Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Ez érdekes, mert én is az Aqualogis AL-TES46-t használom a Krups EA819-hez, és tökéletesen működik vele.
Gyorstisztítás: nem a vízkőtlenítést vagy a tablettás zsírtalanítást hiányolja?
Ha jól rémlik, enyém 3 havonta szokta kérni ezeket, és amíg nem megy végig az adott program, addig minden kávéfőzésnél világít a megfelelő piktogramm.Meg 9 kávénként jelzi, hogy üríteni kéne a zacctartályt, meg a csepptálcát, ezt bekapcsolt állapotban zacctartály ki-be reseteli.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
RetepNyaraB
veterán
Ez egy tök komplikált téma. A jó minőségű kv magában nem vagyok biztos benne, hogy árt a refluxnak. Főleg éhgyomorra és feketén nem feltétlenül rossz - persze lehet az is. Itt a komplikáció egy komplett életmóddal van, illetve annak váltásával. Amíg az ember nem fogadja el és veti alá magát, addig csak bűnbakok lesznek és visszaesések.
Szóval felföldi arabica, de inkább nem afrikai és pláne nem Kenya, Ruanda területéről. Nem kolumbiai. Talán Honduras, Guatemala. Olyan fajták, amelyek elég világosak mondjuk 1:3 arányú elkészítéshez, de még nem filter. Omniroast pörkölés talán. A malabar klasszikus értelemben ugyan savszegény, viszont erős és hosszú távon szerintem uncsi is.
Este nem kávézunk sajnos, durva kaja után sem segít (durva kaja amúgy is off).
Alkohol felejtős, főleg a sör és a rövid. Kicsi vörösbor néha. Sok (minél több) nyers zöldség. Reggel inkább nem enni ebédig. Időszakos böjt (intermittent fasting) és hetente egy teljes koplalós nap. De nem akarok okoskodni; karban lehet tartani ezt az átkozottat, főleg, míg nem válik igazán súlyossá."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Jolida
tag
Refluxra nincs jó kávé, ami használ.
Az okot nem szünteti meg, viszont kellemes íze van.
Tapasztalatból mondom.A viccet félre téve, a kevesebb savtermelést beindító kávék ajánlottak pl. az unalomig ismételt Monsooned Malabar, vagy a minél magasabban termesztett fajták.
Általában a világosabbra pörkölt kávék savtartalma magasabb szokott lenni, de ez erősen fajta függő.Ha szereted, tejjel tudod tompítani a savképződés beindulását.
Ha meg tudod állni, éhgyomorra ne igyál kávét. -
Pease
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Dell notebook topic
- Revolut
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- További aktív témák...