Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CyberPunk666

senior tag

válasz Because #7577 üzenetére

A hiány mértéke akkora, hogy senior leszek kétszer mire egyáltalán észrevehető számú embert képeznek ezek a cégek, és akkor úgy számoltam, hogy ez a trend sikeres lesz. Eleinte, már csak a bizalmatlanság okán is, maximum a beosztottjai lesznek az eddigi fejlesztőknek, az ilyen pár hónapos kiképzettek, inkább tehermentesítő gyakornokok, mint igazi versenytársak (persze a legjobbak ki fognak emelkedni egy szintre a többiekkel, de ehhez idő kell nekik is, szerintem évek).

Anno az indiai olcsó munkaerőt mondták a szoftvermérnökök kihívójának, aztán ez nem jött be. Kb hasonlóra számítok.

Szerintem a probléma azzal van, hogy nincs elég ember az elég értelmes hozzá, eléggé érdekli és elég kitartó halmazok metszetében. Aki ott van, az már ma is ezt csinálja, van aki okj-n, van aki egyetemen, meg van aki az internetről tanulta meg és semmi papírja nincsen.

Az egyetemeken nem telik be a létszám sokszor, ALAPANYAG HIÁNY van, amin nem a képzések fognak segíteni. Az egyetemeken a nem betelő létszám ellenére a felvettek egy jelentős része sincs benne abban a bizonyos halmazban, ezért nagy a lemorzsolódás. A középiskola ontja magából az erre a pályára alkalmatlan embereket, mert nem tanulnak problémát megoldani. Ők már sosem lesznek birtokában a szükséges alapképességeknek. Egy normális logikával rendelkező harminca, meg tud tanulni programozni, ha érdekli, de gondolkozni már nem lehet megtanulni felnőtt fejjel.

Aki csak a pénzért jelentkezik az erre a pályára az nem alkalmas. Lehetetlen ezt csak a pénzért csinálni hosszabb távon. Ennek az egyszerű oka, hogy koncentrálni kell. Lapátolni úgyis lehet, ha utálod, de kreatív fejlesztőmunkát végezni NEM.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés