Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bazsee71

őstag

Nyár közeledtével kezdenék utazós szettel, illetve cold brew-val is gyakorolgatni. Szegeden a Hét Kávézóban egy Lucky Cap Mama Africa Yirgacheffe kávéból AeroPress-szel készített italt kóstoltam, az nagyon tetszett. Sajnos a többi kiszemeltet nem nagyon lesz alkalmam próbálni, nem nagyon jut rá időm, mikor Bp-en járok (mifelénk, Kaposváron meg nem tudok ilyen lehetőségről). Amivel még szemezek, az a Hario Mizudashi. A leírások alapján szuper jeges frissítő lehetne a meleg nyári napokra, olyankor jobban kívánnék valami hideget. Itt a fórumon sokan dicsérték még az Iwaki-t is.

Egyik eszköz nem zárja ki a másikat, de mindent nem vennék az első körben. Barista szaküzletnél láttam az AeroPress-t 8,7k-ért, a Mizudashit 4,5k-ért. Ez a kettő pl. megállna 13,2k-ból, így már ingyen postával ez még beleférne a keretbe. Iwaki-t nem is találtam rövid keresés útján, az árát is csak saccolni tudom 10k környékére.

Szívesen venném a véleményeiteket, már olyan szempontból is, hogy az elején "toleránsabb" eszközökkel kezdenék. Továbbá a legutóbb pörkölt Djimmah illat és kóstolás alapján espressohoz túl világosra sikeredett, és kíváncsivá tett, hogy mit mutatna alternatív módon elkészítve.

Mióta átkerült szüleimhez az automata, azóta a 4-es Brikka és a Hario Skerton a polcon pihen, tehát azokat be tudom fogni. ;)

Új hozzászólás Aktív témák