Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#30045) CyberPunk666 válasza vati (#30043) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

1, a külföldi egyetemektől elájultak többsége sosem látott külföldi egyetemet

2, aki meg látott az valószínűleg hazait nem látott, elenyésző lehet, aki mindkettőt

3, a külföldi neves egyetemek diákjai pont úgy panaszkodnak arra, hogy belegebednek és tönkremennek tőle, mint itthon a bme/elte-n, csak a kirakatban nem a 10 év alatt elvégeztem a bsc-t emberek annak, hanem a "büszkeségeink". A bmet is végzik el időben ötössel, csak kevesen. Volt egyetemi matektanárom elte vörös diplomás phd-s elméleti matematikus. Meg szoktam külföldi egyetemek óráit nézni, és szinte ugyanaz a tananyaguk.

4, külföldön is vannak könnyű egyetemek, itthon is mehetne olyanba, de itthon az derogál, az ottaninak meg nem ismeri a hírét, csak az "külföldi".

5, holland kollégák pont ugyanúgy panaszkodnak az ottani diákokra és a tananyagra. Azonos nyelvre lefordítva meg se tudnád mondani, hogy melyiket mondták ők, melyiket az itteniek. Pár éve p l arról panaszkodtak, hogy a felvételi eltörlése mekkora hülyeség volt, ismerős duma?

6, furcsa lenne, ha több pénzből, jobb tanár-diák aránnyal, kevésbé kontraszelektált tanári karral nem tudnának jobb oktatást csinálni

7, Magyarországon lefejezték az értelmiséget mégpedig nagyon durván és széleskörűen, ezért a többség még azt sem tudja, hogy mi az a tudás, amit el kellene érni, ezért a szakmunkás gyereke, szakmunkás módszerrel tanul az egyetemen (nem lenézés, csak ez már kritikus szintű az előző rendszer miatt, ahol ez amúgy egyenesen cél volt)

8, kulturálisan nálunk a csalás nem szégyen, mint ott. Ott beköpik egymást a diákok, ha valaki puskázik, és a puskázóra haragszanak a többiek, nem arra, aki beköpte, mert képesek megkülönböztetni a házmestertempót, aki a semmiért elvitet megveretni az AVO-val, attól, hogy valaki csal és ezért egyest kap (meg fegyelmit). Nálunk ez a kettő tök ugyanaz. ha beköpöd adócsalásért vagy puskázásért, akkor megöletted az andrássy 60 pincéjében.

9, az, hogy a családi háttér számít itthon a legtöbbet (sokkal jobban mint máshol), azt is jelenti, hogy nem a tehetség, hanem a lehetőség határoz meg. Azonos lehetőségek mentén teljesen mások kerülnének oda, hiszen elvileg a tehetség eloszlása nagyjából egyenletes.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.