Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#24458) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Én is olyan jellegű kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy kb. mi lenne a reális bérigény:

Végzettségem szerint mérnök informatikus MSc diplomám van. Egy magyar KKV-nél vagyok 2017 nyara óta, szakmai gyakorlattól a teljes munkaidőig eljutva. Kétszer voltam náluk teljes munkaidős, BSc és MSc között, valamint MSc záróvizsga előtt egy-egy fél évet.

Hogy mihez értek, az jó kérdés. A cég olyan munkára vett fel, ami nekik nem profil, ami nekik profil, azt meg nem igazán tanították nekem. Így a beágyazott rendszerekhez minimálisan értek. Főleg C# library és más alkalmazásába belegányolás (most pedig WPF-be gányolás), valamint ugyan C-ben, de magas szintű beágyazott alkalmazás fejlesztése volt a feladatom (rendszertervet, designt, mindent magam kitalálva, csak az ipari szabvány és kiegészítései alapján). Még úgymond pénzt nem hoztam a cégnek, de ez nem hiszem, hogy kizárólag az én hibám, odadobunk egy gyakornoknak egy 10-15 év tapasztalatot igénylő melót és egyedül hagyjuk, abból lassan lesz termék. Az egészet az ipari kommunikációs protokoll köti össze, azzal kapcsolatosan specifikációt javító, ellenőrző német munkacsoportban is benne vagyok (ez szintén nem hoz pénzt, csak ha implementálod és eladsz rá terméket, viszont viszi a cég idejét). Nyelvtudásom csak angol B2, szegény németeket angolul kell kínozni csak miattam. Angolul meetinget, prezentációt gond nélkül megtartok.
Most elvileg át lennék téve ideiglenesen egy olyan projektre, ami azonnal pénzt hoz, de a cég úgy számol, hogy az elmúlt 4,5 év munkájából is 1-2 éven belül terméket kéne faragni.

Hobbiból nem sokkal tudom ezt a tudást kiegészíteni, mert a videojáték elvitte az időt...
Még hozzá lehet írni a mitmproxy-t, Charles-t, majd a visszafejtett API-n át ahhoz írt adatbányász és sebezhetőség-kereső, -kihasználó PowerShell scripteket. Valamint némi AHK scriptelést és pythont. Meg egyszer (kétszer) csináltam WiX installert céges WPF-es toolhoz.

Szóval nem nullkilométeres pályakezdő vagyok, vidéken, KKV-nál.
Eddig volt ~400 bruttóm. Én olyan 500 bruttót szeretnék megcélozni, ami egyrészt piaci fizetésekhez képest alacsony, másrészt így is kétlem, hogy megadja.
A szerződést jövő héten kötöm, más céget, állást nem néztem.

Helyzetet nehezíti, hogy műtétek miatt lehetnek kiesések, meg home office-ok, főnök erről már tud.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.