Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mutyi

senior tag

Megvettem ma az Eureka Specialita őrlőt.
    Tapasztalatok:
    Húztam 4 dupla kávét, melyből az első kettő mondhatni besült,mert csak 12 mp körül kezdett csepegni, szóval túl finom volt gyárilag ehhez a kávéhoz.
    Egy frissen bontott, két hetes brazil kávéval teszteltem.
    A 3. húzás már rendben volt, gyönyörűen, telten csepegett és pont úgy,ahogy már régóta vártam a lefolyást, olyan legyen,mint amikor a csokoládé meg van olvadva és úgy nyúlik.
    Crema rendben volt, szép magas és tartós.
    4. húzásra mindent hagytam a változatlanul, mindössze kipróbáltam a ma vásárolt naked szűrőtartót.
    Persze jól körbebástyáztam a gépet,mert kb 40 centire van a frissen festett fehér fal, nem szeretném ha minden csupa kávé lenne, hiszen még sosem használtam a naked-et,de mivel gyönyörű lassú és sima lefolyás volt az előző,így bíztam benne hogy minden rendben lesz.
    Így is volt, 6-7 mp körül elkezdett a lefolyás és gyönyörűen szinte egyből össze is állt és végig egyenletesen folyt a kávé.
    3-4 nagyon apró csepp volt a gép falán,de azt hiszem ennyi simán belefér.

Amit szemmel láthatóan tapasztalok az új őrlővel, legyen az naked vagy a sima kétkifolyós szűrőtartó, az pedig a következő: általában 16 grammot,max 17-et teszek az IMS szűrőbe, ez most sem volt másként, viszont láthatóan sokkal jobban megdagadt a pogácsa,mint eddig.
    Meg is lepődtem,mert eddig is volt nyilván valamennyi dagadás, de túlzottan nem. Most viszont egészen megemelkedett a pogácsa, egyik esetben a csavar nyoma is látszódott középen,miután levettem.
    16 grammal töltöttem meg és tamperelés után lényegesen kevesebb kávé látszódott benne,mint a régi őrlővel. Ez ha jól sejtem arra utal, hogy finomabb az őrlemény, jobban lehet tamperelni és ezáltal nem lesz olyan magas. a felső része.
    És ahogy írtam ezzel szemben hogy tamperelés után láthatóan lejjebb volt a magassága, a lefolyás után hatalmasra dagadt.
    Szívesen vennék minden véleményt, hogy ez mitől van? Ha jól gondolom akkor ez a jó,de szeretném tudni a miértjét is, tanuljunk belőle.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés