Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83057) SoundON válasza zolnagy (#83056) üzenetére


SoundON
tag

Szerintem az a mérés jó, ami a csapolás közbeni állapotokat modellezi le és aközben tudja mérni a kifolyó víz hőmérsékletét. Hiszen azt szeretnénk szabályozni hogy pontosan hány fokos víz érkezzen a kávépogácsára.
Természetesen a PIDet a bojlerbe helyezett hőelem kell hogy szabályozza, de hogy a pid éppen mit mutat, meg a bojler és a fej mikor hány fokos az szerintem nekünk teljesen mindegy.
Tehát egy feltett karban és kitöltő közegbe kell egy pontos és gyors hőelemet rakni, ami mérni tudja a kb 30mp/40ml víz lefolyás közbeni pontos hőmérsékletét. Addig kell a PID hangolásával, a hőelem pontos helyével, a fűtőpatronok teljesítményével, a bojler szigeteléssel, a rézcső hosszával stb stb játszani amíg minél kisebb szórásban, minél stabilabban a kívánt hőmérsékleten folyik ki a víz.
A Fragola által épített rézbojleres, rézcsöves, Omron E5CC PIDes, K hőelemes GC-nél egy 30mp/40ml-es csapolás alatt nekem csak 0,2-0,5C fokot emelkedik a kifolyó víz hőmérséklete, ami több mint kurvajó! :)

(Csak viszonyításképpen: Ugyan ezzel a mérő műszerrel egy új La Marzocco GS3 MP-nél 0,5-1,5C fokokat mértem)

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.