Hirdetés

2024. június 28., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#101401) Xabi78 válasza bluesfan (#101385) üzenetére


Xabi78
aktív tag

Nincsmit!
Eddig egy darabot láttam, ami gazdát cserélt, kb. 2 hónapja, 290ért ment el kb. 1 nap alatt. Nem lehetetlen, de figyelni kell a szögedi fórumot :)

Parci: nagyon igyekeztem :D

general: A pl62 az alapverzió, ez nyomásszabályozús, klasszikus HX, a pl62S a kicsit olcsósított verzió, a pl62T meg a PID verzió (de ennek nem sok értelme van egy HXnél). Ezek mind 1,5l rézbojlert tartalmaznak. Ezeknél fejhőmérő és hűtőcsapolás nélkül nem lesz konzisztens a végeredmény, és a fej is hajlamos túlhevülni. A MaraX már egy nagyobb, rozsdamentes acélkazánt kapott, hogy jobban elviselje a felfűtéskor jelenkező magas gőznyomást. Az elvi feléítés azonos, a MaraX szabályozása viszont teljesen egyedülálló, és teljesítményben közelebb áll egy dual bojleres géphez, mint a HXekhez, de az ára sokkal kedvezőbb. És a többi E61 géphez képest kisebb, könnyebben beilleszthető egy átlagos konyhába, mint mondjuk egy R58. De nem köthető vízhálózatra, vibra és nem roto, csepptálca sem köthető a lefolyóba. Ezek nálam nem fontos szempontok, de van, akinél igen.
Az E61 egfőbb előnye számomra a kinézete, de a vízterítés és a hőstabilitás is nagyon komoly érv mellette. Én nagyon szeretem ezt a klasszikus retro formavilágot, és behoz egy kellemes kávéházi hangulatot a konyhába, ami szerintem ugyanúőgy velejárója a kávézásnak, mint minden más apróság, ami a rituálé része. Egyébként házon belül az Elizabeth a fő versenytársa. Irodába az szerintem sokkal inkább való, mert jó értelemben véve igénytelenebb a rendszer. Az Elizabeth sokkal tágabb határok között beállítható, szintén nagyon jó a gőzteljesítménye, jó a hőstabilitása.
A Gaggia lecserélésekor az volt a fő érv, hogy valószínű kvázi ugyanolyan kávét készít, de sok időt megspórolok a csészemelegítéssel és az instant gőzzel. Hát, maradjunk annyiban, érezhető volt a szintugrás. Valamelyik fórumtárs hozzászólása ugrott be, ő a Giotto-ról írta: "csak húzom, és jó". Na, ezek a nagy vasak tényleg ilyenek.

Cave canem!

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.