Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HoTDoG
tag
válasz nihill #35596 üzenetére
Nagyon lelombozó ezeket olvasni. Tájékozódok, olvasok, hallok, de ezek és a fentebb írt példák valami egészen mélyen lévő és egyre gyorsabban kibontakozó haldokló rendszert és társadalmat vetítenek előre.
Nem akarom kibontani a témát újra, de ezen sajnos az se segít, hogy a HO -t úgy kezdik szigorítani, mintha legalábbis nem derült volna ki a COVID után, hogy mennyire hatékony. Ahogy hallottam, a három betűs magyar olajmultinál heti 5 nap iroda és napi 6 órát bent kell lenni, amit szigorúan néznek is a beléptető kártyával. Agyrém. Másik amcsi olajipari multi, SSC, szintén heti 5 nap. Komolyan mondom, visszafelé haladunk, aztán persze lehet nyomni, hogy minden Budapesten van, csak azt fejlesztik - és hasonló politikai bullshitek. Így aztán még a megyeszékhelyeknek sem lesz esélye megtartani a fiatalokat, családokat, a kisebb településeknek meg már régen rossz. Összegezve, az irány a lehető legrosszabb. -
félisten
-
dugo_
veterán
válasz nihill #23106 üzenetére
Féloff a kifogásokra.
Tavaly év végén nagy sajnálkozva bejelentették, hogy a covid okozta helyzett miatt nincs bónusz és eltolják a bérfejlesztést. Most nyáron nagy büszkén újságolták a szintén megcsúszott évértékelőn, hogy ismét rekordévet zárt a cég 2020-ban, folyamatos a növekedés. Bárcsak aranyhal lennék, akkor fel sem tűnt volna az ellentmondás. -
kigyi_23
addikt
válasz nihill #18939 üzenetére
Igazolni tudják, mert írnak olyan papírt amin a matek stimmel.
A gond, hogy most akkor a munkáltatót segíti a rendszer vagy a munkavállalót? Mert jelenleg errefelé a munkáltató gyakorlatilag komoly pénzt nyer ezen. Egyszer a 8-ból 4 órába átjelentéssel már nyer a járulékokon. Majd mivel az állami pénzt beleszámolja a jövedelembe így azt a pénzt is nyeri adómentesen.... Pofátlanság és senki sem fogja ellenőrizni.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
GeeForGolf
junior tag
válasz nihill #18018 üzenetére
mondjuk ebben is van igazság. de 3 hónapot kódoló józsinak is le kell töltenie, és sztem az is sok...mindegy. mondom, kinek mi az ideális. én annak a híve vagyok, h ha nem akar vmelyik fél együtt dolgozni a másikkal, akkor ne nagyon húzzák egymás idejét. de értem, h vkit meg az nyugtat meg, h még van X hónapig bejövő. csak mondom, ennek ugye az az árnyoldala, h addig effektíve munkát sem nagyon tudsz keresni, mert nem tudsz azonnal kezdeni máshol, amire általában elég nagy igény van. nem vagyunk egyformák, na
-
GeeForGolf
junior tag
válasz nihill #18004 üzenetére
hát, nem tudom, az én tapasztalatom inkább az, h jellemzően 4-5 hét alatt lemennek az interjúk. rohadt fárasztó, de lemennek. lehet h egyébként csak én nem vagyok annyira expert, h azt mondja nekem bármelyik cég is, h 'na rád aztán akár még 6 hónapot is várnánk'. könnyen lehet, h ez a helyzet. de h ez lenne az általános dolog? ugyan már...
-
bandus
veterán
válasz nihill #17421 üzenetére
az régen volt, most meg most van
emvy: ez egészen biztos, de ezt a trade-offot még nem tudom felmérni jelenleg. egész biztosan különlges érzés, valószínűleg egyszerűen csak nem állok készen erre a lemondásra.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
veterán
válasz nihill #13658 üzenetére
Nézd, megszámolni sem tudom, hogy hány interjún voltam multiknál. Gyakorlatilag a hazai telco, pénzügyi, IT szférát 50%-ban lefedi. Ehhez még vegyük hozzá a baráti köröm tapasztalatait, így már 90%. Ez alapján mondtam azt, hogy hogy néz ki egy tipikus kiválasztási folyamat egy multinál. Persze kivétel mindig van, például ha zseni vagy. De általában még akkor is keresztül kell menni a HR processen.
(#13659) Goose-T
A cégen belüli vándorlást nem keverném ide, az teljesen más téma.
(#13660) htomi85
A multi nem azért termelékenyebb, mert ügyesebbek, szervezettebbek...
De, azért is termelékenyebb, mert tud ilyesmire költeni.
Ha egy multiból random kirúgsz minden 10. embert, nem történik semmi.
Ez egyrészt nem feltétlenül van így, másrészt következik a multik nagyobb humánerőforrás állományából. Teljesen más az, ha 1000 emberből 900 marad, mint ha 10-ből 9.
(#13664) Tel Elek
Kell hozzá üzleti és/vagy IT tapasztalat/végzettség. Ha ez nincs meg, akkor necces.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz nihill #13658 üzenetére
ahogy én látom nagyjából Tapsi írja le jobban ahogy a nagyobb multik működnek (én kb. 10 éve csak olyat látok)
( no offense de az ilyen kijelentéseket hogy "Mindkét választ első kézből cáfolom" azért illik erősen alátámasztani mert eléggé erősnek számít )[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
veterán
válasz nihill #13656 üzenetére
1.) nagyon speciális pozíciónál, speciális helyzetben persze minden elképzelhető. Az eseménytér 99%-ában azonban nem. Multi alatt itt természetesen nem egy termelő gyárat értek, aki betanított munkást keres.
2.) Megnézném azt a compliance-et, amelyik nem sikoltozna 3 hónapig azért, mert random kisfőnökgéza a haverját veszi fel úgy, hogy meg sem hirdeti az adott pozíciót! Felsővezetői pozi nyilván más, azt nem profession-ön hirdetik, de ettől azért tekintsünk már el!
-
EQMontoya
veterán
A kis fogyasztás egyik oka pl. a brutális társadalmi egyenlőtlenség.
Mert ha X vagyon 10 ember között Pareto elv alapján van elosztva (a 90%-a egynél van, a többin osztozik a többi), akkor az lesz, hogy 9 alig fogyaszt valamit, a maradék egy pedig ugyan fogyaszt, de a külföldről importált luxuscikkekkel nem igazán pörgeti az itthoni gazdaságot, főleg akkor nem, ha az mondjuk egy szlovák rendszámos X6.
Same rules apply!
-
azbest
félisten
"A fő gond az, hogy kevés profitot termel összességében a gazdaság, és ebből ennyi életszínvonal jön csak ki."
Igen, ezzel etetik a népet a cikkekben.
Közben pedig a cég nyereségessége könyvelési tétel. A trükkös költségelések utánra csak annyit hagynak a helyi cégben, hogy legálisan kifizethető legyen belőle a bér- és működési költség. A többit pedig különböző licensz, védjegy és egyéb kamu indokkal átkönyvelik anyacége vagy adóparadicsomba. Vagy eleve bekerülési költségen adja át a termékeket az anyacégnek a gyár, így helyben nincs profit. Odaát meg a könyvelő tollvonásától arannyá válik minden és csak úgy dől a pénz és hatalmas a GDP.Ez pedig azt jelenti, hogy a GDP-ben is csak a bér- és működési költség jelenik meg. Úgyhogy nem azért kicsi a bér, mert kicsi a GDP, hanem azért kicsi a GDP, mert kicsi a bér.
Persze emiatt szívnak azok a cégek is, akik valóban kis haszonkulcsú, olcsó termékekkel foglalkoznak, mert a gyenge vásárlóerő miatt ők meg tényleg nem tudják kitermelni a béreket. Ilyen is van.
Az adóoptimalizáló cégek akkor is nullszaldósra hoznák ki magukat, ha kiharcolnák a magasabb béreket. Csak akkor többet kellene itthon realizálni a profitból. De ez nem csak külföldi cégekre igaz, a komolyabb magyarok is éppúgy kiviszik valami kellemesebb adójú országba az eredményt.
Az EU most ekézi kicsit más nézőpontból a Google ír adózási morálját, bár ott az írek nem kérnek több adót, hanem az EU nem nézi jó szemmel, hogy gyakorlatilag adómentesen működhet. Az elvárt minimum, a forgalom 1%-át kitevő társasági adó helyett ők úgy ügyeskedtek, hogy a forgalom 0.005% -át teszi ki a befizetett adó. Tudom, a profitért kell valójában adózni, az 12,5% lenne abból, de az államok pofátlanságnak tarjták, ha az kisebb, mint a forgalom 1%-a.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest