Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• attiati

veterán

válasz Kobe #12975 üzenetére

A cél, hogy ne a kiszorított szakmában dolgozzak, hanem ami kiszorítja.
    A másik cél a tanulás, tudatos iránykereséssel. Nem csak úgy vaktában.
    Pár éve volt téma, hogy a HR vezetők és a banki management kiakadt, hogy egy IT fejlesztő többet kér, mint egy fiókigazgató. Azóta gondolom hozzászoktak. Jól mutatja, hogy ki van nyeregben és ki van a kiszorító/kiszorított szerepkörben.

Jelenlegi munkakörben a B verzió áll fenn.
    25% emelés még elérhető lenne túlórával, sokkal több stresszel, kilátástalan mókuskerékkel.
    Átképzés vagy vezetői szint jöhet.
    Utánaolvasok jobban és majd újra előhozom az eredeti kérdést, hogy IT irányba merre érdemes indulni. Ehhez tök sötét vagyok.
    IT nélkül egy komplett CFA + felsőfokú angollal rendben lennék a szakmában. Ez 3-4 éves projekt lenne.
    De nagyon telített a szakma itthon is és nemzetközileg is. Ez a bajom. És nagyon egy lábon állnék.

"inkabb a szakmai vonalat fogalam eroltetni"
    Nem fogsz elfogyni egy kor felett? 50 felett egyik nap előjön a főnök azzal, hogy teljes rendszercsere, indulhat a betanulás. Azt érzem, hogy nem marad más egy idő után, mint a vezetői karrierút vagy vállalkozás vagy tőkehalmozás és passzív jövedelem.

bandus: szerintem hoztam formabontó és friss gondolatokat és több embert is foglalkoztat a kérdés.
    Hol lehet a karrier témakörrel foglalkozni, ha nem itt?
    Nemrég a devizahitel volt a téma hosszasan.

Mercutio_: globálisan nézném a fiatalok tudását. Lásd az oly sokat emlegetett fejlett vs. feltörekvő munkaerőpiac (+ az elefántgörbe, amit nem szeretek). A fiatalok tudása nem csak itthon szoríthat ki a munkaerőpiacról. Nem vigasztal, ha itthon tanulatlan emberek jönnének alattam. Sőt, inkább ijesztő és nyúlcipőt kell húzni, mert garantálja az alacsony életszínvonalat.

htomi85: nem bántasz, mert tudom mire számítsak tőled. Én sem bántásból mondom, de a soft skillekkel hadilábon állsz.

Új hozzászólás Aktív témák