Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lemmy71

    Topikgazda

    válasz lrobertoc #1241 üzenetére

    Ez szerintem anyaghibából tört el, rossz minőségű agyag stb. Csak pl. nak mondom hogy hasonlíts össze egy pataki tálat és egy nagy virágcserepet, egyből érezhető a súlyukból a különbség.
    Az egyik barátom "hasonlóan" járt mint te, ő egy nagy köcsögben akart tyúkhús leves főzni kemencében és a tűzforró kemencében elrepedt a köcsög, volt ám nagy öröm :W
    Később készítettet egy hódmezővásárhelyi iparművész keramikussal egy cirka 10 literes agyag köcsögöt ami jól bírja a közel 8 - 10 órás állandó hőt a kemencében. A fácán levest szokta olyan hosszan főzni, megkóstoltam nagyon finom, a töltött káposztáról nem is beszélve :DDD Lényeg hogy neki mondta a keramikus, hogy ezek a mai bolti kerámia cserepek, tele vannak fűrészportól kezdve minden kutyafülével és azért nem bírják a magas hőmérsékletet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés