Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- sh4d0w: Van-e még?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
senior tag
Megvettem ma az Eureka Specialita őrlőt.
Tapasztalatok:
Húztam 4 dupla kávét, melyből az első kettő mondhatni besült,mert csak 12 mp körül kezdett csepegni, szóval túl finom volt gyárilag ehhez a kávéhoz.
Egy frissen bontott, két hetes brazil kávéval teszteltem.
A 3. húzás már rendben volt, gyönyörűen, telten csepegett és pont úgy,ahogy már régóta vártam a lefolyást, olyan legyen,mint amikor a csokoládé meg van olvadva és úgy nyúlik.
Crema rendben volt, szép magas és tartós.
4. húzásra mindent hagytam a változatlanul, mindössze kipróbáltam a ma vásárolt naked szűrőtartót.
Persze jól körbebástyáztam a gépet,mert kb 40 centire van a frissen festett fehér fal, nem szeretném ha minden csupa kávé lenne, hiszen még sosem használtam a naked-et,de mivel gyönyörű lassú és sima lefolyás volt az előző,így bíztam benne hogy minden rendben lesz.
Így is volt, 6-7 mp körül elkezdett a lefolyás és gyönyörűen szinte egyből össze is állt és végig egyenletesen folyt a kávé.
3-4 nagyon apró csepp volt a gép falán,de azt hiszem ennyi simán belefér.Amit szemmel láthatóan tapasztalok az új őrlővel, legyen az naked vagy a sima kétkifolyós szűrőtartó, az pedig a következő: általában 16 grammot,max 17-et teszek az IMS szűrőbe, ez most sem volt másként, viszont láthatóan sokkal jobban megdagadt a pogácsa,mint eddig.
Meg is lepődtem,mert eddig is volt nyilván valamennyi dagadás, de túlzottan nem. Most viszont egészen megemelkedett a pogácsa, egyik esetben a csavar nyoma is látszódott középen,miután levettem.
16 grammal töltöttem meg és tamperelés után lényegesen kevesebb kávé látszódott benne,mint a régi őrlővel. Ez ha jól sejtem arra utal, hogy finomabb az őrlemény, jobban lehet tamperelni és ezáltal nem lesz olyan magas. a felső része.
És ahogy írtam ezzel szemben hogy tamperelés után láthatóan lejjebb volt a magassága, a lefolyás után hatalmasra dagadt.
Szívesen vennék minden véleményt, hogy ez mitől van? Ha jól gondolom akkor ez a jó,de szeretném tudni a miértjét is, tanuljunk belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- XPEnology
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- Bestbuy játékok
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elektromos autók - motorok
- Láncfűrész topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- DJI Mini 3 pro RC drón szett - 2 akku, táska, makulátlan állapot
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) megkímélt állapotban
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral +Care Refresh +táska
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Vivobook S15 K3502ZA 15 notebook - i5 12500H 24GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe IGP
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs