Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jolti

senior tag

válasz Piftuka #61342 üzenetére

Szerintem egy f@szság az a cikk...
    Illetve az egész lehet jó, mert az egészet nem olvastam, csak a kávégépekre íródott részt, de az egy nagy baromság.

"Vízforralók, kávéfőzők: ebben az esetben nem javaslom a vízlágyítás semmilyen formáját hiszen a folyadékot fogyasztásra használjuk fel. A kialakult vízkövet kimondottan erre a célra szolgáló savkeverékkel tudjuk eltávolítani (beállított pH-jú!) aminek fontos tulajdonsága, hogy inhibitor tartalmaz, ami megakadályozza a fém "sav erózióját", vagyis a fémet nem fogja bántani a vízkőtelenítő. Ez egy nagyon fontos tulajdonság, emiatt csak ecet vagy citromsav rendszeres használata nem ajánlott.
    Én a Scanpart termékeit javaslom. Az ár ne tévesszen meg senkit, a koncentrátum több, mint egy évig kitart és a kihígított savkeveréket egymás után több gép kezelésére felhasználhatjuk (először vízforraló, majd ezt követően a kávégép)!
    A vízkő kiválás erősen függ a hőmérséklettől! Energiafelhasználás és lerakódás szempontjából mindenképpen olyan vízforralót válasszunk melynek rejtett fűtőszálrendszere van. Amennyiben megtehetjük válasszunk hőmérséklet szabályzós modelleket, ebben az esetben sokszor bőven elegendő a vizet 70 °C-ra melegíteni mely közel 40%-kal csökkenti a vízkőkiválást (forrás)."

Köztudomású a lágy víz és a kávéfőzés kapcsolata, ezt itt nem is magyarázom, mindenki tudja.
    Nyilván a Scae sem véletlenül szabályozza a megfelelő értéket....
    A másik meg, hogy nem javasolja a citromsavat, viszont amit helyette ajánl az nagyrészt citromsavból áll...
    Ráadásul pont elég jó szerelő osztott már meg itt tapasztalatokat ezzel kapcsolatban.
    Meg, ha nem lenne jó, akkor egy ilyen fórumon hamar kiderülne...

Sinisi
    Nem parázod kicsit túl a dolgokat? Jó, hogy vissza nem küldöd... :D
    Az egy hónapos pörkölés kb most érett be fogyasztásra!
    Két hétig kb ihatatlan kategória. Legalább is számomra. Aztán csihad le a kávé annyira, hogy finom legyen. Legalább is én még nem ittam finomat túl friss pörkölésből. Mondjuk nem egyforma az ízlésünk.
    Ráadásul a nitrogén tényleg jó hatással van az eltarthatóságra.
    Ja és akkor miért nem 4 darab 250g-os zacskót veszel? Az simis zacsi és úgy is lehet....

Új hozzászólás Aktív témák