Új hozzászólás Aktív témák
-
adik
őstag
válasz nyunyu #11253 üzenetére
Én is a vízkőtelenítés/tablettás eksün hiányára gyanakszom, de az kb egy hónapja ment le, manuálisan pedig ha jól tudom nem lehet triggerelni (ha mégis tudod hogy lehet, szuperhálás lennék érte, amúgy nekem is 3 havonta esedékes)
Egymás mellé téve a gyári krups és az AL szűrőt én sem vettem észre semmi különbséget, pláne hogy tök finoman be lehetett csavarni a helyére. Lehet akkor holnap mégis futok vele mégegy kört, meg mégegyszer "beállítom" neki a szűrőt.Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
#vízszűrő
Sziasztok!
vettem Aqualogis AL-TES46 szűrőt a Krups ea810 automata kávéfőzőmhöz, azóta minden kávékészítéskor "gyorstisztítás" folyamatot kér. Szépen bement a helyére (a jelek szerint át is megy rajta a víz), de mint kiderült nem ez kell hozzá, 3 kávét főztem le vele, aztán gyorsan kikaptam. Van arról tapasztalatotok, hogy tett-e ezalatt kárt a kávéfőzőben?
Tanulság: legközelebb nem félkómásan rendelem meg és megintcsak nem félkómásan csavarom be a helyére... Azt egyéni rekornak könyvelem el, hogy kétszer voltam hülye egy ilyen egyszerű műveletben
Ugyanitt 2 bontatlan, és egy bontott 99,99%-os szűrő alkuképes áron vihető...[ Szerkesztve ]
Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
válasz Jolida #10822 üzenetére
Sajnos már tudom, hogy az okot nem szünteti meg, sőt! Igazából a finom kávék és a (reflux szempontjából) kevésbé ártalmas darabok metszetét keresem.
Évekig regglire egy duplapresszót toltam. Amikor ezt mondtam az endokrinológusomnak, az három perc rímbe szedett szónoklatot azzal zárt, hogy mostantól ilyet ne tegyek Most ott tartok, hogy nem négy kávét iszom egy nap, csak kettőt, és nem presszót meg cortadot, hanem cappuccinot.
Ránézek erre a Monsooned Malabar-ra, köszi a tippet.Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
#reflux #gyomorsav
Sziasztok!
reflux haverom megjelent életemben, és szeretnék valami jó kávét találni. Azt értem, hogy kevésbé savas, de ennyi az infóm.
Tudtok esetleg segíteni, hogy érdemes-e világosabbabb pörkölést keresnem? Ha jól tudom maradjak a 100% arabicanál. Nagyjából milyen márkákat, típust nézzek? Mit érdemesebb hozzá tompításnak: tejszín, tej? Próbáljam inkább hosszabbra főzni?
Esetleg valami használható linketek a témában van? (sok mindent találtam, de egy része ellentmondásos, vagy csak egy-egy (méregrdrága) brandre mutat.
Most Kimbo van itthon, de az épp csak nem marja ki a csésze oldalát is, olyan savas, szóval az nem játszik.
Köszi!Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
Halihó!
Nem rég kérdeztem, h melyik Kávéfőzőt ajánljátok, hát sajnos nem ti, hanem a feleségem győzött: Krups Ea810b70 lett. Amúgy egész jó kávé jön ki belőle, de én is a karost akartam.
De ha már így lett: a szivattyú úgy rezeg, hogy a csészék a kis tálcáról majd leesnek, arra nem lenne valami tippetek, hogy "lenyugodjon"? Garis a gép, így nem cserélhetem ki a szivattyú felfüggesztését :( A kávé és a víztározó is tele van, ennél nem tudom jobban lesúlyozni. Csipkés terítő nem használt.
#rezgés #rezgéscsillapításKettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
Sziasztok!
Megérett az idő az eddigi Bialetti Brikka + Mukka polcra helyezésére, és ezeket böktem ki elsőre, kérlek segítsetek, hogy melyiket éri meg leginkább megvenni.
Szeretem a presszót, nincs kapacitásom arra, hogy elkezdjem spéci rézcsövekkel tuningolni, én már öreg vagyok, lusta vagyok.
Egy értelmes örlőm van, ha kell megtartom, ha nem eladom.
Köszi, és szép napot mindenkinek!Kettő, csipkebokor vessző!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...