Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And06

    aktív tag

    leirom én hogy szoktam, aztán javitsátok, ha valami nem jó.

    Gaggia baby/classic zsirtalanitása:
    Hetente/kéthetente érdemes megtenni, a müvelet nem tart tovább 5-10 percnél.
    Vakszűrő és tersonet zsiroldó használatával tisztitjuk meg a háromjáratú szelepet és a kifolyó ágat.

    Lépések:
    Bemelegitett gépen csináljuk a zsirtalanitást. Vegyük le a felső szűrőt: a közepén található csavar kitekerése után magától kiesik. (óvatosan, a fej forró, ha meleg géppel kezdtünk) A felsőszűrőt tegyük a csepptálcába, hogy az oda folyó tisztitószeres vizben ázzon. (opcionális, nem muszáj levenni a felsőszűrőt). Ezután tegyünk 1 kiskanálnyi tersonetet a vakszűrőbe, és húzzuk fel a gépre a kart, mintha kávét főznénk. Inditsuk be a pumpát, és járassuk addig, amig fel nem épül a nyomás. (ilyenkor megváltozik a pumpa hangja és a viztartályba kezdi nyomni a vizet az OPVn keresztül). A nyomás felépülése kb 3-5 másodpercig tart. Kapcsoljuk le a pumpát. Ekkor a viz a 3járatún keresztül a csepptálcába távozik (köp egyet a gép). A müveletet ismételjük meg még párszor, majd vegyük le a kart, és hagyjuk állni a gépet kikapcsolt állapotban pár percig. Ezután öblitsük el a vakszűrőt, és öntsük ki a csepptálcából a koszos vizet, a felső szűrőt vegyük ki, és egy kefével tisztitsuk meg, amenyibben levettük. Most újból tegyük fel az üres vakszűrőt, és párszor mossuk át a 3járatút tiszta vizzel, amig tiszta viz nem jön a csepptálcába. Eztán folyassunk ki 1-2 cappuccinos csészényi vizet kar nélkül. Mossuk el a csepptálcát, majd miután kihült a gép tegyük vissza a felsőszűrőt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés