Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Drizzt

nagyúr

válasz goodboy007 #29277 üzenetére

Ha hosszu tavra akar megnyerni egy ceg fizetessel, akkor neki jobb deal most tobbet adni, mint vallalni inflacio koveto emelest. Mondjuk hogy ilyet vallalna valaki szerzodesben, csak olyan helyeken hallottam, ahol van kollektiv szerzodes. Ha szivesen emelgetnenek a cegek, akkor nem lenne nepszeru a jobhopping. Van egy hatar, amig viszonylag egyenes az ut, akar cegen belul is. Viszont ha elersz a legfelso savba, akkor kevesbe trivialis az utemes emeles evente.
    Inflacioban meg az, hogy legalabbis 2 szamjegyu lesz meg ket evig, egyaltalan nem worst case-nek tunik. Meg a legoptimistabb hangok szerint is csak jovo ev vegen lesz egy szamjegyu az inflacio. Szerintem nem latszanak eleg eros lepesek az inflacio letoresere meg mindig. Szoval en nem ezzel szamolok. Ha meg valaki fel akar venni, akkor szamoljon azzal, hogy ket ev mulva szeretnek realberen legalabb annyit, mint ma. Persze ha vallal szerzodesben inflacio kovetest, az is remek megoldas, csak nem lattam meg ilyet. En kockazatkerulo ember vagyok, olcsobban nem elado. Egy ev mulva majd atertekelem a helyzetet az akkori infok alapjan. Jelen allas szerint viszont tenyleg legalabb 60% kornyeke lenne csak komfortos egy valtashoz, ha hosszu tavon elore szeretnek lepni. Spoiler alert: nem valoszinu, hogy valtani fogok a kozeljovoben. Vagy ha igen, akkor kizarolag azert, hogy valami erdekesebbet kelljen csinalni, vagy mondjuk 4, vagy annal is kevesebb napot kelljen dolgozni. Ilyen esetekben nyilvan nem 60% lenne az igeny. Most azt erzem, hogy amiert en 60%-kal tobbet kaphatnek, ahhoz aranytalanul sok extra energiat kene befektetni. Ahhoz vissza kene menni hivatalos leadnek, vagy architectnek. Nekem meg most nincsen karrier ambiciom. Ha real berben 2 ev mulva ugyanott leszek, vagy picivel lejjebb, mint most, akkor tokeletesen elegedett leszek. Ha munkahelyet valtanek, akkor viszont nem lennek ezzel a foratokonyvvel elegedett.

Új hozzászólás Aktív témák