Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• And06

aktív tag

játszottam tovább a Mazzerrel, a felső késtartó mozgatásával kb fél ricnivel tudom tovább vinni az első ciripelés után, de onnan bármit csinálok, ciripelés a vége. A 0pont tehát 6os szám +2 ricni a finomabb irányba. (kikapcsolt állapotban még 4-5 ricnit lehet rajta húzni, ott teljesen megakad)
    Molinari Oro-val húztvam egy csomó duplát, eredmény: 6os számon pont ristretto, fél ricnivel a durvább irányba espresso jön le. Kicsit nagyobb "játék"ra számitottam :/
    Kipróbáltam ezt a kávét az iberitalon is, és azon is igen finomra kell őrölni, szerintem ennél finomabbra semmit sem kellett, ehhez közel is csak 1-2-t. ebből azt következtettem ki, hogy a Mazzeren a 6os -2 ricni lesz az átlag őrlési hely. Azaz, a 0ponttól 4 ricninyire. Az őrlemény minősége továbbra is nagyon egyenletesnek tünik, szerintem az iberitalé nincs ilyen egyenletes.

igazából nem tudom miért fingfürészelek azon(ha az?), hogy hol a 0pont, amikor valószinüleg minden kávét le tudok majd húzni rajta. minden más szempontból kurva jó, nem rögösit, nem ragad be semmi, halk, gyors. szóval pöpec :)

vélemény?

ui: nemsoká elfogy a finn kenya, utána nekiállok nyúzni olyan kávéval amit ismerek.

Új hozzászólás Aktív témák