Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A teljesség igénye
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- sh4d0w: Nyitlocker
- kreténtehén: Első lengyel túra
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
senior tag
Sziasztok!
No 3 kávét főztem le eddig és megírnám az eddigi tapasztalatokat.
Az első kávéra mondtam,hogy piszok erős, annál totál tele tettem az egyes szűrőt és jól meg is tömködtem.
Ma kettőt főztem le, hasonló eredménnyel zárult.
Chrema egészen szép aranyos barna lett,de az ízekkel nem vagyok kibékülve.
Sok 10 perccel később is egy kesernyés íz van a számban,ahelyett hogy egy finom espresso íze maradna meg.
Vettem mérleget,a mai két kávé már mérleggel történt.
A kérdésem lehet hülyén hangzik,de mikor mérjük a kávét? Szemesen vagy őrölve?
Ha szemesen mérem,akkor azzal az a baj,hogy eleve van a darálóban pici benne,mert nem szedem szét minden alkalom után és nem kezdem nulláról.
Ezért én lemértem a darálónak a műanyag tartóját és miután úgy érzem hogy daráltam eleget,akkor megmérem.
A mai két kávém kb. 10-11 g őrleményből készült,mert nem tettem mindent bele a szűrőbe,mert többet daráltam le picivel.
A Lényeg,hogy az alsó peremet a szélén így nem is nagyon fedte le,de mondom ha ez a 10g körül,akkor azért ennyi maradjon.
Megtömködtem,de azért nem brutálisan.
Még mindig nincs mércém, így nem tudom mennyi a 30ml, de 30 mp-ig engedtem.
Eredmény: szerintem sok kávé jön ki belőle, nem elég sűrű a kávé, kesernyésnek érzem, mintha túl sok koffein lenne benne. Chrema van mindig.
A mai két kávé között annyi változás volt hogy a 12-es állásból 11-re tettem a darálót.
A kérdésem hogy ha soknak érzem a mennyiséget,de erősnek és nem kellően sűrűnek,akkor mit változtassak hogy kevesebb folyjon le,de ne legyen erős?
Az őrleményt vegyem még finomabbra és kevésbé tömködjem meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Air 3 Fly More Combo drón szett - 3 akkumulátorral, táskával
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Garancia, Care Refresh biztosítás
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) megkímélt állapotban
- Braun Silk-expert Pro 5 IPL A Szőr-Terminátor keresi bátor új gazdáját!
- Új akksi! AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év gar.
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- 207 - Lenovo LOQ (17IRB8) - Intel Core i5-13400F, RTX 3050
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest