Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Diocles
üzenetére
Ha a core parking okozna mikroakadásokat, akkor a játék lenne brutál szarul megírva, amit azért kétlek. Inkább az egymás elől erőforrást lopó szálak rossz összejövetele okozhat mikroakadást. A HT-vel midig is ez volt a helyzet, általában az átbocsájtóképesség javul, a válaszidő romlik.
-
HSM
félisten
válasz
polgi803
üzenetére
De most őszintén, mi a frász van akkor, ha nem hajtja ki?

Fáj, ha nem 100%-ot látsz a VGA-kihasználtságmérőn vagy mi?
Én anno a GTA4 miatt (is) vettem idejekorán x58-as I7-es rendszert. Ha az ember a maximumot akarja, az zsebbenyúlós, a s1155 meg még mindig csak mainstream cumó. Highend game-hez highend vas is illik, ez mindig is így volt, vagy marad itt-ott butítás, meg a kisebb szaggatások elviselése. Bár végülis a pasziánsz is opció, bár azért kicsit túlzás.

-
HSM
félisten
Ja, értelek... Ellenben ez az összehasonlítás így azért egyáltalán nem fair, mivel a bloomfield egészen más felépítésű (uncore, 3 csatornás vezérlő) mint az SB. A Bloomfield-ben az uncore volt a gyenge láncszem. Arról nem is beszélve, hogy a rendelkezésre álló (~lekezelendő) sávszélesség 1866-on már 2800Mhz-es dual rammal van pariban.
-
HSM
félisten
A Bloomfield is tudta az 1333-at, hivatalosan, legalábbis az EX. Ahhoz képest az SB 1333Mhz-e nem dupla, de az IB 1600-a sem.

Emlékeim szerint az Intel is elismerte, hogy nem így akarták, hogy csak akkor induljon a csip, ha az első csatorna első foglalatában talál modult, de nem ítélték problémának a dolgot, így nem javították ki végül. Nyilván az SB-nél, mikor átdolgozták a memóriavezérlőt és úgyis hozzányúltak, akkor már kijavították a dolgot. -
HSM
félisten
Ez tény, hogy ilyesformán "stabilizálja" a jelalakot, de ennek ára lassabb felfutás és lefutás. Persze, meggyőztél a bizonyítékokkal, hogy jobb lehet a távolabbi is. Asszem ez egy optimum-keresési probléma, hol a legjobb a kompromisszum a fel/lefutási idők és a túllövöldözések között.

A régi X58/P55 csipeken legjobb tudomásom szerint nem szándékos volt, hogy csak az első csatorna üresen hagyásakor nem indult, hanem "bug". Persze, ettől még helyes gyakorlat, amit az Intel doksi is ír. Ennek a dolgonak "bug" mivoltát támasztja alá, hogy az SB/IB esetében már nincs kötelező 1. porton töltés.

-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
üzenetére
Azért nitróval -100 fok körül/alatt nagyon más a fizikája a csipnek, mint +70 fok körül. Úgy persze, hogy bírja, rövid távon. Ez simán nem extrém hűtés, tehát nem helytálló az érvelésed, itt nagyságrendileg ugyanazok a szabályok játszanak, mintha 85 fokos lenne a procid vagy 90.
-
HSM
félisten
válasz
SVLaller
üzenetére
Emlékeim szerint régebben teljesen jó volt, ha tjmax -20-on használtad, Intel doksik szerint is. IB-nél ellenörizni kéne, de szvsz nem változott, tehát 85 fokig teljesen jó vagy. Én úgy gondolom, nagyságrendekkel többet árthat a procinak a túlzott húzás, mint a tartós Tjmax -15 fokos höfok...
A másik oldala a dolognak, egy normális hütövel simán majdnem mindenkinek jó 4400-4500 körül gyári állapotban, efölött meg már úgyis csak eröltetett feszeléssel vagy speckó hütéssel mennének. -
HSM
félisten
Akkor növelné, ha az emberek azonos feszen és órajelen használnák, de éppen az ellenkezöje a gyakorlat. A jelenlegi paszta egy természetes korlátot képez a max tdp-nek, tehát ha túl nagy feszen és órajelen használod, akkor túlmelegszik és a hövédelem megvédi, te pedig visszaveszel a tuningból. Kupaktalanítva egy erösebb hütövel olyan áramerösségeket és terhelésváltásokat tudnál elérni, ami sokkal rosszabb a procinak, mint amennyit számít, hogy melegebb a gyári pasztával. Innentöl meg teljesen érthetö lépés a garivesztés.
-
HSM
félisten
válasz
SVLaller
üzenetére
Nem véletlen jár garivesztéssel, ha ki akarod hozni a "maximumot", mert az egészséges maximum, amit a gyári pasztával bír a cucc. Az nem egészséges, rendeltetésszerű működés, hogy az 1,2V-os csipet 40%-al húzva, a gyárinál 0,2V-al magasabb feszültségen használsz, a gyári specifikált maximum overshoot minimum duplájával.
Gondolom, a hűtéssel már nem lennél ennyire maximalista, mint az elvárásokkal, hogy 24/7 töltsd bele a nitrót....

-
HSM
félisten
válasz
kisza25
üzenetére
A lucid támogatja, müködik is, csak éppen a VGA nem tud lekapcsolni, így jobb híján üresben fog tekerni, míg az IGP dolgozik. Amúgy sokszor így is sokkal gazdaságosabban müködik az egész, de nem annyival, mintha le is tudná kapcsolni.
Kézi kapcsolgatásnál is ez a felállás, csak akkor a virtu-s virtualizálásból, automatikus müködésböl eredö gondokat, sebességcsökkenéseket elözöd meg.
-
HSM
félisten
válasz
kisza25
üzenetére
Akkor tudja csak lekapcsolni, ha tud olyat a diszkrét VGA is, amit jelenleg csak a 7000-es radeonok tudnak. Ráadásul egy csomó bajt okozhat a virtualizálás. Én tuti maradok a kézzel váltogatás között, mert pl. videót lejátszva (pl. youtube) az IGP 1-3W-ból megvan, és leáll, mikor vége a videónak, míg a VGA +30-40W-al indít az üres értékekhez képest, és addig eszik ennyit, amíg ki nem kapcsolod a youtube ablakát.... Legalábbis az 5850-en ez a helyzet, lehet, újabb VGA-k már ezt okosabban csinálják.
Meg az se mindegy, hogy a diszkrét pl. firefox lapozgatás közben is fel-felugrik 3D módba kikapcsolt gyorsítással is, míg az IGP ezt észre se veszi. Hiába, pici notis VGA, energiatakarékosságban verhetetlen. -
HSM
félisten
Ez a tapasztalataimmal ellentétes. Amelyik proci kevesebb feszt kér, az általában jobban is melegszik a feszültséghez képest és fordítva. Ami komolyabb különbséget tud okozni, az a lap minösége, komolyabb lapban ugyanaz a proci képes kisebb feszen kevesebb höt termelve müködni.
-
HSM
félisten
válasz
Pubszon
üzenetére
Hú, az tényleg elég sok...
Mondjuk neked 3770K van, az a HT miatt jobban melegszik azonos körülmények közt, ha megküldöd pl. Linx-el.
Nekem az említett beállításon közel 30 fokos szobában volt 80-pár fok AVX Linx alatt a max, pedig csak egy CM212-vel hűtöm.
Amúgy annak nézhetnél még utána (persze, csak ha zavar ez a hőfok dolog), mennyire jók ezek a direkt hőcsöves hűtők IB-hez, valahol régebben elég rosszakat olvastam róla, hogy nem müxenek túl jól rajta az ilyen hűtések a régebbi, nagyobb magú processzorokon tapszaltakhoz képest, lehet nálad is ez közrejátszik. -
HSM
félisten
A C-s cuc ok hasznosak, érdemes öket használni, amennyiben nem okoznak stabilitási gondokat, ki kell próbálni. Nekem be voltak löve abban a fél órában, amíg kupróbáltam, mit tud tuningban a procim és nem volt vele baj, igaz, tudom, fél óra elég kevéske, és a 4,5ghz 1,25v-on se a kihajtom belöle az utolsó szuszt is kategória...

-
HSM
félisten
Itt [link] 82. oldalon van specifikálva, milyen LLC paraméterek kellenek neki. Sajnos ez amennyire láttam, elég nehezen fordítható le a lapok BIOS-jelöléseire...

Én anno Mindent standardra vagy normal-ra lőttem be a Giga lapom BIOS-ában, szerencsére ott gondoltak rá, hogy nem mindenki szereti automatán hagyni a dolgokat.
-
HSM
félisten
Amit írtál C-statekről az egymagos esetben igaz. Többmagos esetben gyakran előfordul, hogy egy mag teper 100%-on, a többi meg pihen. Ekkor hasznos igazán a C6, ugyanis nem kell 3 mag aktív üresjárati étvágyát táplálni, ugyanis ha nincsenek C6-ban vagy C3-ban, akkor az üresen járó magok is terhelt feszt és órajelet kapnak! Itt tud nagyon jelentős előny lenni a C6, 20-30W-okat lazán lehet ekkor spórolni vele.
-
HSM
félisten
válasz
kisza25
üzenetére
De ennek elvileg nem a C-stateekhez van köze! A C-state az a különböző üres állapotok, amikor lekapcsolja a nem használt magról az órajelet, majd lekapcsolja az L2-t, végül teljesen áramtalanítja, a többi mag meg száguldhat terhelt feszen, órajelen, míg a nem használt áramtalanítva alszik.
A feszültség/órajel dinamikus állítgatása az EIST feladata.
-
HSM
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Intel techdoksiban szépen le van írva, hogy csak a tjmax 20 fokos környezetében pontos a szenzor. Ez nem szobahömérö, egyetlen feladata a proci hütéséhez infót szolgáltatni, ahhoz meg böven elég pontos.
Ezért is nagy marhaság idle höfokokat hasonlítgatni.
A régi atom pl üresben mínusz fokokat is tudott jelezni szobahömérsékleten...
-
HSM
félisten
Amennyire látom ebből az extrapici képből, az egyik mag 5x fokos, a másik kettő 63 fokos, az utolsó 67. Ez így elsőre jónak tűnik. Akkor megpróbálhatsz szép lassan több memóriát adni neki. Ha eljutsz ilyen 2-3GB-ig, és bírja, akkor nem lesz gond.
Mondjuk a pöckökről... Nem igazán értem, amit írtál, a fehér pöcök csak ami beakad, de a fekete vacak rögzíti (reteszeli) a fehéret. Tehát elvileg annak benne kéne maradni, szétfeszítve a fehéret. Kioldáskor húzódik csak vissza a fekete, hogy ki le tudd szerelni. Tehát ha a fekete eltűnt a fehérből, akkor "leoldottad" a hűtő rögzítését. Itt látod, milyen, ha ki van oldva: [link]
Ha rögzíted, akkor a fekete bizbasz belemegy a két fehér közé, és úgy már nem fér kifelé az alaplap lyukain.Bocs ha túl szájbarágós voltam, de inkább egyszer leírom, minthogy ne legyen fenn jól a hűtőd.

-
HSM
félisten
Üresben alapból nem pontos a szenzor, azt kéne megnézni, mit szól hozzá, ha terheled... Mondjuk Linx ha nagyon kevés (max 256MB vagy hasonló) memóriával pl. nem izzasztja meg egyből annyira, hogy baja legyen, ha nincs fenn a hűtő rendesen, és akkor a szenzor is pontosabb 70-80 fok körül.
Az nem jó jel, ha a fekete tappancs még csak most pattant be....

-
HSM
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
Ja, én is erre gondoltam, a pasztázástól nem fog megoldódni az alapprobléma, miszerint egy ilyen teljesítményfelvételű kártya hűtéséhez tetemes mennyiségű levegő kell, ami hangos.
Két működő megoldás van, vagy venni egy kisebb TDP-s karit jóféle hűtéssel, vagy levizezni. -
HSM
félisten
válasz
SimonYana
üzenetére
Tökéletesen látszik a képeden, hogy átverés, ott mutatja a coretemp a minimum és maximum hőfokot. Figyelek arra, hogy úgy legyen lefotózva, amikor a tipikus, felmelegedett értéket mutatja.
Nyugodtan megnézheted a képkivágásomon, mióta fut a realtemp (4:28) és mennyi volt a max hőfok, amit mért.Remélem ennek tudatában már nem vonod kétségbe a képkivágásom hitelességét.

Kicsit futhatott volna tovább, mint 7 perc, akkor lett volna még max 1-2 fok plusszba, de annyi. Amire készült a kép, tökéletesen látszik, miszerint nem egy tűzforró, hűthetetlen prescott-szintű hulladék az IB, mint kezdetben sokan terjesztették. Mérgemben jól el is neveztem a képet prescott rev2-nek...

Szerk.: én leírtam, amit tudtam, segítséget...
I7 920 tuningjában többet tudnék segíteni, de s1155 tekintetében zöldfülű vagyok. 
-
HSM
félisten
Én ennyiből nem tudom megítélni, jól benne van-e. Az szokott a probléma lenni, hogy a tüske, ami ugye megakadályozza, hogy vissza tudjon csúszni, nem a borda szélén akad meg, hanem nem jön ki teljesen a furatból, és mikor beledugod a belsejét, akkor a furat belső részén szorul be. Ezt csak nagyon közelről tudod ellenőrizni, teljes egészében kijött-e mindegyik pöcök kiszélesedő része a furatból.

-
HSM
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nem nézted meg kellően alaposan a képet. AVX, amit AVS néven emlegetsz, és az azt használó Linpack-os Linx futott, ezt láthatod a Gflops értékéből, 3,6Ghz-en 60-et se érne el AVX nélkül, itt meg 90 fölött megy.
Azért nem látsz 100 meg 120-as értékeket, mert ez nem húzott kép. 4,5Ghz-en nekem is 80 fok nagyságrendje, ami nem szabad káros legyen a CPU-nak Intel szerint se, de ez semmi extra hűtéssel, amit én teljesen elfogadhatónak tartok. -
HSM
félisten
Azt kéne megnézned, a gyárihűt mind a 4 pöcke rendesen átment-e a lapon!
Nem tudom, mit tud a gyári hűtő, én nem mertem bevállalni, nincsenek jó tapasztalataim a kis borda+nagy venti kombókkal, de a játék közben 80 fok nem túl biztató.
Ami még lehet, sok lap "alapból" tuningolja a procit, a gyári turbóból az 1-2 magos turbót alkalmazva 4 magra, azt már nem biztos, hogy szereti a gyári hűtő. -
HSM
félisten
válasz
SimonYana
üzenetére
Igen, őszintén szólva nálam is ezzel telik a gép előtt töltött idő ~80%-a legalább.

Sajnos tuningban nem tudok jó tanácsokat adni, mivel egyszer húztam fel bő fél órára 4,5Ghz-re, aztán ment is vissza alapra, mivel amire használom, bőven elég erős alapon is.
Én beállítottam mindent fix, gyári értékre (nem auto), a Vcore-t húztam fel, hogy meglegyen terhelés alatt a kb. 1,25V (nekem annyi kellett kb) ezenkívül felhúztam a turbo szorzót 45-re, beállítottam a turbo limitet 100A-re, aztán leteszteltem pár dologgal, és jó lett. Ram teljesen jó volt 1600@cl9-en. Ez körübelül 10perc próbálgatás, majd fél óra teszt volt.
-
HSM
félisten
válasz
haddent
üzenetére
Szerintem nem szabad egyetlen teszt eredménye alapján megítélni őket. Minimum ennyi kéne: [link]
Itt a 3770K-hoz képest (ami azért erősebb a 2600K-nál) elég szépen helytáll a 990X, jól látszik, valahol ő van előnyben, valahol a 3770K.Ami szerintem nem helytálló érv, az az, hogy a s1366 halott. Tény, hogy abból a szempontból halott, hogy nem jön abba a foglalatba új processzor. De ebből a szempontból a s1155 is halott, még max 1-2 új proci jöhet bele (ami úgyse lesz jelentősen gyorsabb vagy olcsóbb a jelenlegieknél) aztán jövőre le lesz cserélve az egész a Haswell-hez való 1150-re. Azt kell mérlegelni, mit és mennyiért kap az ember. Nyilván, nekem se véletlen van Z77+3570K, nekem az felelt meg az igényeimnek, de sokmindenhez még ma is lényegesen optimálisabb lehet egy régi X58 rendszer, igaz, ez valószínűleg nem az egyszeri home user lesz.
Abban maximálisan egyet tudok érteni, hogy ha új vasat vesz az ember, és nyers erő kell, akkor a s2011 (a s1366 utódja SB procikkal) a tuti megoldás.
-
HSM
félisten
válasz
tikshow
üzenetére
Persze, én clock-to-clock értettem a kb. +10%-ot, teljes, nyirbálás nélküli (tehát 8MB L3+HT ON) generációk között, mivel a fórumtárs is így számolt, amire reagáltam.
A 2600k pedig csak és kizárólag akkor volt pariban (és akkor kétségkívül gyorsabb is volt némileg a turbo+újabb architektúra okán) bármely s1366-os hatmagossal, ha az adott program, amiben teszteltek, nem tudta a 6 magot (ami HT-vel 12 szál) rendesen kihasználni, és igen sok ilyen program van.
Ennek ellenére nem egy szint a két megoldás, amelyik program nem használja ki a 6-magot, ott a 2600 előnye se váltja meg a világot, ellenben ahova igazán kell az erő, ott felkészítik általában a programot a sokszálú működésre, és ott a 6 régebbi mag igen szignifikánsan otthagyja a 4 modernebbet. -
HSM
félisten
Tudtommal úgy működik, hogy az alsó memóriacímek dualban működnek, aztán ahogy terpeszkedik a használt memória, egyszercsak megtelik az első 4GB, és utána a maradék a single. Tehát ha volt olyan okos a windóz/ramdisk, hogy a felső 2GB-ot foglalja be, akkor a single-en futott, de szerintem nem ilyen okos, szóval az első szabad memóriaszeletbe pakolta magát, ami vagy itt volt, vagy ott.

-
HSM
félisten
válasz
kisza25
üzenetére
HT-s és nem HT-s procit ne hasonlítsunk már össze összesített eredményekben.... Bizonyos szitukban nagyon el tud húzni a HT-s, de ha az ember nem arra használja, akkor ez már nem reális, mivel a HT-s nem lesz gyorsabb. Emlékeim szerint ha a HT-t is beleszámolod, akkor olyan 10% előnye volt az SB-nek a korábbi generációhoz képest. (PH tesztben is látszik, ha a 2600K-hoz hasonlítod a 870-et.
-
HSM
félisten
Magáról a prociról nem igazán lehet megmondani, volt-e már gépben, ugyanis a gyári teszt során ugyanúgy lábakra teszik, és tesznek rá hűtőt, tehát nem "karcmentes" lesz. Ezért van rajta gyárilag egy "biztonsági" matrica, ami jelzi, volt-e már bontva. Én tuti nem fogadtam volna el olyat, amin ez sérült, ugyanis az használt termék, nem új. Ellenben ha ez ép volt, akkor a proci vatta új volt.

-
HSM
félisten
válasz
.:Koska:.
üzenetére
Oké, de telefonon nem a PC-s minőség fut, hanem egy atom butított grafikájú cucc. Azé nem ugyanaz.

Ha 640*480-ban elvitte, akkor van esély egy újabb driverrel, meg kicsit átvariált BIOS-beéállítással (több videóramot kéne szvsz dedikálni neki) hogy menjen.Amúgy utánanéznék, hátha van arra valami command line opció, hogy felülbíráld a játék döntését, ami a felbontást illeti.
-
HSM
félisten
A frapsot "átveri" (nem rossz szándékból, hanem működéséből fakadóan) a Virtu, korábban volt valahol szó erről, hogy emiatt nem is hiteles pl. a vele készült 3dmark mérés sem, azóta elvileg a 3dmark már kezeli a szitut, a fraps nem tudom.
A lényeg, hogy ezért kérdeztem, hogy valójában milyen az élmény, a számokat ismerem, de amit mutatnak a szvsz ~lehetetlen.

-
HSM
félisten
Én anno az I7 920-asommal használtam, és TELJESEN azonos beállításokon mindig azonos pontot kaptam. Ellenben nagyon érzékeny volt a ramra, ami tudott érdekes dolgokat előhozni.
Ezenkívül azonnal látszott, ha nem volt 100%-os a beállítás, ingadoztak/csökkentek a gflops értékek.Ezenkívül igazából beállításai nagyon nincsenek neki... 32/64bit, ezenkívül prioritása van (nyilván ha alacsonyra teszed és videót kódolsz közbe, nem fog sok gflops-t adni) ezenkívül a használt memória mennyiségét kell megadni. Ha nem adsz neki elég memóriát, nem lesz pontos, a 920-ast minimum 3,5GB-al teszteltem anno.
Mire gondoltál pontosan, milyen beállítás, milyen eredményt találtál/mértél, ami nem volt jó?
-
HSM
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Én fel se raktam a virtu-t, így nincs mivel küzdjek... A GPU és az IGP is teszi szépen a dolgát, mikor melyiket használom.

-
HSM
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
A Virtu eléggé be tud kavarni... Ha jól gondolom, azon hisztizik, hogy ninc benn a GPU, így persze, nem megy a játék, ha ahhoz virtuban a külső GPU-kéne...
-
HSM
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Azért nem árt engedélyezni, bekapcsolni BIOS-ban, mielött használnád... Mondjuk ha nem teszed meg, egy BIOS-reset akkor is segít.
-
HSM
félisten
válasz
bluobluo75
üzenetére
Ez miért nem jó?
A 3470-eredményét beszorzod 0,96875-el (a -100mhz miatt) és meg is kaptad a 3450 eredményét.
-
-
HSM
félisten
válasz
Szatesz.
üzenetére
Amit írtál közös megegyezés, ez csupán feltételezés. Erre alapozni nem lehet. Én úgy gondolom, még a régi I7-es időkben standarddá vált az 1,65V, és ehhez tartják magukat a gyártók, ez elvileg az Intel-féle +/-5%-tól sincs nagyon messze.
Pedig X58-as prociknál pont a VTT volt az, ami a proci lelke. Nem véletlen tartották a legtöbben magukat a max 1,35V-hoz, amikor a Vcore-nak simán adtak sokan közel 1,4V-ot is. Persze, volt aki a VTT-t 1,4V körül használta, de nem volt jellemző. Ilyen gyári 1,45V-októl már a bloomfield tulajok 80%-ának legalább elkerekedett a szeme.

xtremesystems-en is anno inkább a ramfesz/vtt ölte az i7-eket, nem a Vcore.
Ami amúgy még a sunyiság ebben a témában, hogy nem biztos, hogy csak a teljesen és egyértelműen halott processzor működik hibásan.
-
HSM
félisten
válasz
Szatesz.
üzenetére
Itt piaci verseny van. Ha nincs csúcs-2600-as memóriád, akár 1,65V-on, akár 1,8V-on, akkor vesztesz piacot. Sehol nem írja senki, hogy garanciát vállal a procidért 1,65V-on. A ramért vállalnak garanciát, az meg röhögve bírja 1,65V felett is. Végülis nem maguknak, hanem az Intelnek okokznak kárt, az meg nem midig tudja bizonyítani, mitől döglött meg a proci.
Nem akarok nagyon belemenni, a régebbi X58-as rendszerekhez milyen XMP profilokkal adtak ki memóriákat, egyik-másik huggyá-szarrá feszelte a VTT-t ilyen 1,45V-okkal. Persze, a 4000-es és afölötti uncore-okhoz kellett, csak éppen kicsit könnyen döglött tőle a proci, ha nem volt mákod. Mégis kiadták, mégis tesztelve is volt. Sőt, ha beraktad, XMP, általában nálad is működött, egészen a proci haláláig.
-
HSM
félisten
válasz
Szatesz.
üzenetére
Nem tudom, lehet árt neki, lehet nem. Mindenesetre nem tartom mérvadónak élettartam szempontjából, hogy sokaknak már 3 hónapot kibírt így.
Engem amúgyse nagyon foglalkoztat a dolog, eléggé átjött tesztekből, hogy kb. semmit se gyorsul a gyorsabb ramtól 1600@CL9 felett, innentől meg minek, amikor kb. a legolcsóbb kit is ma már tudja ezt 1,5V-on, vagy még azalatt is. Akkor meg minek pirosba menni, ha semmi haszna?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Oké, de Ivy Bridge procira vonatkozott a válasz, és teljesen alap minden más fesszel?

Tehát bedugom a ramot, minden gyári, és 1,65V meg se kottyan neki?Másik, az Intel akkor hagy jóvá valamit, ha ők írják le, a Patriotos mókától ezt nem tudom hivatalos Intel álláspontként elfogadni.
Harmadrészt az Intelnek jobban hiszek, náluk meg nincs szó ilyesmikről, 1,5V van a datasheet-ben, +/-5%, azaz 1,575V a max szerintük, ha jól értelmeztem a dolgokat.
-
-
HSM
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Nem is az a baj... Ugyanakkor lesz kuka a 4,5ghz-es négymagos IB, mint az 5ghz-es lenne. Ellenben az 5ghz-hez lényegesen magasabb fesz kéne, mert a höfokokra mindenki figyel, a fesz meg le van tojva, így a magasabb fesz miatt sokkal több proci fingana meg, mint így, hogy épp addig emelheted a feszt egészséges höfokon, ami még tuti oké ( ~1,25v).
Ezenkívül nem is tehetnének rá akármilyen pasztát, mert ennek a proci lettartamát ki kell bírja, nem kenheted újra 2 év után. Szerintem ezért is tettek rá ilyen oldschool kemény száraz pasztát.
-
HSM
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
Offset-et próbáltad? Normálra rakod a Vcore-t, ha jól rémlik, és akkor tudsz offsetben feszt állítani, mennyi kakaót adjon a gyárihoz képest.
Én csak fél órát tököltem a tuningban a Giga lapomban, de láttam, hogy tud ilyet is.Szerk.: Hopsz, közben látom már Te is rájöttél.

-
HSM
félisten
Nem ilyenekre gondoltam.
Olyasmikre, amiket a kutya se mér. Pl. betöltési időkre, vagy később az OpenCL felhasználásra (erről már van benchmark, és szignifikáns előnye van a PCIE3.0-nak). ezenkívül az FPS érték is nőhet (illetve a mikrolaggok száma csökkenhet) ha elfogy a VRAM, ami inkább a kisebb kártyákon fordulhat elő, a 3GB jelenleg bőségesen elég mindenre. A GTX680 ilyen téren már többet profitálhat a 3.0-ás interfészből bizonyos játékokban. Az olyan karikon, amiken meg csak 1GB VRAM van,egyenesen áldás lesz pl. a 7770-eken.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezennel mindenki dobja ki a 2.0-ás lapjait, bőven jók azok jelenleg, de igenis van létjogosultsága a 3.0-ás technikának.
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Pubszon
üzenetére
Nekem pont az ára a bajom... 40K nekem túl sok, 32-34K körül tudnám elképzelni versenyképesnek. Nekem a Giga Z77X-D3H lapom 36K volt, szerintem sokkal jobb az ár/érték aránya minden tekintetben. Egyedül talán a VRM lehet erősségre gyengébb a Gigán, de minőségre minimum van olyan jó. IB tuningnál úgysem a VRM lesz a szűk keresztmetszet, 4,5Ghz is alig fogyaszt.
Előbb forr fel a rossz kupak-hőátadás miatt, minthogy a VRm elkezdene izzadni. -
HSM
félisten
válasz
Pubszon
üzenetére
Nekem ezzel az a bajom, hogy szemmel láthatóan rosszabb minőségű a QuickSync-es kimenet, mintha prociból kódolnád, nálam már csak emiatt bukó a dolog. Ha mondjuk csak futtába akarsz valamit kódolni a telódra filmezni jól jön, de igényesebb felhasználásra szerintem felejtős.
-
HSM
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
A Giga megfelelő lapjai is tudnak mindent a házventivezérlésen kívül, és azok rendes ATX-esek is.

Valakinek számít, hogy rendesen, 9 csavarral tudja rögzíteni a lapot, vagy a szélső 2cm hiányzik, és ezért csak 6 csavarral tudja rögzíteni, és a lap maradék része csak lóg a levegőben. Bajt elvileg nem okoz, de nem valami elegáns megoldás. -
HSM
félisten
válasz
Pubszon
üzenetére
A több lassabb sáv azért univerzálisabb. Pl. ott bele tudok tenni egy PCI-E-es RAID vezérlőt, vagy SSD-t. Tudom, nem mindennapi igények, de azért nem mindegy. Amúgy tudtommal már az SB-E is tudja a mai VGA-kkal a 3.0-t, még ha nem is teljesíti 100%-ban az előírt specifikációt.
Abu85 véleményét ismerem a kérdésről, de véleményem szerint amiről ő beszél, az még nagyon képlékeny, és nagyon a távoli jövő...
Egyenlőre még semmi kézzelfogható és meggyőző eredményt nem tudott felmutatni az IGP-kel kapcsolatban, legalábbis 1-2 hónapja ez volt a helyzet. Nem hiszem, hogy ez a heterogén móka gyorsabban fog terjedni, mint a többmagos procik terjedése, márpedig ha úgy lesz, akkor bizony már emlékezni se fogunk az IB-ek IGP-jére, mire úgy érdemben a hasznukat vehetnénk.
Pláne, hogy az IGP izomból be tudja fékezni a procit a közös L3 használat miatt. Majd talán a Haswell, de ez a felhasználás még eléggé gyerekcipő az IB-nél szvsz.Az utolsó két mondatoddal maximálisan egyet értek.

-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
&(#3830) haddent: A Xeon is ugyanaz az SB-E mag.
Azért a tiltások után is megmarad jó erősnek. Gondolj bele, így is másfélszer annyi mag, és az ennek megfelelő L3 is benne van, magonként 2,5MB, szemben az IB 2MB-jával. Itt nem gáz a tiltás, mert így is brutál erős a csip, és irreális lenne elvárni többet asztali felhasználásra. 
Nagyon nem egy kategória ha egy bő duplaolyan tudású csipből kikapcsolják kevesebb, mint a negyedét (ugye csak a magok, de pl. a PCIE vezérlő, memóriavezérlő komplett érintetlen), minthogy a fele tudást meghagyják egészben.

-
HSM
félisten
válasz
haddent
üzenetére
Addig egyetértek, hogy "teljesen kész", de hogy kiforrott, azzal semmiképp. Nézd meg a specification update-et. [link]
Ha kiforrott lenne, nem találnának minden hónapan új errata-kat.
Persze, ez minden generációnál így van, azért jön ki először a kisfelhasználóknak a csip, és csak a már kitesztelt, jól ismert motyóból építenek nagy, üzleti drága szörnyet. De az SB-nél is így volt: [link]
Pedig még így az óvatos megvalósítással is sikerült az SB-E első generációjánál benézni a virtualizációs támogatást, gondolom, most már még óvatosabbak lesznek. -
HSM
félisten
válasz
Pubszon
üzenetére
Eléggé szubjektív ez a megítélés... Mitől lesz valami csúcskategóriás? Nálam a csúcskategória azt jelenti, hogy benne van minden, ami a kor technikai színvonalán megvalósíható, és a lehető legkevesebb kompromisszumot kell kötnöm.
Egy s1155 platformon szerintem rengeteg a kompromisszum. Alapból, csak 4 mag a max 6-8 helyett, 2 csatornás a ram 4 helyett, max 16 PCI-E sáv van 40 helyett, 8MB L3 a max 15-20MB helyett.
Ehhez képest előny a GPU, de könyörgöm, akinek van egy 7970+3930K mondjuk, azt hol fogja érdekelni, hogy az IGP 10W-al kevesebbet fogyaszt DXVA gyorsítá közben, mint a GPU?
Persze, értem én, hogy hasznos, de ez inkább középkategóriás extra, mint csúcskategóriás. Ha ennyire kell valami energiatakarékos GPU valamiért, teszel a nagyvas mellé valami low-end Radeont vagy Geforce-ot, és szépnapot.
Annak legalább használható drivere van, nem egy kalap fos, mint az Intelé, hogy nyomorult 72Hz-et nem tudom elindítani a monitoromon, mert nem szabványnak megfelelő az Intel driver.
Tehát még filmezős energiatakarékos GPU-nak se jó a jelenlegi driverrel.
Néha netezni átkapcsolom, de nem az igazi. -
HSM
félisten
válasz
üzenetére
Igen, amit a teszt kimutat, az a múlt. Ellenben te a múlt alapján állítottál valamit a jövőről, ez viszont hibás következtetés. Attól, hogy egy éve van állásod, nem biztos, hogy holnap is lesz.
Azzal tökéletesen egyetértek, hogy egy átlagos VGA-t alapórajelen gyönyörűen kihajt egy ilyen proci a MAI játékokkal.
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Gyártástechnológiailag csúcsprocesszor... Persze, mivel az Intel (és minden más épeszű csipgyártó) először a kisebb méretű, kevésbé komplex csipeket kezdi el az új gyártástechnológiával gyártani, és csak ha van már tapasztalat, akkor vetik be a nagy, komplex csipekhez. Egy Xeonhoz (ami az SB-E/IB-E valódi célközönsége) jóval magasabb követelmények vannak, először az olcsóbb, desktop megoldáson kitesztelik a csipet, utána ha minden okés, akkor jön ki a bonyolultabb szerververzió.
Tehát a csúcstechnológiád itt egyenlő a kísérleti nyúl szerepével.
Azt se te, se én nem tudjuk előre biztosan, mikor, hány magos és milyen procik fognak kelleni milyen VGA mellé.
Ez mind csak feltételezés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4494, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- White STRIX Gaming PC! 7800X3D / RTX 4080 Super / 48GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000W Gold! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk neked 3770K van, az a HT miatt jobban melegszik azonos körülmények közt, ha megküldöd pl. Linx-el.

Tehát még filmezős energiatakarékos GPU-nak se jó a jelenlegi driverrel.
Néha netezni átkapcsolom, de nem az igazi.