- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Réz-alumínium kapcsolat.
Csináltam néhány fotót:
1. galvánelem feszültsége citromsavas oldatban (Cu-Al)
[link]
Ennél a konstellációnál nem tudtam mérhető áramot produkálni, dehát a réz elektróda felülete nagyon kicsike. Ha találok valami nagyobb rézdarabot, lehet, bemártom azt is egy ilyen oldatba, aztán rámérek.2. Cu-Al galvanikus kapcsolatban, tiszta vízben, kb. 40 óra elteltével:
[link]
[link]
...ez meg nem annyira tetszene, ha a saját rendszeremben volna....és hát kellene egy megoldás... Szvsz itt jön képbe a nem galvanikus (fémes) kapcsolatok lehetősége. Pl.: be lehet tenni egy darab (nem gagyi) műanyagot a rézcső és az alu bojler közé, illetve csillámmal szigetelni az elektromos kapcsolatot a rézcső és az alubojler között (a csillám jó hővezető, de nagyon rossz elektromos vezető - gyakorlatilag szigetelő); és a nagyon eltérő elektródpotenciálokból adódó lehetséges problémákat egyszerűen kiküszöböltük.
Szerintem érdemes így csinálni - nincs benne nagy varázslat.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Dell Precision 3561,15.6" FHD,i7-11850H,16GB DDR4,512GB SSD,T600 4GB VGA,WIN11
- Apple MacBook Air 13 (2020) M1 8GB/500GB használt, megkímélt 82% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest