Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nibiru

tag

válasz thomasrc #77241 üzenetére

Én hasonló gépet használok. Amit írtál abból arra következtetek, hogy szörföznöd kellene egy kicsit, hogy megtaláld az optimális hőmérsékletet a kávéhoz. Az én tapasztalatom az, hogy a világos pörkölésűek többsége imádja, ha a fej és a portafilter is át van melegedve és nincs szükség hűtőcsapolásra sem.
    A sötét pörkölésűek viszont meghálálják,a hűtőcsapolást, a viszonylag alacsonyabb vízhőmérsékletet.
    Ja és sose "áztass elő" sötét pörkölésnél, mert az az idő is számít. A kazán ugyanis azonnal elkezd fűteni a hűtőcsapolás után, és akkor ugyanaz az eredmény, a végére már égett (keserűbb a normálisnál) lehet a KV.
    És még valami. Nem ismerem a Poemia szűrőit, de elég gyakori, hogy a szimplából más ízű kávé jön le, mint a duplából, még akkor is, ha minden más optimális, azaz pl. jó a szimpla szűrő formája, azaz normálisan tömöríthető és nem 58mm-es kosárról beszélünk. Az alapvető különbözőség oka az, hogy a szimpla szűrő másképp melegszik mint a dupla. Kevesebb fém, kevesebb kávé = hamarabb felmelegszik.

Bevallom, én is a szimplával kezdtem megtanulni, ennek az volt az oka, hogy egyedül kávézom többnyire.
    A helyedben viszont a duplával kezdeném és ha az már jó, akkor mozdulnék rá a szimplára.

Új hozzászólás Aktív témák