Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fragola.6035

aktív tag

válasz Karthmann #40482 üzenetére

Szerintem a legtöbb kávéhobbista már speciality kávét használ, ezzel szerintem az E61HX ideje lejárt. Klasszik olasz kávékkal még jól el lehet vele bohóckodni, de spec. kávékhoz szerintem teljesen alkalmatlan.
    A pides DB és SB E61 gépek még jók.
    A gőzölés része engem nem igazán érdekel, szerintem a tej nem való kávéba, mint ahogy a kóla sem a vörösborba, vagy a vegeta sem való a levesbe. Egyébként is egy 5-8 literes ipari gép és egy Gaggia Classic gőze között fényév különbség van.
    A La Spaziale gépeket nem túlzottan ismerem, túl sok nem volt még nálam. Viszont nemrég járt nálam a szegedi Dock Cafe 3 karos La Spaziale S2 gépe, ami problémája az volt, hogy égetett. Szégyenszemre semmit sem tudtam vele kezdeni, egy annyira idióta konstrukció, hogy 97 fok alá nem tudtam lehúzni a fej hőmérsékletét. Ráadásul a Sandalj Fresco nevű takarmánykávét használják, ami 87-88 fokon működik, fölötte megég.
    A lényeg, hogy az E61 után kb. 40 évig semmit sem fejlesztettek a kávégépek hőfokszabályozásán.
    Ha most kellene vennem egy jó kis gépet háztartási használatra, akkor egy fejbojleres gépet vennék, rézcsőtuningot tennék rá és pidelném (ha gyárilag nincs benne). Ha új kisgépben gondolkodnék, akkor most szerintem Rancilio Silviát vennék.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés