Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Azt hozzáteszem a figyelmetlenebb olvasók számára, hogy ez az IT szakemberek ELVÁRT fizetése és nem feltétlenül az, amit kapnak.
-
sss
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Üzemeltetés vonalon ez a junior br 400k, senior br 500k mennyire reális szerintetek?
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
nem szálltak el, csak konvergálnak a külföldi fizetésekhez
-
G.Zs.
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Khm.
Amikor kezdtem a fejlesztoi karrierem - 2009 vegen - 300-350 brutto korul volt egy atlag junior Java dev fizetese Budapesten. Ez alapjan en nem latom azt az egetvero emelkedest, foleg ugy hogy az alberlet kb a duplaja az akkorinak es mas se lett olcsobb. -
CyberPunk666
senior tag
-
EQMontoya
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
Nem magában a cég jelentős, bár elég nagy cég, a világ sok országában, hanem hogy itt akarnak felhúzni egy 300 fős irodát, amiben bőven lesz fejlesztő. Ehhez pedig muszáj tapasztaltakat felvenni, akiket pedig csak a Cititől és a Morgantől tudnak. Szóval drága lesz. És ez nekünk jó, ha a kereslet növekszik.

-
polonic
félisten
Budapesti Flex-ről van infotok?
Senior Hardware and Test Engineer pozícióval kerestek meg. -
dkface
aktív tag
Mit jelent hogy nagyon rosszul ? Nagy banknál szerzett specifikus tapasztalotrol beszélek. (Middleware szintén )
-
dkface
aktív tag
Sziasztok,
szerintetek milyen fizetést lehet kérni friss Gazdinfó MSc-vel, banki gyakorlattal, az egyik TOP5 hazai kereskedelmi banknál Middleware és egyéb banki architektúra területen? Bruttó 500 ezerrel sokat mondok?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
EQMontoya
veterán
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Szerintem ingatlan nélkül még jobb a helyzet vidéken, mert 30k-ért bőven kapsz lakást, Pesten meg ennek a háromszorosánál tartunk. Tehát az a mókás helyzet állt elő, hogy Pesten 150-ből szarabbul élsz, mint vidéken 100-ból. 1-2 drága várostól eltekintve, pl. Győr.
-
Jhonny06
veterán
-
quby
őstag
Üdv!
Itt is felteszem:
Mennyi lehet a reális bérigényem egy network administrator pozi-ra ITSH-nál?
Angol ok, más nyelvet nem beszélek, diplomám van de nem szakirányú, CCNA-m van amiben minimálisat dolgoztam, pár hónap multis tapasztalat (nem IT), tehát nevezhetünk kezdőnek. Munkavégzés helye: debrecen.
Elsősorban "renszergazdai" tapasztalataim vannak, szerverüzemeltetés, virtualizácó, linux. de erröl akarok network irányba váltani 37 évesen. -
kérdés: .Net, C# 5év tapasztalat, mások által senior-nak tekintett tudással mennyit lehetne előzetesen elkérni a következő feladatra: Üzleti alkalmazás fejlesztés, már futó ERP rendszerhez külső interface gyártás, elsősorban kisker. rendszerhez. Budapest, multi, openoffice munkavégzés - nem számlás, bejelentett.
Csak egy hozzávetőleges sáv érdekelne, nem akarok az elején mellélőni.Köszi előre is!
-
djgeg
őstag
Shiwaforce-ról /al van valakinek véleménye, tapasztalata?

-
EQMontoya
veterán
Azért van, amikor jól jön egy kis matekos háttér, pl. megérteni pár triviálisnak tűnő dolgot
-
CyberPunk666
senior tag
Nem felsőbb matek és szerintem ez nem tanulható. Két eset van, van akinek eszébe sem jut, hiába szívatod vele végig az ennél nehezebb matekot, meg van akinek eszébe jut és semmi szükség hozzá neki emelt matekra.
Nekem is sikerült már egy md5 algoritmust beágyazott környezetben harmadával gyorsabbra optimalizálni. Az eredeti az "iskola" szerű volt, az enyém meg a tipikus felhasználáshoz és az architektúrához igazodott. Még csak nagy matek sem kellett hozzá..
Szerintem ez nem tanulható hozzáállás, hogy problémát oldasz meg, maximum módszereket lehet tanulni, de (főleg ilyen egyszerű logikákban) az alap hozzáállás a döntő.
-
axioma
veterán
Nemreg volt egy eset, ahol crc-hez byte-onkent primmel modulozo valtozatot hasznaltak kontrollerben, es hat lerontotta a performanciat. Nekem mutattak meg (mondvan matek - amugy en a pc-s tool-okkal foglalkozom, nem tudnek firmware-t irni), kiemeltem az osszeadast (es mivel 32 biten ment, ezt 5800-as darabszamig nem volt gond), rogton fele ala esett az atlagos crc-szamolasi ido.
Ez mennyire felsobb matek? Elvarhato-e egy beagyazott fejlesztotol, aki megnezte az adott crc leirast, hogy atlassa, ez nem csak tesztek alapjan, hanem matematikailag ugyanaz? Es az, hogy ezt rutinbol, mar az elso megvalositaskor igy csinalja?
Amugy meglepett, mert utana direkt rakerestem a gugliban, es nemigen talaltam utalast erre a gyorsitasra (bar lehet hogy csak rosszul kerestem, vagy nem jellemzo hogy idokritikus szerepben hasznaljak - nalunk a diverzitas miatt kellett sok kulonbozo, es azok koze mar jutott egy ilyen is). -
tboy93
nagyúr
Affene srácok, pedig azt hittem ha kikerulok innen császar leszek a nummod bizonyitasaimmal

-
bdos
csendes tag
Szia,
akkor egy pélkdaként: én senior BA ként dolgoztam egy logisztikai cégnél; itt a jövedelmem kb. br 700k volt + bónuszok,cafeteria,laptop stb. Gazdasági + mérnöki MSc , tárgylóképes angol nyelvtudás, 10+ év tapasztalat mellett elviselhető mennyiségű utazással, viszonylag nyugis munkaterheléssel és jó csapatban. Én szakmai és magánjellegű okok miatt váltottam; konkrétan mást szerettem volna csinálni és jóval kevesebbet ingázni/utazni; fejlesztéshez közelebb léptem, most kicsit kevesebb pénzért, de a lakóhelyemhez közelebb ERP fejlesztő és elemző poziba léptem át. Az új dolgok miatt nekem megérte, a több pénz ilyen szinten már nem motivált volna tovább és az a helyzet, hogy nekem a BA pozíció és az azzal járó folyamatos szakmai szempontokat felülíró politkai játszmák már az agyamra mentek. Közben elkezdtem egy posztgrad programozói képzést, amit így nyugodtabban és a munkával járó feladatokkal összhangban tudom csinálni. Szóval én inkább az ellenkező irányba mozdultam, igyekszem nem megbánni.
-
PazsitZ
addikt
-
Elte progmat szintűt nem hiszem. De azért a felső matematika gondolkodásmódja szerintem nem árt, főleg kombinatorika, matematikai statisztika, linalg.
(#7740) OPiiPO
Bárhol jártam eddig, ott heti max. 2 napnyi home office-ra volt lehetőség, ennél több nagyon ritka Magyarországon. Valójában inkább az a jellemző, hogy 2 hetente 1 péntek lehet, nem több.
-
tboy93
nagyúr
Szoftverfejlesztokhoz, tervezőkhöz egy kérdés, ti hasznaljatok az egyetemi szintu matematikat a munkatok soran? Vagy tok fölöslegesen tanulom ezt a sok szart?!

-
bobsys
veterán
válasz
adalbert1
üzenetére
Nekem eddig csak munkahely valtassal volt jelentos emeles, munkahelyet pedig akkor valtottam ha minimum +30% volt a kulonbseg. Magyarorszagon es itt is nekem ez a tapasztalatom. Itt meg mindig ott dolgozom ahol kezdtem, voltak interjuim, de +10%-15% nem fogok valtani raadasul az extra $ nagy resze el is menne arra, hogy bejarjak, esetleg a benefit kevesebb es akkor mar minuszban is lennek
-
CyberPunk666
senior tag
-
adalbert1
veterán
Hmm, lehet, hogy munkahelyet kellene váltanom

Nektek amúgy mi a tapasztalatotok, jelentős emelést csak munkahely váltással lehetne elérni, nem (vagy esetleg, ha máshonnan van ajánlatod, akkor ha arra adnak egy ellenajánlatot)?Igazából összességében a jelenlegi munkahelyemen jól megvagyok, jó arcok a kollégák, viszont kicsit úgy érzem, hogy sok a favágás jellegű feladat, egyre nehezebb úgy fejlődni szakmailag, hogy a megoldandó problémákból tanulok valami újat (persze ez nem azt jelenti, hogy elértem volna a csúcsra, elég sokat kell még tanulnom/tapasztalnom), és az sem tetszik, hogy miért keressek mondjuk még évekig 20-40%-kal kevesebbet, mint amit kereshetnék ugyanazon idő alatt, ha mondjuk váltanék. Persze a serpenyő másik felében ott lenne a váltás miatti bizonytalanság, milyen lesz az új helyen a céges kultúra, a közvetlen mellettem dolgozó kollégák, mennyire változnak meg a feladatok, amiket végezni kell, stb.
-
Igazándiból annak örültem volna, ha egy jelenleg is senior BA-ként dolgozó ember ír, mert a fejlesztői/üzemeltetői fizukkal nehéz ezt így összevetni. Voltam nagy bankoknál, pénzügyi szolgáltatóknál, informatikai tanácsadó/fejlesztő cégeknél, Lufthansánál, de mindenhol rosszabb fizukkal találkoztam. Egy cég volt, ahol a fejvadász 850-nel bíztatott, de az meg Fehérváron lenne. Napi +2 órát megér nekem ez a br. 100 ezer difi, a mostani hely 15 perc BKV-val.
Egyébként vélelmezem, hogy még keresni fognak, mert eleve ebben maradtunk a GE-nél és a Citinél is. Előbbinél már director szinten voltam, most jönne az 5. kör. De nem hiszem, hogy szignifikánsan több pénzt adnának. Ahhoz már nagyon senior mérnöknek kell lenni, de inkább vezetőnek, és unom is már, hogy ennire húzzák az időt. Picit azt érzem, hogy se lenyelni, se kiköpni nem tudnak. IT-s és közgazdász végzettségem is van, és nem tudják eldönteni, hogy hova tegyenek például a GE-nél, inkább finance-re, vagy inkább vasközelbe. Ez többször is szóba került. A mostani helyen 1 nap alatt ajánlatot adtak, azért ez nem semmi!
És látjuk itt a topicban is, hogy bruttó 1 milla fölé kerülni még senior fejlesztőként is nagyon nehéz hazai vállalatnál. Nyilván van 1-2 kivétel, de nem tömegesen.
Szerk: nyilván az fel sem merül, hogy nem fogadom el, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre. Hogy ti mit tapasztaltatok a környezetetekben.
-
EQMontoya
veterán
válasz
chabeee
üzenetére
Persze, ez tiszta, csak azt mondtam, hogy ez egy megfontoltan alkalmazandó eszköz. Egyetértünk szerintem.
Kukipapa, tboy: hát, kicsi ez a piac. Nálunk is megjátszotta most egy srác, hogy kicsit kamuzott a HR-esnek, csak az előző munkahelyéről pont elég jó kontaktjaink vannak, és így -1-ről indulsz... Kicsi ez a város, könnyű belefutni a késbe.
-
chabeee
aktív tag
-
tboy93
nagyúr
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
+1, nem kell mindent feltuntetni az önéletrajzban
-
EQMontoya
veterán
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Viszont CV-ben szarul mutat, ha több helyről is leléptél próbaidő alatt, szóval ez olyan, mint a budai kutyavásárok: felülről erősem korlátos mennyiségben alkalmazható.

-
djgeg
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
A kettő között?

-
válasz
htomi85
üzenetére
Az a gond, hogy az év legrosszabb periódusában keresgéltem. Év végén már mindenki szabin, főnökök kiemelten. És van olyan cég, ahol a HR Január végén kezdi el szervezni az újabb interjúkat. Volt olyan nagyvállalat, ahol 2 kör között 1 hónap telt el, mert mindenki szabin volt.
(#7709) CyberPunk666
Tavasszal meg ősszel. Azért ahhoz elég pronak kell lenni, hogy karácsony előtt valakit felvegyenek.
Az Ericsonnál nem voltam, az nagyon messze van a profilomtól. -
-
válasz
Poultier
üzenetére
Speciel tőle nem sajnálom, sőt, jó lenne, ha végre ezek az "egyszerűbb" emberek is normálisan keresnének az országban. Ez nettó 498. Beszéltem a HR-essel, ez egy átlag beugró bér náluk, és ha az ember bizonyított, akkor lehet szó emelésről. Fejvadászok is ilyen fizetésekkel kecsegtettek.
-
válasz
Lortech
üzenetére
Igen, PO pozikat pályáztam, voltam is interjún, de ott is nagyon húzták a szájukat. Vezettem nagyvállalati projekteket korábban a Morgannél, pályáztam Citihez, GE-hez, de ennél rosszabb pénzek repkedtek.
Most csekkoltam, kb. 5-10 PO állás van professionon. Ez azért nem sok Budapesten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Bundle topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Limitálható, de nem kikapcsolható a YouTube Shorts mobilon
- Mobil flották
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Gyúrósok ide!
- Crimson Desert
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Plus 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 64GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Na nem mintha az olyan sok lenne, sőt.) De ja, vidéken túl sok jóra nem lehet számítani, kivéve, ha nagyon kell az ember. De network adminból valószínűleg nincs túl nagy hiány.

Ha big datázni, machine learningezni fogsz, akkor lehet hogy van egy kis haszna, amúgy semmi.