Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- weiss: Autó költségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomrRRR
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem fedezeti ügylet, vagy arbitrázs lenne?
Egy fenyőfa kereskedő dec 15-én vásárol 300 fenyőfát melynek ára 800 usd fenyőfa, Ezt a mennyiséget tovább kell adnia dec 24-én az akkori árfolyamon. A kereskedő fél az ár csökkenésétől, ezért eladja december 15-én a fenyőfát 300db 790 usd fenyőfa áron, majd visszaveszi dec 24-én az akkori árfolyamon. A fenyőfa ára dec 24-én 750 usd fenyőfa lett.
Milyen ügyletet kötött a kereskedő és megéri -e neki?
-
EQMontoya
veterán
Nem teljesen reprezentatív, de minta.
Az szerintem egyikünk oldaláról sem vitatott, hogy 2006 körül is tudott egy jó fejlesztő 1M vagy picivel fölötte lévő fizut elkérni itthon.
Most pedig azt látom, hogy bár heti szinten találnak meg LinkedInen, a komolyabban vehetők egy részére válaszolok olykor*, és az 1.1-1.2 körüli bérigény a legtöbb esetben már interjú nélkül is annyira sok, hogy el is köszönünk illedelmesen. Márpedig gyanítom, hogy ha 50k-val lenne ez alatt a sávjuk teteje, akkor azt még megpróbálnák belealkudni, ha amúgy szimpatikus vagyok.*: alapvetően piacfelmérés és tapasztalatszerzés céllal, nem keresek egyébként állást.
Mobal: semmi gond nincs a kezdőkkel, nekem az a furcsa, hogy a kezdő fizuk emelkednek, a seniorok meg nem.
-
Nem értelek most titeket teljesen. Nem "tetszik", hogy ennyi a kezdő? Valahogy meg kell szerezni az embert. Egy kezdő még mindig több mint a senki.
-
EQMontoya
veterán
Viszont a gyakorlat jelenleg pont azt mutatja, hogy az elméleted nem teljesen állja meg a helyét.
A kezdő, Vér István szintű fizetések emelkedtek legalább 30%-ot az elmúlt 5 évben, de ennek a skála felső harmadán (800+) semmilyen érezhető hatása nincs, csak a különbség csökkent. -
válasz
üzenetére
Nem az inflaciorol van szo, hanem arrol, hogy ha te top programozo vagy, aki a kulfoldi piacra dolgozik, akkor a beredet befolyasolja Veer Istvan altal megtermelt ertek, aki a helyi muvelodesi haznal rendszergazda.
A minimalberemeles csak egy pelda volt, nem azt mondom, hogy az barmire megoldas.
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
De az mindegy. A cegek mindig a leheto legkevesebbet fizetik, amit lehet; illetve a maximum pedig a megterulestol fugg.
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
A minimalber emelese is kihat pl. a topfejlesztoi fizetesekre is (bar nem tulsagosan, de kihat). Ha a piac valamelyik resze lejjebb vagy feljebb csuszik, az huzza/tolja a tobbit.
Pelda: egy kis magyar ceg, aki a helyi kisboltban hasznalt penztargep szoftveret hekkeli, 200e-t tud fizetni a programozoinak. Ezert 1-es szintu fejlesztot kap. Akinek 2-es szintu kell, annak ezt meg kell utnie, tehat fizessen mondjuk 300-at, es igy tovabb.
Ha a kis magyar ceg dragabban el tudja adni a szoffert, es az 1-es szintu fejleszto mondjuk 300e-t is kitermel egy honapban, akkor elobb-utobb az 1-es szintu fizuk meg fognak emelkedni. Viszont akkor a 2-esek is megemelkednek.
And so on. Nyilvan egy durva egyszerusites.
-
EQMontoya
veterán
Ami ebben a szektorban közel irreleváns, lásd India és Kína gazdasága, az ottani fejlesztői bérek sem maradnak el jelentősen a mieinktől. Ennek oka az, hogy az IT cégek zöme nem itthoni forrásból és főleg nem itthoni piacra fejleszt. Amelyik meg mégis (állami szektor), azt ugye itthon a piaci verseny távolról sem fenyegeti.

-
CyberPunk666
senior tag
Ez a cégek egy részére igaz, egy jó részére viszont nem. Pont a nagy multik ennél többet is fizetnek egy embernek a nyugatabbi központjaikban.
Ellenben azt is csinálják, hogy egy darab senior helyett felvesznek két nem seniort.
A kezdő bérek felkúszása egyébként szerintem idővel, szépen szintenként el fogja kezdeni felnyomni a többit is, de persze nem biztos, hogy arányosan. Mert mindenki majd egy picit többet akar, mint a nála kevésbé tapasztalt kolléga. Aki eddig gyakorlattal keresett 400-450-et, annak nem fog megfelelni, hogy a kezdő kolléga ennyit kap.
Vagy kidurran a dolog és nem fognak ennyit fizetni a kezdőknek, mondjuk erre nem látok sok esélyt, mert azonnal menne is mindegyik külföldre. -
EQMontoya
veterán
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ha már ekkora a hiány, akkor miért van itthon kb. bérplafon?
Mert jelenleg az a trend, hogy az 5-6-8 évvel ezelőtti br 300-350-es kezdő bérek felkúsztak 400-450 környékére, viszont a senior fizuk teteje még most is pont ugyanott van, mint lassan tíz éve, valamivel 1M bruttó fölött.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Because
üzenetére
A hiány mértéke akkora, hogy senior leszek kétszer mire egyáltalán észrevehető számú embert képeznek ezek a cégek, és akkor úgy számoltam, hogy ez a trend sikeres lesz. Eleinte, már csak a bizalmatlanság okán is, maximum a beosztottjai lesznek az eddigi fejlesztőknek, az ilyen pár hónapos kiképzettek, inkább tehermentesítő gyakornokok, mint igazi versenytársak (persze a legjobbak ki fognak emelkedni egy szintre a többiekkel, de ehhez idő kell nekik is, szerintem évek).
Anno az indiai olcsó munkaerőt mondták a szoftvermérnökök kihívójának, aztán ez nem jött be. Kb hasonlóra számítok.
Szerintem a probléma azzal van, hogy nincs elég ember az elég értelmes hozzá, eléggé érdekli és elég kitartó halmazok metszetében. Aki ott van, az már ma is ezt csinálja, van aki okj-n, van aki egyetemen, meg van aki az internetről tanulta meg és semmi papírja nincsen.
Az egyetemeken nem telik be a létszám sokszor, ALAPANYAG HIÁNY van, amin nem a képzések fognak segíteni. Az egyetemeken a nem betelő létszám ellenére a felvettek egy jelentős része sincs benne abban a bizonyos halmazban, ezért nagy a lemorzsolódás. A középiskola ontja magából az erre a pályára alkalmatlan embereket, mert nem tanulnak problémát megoldani. Ők már sosem lesznek birtokában a szükséges alapképességeknek. Egy normális logikával rendelkező harminca, meg tud tanulni programozni, ha érdekli, de gondolkozni már nem lehet megtanulni felnőtt fejjel.
Aki csak a pénzért jelentkezik az erre a pályára az nem alkalmas. Lehetetlen ezt csak a pénzért csinálni hosszabb távon. Ennek az egyszerű oka, hogy koncentrálni kell. Lapátolni úgyis lehet, ha utálod, de kreatív fejlesztőmunkát végezni NEM.
-
Because
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
most kaptam nemrég köremailt az EUworktől, hogy már ők is informatikusokat fognak képezni a hiányra tekintettel, illetve ugye már egyre több erre kihegyezett képzést indítottak/indítanak.
lehet itt valós, használható tudást felszedni? valamint ez ahogy írtad nem fogja lenyomni a béreket? egyre több lesz a hozzábbértő akik között már az én olcsóbban is megcsinálom mentalitás érvényesül... -
válasz
CyberPunk666
üzenetére
"Ne nyomd le az árakat kérlek, kérd el a munkádért, amit el lehet kérni. Ne vegyük már ki a másik szájából a falatot, nem szorulunk rá, bőven van munkalehetőség és még így is sokkal olcsóbbak vagyunk, mintha kimennénk a multik anyaországaiba. "
- maximálisan egyetértek.
Más kérdés, hogy a gyakorlatban hogyan fog ez megvalósulni, de ez most nem téma.
-
törölt tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Mennyi lett így végeredményben?
-
válasz
Rust Cohle
üzenetére
Megpróbálhatod, ez így nem lehetetlen.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Nekem a próbaidő után (visszamenőlegesen) 400-ról 450-re emelték a béremet az első főállású helyemen, most EGY évvel később már kaptam újabb emelést és még megkapjuk a járulékcsökkentést is.
Ne nyomd le az árakat kérlek, kérd el a munkádért, amit el lehet kérni. Ne vegyük már ki a másik szájából a falatot, nem szorulunk rá, bőven van munkalehetőség és még így is sokkal olcsóbbak vagyunk, mintha kimennénk a multik anyaországaiba. Simán kitermeljük, ha a német kezdő fejlesztő kitermeli az ennél magasabb bért, akkor a magyar is.
Budapesten szerintem 400 alatt nem lenne szabad swfejlesztő munkát elvállalnia senkinek, ez simán megadható. -
Rust Cohle
csendes tag
Sziasztok!
Szoftvertesztelőként dolgozom két éve a telekommunikációban és a váltáson gondolkodom. Mennyi a reális bérigény BME villamosmérnök bsc-vel, tárgyalóképes angollal és ISQTB Test Analyst vizsgával (Januárban tervezem letenni a Java 8 OCA-t)? A jövőben Java és Linux irányban szeretném elmélyíteni a tudásom remélhetőleg Big Data-hoz kapcsolódó területen. A br. 620-650-es tartomány mennyire reális a fentiek függvényében?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
kexksz
addikt
válasz
szerenkemnek
üzenetére
Rakerdeztem, Vodanal meg Telekomnal is elvileg 400br a junior felso limit.
-
FLx
addikt
válasz
skristof
üzenetére
Annyira nincs normális rendszermérnök sehol, hálózatos meg még annyira sem, hogy bruttó 400-450 simán reális még kezdőként is. Persze nem mindegy milyen szintről beszélünk, egy CCNA szint minimum kell még a leginkább kezdőnek is, de mondjuk ez kb. mindenhol egyértelmű.
-
válasz
skristof
üzenetére
Na, akkor pont ide kapcsolódó kérdés: junior fejlesztőként mennyit lehet elkérni manapság? Munkatapasztalat sajnos nincs (félbehagytam a mérnök infót, így szakmai gyakorlat se volt még), saját projektek vannak, amiken dolgozok. Angol folyékony, német alap. Nekem bruttó 450-et nem lenne pofám elkérni..

-
kexksz
addikt
válasz
szerenkemnek
üzenetére
Van ilyen poziban levo ismerosom, mar 3. helyen; inkabb 300-350-et mondj.
-
válasz
szerenkemnek
üzenetére
Az nem sok egy picit?
-
szerenkemnek
csendes tag
Sziasztok!
Magyar nagyvállalat (nem multi) 1,5 év L1 helpdesk brutto 245.000 és 7 hónap L1,5 (!
) local support brutto 255.000 Budapesten+cafeteria, céges mobil, éves bónusz. Végzettség eredetileg környezetmérnök, de jobban érdekelt a számitógéphálózat, ezért másik végzettségem számitógéphálózati szakmérnök (BSc szintű, OE). Angol közép (nyelvvizsgával, német alap vizsga nélkül). Szeretnék Junior hálózati rendszermérnök lenni. Brutto 450.000-500.000-re gondoltam + juttatások. Szerintetek ez reális? Mit gondoltok?Köszi a válaszokat!
-
attila199207
tag
válasz
Handball94
üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek, beszélek a munkáltatóval.
-
Handball94
senior tag
válasz
attila199207
üzenetére
Nem.
Diákmunkánál csak a 15% szja. jön le a bruttódból, az pedig nem csökken, csak a szociális hozzájárulási adó (szocho), amit diákmunkásként nem fizetsz. És ahogyan említették előttem, teljesen máshogy működik a diákmunka, még azt sem biztos hogy a diákszövetkezet és munkaadó közötti jogviszonyban megjelenik ez a tétel.
Szerk: Persze megállapodhattok magasabb fizetésben, de automatikusan biztosan nem növekednek a bérek. -
válasz
attila199207
üzenetére
Sajnos a gyakornoki pozíciók a legtöbb esetben lehúzósak. Ha már kevés tárgyad van, akkor meg kell próbálni beszorítani egy rendes részmunkaidős pozit (nem diákszövetkezeten keresztül). Ha meg még sok van hátra, akkor még mindig ez a legjobb, amit csinálhatsz. Egy sima szakmádon kívüli diákmunka még szarabbul fizet, plusz ez jól is fog mutatni a CV-dben. Amúgy nem hinném, hogy érinti ez az emelés, a diákokra alapból teljesen más adózás vonatkozik, ott valószínűleg meg sem jelenik az a tétel, amiből ebben az esetben engedni fognak.
-
426os
őstag
válasz
attila199207
üzenetére
Az, hogy lehet-e emelest kerni, itt is munkaltatotol, fonoktol fugg. Vannak pl multik, ahol fix gyakornoki ber van, attol elterni nem lehet, kisebb cegeknel viszont sokszor alku targya a fizu. A br.900-as orabert en kevesnek gondolom, foleg, hogy mar van tapasztalatod is. En 0 tapasztalattal, multinal, bsc alatt br800-at kerestem, de az akkor is kevesnek szamitott. Manapsag pl a semmifele szaktudast nem igenylo forgalomszamlalasra is siman adnak br1000-et, szoval en feljebb tennem kicsit a mercet.
Ha kicsi a ceg es olyan feladatokat kapsz, mint amit egy foallasunak is adnanak, akkor meg foleg alkudj kicsit, hiszen a kivant netto ber mellett, te bruttoban sokkal olcsobb vagy a cegnek, igy relative magasabb ber mellett is megerheti nekik, hogy alkalmazzanak. Kiveve persze, ha nem egyszeru adminisztrativ munkarol van szo, amire ugyis jonne valaki, aki szarer-hugyer megcsinalja. Szerintem. (sorry az ekezetek hianya miatt) -
Mercutio_
félisten
válasz
attila199207
üzenetére
Kérdés, hogy diákmunkában (és azon belül is hol) van-e hiány munkaerőből, vagy túlkínálat van?
Mert a diákszövetkezet nem klasszikus munkáltató így ha a cégektől ki is tud sajtolni magasabb bért nem biztos, hogy továbbadja a tagoknak. -
válasz
attila199207
üzenetére
Általános béremelés, lemaradtam valamiről /olvastam a híreket, de nem csak a minimálbért emelik? /
-
attila199207
tag
2017es általános béremeléből részesülnek a diákok is?
Illetve gépészmérnök hallgatóként, létesítmény gazdálkodás területen 1 év gyakornoki tapasztalattal a 900 brutto/óra fizetés mennyire reális? Lehet diákként fizetés emelést kérni? -
Mercutio_
félisten
válasz
DeathBat666
üzenetére
Amennyire rálátok a területre a logisztika eléggé alulfizetett és túl nagy fejlődési lehetőség sincs.
Én külker diplomával és 2 középfokú beszélt nyelvvel inkább multik beszerzési területére pályáznék, ott bruttó 4-500-at megkaphatsz + cafeteria. -
7
addikt
válasz
DeathBat666
üzenetére
Toljad fel azt a 2 nyelvtudast felsofokra, jelentkezz egy multihoz, es 300-400 bruttoval felvesznek. Aztan majd az idovel noni fog, bar ne szamits a ketszeresere par even belul.

-
válasz
DeathBat666
üzenetére
Ez a logisztikus egy jól hangzó név, de rengeteg mindent jelenthet. Például cimborám készlettervező a Tesconál, egy másik fuvarszervezőként dolgozik a Waberersnél. Mindkettő logisztika, de nagyon más a munka. Szóval te a logisztikán belül mivel is szeretnél foglalkozni?
(#7546) DeathBat666
Nettó 160-nal kezdett az ismerősöm 2 éve, aztán kb. 250-ig jutott agresszív béralbukkal. A többiek még mindig rosszul keresnek, elég nagy a fluktuáció. Más cégek elvileg jobban fizetnek, de nem sokkal.Ő felsőfokon beszél angolul.
-
Ursache
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
kétszer nulla az még mindig nulla

-
htomi85
tag
válasz
DeathBat666
üzenetére
Szerintem tökmindegy mennyit keresel az első állásodban diploma után.
Ha jó vagy, 3 év múlva kétszerannyi lesz a fizud.
Indulj el, az a lényeg. -
DeathBat666
aktív tag
BGE Külkeren végzett diplomával (nemzetközi gazdálkdási) + foszk logisztikai végzettséggel mennyit kereshetnék logisztikusként?
Idegen nyelvek: angol középfok + német középfok
Illetve 2 év gyakorlat.Azért kérdezem, mert lassan végzek az egyetemen és mindenki mást mondd azzal kapcsolatban, hogy mennyit is keres egy logisztikus.
-
01andris
tag
Sziasztok.2 év gyakorlattal androidfejlesztő.frontendes állásra jelentkezik ismerős Budapestre.Okj van angol középfok.Mennyit mondjon ha kérdezik a fizetési igényét?Köszönöm
-
-
FLx
addikt
válasz
Jhonny06
üzenetére
Tutira kevesebbet mint bárhol máshol.
Voltam náluk interjún, de amikor meghallották a fizetési igényemet, ami mondjuk a mostani fizetésem kb 70%-a se volt, akkor elájultak. Már a szakmai körre sem hívtak be. 
Amúgy már első interjún körben leírta magát az egész HR, olyan nevetséges volt. Pár évvel később én tartottam tanfolyamot a fél IT csapatnak, jót röhögtek, hogy anno nem vettek fel...

-
Senior System Administrator pozícióra mennyit lehet kérni a Lufthansanal? Sajnos a pozi leírás már nincs meg.
-
nyogo83
senior tag
válasz
chabeee
üzenetére
Nezd, akkor marha egyszeru.
Ha minden hataridot tartottatok es tenyleg nincs semmilyen mas rejtett altalanos megfogalmazas (amire barmi hasonlo kifogast ra lehet huzni), akkor megkernem a fonokot elso korben, hogy mutasson ra a szerzodesben, mi alapjan vonja le a bonuszodat, illetve nem akarja kifizetni.
Ez meg nem kerul semmibe, de legalabb tisztaban vagy vele mivel akar beprobalkozni.
Attol fuggetlenul hogy megmutatta vagy sem, meg ugyanugy munkajogaszhoz fordulnek, csak kiderulne nincs-e valami hasonlo rejtett trukkos kikotes.Lortech:
En biztos nem tudnam lenyelni es nem a penz resze miatt.
Az pedig szerintem, hogy szepen tavozol nem zarja ki azt, hogy nem hagyod hogy hulyenek nezzenek. -
Lortech
addikt
Srácok, azért egy bónusz (egy része) miatt szerintem nem célszerű jogászkodni. (akkor sem, ha ott akarsz maradni, de akkor sem, ha váltanál)
Kicsi a magyar piac, bármikor szembe jöhet egy régi kolléga, főnök, hr-es, vagy új pályázatnál ha felhívják az előző helyet referencia miatt, könnyen lehet, hogy hátránnyá válik egy ilyen húzás.
Ami jár az jár, de tudni kell szépen távozni. -
chabeee
aktív tag
(#7517) Lortech
Kis cég. A kritérium az volt, hogy minden határidőt tartani kell.(#7518) djgeg
Pont ezen agyaltam, hogy mi a szarért kell ilyenekkel szívatni. Szerintem szimplán összekeveri a teljesítmény alapú prémiummal.(#7519) nyogo83
Fejlesztő vagyok. A munkajogászt megjátszom, így hogy már többen is javasoltátokKöszi
-
nyogo83
senior tag
válasz
chabeee
üzenetére
Mivel nem teljesen ismert a bonuszra vonatkozo szerzodes(de ketlem, hogy olyan esetek lennenek benne leirva ami alapjan a fonokod levonogat belole), egy munkajogasszal megnezetnem.
Nem tudom, hogy hol/milyen teruleten dolgozol, de hiany van szakemberbol, valamint szemely szerint egy percig se tudtam megmaradni olyan helyen ahol ilyen kisstilu szarragas felutotte a fejet.
Ha en lennek a helyedben, miutan beszeltem munkajogasszal(es jogos a kovetelesed), beszelnek a fonokkel is, hogy amellett hogy kered a bonuszod elkezdhet rajta gondolkodni, megerte-e a szarragas mert nem tervezed hogy a kovetkezo evi bonuszt megvarod.
Persze ez en lennek, viszonylag hirtelen haragu vagyok ha valami serti az igazsagerzetem(foleg fizetes es korrekt elszamolas teren) es ez a kesobbiekben is ranyomja a belyeget a munkahoz valo hozzaallasomra az adott helyen. Azt pedig utalom, ha a munkam nem 100%-os, szoval lelepek

Szerk: most nezem, eggyel fentebb djgeg +1.
-
djgeg
őstag
válasz
chabeee
üzenetére
Ha le van valami írva a szerződésedben akkor és azt a főnököm nem akarja teljesíteni, akkor megkérdezném, hogy hajlandó ezt papírban is hivatalosan kifejteni majd megkérdezném mit szólna ha holnap nem jönnék dolgozni, mivel ők is megszegik a szerződést.
Amúgy komolyan, ha le van írva valami érthetően akkor mit kavar a főnököd. Megnézetném a szerződésedet egy munkajogásszal biztos ami biztos, de amúgy mennék egy szintel fejlebb vagy olyan emberhez aki ott volt a tárgyaláson (amikor kötöttétek ezt a szóbanforgó szerződést).Ha ezek után is szaroznak akkor én repülnék onnan a következő munkahelyemre. (mivel szerződést szegnek így még akár másnap... pereljenek ha akarnak, megnézem mit szól a bíró ahhoz, ha nem akarnak a szerződésed szerint kifizetni akkor ők miért akarják betartatni a felmondási időt.)
-
Lortech
addikt
válasz
chabeee
üzenetére
A leírásod alapján abszolút jogosnak tűnik. Az viszont, hogy munkaszerződésben ilyen konkrét kritérium le van írva bónusz kapcsán, nekem nagyon fura. Ennél már csak az furább, hogy egy library leváltása bárhogyan érinti a fizetésedet. Ez valami kis szarrágó cég vagy csak ez a főnököd nem százas?
-
chabeee
aktív tag
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Év végén felmerült a bónusz kifizetése. A munkaszerződésben, amit év közben kötöttünk, 13. havi bónuszt határoztunk meg. Egyetlen feltételét közösen fogalmaztuk meg, aminek 100% eleget tettem, így az én fejemben járna a teljes kifizetés,
A mostani főnököm nem vett részt ezen a tárgyaláson, ő teljesem máshogy gondolja. A 13. havi fizetést csak egy keretnek fogja fel. Esetekre bontja le, ami a kritériumhoz nem igazodik és esetenként von le a bónusz keretből (pl. egy library használata, amit én választottam ki, de később leváltottunk (az én javaslatomra). Ezt plusz fejlesztési időnek gondolja és ezt levonná a bónuszból.)
Én teljes mértékben tiltakozom, mert szerintem ez visszamenőleges szerződés módosítás szóban, aminek persze nincs alapja, és kértem, hogy tegyenek eleget az ígéretüknek.Szerintetek jogos a reklamációm?
-
nyogo83
senior tag
Erdeklodes szinten, mennyi lehet most a realis fizu 7 ev iOS fejlesztoi tapasztalattal?
Elotte volt meg egyeb 6 ev fejlesztoi melo mas teren is ami mara szerintem irrelevans(Delphi,ActionScript, Flex). Diploma van. -
fernecs
újonc
Sziasztok,
szerintetek mi lenne egy reális fizetési igény erre:
.NET Full-Stack fejlesztő
ELTE programtervező matematikus
2008 óta dolgozom
Szinte az összes elterjedtebb Microsoft technológiával volt már dolgom
Webes FrontEnd ismeretek
Erős német, közepes angol nyelvtudás
Scrum Master is voltam már egy projektben
BudapestKöszi!
-
Mercutio_
félisten
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
A trollkodást a telefonos csóka kezdte, amikor fejlesztőt hívott fel supportos melóval. Magyarúl arra nem vette a fáradságot, hogy alaposan elolvassa a CV-t, vagy rosszabb esetben olyan szinten hülye a szakmai részhez, hogy a leírt szintaxist ugyan felismeri, de a jelentése már kihívást jelent neki.
A menjen be, pedig inkább tűnt unatkozom, elinterjúzgatok már az arccal-nak ezek után, mint komoly és reális lehetőségnek, amiért érdemes időt és energiát beletolni a dologba

-
Kukipapa_rr
tag
-
Mercutio_
félisten
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Szövegértés egyes

-
freaghill
őstag
Nem: Férfi
Kor: 22
Munkakör: Junior Sysadmin
Végzetség: Érettségi + Rendszergazda OKJ
Nyelvtudás: Német közép, angol közép
Netto fizetés: 216k
Egyéb: Semmi extra. Céges gép.
Hely: Vidék -
7
addikt
Amúgy az open office szerintem (és a legújabb kutatások szerint) hatékony munkára alkalmatban.
Ezt azért finomítanám azzal, hogy munkakörtől függ. Front office-ban pl. nagyon jól tud jönni, hogy az emberek pl. gond nélkül látják/hallják egymást, illetve saját tapasztalatból kiindulva seniorként is hasznos információmorzsákat lehet így felcsipegetni (passzív monitorozással), ami végsősoron szélesebb rálátást ad az ügyekre, és gyorsabb reakciót tesz lehetővé.
Azt viszont elismerem, hogy front office-on kívül sokszor tényleg átok.
-
kexksz
addikt
-
Atos23
senior tag
Én sajnos csak rosszat tapasztaltam a pink színárnyalatos cégcsoporttal kapcsolatban.
Lehet, hogy csak én futottam bele rossz tapasztalatokba
- Interjú megvolt. Jött az értesítő e-mail, hogy felvennének. Megköszöntem, és kértem őket, hogy küldjék a részletes ajánlatot, illetve egy sablon munkaszerződést. (Az interjún megjelöltem a fizetést, de a kafetériáról nem tudtak nyilatkozni). Megküldték, részletes ajánlatot kafival, szerződést névre szólóan.
Itt megkérdeztem, hogy hány napom van a végleges döntésem közölni velük és aláírni a szerződést?
Valakinél elszakadhatott a cérna, mert válasz helyett egy "Sajnos nem Önre esett a választás" sablon mail jött csak.- Elég friss sztori, néhány hetes. Felhív egy srác (szó szerint, valami suhanc hangja volt) az ITSH-tól, hogy látták a profilom, nagyon szívesen dolgoznának velem. Egy nagyon érdekes és változatos feladatkör lenne számomra. A pozíció neve valami 7-8 angol szóból állt. Rögtön megkérdezte, hogy na ugye szívesen dolgoznék a pozícióban?
Kértem, hogy előbb mondja el, ez mit is jelent a hangzatos pozíciómegnevezés. Eljutottunk addig, hogy valami alap telefonos desktop supportos állást akart rám melengetni, napi 8 óra egy helyben üléssel.
Bemondtam rá egy összeget, majd hirtelen átváltott angol és német mondatokat vegyesen halmozó monológra. Mikor válaszoltam neki, annyit mondott, hogy feldobtam neki a magas labdát a bérigénnyel, és gondolta, megmutatja nekem, hogy mi is náluk a követelmény ilyen bérigénnyel...
De azért érdeklem őket, keres egy időpontot, és menjek be személyesen is.
Én mondtam, hogy köszönöm, nem, mert amúgy nem szeretnék fejlesztőként desktop supportra váltani, és nem is értem, hogy jött le a CV-mből, hogy erre a pozira megkeressenek.Lehet, hogy jó szakemberek dolgoznak arrafelé, de hogy HR-oldalon nem stimmel valami, az szinte biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Zotac Nvidia Gtx 295 ver:2.0 Oem -Ritka -
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Msi Nvidia Gtx 295 Ver:1.0 ( dupla nyákos) Full doboz -Ritka
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Steam Deck OLED 512GB (2024) + 512GB SD kártya Újszerű, keveset használt
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(egy picit több tapasztalatom van 1 évnél).

nem a régi már