- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LazacX
tag
Nomura Isei széria, még fentebb Sakura Furiozza. 20 g-os balinólomhoz szerintem kevés az 5-20 g. Én egy Abu Fantasista Suisho 15-40 g-os botot használok 2.5 m-es hosszban, 2 részes. 8-as nanoval jó nagyot lehet dobni. Sajnos 120 m-t nem.
A dobósúly viszont nagyon márkafüggő, 2 bot között ég és föld különbség lehet azonos dobósúly mellett. Bolti kipróbálás nélkül én semmiképpen nem vennék botot. És még az sem garancia arra, hogy a vízparton beválik.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
sityupityu #29590 üzenetére
Az Imrézésről nekem mindig Kálmán bá jut eszembe [link]
-
joe979
aktív tag
válasz
De De ..
-
sityupityu
veterán
válasz
Már idejött az asszony is, hogy mi bajom van.
Elkezdi nekem "mi van, szívtál valamit?"
Mutatom neki a fórumot de hiába, nem érti, hogy miről van szó. -
Eagl3
veterán
Balinos, csukas botot keresek (neha esetleg jigelnek is sullore vele), olyan 5-20g koruli botot szeretnek 30-50 ezer kornyeken, lehet egy reszes is. Calaki irta itt korabban, hogy flat shad 66sk es 77sk-t eloszeretettel hasznalja, nekem is ez lenne kb. a plafon suly ugyileg, illetve 8-10 centis gumihal csukara. Balinra a szokasos thrillek, 5-6 centis cransterek... tudnatok ajanlani jo szivvel valamit a fentiek alapjan? Eleg az 5-20g dobosuly? Mondjuk egy Berkley pulse vagy Abu Villain 2.0? Sajnos nincs nagyon lehetosegem kezbe venni a botokat. Esetleg japan fronton valami? Van egy Tailwalk Fullrange-em, 1.75-7g azt nagyon szeretem.
-
joe979
aktív tag
válasz
sityupityu #29588 üzenetére
Persze , de csak az itteni társaság miatt
-
joe979
aktív tag
válasz
sityupityu #29586 üzenetére
Barom
-
Halver
csendes tag
Lehet, hogy nevetni fogysz, de ismerek olyan sporttársat, aki ifjú koromban (már kb 20 éve) 100 g -os csúszóólommal süllőzött, de 100 m-es távon. A kishalat fűzni/kötni kellett, hogy ne repüljön le.
Az is a történethez tartozik, hogy picike tavon volt ez, hanem a 110 hektáros Laskóvölgyi-(Egerszalóki) tározón. A parttól azon a részen elég lassan mélyült a víz, akár 20-30 m-t is bemehettél és csak térdig/combközépig ért.Először én sem akartam elhinni, de azután láttam, hogy mit fogott......
Üdv
-
gban
veterán
válasz
sityupityu #29577 üzenetére
Ahogy nézem van leengedhető ajtaja is. Azon nincs valami ablak? Mert akkor végképp nem ázol meg, leengeded és sasolod a kapást.
-
golyós
addikt
válasz
sityupityu #29556 üzenetére
Szerintem eső ellen pont nem lesz jó mert felfelé szűkül.Forgathatod ugyan ha az eső oldalról jön de ez a b.zi víz mindig lefelé folyik, pont a nyakadba.
Viszont ennyi pénzért korrekt.
Azt nézd majd meg, hogy az "ajtót "felhajtva nem lehet esetleg két "bottal" előtetőnek kialakítani? Mekkora királyság lenne -
joe979
aktív tag
válasz
sityupityu #29571 üzenetére
Ez jogos igen. Csak ha járom a gettót , akkor ott kilőve az autókázás, mert a fingásért is fizetned kell. Egyszerűbb bejutnom tömegközlekedéssel.De az esőt szerencsére elkerült elkerülni , vagy ha nem akkor becsúsztunk a híd alá
Viszont ennek a hátránya a minimálisabb és átgondoltabb felszerelés, de még így is rottyra vagyok pakolva, amit inkább macerás cipelni. De ezért tervezek egy komoly Shimi bojlingos tatyót. Na abba egy 10+ hari is belemegy lazán .
-
sityupityu
veterán
válasz
joe979 #29562 üzenetére
Ez neked is jól jönne a Dunán, én is oda vettem. Ha szükség van rá akkor egy pillanat alatt szétugrik és lehet használni. A parti, Dunai horgászataim során nem egyszer jártam úgy (gondolom te is), hogy botokat otthagyva a kocsiba kényszerültem egy nagyobb eső miatt. Vagy folyamatos gyenge eső széllel vegyítve keserítette a horgászatomat folyamatosan egész nap, hiába voltam beöltözve. Tavaly a szezon végén megfogadtam, hogy veszek egy sátras ernyőt ez miatt, de ez egy sokkal jobb alternatíva annál és még olcsóbb is.
Na mindegy, többet nem írok erről mert még ez is olyan dolog lesz itt mint a száknyél. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Steady74 #29568 üzenetére
Minden nap ott jövök el vonattal amellett tó mellett, és nézem kiolvadt-e már
. Jövő hétvégén, ha minden jól alakul lehet sztem már menni.
A pár verseny miatt, amit idénre beterveztem a hétvégék most még teljesen a családé, de nagyon mennék már szezontkezdeni
. Egyelőre nagyon úgy tűnik, h csak márc. 15-én nyitom az idényt
-
Steady74
Topikgazda
És minden horgászat egy teszt, és csak úgy, senki nem jár horgászni. Mindenki oldalas beszámolókat ír, mint ha kötelező lenne... kiléptem onnan a holler-csak-a-kék-imre számonkérés óta, de más csoportokat is ott akarok hagyni, mert azon kívül, hogy: nézzétek mennyi előkét kötöttem, nézzétek miket vettem a horgászboltban, másmilyen, értelmes post nincs is.
Tegnap megnéztem a Dunakeszi bányatavat, a széle már ki van olvadva 2-3 méter szélességben, de bentebb még jég van, igaz töredezett. Amennyi szürke gémet ott láttam sorban állni a vízparton
nagyon szép látvány volt.
-
joe979
aktív tag
Nincs ezzel baj, a baj a sok agy mosott, agyhalott ekével van! Mindig ugyan úgy és ugyan ott pecáznak , és fossák az észt, De mindent tudnak mindenről! Pedig pont az a szép az egészben, hogy el lehet térni a kliséktől és nem tudnak , és nem is akarnak, és nem is veszik észre magukat. Mindenki kikúrt nagy pecás lett. Ja és a kedvencem, már mindenki " TESZTEL " nem kipróbálnak valamit , " TESZTELNEK "
-
Gabesz26
senior tag
"method csoportban...csónakkal beetet 150 méterre és azt dobálja olmos feederrel" - Az adminok nem törölték? (viszonylag kevés köze van a methodhoz
) Az a csoport már lassan lentebb nem kerülhet. Párszor meg is fogadtam, h kilépek, de pár poszt van a hülyeségtengerben, amiért néha érdemes benézni.
-
csƵ
addikt
A napokban megint ment az okoskodás a method csoportban. Taglalta az egyik longkesztes, hogy ő csónakkal beetet 150 méterre és azt dobálja olmos feederrel. Egyre értelmetlenebb és bonyolultabb hülyeségeket csinálnak csak azért, hogy a horgászat nekik dobógyakorlattá alakuljon.
-
LazacX
tag
válasz
sityupityu #29560 üzenetére
Bár nemrégen bizonygattam azt, hogy a pergetés cseppet sem drágább, mint egy HD pontyozás, de a harcsapergetés kivétel. A harcsapergető bot/jól használható/elfogadható árú hármas kritériumból egyet mindenképpen fel kell adni. Vagy drága lesz a bot, vagy harcsára gyenge, vagy dögnehéz lesz egy óra után is. Esetleg ha nincs rekord harcsa vágyunk (tavon 20, folyóvizen 10 kg alatti), akkor egy sima izmosabb pergetőbot is jó lesz.
Mondjuk a Xzoga botokból már lehet mazsolázni. És a jó botok még csak innen kezdődnek.
-
sityupityu
veterán
válasz
becsitibi #29558 üzenetére
Miért, hány grammos egy jó harcsapergető bot? Nem kuttyogató botról vágy más egyébről, hanem pergetőbotról beszélünk. Én nem harcsázom csak kérdezem. Viszont van egy ismerősöm aki csak harcsára perget és láttam a botjait. Valóban jóval robosztusabb botok egy normál pergetőbothoz képest, de korántsem úgy néztek ki mint a sima parti vagy csónakos harcsásbotok. Nem tudom, hogy hány grammosak lehettek.
-
becsitibi
senior tag
válasz
zsola32 #29201 üzenetére
Az 50-100 grammos bot az nem harcsapergető pálca,az én kezem alatt egy 30-as harcsába beletörném,körülmény függő a dolog,nem mindegy hogy akadós a pálya vagy nyílt víz.A sportex prémium kategória,ha egy életre akarsz botot,akkor azt válaszd.Az orsóból inkább a 460 slammer,fékerő miatt.Berkley zsinór,meg a hasonló bevonatos zsinegeket nem szabad megvenni,az egyik hogy hangos,és a halszegény vizeinkben,ahol még óvatos is,nem fogja megenni a csalid.Továbbá ha lekopik a bevonat,amit a spiccgyűrűn szépen fogsz látni,hozza magával a vizet is.Zsinór majdem olyan fontos mint a bot+orsó.Ha már ilyen drága cuccod lesz,akkor legyen szinkronban az is.Prémium kategória a Jet7Line és a Stroft,az összes többi 1 idényes zsineg.Ez is függ hogy mennyire intenzíven pergetsz.Itthon csónak nélkül én nem állnék neki.Nem létezik parti harcsapergető víz itthon amit hatékonyan meg bírsz horgászni.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu #29554 üzenetére
Mintha egy kerti budiból pecáznál
-
gban
veterán
válasz
sityupityu #29554 üzenetére
Én is néztem, hogy lényegében lehet állni benne, viszont nem tudom mennyire véd a naptól (szerintem ha tűz a nap, lehet benne 50 fok, a széltől - nem szellőzhet ha nem lukacsos, mert a széltől véd.
De ettől függetlenül nekem is bejönnek az ilyen kütyük - szerencsére meg tudom állni hogy megvegyem bármelyiket. Mert ha elkezded, akkor nincs megállás mint tudjuk - szék, láda, sátor, és innen már csak egy lépés a HD póló és by D alsógatyaAmúgy azt néztem, nagyon sok szimpatikus terméke van a Carp Zoom-nak - ez milyen márka?
Ebay-en is van sok termékük.Deep runner Rapalára akkor senki se vágyik?
-
sityupityu
veterán
Láttátok már ezt? Szerintem tök jó. Rugós, nem kell bajlódni vele, és az összecsukása is egy pillanat csak. Összecsukva lapos és gömbölyű, olyan mint egy száktartó. Jobb mint egy sátras ernyő és olcsóbb is.
-
tepenzed
őstag
válasz
sityupityu #29550 üzenetére
de ő péntekre vett ki szabit
-
zsola32
őstag
holnapra meglesz az aqua pellet, vasárnap ki is szeretném próbálni.
rászántam magam a Tforce feltöltésére, hétvégére mindkét kurbli készen várja a vallatást. -
csƵ
addikt
Tegnap kiolvadt a Sziki-tó! Szombaton peca.
-
joe979
aktív tag
Jó a Nevis Spectron , azóta megvan nekem is mióta kapható, akkor valami kb 300ft volt. 0,10- 0,18 vettem is. Ennyi pénzért ajándék. De el is osztogattam mert az életben nem használtam pár méretben. 2 éve szinte már csak a Trabuccot használom. Egy titka van az előkének, nem kell kivinni szikkadni a csutka melegben és akkor éveket elviselnek otthon a sötétbe. A Spro Vision az merevebb volt emlékeim szerint.
-
-
LazacX
tag
válasz
mano660 #29522 üzenetére
Hát a ragadozó halas (nem pergető) pecától nincs olcsóbb. Kell egy teszi veszi háló, évente-kétévente damil, pár horog és ólom, max. ólom kell több, ha akadós terepen vagyunk. Vagy pár éve nem horgásztam már ragadozón kívül másra, pontyozásnál leragadtam a csemegetengeri-giliszta-csontinál. Nemrég belebotlottam egy szabolcsi víz weblapjába, ahol 90 E ft volt egy beálló bérlete. Igaz, ott nem volt egy napos jegy, csak 4 napra lehetett kivenni, illetve 6 botra szólt max. 4 személyre, de akkor is.
-
tween
őstag
F&H-on Walter Tomi az új 330-cas SuperNova feederrel nyomja a sziki pecát
-
mano660
tag
válasz
LazacX #29521 üzenetére
Tudod jól, mindent lehet olcsón és drágán is művelni. Amennyiben nem dőlsz be a marketingnek, hosszú éveken át használhatod ugyan azt a felszerelést, ami talán egy jobb pergető orsó árából megvásárolható.
Az etetőanyagból is lehet az olcsóbbakat vásárolni (400 Ft alatt), és eredményesen használni. Csali terén is alaposan meg kell szűrni a gyártók marketingjét, hisz nagyon eredményes lehetsz a hagyományos csalikkal ( csonti, giliszta, csemege kukorica) is, időnként kiegészítve lebegő gumikukival ( nem túlárazott haldóssal).
Részemről már ennyivel beérem, és nem szoktam hal nélkül maradni. -
LazacX
tag
válasz
tepenzed #29511 üzenetére
Pont ennek az ellenkezőjén hűltem el nemrég. Még hogy a pergetés a drága? Talán csak a pergetőorsó az, ami kimondott drága, heti 3-4 alkalommal napi 6-8 óra alatt simán le lehet nullázni egy olcsó etalonnak mondható Zaubert is egy szezon alatt. De minden más alatta marad a pontyozáshoz képest, egy rakás horror árú etetőanyag, aprócikkek, pontymatrac, bölcső, anyámtyúkja. A fizetős tavak iszonyat napijegyeiről nem is beszélve.
-
LazacX
tag
válasz
A youtubon van egy nagy rakás videó, amelyekből lehet mazsolázni, sokat lehet tanulni belőlük. A nagy része hulladék, de többek között egyrészt az Energofishtől a Lukács-Kovács páros videói (ebből mondjuk le kell vonni a reklámot) figyelemre méltóak, de még inkább a Predator TV produkciói. Ez utóbbi nagyon profi, még szórakoztató is (mondja ezt a feleségem, aki nem ért a halakhoz, ami meglepő, mert a halak jegyében született), és kifejezetten van kezdőknek szóló rész is.
-
LazacX
tag
válasz
vendingo #29513 üzenetére
Mondjuk én sem szívesen ajánlok olyan botot, amit még nem használtam, sőt még csak a kezemben sem volt, de a Bokor Spin botokról, valamint az olcsóbb Savage Gear botokról nem írnak rosszakat, kifejezetten gumikhoz ajánlják. A magam részéről vennék egy gumis pergető botot, már csak a csalik ára miatt is, kezdésnek beszaggatni inkább mint wobblereket. Ami még fontos, hogy okvetlenül vegyél egy tekercs fonott madzagot is, 5-8 kg körül. Még fontosabb, mint a bot.
A legjobb lenne, ha be tudnál menni egy nagy választékú boltba, és ott néznél 2-2.1 m körüli botot 4-15, 5-20, max. 7-30 g dobósúlyban, és bevágást imitálva nem taknyos.
Olcsóbb kategóriában (16-20 E ft) jók még szerintem a Nomura és Sakura botok is.
-
vendingo
veterán
válasz
Én is azt hittem, hogy veszek botot orsót meg pár csalit, aztán le van tudva... Soha nincs vége a vásárlásnak, ez nem feederezés, hogy veszel pár apró cikket, aztán ennyi. Folyamatos csali bővítés, idővel már minden halfajra, víztípusra külön botod, orsód lesz.
FireFox1996:: Ezt írtam: "Persze lehet venni olcsóbb botot is, de én azt nem tudok ajánlani, nem ismerem őket"
Én is olcsó bottal kezdtem, igaz belenyúltam egy szar fajtába, olyan mint a takony.
Ha elkapja a gépszíj, akkor nem lesz megállás. -
-
sityupityu
veterán
-
vendingo
veterán
válasz
tepenzed #29502 üzenetére
Az orsó tökéletes, de venned kéne rá egy 3000-es zauber dobot (~4k)
Szerintem botra szánjál ~20 ezret, onnan indulnak a valóban jó, használható botok.
Kezdésnek egy fast vagy regular fast botot ajánlanék 5-20 vagy 10-30 körüli dobósúllyal.
Az 5-20-al szépen lehet vezetni az apróbb gumikat, a másikkal meg a nagyobb wobblereket.
Ezt neked kell eldönteni, hogy melyiket részesíted előnyben. (én 5-20-ast vennék)
Ajánlott márkák 20k körül: Sakura sportism, Mitchell mag pro advenced spin, Pontoon 21 Gad Gancho
Persze lehet venni olcsóbb botot is, de én azt nem tudok ajánlani, nem ismerem őket, illetve nekem eddig csak rossz tapasztalatom van velük.Csalinak kezdésnek sok gumi, támolygó, körforgó (akár kínából gombokért.
Wobblerekből meg érdemes a dorado márkával kezdeni, olcsó és nagy választék van belőlük. Nem fáj annyira, amikor beszakad.Az elején nem nagyon vennék drágább csalikat, úgy is beszaggatja őket az ember, illetve jobb kitapasztalni sok olcsó csalival, hogy neked melyik csalitípus válik be a legjobban, illetve az adott tavakon melyiket részesítik előnyben a halak.
Amit biztosra mondok, hogy sebile flatt shad 66sk vagy 77sk-ból érdemes venni egy FTG színűt. Ez szerintem a leguniverzálisabb csali, amit az összes nagyobb testű ragadozó előszeretettel lever. Vezethető a víz bármely rétegében és nagyon fogós, én szinte csak ezt használok.
Kellene fonott is, ezt kínából vennék (kastking), szájfeszítő, érfogó, előkék és egyéb apróságok is.
-
Steady74
Topikgazda
Ahol engedik én kifejezetten szeretem. Nem azért, mert nagyokat dobok (azért is, ahol a hely olyan), hanem mert a monofil főzsinóromat kímélem vele, az kibír 3 évet is, nem használódik el a kritikus első 6-8 méter, amit sokszor el kell dobni.
Az eredeti kérdésre: Van alternatíva, a HD találta ki azt a fszságot, hogy a dobóelőkéjét 10 méterben méri.
-
tepenzed
őstag
Srácok, szeretnék néha pergetni is a feederezés mellett, ha már éves jegyet veszek.
Valaki segítene nekem összeállítani egy belépő szettet, csak tavon szeretnék pergetni.
Orsóm van 40-es blue arc 940M és nevis snipe 40, esetleg valamelyik alkalmas erre?
20 ezer körül bot+orsó?
Ezekből a wobblerekből sem szertetnék nagy készleteket, csak pár darab kellene.
Ezen kívül mi kellhet? (szereléket leszámítva). Kesztyű, rövid merítő van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Könyvajánló
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR