ninebot -ból a Zing szériát. Vannak lehetőségek erre vagy hasonló korosztályra. Kérdés az, hogy mennyit szánsz rá. Mert elég változó a kínálat és a specifikációk.
Pl. nem tud váltani sebességfokozatot, ha nem áll meg.
Szerk.:
Bár hozzátenném, hogy előtte nem elektromosat használt, amivel szerzett már gyakorlatot. Egyensúly, fékezés...stb. De gondolom nálatok sem most először állna rollerre.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
bajnokpityu
félisten
csak kérdezem, a navee rollereket itthon normális garival áfás számlával nem is árulják?
jól látom, h nem flasselhetőek 25km/h felé?
S65öt láttatok már?
vajon szervizelné bárki?eladó topping dac
-
mrrr74
aktív tag
válasz bajnokpityu #16104 üzenetére
Sajnos ismereteim szerint nincs magyar forgalmazó és nem lehet a sebességhatárt sem megváltoztatni, csak az USA régiós modellek tudnak 25 mph-val menni, de azokat nem szállítják EU-ba. Az S65 szállítása talán augusztus végén kezdődik.
Packersbay: Kugoo Kirin Mini 2 150W teljesítménnyel és gázpedállal.
[ Szerkesztve ]
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Segway D28E-ben lehet valahogy engedélyezni a tempomatot?
Köszi a válaszokat előre isby DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
törölt tag
válasz Thunderzolee #16100 üzenetére
Sajnos nem olvastam a hozzászólásod... de akkor ezek szerint le kellett volna rá csapni...
Amúgy árban pont még megfelelne nekem is, meg típusba is pont ez érdekelne...De a jegelésből gondolom, hogy ez már "elkelt"...
Őszintén szólva nem igen vannak tapasztalatim másod piacról. Ami nem jelenti hogy rossz/rosszabb... Jófogás, meg hasonlókról hallottam ismerősi körben... Hardware aprót is hallottam már, de tapasztalat nincs nagyon.
* A fentebb (korábbi hsz-ek) említett kerékpár mondjuk "másodpiac" - ha azt nézzük, hogy egy kb 10 kilométeres teszt bringa, alig használva/ bolt felszámolás miatt is eladva, mint később kiderült... lehet jó cuccokat kifogni, tény.
Más:
Lekapcsoltak egy elektromos rollerest, aki Brüsszelben 112 kilométer/órával száguldozott#16101 PociAti
Értem köszi
Nekem kicsit a 8 kerről jutott eszembe olyan ,hogy régen nem volt a legjobb csengése...
Persze, ez indokolatlan megkülönböztetés, "előítélet"... vagy óvatosság...
Mondhatjuk, hogy ennyire nem vagyok képbe, még ezekkel pl árak, megbízhatóság... így külön jó ezt olvasni, hogy több a pozitív tapasztalat.köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #01110937 #16108 üzenetére
Jegelt termékkel kapcsolatban is érdemes írni, mert jelentheti azt is, hogy valószínű van rá vevő (pl. leegyeztették az átvételt), de még nem kelt el. Így lehetsz például te a B vagy C terv.
Persze valószínű ennyiért el fog menni. Jó áron van és az eladónak is úgy van sok a pozitívja, hogy általában értékesebb cuccokat árul.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Minap írtam, hogy jobb a Tier, mint a Lime. Na ma sikerült alkotniuk...
A nap hibaüzenete, mindezt helyszíni QR kódos feloldásra sikerült dobni:
Nem baj, gyalogolok occón (-59 Ft/percért). Új a roller, csak nem megy...Szerk: mielőtt bárki belekötne, a képernyőfotón már nincs rajta a kód...
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni roller vásárlásán gondolkodom.
80 kg vagyok. A roller maximális hatótávolságának 20-30km elég, de ennyi kell is, mert ahol használnám van 1-2 domb is.
Árban olyan 100e Ft-ra gondoltam, megbízható és megfelelő alkatrészellátotsággal rendelkező jöhetne szóba. -
addikt
Azon kívül amit PociAti is írt azért azt is megjegyzném, hogy az utak állapota sem mindegy.
Én mielőtt rollert kerestem, autóval igyekeztem lejárni azt az utat, ami várhatóan előttem állt.
Egyrészt azzal kellett szembesülnöm, hogy nem teljesen az az útvonal lesz jó, amit a különböző navigációs alkalmazások mutatnak. Másrészt pedig 20-30 kilométer alatt már előfordulhat az, hogy egy gyengébb felépítésű gép kevésnek bizonyul az utak minősége miatt. Pl. kormányrúd, kerék.
Ezt nem kioktató jelleggel írom. Csak simán lehetséges, hogy amit megspórolsz a roller árán, azt rövid időn belül elvered a javításra.
20-30 km hatótávra, 80 kilóval, "van 1-2 domb is" felkiáltással én legalább egy papíron 45km hatótávú eszközt néznek. Ami jó alkatrész utánpótlással 100 ezernél többe fog kerülni.
Ahogy többen is írták korábban, a papíron írt hatótáv nem igazán fog összejönni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hogyhogy Essential?
A hatótávot 20-30km-ben határoztad meg.
Az Essential talán 12-15km-t tud.
Emelkedő szoba se jöhet vele, pláne ha már csak 50% alatti az akksi.
Alkatrész, megbízhatóság az Xiaomi, Segway esetében rendben van.
Ebből tudsz választani, árakat az árukeresőn meg tudod tekinteni:Xiaomi - 8.5"-os kerék
Essential.........250W 20km max 20km/h
1S....................250W 30km
Mi 3 Lite..........300W 20km
Mi 3.................300W 30km
Pro 2...............300W 45km
Tömlős gumik
Tárcsafék hátulSegway - 10"-os kerék
F sorozat:
F25.............250W 20km
F30.............300W 30km
F40.............350W 40km
Tömlő nélküli gumik
Tárcsafék hátulD sorozat: (csak piros és sárga színekben)
D18.............250W 18km
D28.............300W 28km
D38.............350W 38km
Tömlős gumik
Dobfék hátulMax sorozat:
G30............350W 65km
G30LE........350W 45km
Tömlő nélküli gumik
Dobfék elöl
Hátsókerék-hajtásA 10"- os kerekek nagyságrendekkel jobban elnyelik az úthibákat.
A dobfék is teljesen jól működik, nyugodtan választható dobfékes roller is.
A tömlő nélküli gumik egy fokkal jobbak talán, legalábbis az nem fog előfordulni velük, h a nem jól megválasztott keréknyomás miatt kidörzsölődik a belső gumi.Rolleres boltokban ki lehet próbálni őket, össze tudod hasonlítani melyik felelne meg motorerőben.
A valós hatótáv kb a feltüntetett 2/3-a, ezzel számoljál.
A 25-30km-es hatótáv igényedet kb a Pro 2, F40, D38, G30, G30LE tudja hozni.
Sajnos az Euro árfolyama miatt az utóbbi idöben elszálltak a roller árak. :/Használtat keress, 150-ért pont most volt egy Pro2-es itt a Hardveraprón is.
Ami a visszatöltést illeti, ha bekapcsolod, sem tölt érdemben vissza szinte semennyit, ahhoz valami iszonyat hosszú lejtő kellene, h komoly százalákokat töltsön vissza.
Ha kikapcsolod, még talán egy picit nyerni is lehet vele, mert legalább kigurulja lendületböl magát a roller, nem kell folyton a gázt nyomni; míg ha a visszatöltés be van kapcsolva, a gáz elvételekor azonnal fékezni kezd a motorfék - mármint a visszatöltés miatt lefékeződik a kerék.
Másrészt sajnos nem igazán tesz jót a roller elektronikájának, ha a visszatöltést bekapcsolod, mert se a vezérlő áramköri elemei, se az akkupack nincs igazából felkészitve rá, h visszatöltsön.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
rep3at
őstag
Ment ma egy Essential előttem (legalábbis szemre az volt), csörgött-zörgött mint egy bóvli kacat. Persze lehet hogy egy kínai volt csak szemre annak tűnt. Az én F30am ahhoz képest ég és föld. Ne spórolj, jobb lesz legalább egy 200e körüli.
Más: Ugyanolyan rollerünk van az asszonnyal, együtt rendeltük de az övé lassabban tölt, hamarabb lemerül és egy kicsit lassabb is. Ekkora lehet a szórás?
Forward thinking. كرر
-
Reggie0
félisten
válasz rep3at #16117 üzenetére
Persze, lehet mas beszallitotol jott az akkupak, vagy a cellak. Manapsag hiany van cellabol is.
A tunetek alapjan, ha tudja a BMS, akkor nezd meg mi tortenik toltes kozben, hogyan valtoznak a cellafeszultsegek es hogy megy a kiegyenlites. Lehet van egy gyenge cella benne es folyamatosan kiegyenlit.
[ Szerkesztve ]
-
Qgiszimi
újonc
Egy héttel azután, hogy visszaérkezett a d28 Spanyolországba, a goboo visszaküldte az árát. A szállítási díjat későbbre igérték, azt még nem kaptam meg.
-
Imy
veterán
válasz Thunderzolee #16116 üzenetére
Köszi.
Mi amit lenne érdemes venni, vagyis az első jó ár/érték arányú? Igazából a 20km valós hatótávolság elég nekem. Városba ha használom akkor is oda-vissza 6-8km, csak nem akarom tölteni minden nap. Lehet egy nap 2x is beugrok vele... -
addikt
válasz Thunderzolee #16116 üzenetére
Én mondjuk tuti F40 -et vagy G30LE -t néznék, csak az meg valószínű a hatótáv miatt lesz necces. Az a "20-30km" már simán ki tudja nullázni az akkumulátort (na meg elég sem lesz...). Viszont ha tudja bent tölteni a munkahelyen (gondolom oda járna?), akkor jó alternatíva lenne...csak a másik kérdés megint az, hogy használtan milyen összegen tudja megszerezni.
Én amikor először lejártam a tervezett útvonalat, egészen más szemmel kellett néznem az utat. Aztán végül rá kellett jönnöm, hogy pár kilométert még hozzá kell adnom. Például volt egy olyan szakasz, ahol a járda használhatatlan, az út pedig bár kisebb, de elég aktív forgalommal, általában rengeteg kamionnal/teherautóval, a sávok pedig szűkebbek.
Ráadásul nem egy olyan szakasz volt, ahol az út szélén több centis repedések vannak a burkolaton, nincsenek szintben az út szélén a csatornafedelek. Vagy a kamionok, buszok felgyűrték az aszfaltot az út szélén.
Van egy-két pálcika, amit simán meg fog enni az út, és/vagy csillapítás hiányában nagyon nem lesz komfortos azzal utazni. Csak azért írom ezt, mert gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki laikusként betervez egy hatótávot, aztán rá kell jönnie, hogy újra kell számolni az egészet. Így nem mindegy mit és mennyiért vesz.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
-
Reggie0
félisten
Ertheto. Mondjuk nekem is diesel van, de en meg csak akkor hasznalom, ha ki akarok ugrani a varosbol Amugy mindenhova roller.
De ebben az esetben en plane nem izgulnek azon a helyedben, hogy egy akar tobbszor is fel kell tolteni, hiszen jobban eloszlik a nem hasznalos napok miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
válasz rep3at #16117 üzenetére
Érdekes, hogy nekem a Pro2 is eléggé zörgött rázós utakon, illetve utána is amíg nem csuktam le majd fel. Már készültem befújni/olajozni, majd elkapott egy nagyobb eső, elázott a roller is. Azóta (1-1,5 hónap) semmi hangja, csendesen gurulok vele mint előtte. Véletlen, vagy a víz beolajozta?
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
ZS3NI
őstag
MÁV vonaton mi a helyzet a roller szállítással? Még sosem vonatoztam életemben ( ), most munkahelyváltás miatt rákényszerülök, több értelme lesz mint autóval ingázni.
MÁV oldalán van ilyen a járatnál, hogy kerékpár vihető, csak ahhoz külön jegy kell. Ezt meg kell vennem a kis Xiaomi rolleremhez is? Vagy be tudom nyomni valahogy az ülés alá?
szerk.: egy ilyet találtam: Minden 20", vagy annál kisebb kerékátmérőjű kerékpár, és az eredetileg egykerekűnek gyártott kerékpár (monocikli) – amennyiben a többi utast nem akadályozza – az étkező-, háló-, illetve fekvőhelyes kocsi kivételével a Ŏ jellel jelölt vonatokon is díjfizetés nélkül szállítható:
- a jármű utasterében csak összecsukva és becsomagolva;
- a jármű peronján – összecsukhatóságtól függetlenül – csomagolás nélkül is;
[link][ Szerkesztve ]
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Sordoran
addikt
Ezt neked kell tudnod, hogy arra milyen vagonok vannak, elfér-e valahol. Nálunk "fecskék" vannak, itt az utastérben csak egymással szembeni (4-es) üléseknél fér el keresztbe a lábtérnél, picit így is kilóg, belerughatnak. Emiatt én felszálló résznél szoktam állni vele. Összecsukva poggyásznak számít, nem kell rá jegy, nekem soha nem szóltak még érte.
Reggie0: Az lehet, de meglepődnék rajta, hogy ha ilyen könnyen megadja magát a rozsdának.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy megbízható, üléssel is ellátható e-rollerre, aminek a hatótávolsága 50-60 km, és használtan 200 körül hozzá lehet jutni. Milyen e-rollereket tudnátok ajánlani ilyen árkategóriában?
-Norbi-
-
synar
őstag
válasz Norby86 #16135 üzenetére
A Kugoo M4, M4 pro, Esegway vannak üléssel, ki lehet fogni ennyiért használtan, még talán a hatótáv is meglenne, de a megbízhatóságtól sajnos messze állnak. Volt M4 pro-m, tudom miről beszélek, de ha rákeresel itt, te is látni fogod. Még az is lehet, hogy az ülés miatt segédmotor kategóriába sorolják már most, rendőre válogatja, mit kér számon rajtad ezért, szabványos sisak, irányjelző, világítás, jogosítvány, biztosítás, járda, kerépársáv használatát kerülni kell, ha nem hagytam ki valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
válasz Thunderzolee #16128 üzenetére
Hát igen. Akkor 200e egy normális roller.
Tudtok jó, és megbízható helyet a két rollerre ami ajánlott?Mi Electric Scooter 3
Xiaomi Mi Electric 1SÉs kérnék pro-kontrát melyiket lenne érdemesebb megvenni.
-
veterán
-
Nordik
őstag
65kgos ember alatt sík terepen egy Xiaomi Essential milyen hatotavot tudhat? Illetve elég lehet a teljesítménye? Alkalmankénti használatra.
-
Reggie0
félisten
válasz Thunderzolee #16138 üzenetére
A helyesiras erdekesebb, mint a tores. Sajnos a rollerek neha tornek, a xiaomi is.
-
Casseius
tag
Én mindig azt mondtam a törésre Xiaominál bárki hozta fel bárhol hogy mutasd meg, képet, videot róla, aztán vagy nem kapok választ vagy odaraknak egy klónról készült képet ...
Don't Worry, Be Happy
-
Dino69
aktív tag
Sziasztok,
Akinek recseg a kormány, annak érdemes kipróbálnia a Réz Spray-t. Nekem F40 van, regcsegett meg ropogott, majd befújva elmúlt. (kb 1 hete használom így)
Kíváncsi leszek meddig bírja majd. -
rep3at
őstag
válasz Reggie0 #16118 üzenetére
Engem nem zavar mert az enyém a jobb. Viccet félretéve érdekes. Én ha rádugom a töltőre akkor gyakorlatilag negyed óra alatt 20%-ot beletol gyorsan, utána lassul le, asszonyé alapból lassan tölt. Tegnap 100%-ról indultunk el éjszaka túrázni (nyilván ugyanarra mentünk), az övé 5-6%-kal kevesebbet mutatott amikor hazaértünk. Amúgy meglepően combos emelkedőkön is felment, ezen meglepődtem, lejtőn meg kb. 30-ig engedte, ez a szűk hegyi utakon már halálfélelem.
MÁV vonaton amúgy ingyenes a szállítás, többször próbáltam, GySEVen dettó, utóbbinál ráadásul legtöbbször alacsony padlós vonatok vannak, nem kell szenvedni a lépcsőn + el is férnek kényelmesen az utastérben. Távolsági buszokon csomagládába be lehet tenni, bár ott meg hánykolódik szerencsétlen.
Összességében nagyon megszerettük a kicsikéket, sajnos a tárcsaféket mindketten odapadkáztuk az elején, van benne egy kis nyolcas és ennek hangot is ad, bár a menettulajdonságokat nem befolyásolja. Így utólag inkább a 40-es modellt vettem volna de hát utólag mindenki okos. Legközelebb lehet megpróbálkozok egy G modellel, a pálcika vonal marad a hordozhatóság miatt.
Nekünk egyik roller sem recseg-ropog, masszívak nagyon, mondjuk kíméljük is őket azért.
[ Szerkesztve ]
Forward thinking. كرر
-
veterán
válasz Casseius #16141 üzenetére
Én se láttam még Xiaomit csak úgy magától eltörve.
Reggienek ha jól rémlik Kugoo van, vagy volt, biztos azért védi.
Pedig ő is mérnök, képben kell az ilyennel lennie.
Nekem semmi bajom a Kugooval, de attól még illik elfogadni, h rendszeresen bukkan fel váztörött Kugoo. :/
Jópár képet láttam már én is vagy repedésről, vagy konkrét törésről.Olyan ez, mint a Monorim.
Egy normálisan megtervezett lengéscsillapító nem tud deformálódni. Nincs olyan, h anyagfáradás, meg anyaghiba, (hacsak nem ugrattak vele).
Tessék picivel drágábban adni, de akkor olyan anyagokból lesz, ami nem hibásodik meg.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
addikt
válasz Thunderzolee #16144 üzenetére
A különböző kormányrúd sérülések egy része nem eredhet abból (IS), hogy nincs megfelelően karbantartva a roller?
Gondolok itt arra például, hogy időnként érdemes ránézni a csavarokra nem lazultak -e meg. Mert azért ezek okozhatnak mechanikai sérüléseket, repedéseket, akár törést is. Főleg ha terhelve van.
Nyilván itt nem a felépítési/tervezési hibákra, vagy anyagminőségi, és egyéb problémákból bekövetkező sérülésekre gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
Kugo és noname rollereknél nincs sok köze a laza csavaroknak ahhoz a helyhez, ahol a kormányrúd eltörik.
Olcsó nyersanyagból és/vagy olcsó technológiával próbálnak szerkezeti elemet létrehozni és nem mindig sikerül. Kiegyenlítetlenebb a gyártási pontosság, nagyobb a szórás.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz PociAti #16146 üzenetére
Ezért is írtam az utolsó bekezdést. Mert nyilván lehet más oka is annak.
Ettől függetlenül ha valami mozog, esetleg nem a tervezett szögben áll, nem úgy illeszkedik, hatással lehet más részére is a rúdnak. Például egy már eleve gyengébb, rossz hegesztésre. Vagy egy másik részét más szögből terheli.
Nyilván rossz anyagoknál, rossz tervezésnél, összeállításnál majdnem mindegy.
Mondjuk így eddigi még rövid rolleres pályafutásom alatt láttam már párszor azt is, hogy egyesek úgy mennek rá az úthibákra (vagy olyan részekre ami nincs teljesen szintben), hogy már nekem fáj. Nyilván elsősorban pálcikákra gondolok. Nem komolyabb gépekre.
Én tegnap 120 kilométer után néztem át a csavarokat, mert volt ami már kissé lazult. Igaz "csak" azon a részen, ahol a kormány csatlakozik a rúdhoz.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok. Remélem jó topikba írok. Ezzel szemezek. Vélemények róla? Egy ilyet, milyen lakattal, lánccal, és melyik részénél lehetne lezárni, amíg bemegyek egy boltba?
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
veterán
válasz ferenck #16148 üzenetére
Ez olyan randa, h nincs ember aki ellopná.
Am sztem ugyanúgy, ahogy egy rollert, a kormányrudat elég odakötni valamihez. Persze ki lehet füzni ha valaki nagyon akarja, de hát na, mégiscsak macerásabb, mintha oda se láncolnám.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Gaming notebook topik
- Apple Watch
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest