Hirdetés
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nibiru
tag
válasz
gippazoid #76187 üzenetére
Biztos, hogy nyomásfokozós a tiéd, csak eddig nem tudtál róla. Egyrészt soha nem tudtál volna normális kávét készíteni vele anélkül, ha nincs őrlőd és tampered, másrészt mert egyszer láttam valakinél és gumi perem volt az alján a kosárnak.De kerestem neked egy képet róla. Ha ilyen - márpedig biztos, hogy ilyen - akkor nyomásfokozós:
-
válasz
cotagg #76192 üzenetére
kíváncsi leszek én is a tapasztalatokra. azért a második videón a csavarfej elég szépen kóvályog. tudom, tudom, nem az számít, hanem a tengely, de látványra picit ijesztő. meg én amúgy is szkeptikus vagyok az ilyen új, mindenverő csodacuccokkal kapcsolatban (nem te állítod ezt, de a gyártója igen), ahol láthatóan sok megy a dizájnba, anyagokba.
ugyanakkor jó lenne egy kompakt, kúpos, nem pangós daráló, az biztos.
milyen késeket használ? kony egy fázisú? vagy italmill?
-
cotagg
tag
Szerintem abból az irányból érdemes közelíteni, hogy ôk a nagy kúpos késsel rendelkezô otthoni, single doser daráló iránt igényt szerették volna kielégíteni, nem olcsón, de sokak számára elérhetô áron. Erre eddig nagyon volt opció csak kétszeres, háromszoros áron. Hogy ezt mennyi kompromisszummal sikerült megoldani majd kiderül. Az angol fórumon (coffeeforums.co.uk) érdemes olvasgatni, ott azért sokan tették le jóval komolyabb darálok mellé is, talán az ô tapasztalataik hosszabb távon majd beszédesebbek lesznek.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
cotagg #76192 üzenetére
Nekem alapjában tetszik. Tényleg becsapós, a tengely mintha kóvályogna. Az örleményről, meg a pangóról is csinálnál videót? Az örlemény nekem mintha kicsit rögös lenne, bár csak egy pillantra tűnt fel, valószínűleg rosszul láttam. A hangja engem nem zavar. Várom hátha valaki veszi a fáradtságot és szétszitázza az örleményt és melléteszi más darálók eredményeit is.
-
soldier2
őstag
válasz
gippazoid #76187 üzenetére
Abból amit írtál, ez nyomásfokozósnak tűnt. Meg is lepne egyébként ha a Lidles pumpás gép anélkül jönne, hiszen akkor daráló, tömörítő és még sok egyéb apróság kéne a használatához, tömegével vinnék vissza az emberek, előre darált kávéval használhatatlan lenne stb. Ha a karban a szűrőn kívül más is van (akár egy műanyag lap pici lyukka a közepén az bizony nyomásfokozó.
-
-
válasz
Milu_PH #76181 üzenetére
Szerintem a feketebirka eléggé túlárazott kávé, emellett nem leltem benne különöset.
Debrecenben nem vagyok ismerős, így onnan nem tudok ajánlani.
Itt a fórumon is sláger P&Y kávékat bátran és nagyon jó szívvel ajánlom! [link]
Nem magyarázgatom, mert a honlapon mindent megtalálsz korrektül. Minőség/ár arányban abszolút élvonal. -
soldier2
őstag
válasz
Milu_PH #76181 üzenetére
A Black sheep jó, bár kezdésnek kicsit lehet meredek. Inkább valami olaszosabb blendel kezdenék (pl Paljoc Locavore)
Milyen kávét szeretek? Mikor milyet. A lényeg, hogy friss pörkölésű legyen. Ha fél éve valaki azt mondta volna, hogy reggelente Get Up lesz a darálóban nem hittem volna neki. Most mégis az van, és sokkal jobb mint emlékeztem (na kedvenc azért nem lesz, az marad a Yirga)
Gippazoid: vsz az aluminium oxid lesz az, mivel lejött a védő réteg (ha volt egyáltalán). Hasonló problémával azért nem küzd senki, mert nyomásfokozós gép itt elvétve (sem) akad. Nyomásfokozó nélkül viszont a felsoroltakon kívül kell egy daráló is, amit a Graef702 alatt nincs (kéziben sem)
-
Bazsee71
őstag
válasz
cotagg #76175 üzenetére
Majd töltenél fel pár saját képet, videót róla? Jó hír, hogy ha a központosítással nincsen gondja. A hangján az erőlködést véltem felfedezni, bár videón keresztül nem tűnt annyira rossznak, mint amit egyszer egy Catler őrlőtől hallottam CasMo kávéval küzdve. Az árcédulájával sajnos nem finomkodtak.
-
Milu_PH
csendes tag
Sziasztok!
Ma megvettem a Greaf CM702-es örlőm
A hétvégén szeretnék majd kávét is főzni, milyen kávét ajanlotok?
Olvastam hogy “gyári” kávét is ajanlotok, pl Lavazza, amit téglaként a kis Krupsban kifejezetten szeretek.
Holnap Debrecenben járok, vettem mar 1-2x Black sheep-et, ez ajánlott? Vagy mi az amit kezdésnek ajanlotok espressohoz?Köszi,
Milu
-
mutyi
senior tag
Vettem egy kereszt disztribútort, olyan mint a Motta.
Aki használ ilyet, ki melyik értékre állítja be? 7-12 között van ilyen kis jelzés rajta.
Mi az elve pontosan? Mennyire kell hogy mélyen kevergessem vele a kávét? -
yazoo1
tag
válasz
XFishboneHUN #76159 üzenetére
Lavazza Pienaroma
-
gippazoid
senior tag
Nézegetem a Delonghi weboldalt és hiába hasonlítom össze pl. az EC156-ot egy EC351 vagy EC820-al, nem látom, mi az a nagy különbség, ami az árkülönbséget indokolja.
Egyre nagyobb csészék férnek alá, ahogy drágul. OK, de mi egyéb? -
cotagg
tag
válasz
GAgyiXyXy #76176 üzenetére
Májusban rendeltem még meg, akkor volt 425 GBP + 20 a posta, DPD hozta. Viszont azt írják az indiegogo oldalon, hogy a mostani rendeléseket decemberben teljesítik.
Ha nem olyan sűrgős, lehet, hogy érdemes várnod pár hónapot a rendeléssel. A hetekben kapta meg 500+ felhasználó, kicsit alábbhagy a hype meg a nagy örömködés és kicsit tisztul szerintem a kép. Kiderül hogy mit is tud a gép valójában, esetleg kiderülnek gyermekbetegségek, amiket orvosolhatnak.
-
cotagg
tag
válasz
bluesfan #76173 üzenetére
Valahogy úgy van, ahogy mondod a tengelyvég látszólagos imbolygásával:
Telefonnal készült videón számomra minden daráló hangja olyan, hogy a világból kifutnék. Ennek is. Előben egész más.
Az enyém szombaton jött meg, korai lenne sokat mondani róla. Pár hónap mire helyükre kerülnek a dolgok, nem csak nálam, hanem mindenkinél, aki megvette. Egyelőre nagyon szimpatikus, pangó valóban közel a nullához, a darált kávé szép levegős (ha a fluffy-nak ez a megfelelője), nem rögösít. Valóságban sokkal jobban néz ki a gép, mint a fotókon. Technikai részletekhez van itt, aki jobban ért, mint én.
-
vicces1
aktív tag
"Kezdő" kávénak melyek az ajánlottak, az új szetthez belőni adagot, örlés finomságot, hogy ne a drága jó anyagot pacsáljam el? G.C. + Graef örlő. Persze nyilván más a szükséges őrlési finomság fajtánként, de valami alapján el kell indulni.
Vagy csak elég, hogy 30ml 25mp alatt? -
gippazoid
senior tag
-
PeterAgos
csendes tag
Sziasztok, van már esetleg valakinek Niche Zero őrlője? Szívesen hallanék a tapasztalatokról.
Köszönöm
-
Nibiru
tag
válasz
gippazoid #76161 üzenetére
Az egy szelep a szűrőben vagy a kar aljában ami addig nem nyit ki, amíg el nem ér a nyomás egy kellő szintet, ami esetünkben 9 Bar optimális esetben. Normál szűrőnél a kellő nyomást a benne lévő, megfelelő szemcsméretűre őrölt, egyeneletesen eloszlatott, és megfelelően tömörített kávépogácsa biztosítja. A nyf szelep ilyen szempontból felhasználóbarát, de nem ugyanazt a kávéminőséget produkálja mint a sima szűrőkosár.
1000 Ft alatt voltak valahol a kosarak és 6500 a tamper. Azaz most ennyiért kapni, akkor drágább volt valamivel amikor én vettem.
-
válasz
PY Etiop Yirga / Abyssinian mocca, de tetszik az Impresso Etiópja is.
-
-
gippazoid
senior tag
válasz
Dallmayr Espresso Classico
Kisker forgalomban nem nagyon van, de van egy webshop ahol meg lehet rendelni.
(Nekem helyi Dallmayr disztribúciós egységből volt egy kis hátszéllel - de már nincs ismeretségem, már csak abból a webshopból tudnám megrendelni.) -
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Egy kis kutatást szeretnék végezni:
kinek mi a kedvenc szemes kávéja, ami ár/érték arányban is normális áron kapható?!
-
Nibiru
tag
válasz
gippazoid #76156 üzenetére
Nem ismerem a Silvecrestet, és így leírásból nem tudom mi az a lerakódás amirő írtál, de nekem EC156b-m van és meg vagyok vele elégedve. Ebben a gépben csak a kar egy része, a kosarat tartó keret van alumíniumból és nem érintkezik a kávéval.Ha neked eddig megfelelt a gyári Silvercrest szűrőkosár, akkor a Delonghi-éval sem lesz gondod, mert a működési elve azonos, de én nem a gyári nyomifokis kosarakat használom, még csak kiherélve sem, mert rendes espresso-t akartam inni. Nyomásfokozó nélkül a gyári dupla szűrő felejtős, a szimpla pedig használhatatlan szerintem, úgyhogy vettem a géphez EC145-höz való kosarakat meg egy tisztességes Motta tampert.
-
törölt tag
válasz
gippazoid #76156 üzenetére
A deLonghi jó, az EC155-öt nagyon szeretik külföldi fórumokon, az EC156-ban van automatikus kikapcsolás, ennyi a különbség. Így aztán lehet a tapasztalatokat hasznosítani.
Összességében aki elégedett volt vele, kiherélte a nyomásfokozóját és megfelelő őrlésfinomsággal állította be a megfelelő lefolyást. -
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Hátha tudtok nekem segíteni...
Lidl karos, szivattyús kávéfőzőm van, 2011-es, jól bírja.
SilverCrest SEM1100 a típusa.2 éve próbáltam tisztítani mert égett íze lett a kávénak, és szétszereltem a kart is, amibe az 1 vagy 2 adagos kávétartót bele kell tenni, és aminek két kifolyócsövén a két külön csészébe kifolyik a kész kávé.
Ez egy valamilyen fém (alu?) tartó, műanyag karral és a fém tartó aljára van becsavarozva egy műanyag betét, egy összefolyó, ami két részre osztja szét a kávét és két kis "csöcsén" kifolyik a kávé.
Na ezen műanyag alatt a fém tartó alja fekete-fehér-barna színekben játszó foltokkal volt tele. Gondolnám, hogy csak kávé maradék, mint ami a többi alaktrészen is van, de ezzel akármit csinálok, nem jön le. Legfeljebb smirglivel jönne...
Kérdésem az hogy ez micsoda?
A forró kávé reagált ezzel az alumíniummal és azért a fekete elszineződés? Vízkő? Citromsav, ecet nem oldja. Nagyon finom por formájában jön le valamennyi, de a dörzsi szivacs sem sokat segít, nem tudom fémtisztára pucolni.
2 éve rendeltem hozzá egy új kart, 2600 Ft volt, ez teljesen meglepett (hogy lehet kapni és hogy ilyen olcsó). Nincs napi használatban a gép, csak hétvégén, de mindig elmosom minden részét.
Tegnap szétszedtem az "új" kart és az is ilyen foltos, nem jön le, 45 percig ázott ecetes vízben, de semmi.Szóval mi lehet ez a lerakódás? Fém oxid? Kávé (de akkor miért nem jön le? a műanyag betétről lejött, de a fémről nem)? Vízkő és kávé?
Lehet hogy alumíniumoti is iszunk a kávéval?
Hogy lehetne lepucolni?
Tudok rendelni még kart, de mit csináljak, hogy az új alkatrész ne járjon így?
Létezik olyan gép aminek nem ilyen a kar megoldása? Nem nagyon láttam, pedig tegnap este óta nézem a neten a gépeket.Ha esetleg új gépet vennék, annak is ilyen a karja, de akkor már acélkazános kivitelt választanék. Ilyenből egyelőre csak DeLonghi-t találtam. EC151, EC156, de mindben acélból van. Ezek milyen gépek? Érdemes megvenni?
Előre is köszi!
-
mutyi
senior tag
Az 58mm-es IMS 12/18-as szűrőhöz jó lesz az 58.5mm-es disztribútor és egy 58.5mm-es maroktamper?
-
Rush77
aktív tag
Ha már így a vízről van szó kérdezném hátha valakinek van tapasztalata. A bwt és az oscar párnák között van érdemi különbség?
Oscart használtam és nem volt vele gondom de a bwt féle párnát nem ismerem. -
törölt tag
válasz
Milu_PH #76147 üzenetére
Nagy hőfokon hatékonyabban lép reakcióba az enyhén sósavas víz az alumíniummal. Brikkát megmattítja, ezért nem használom csak acél thermoblokkos automatában, illetve már ott sem mióta van Oscar vízlágyító párna. Nem hiányzik még egy savas összetevő az amúgy is savas irányba húzó világos pörkölésú alulkivonatolt risztrettóhoz. Oscarral határozottan kiegyensúlyozottabb a végeredmény na meg egy nyűggel kevesebb, fél évig.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Google Pixel topik
- Háztartási gépek
- Yettel topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Honor 200 Pro - mobilportré
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest