Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Az, hogy kikerül (tehát valami a gyártó szándéka ellenére, nem jogszerűen történik) és az, hogy nem hozható kereskedelmi forgalomba, szerintem nem opponens fogalmak.
(#7758) hertotti: Ha neked a hangkártyáddal van a bajod, akkor nem nagyon helyénvaló az Ivy Bridge topikban hibakeresési információkkal offolni a témát. Még akkor sem, ha amúgy ilyen CPU-d van, mert a hiba nem a CPU-ban van.
HGyu
-
kisza25
félisten
-
Szatesz.
aktív tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Én már ezen cseréltem biost de nem találkoztam ilyen problémával még.
Gondolom van akinek előjön van akinek nem. Remélem én megúszom mert alapon nem fogom használni az tuti!Van itt sokmndenkinek rog lapja de még csak tőld allom ezt. Azért elég szép hogy a tuning rog lap alapon tud menni.

-
krx21
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ahogy elnézem a hőfokaidat, pont annyi a különbség a minimumunk között mint a maximumunk között... Lehet, hogy a szenzorba van a különbség???
Én ha bekacsolom a gépet a 23C-os szobában, már akkor 34-35C a CPU...Amit el is hiszek... Ellenben a húszon valamennyi vagy a 20C alatti értékkel...
Mi van ha ez végig ilyen jellegű különbség?
Az első 2-3 percben, pláne terheletlenül, nem lehet alapvetően nagy hőmérséklet különbség a procik között, közel azonos feszen...
Megvizsgálnám, hogy a jobb eredmények mennyivel mutatnak más minimum értékeket?
Mert ha ott is %-ban azonos különbség van akkor a szenzor lehet a különbség nem pedig a tényleges hőfok...
A hőmérséklet összehasonlításban fel kellene tüntetni a szoba hőmérsékletét és a bekapcsolási közvetlen minimum hőfokokat is... Egy pár ilyen tapasztalatból le lehetne vonni a konzekvenciát... (Lehet, hogy csak magyarázni, nyugtatni akarom magam, hogy nem tudtam sokkal lejjebb menni az itt lévő jobb hőfokokhoz? Lehet ...
)
De lehet benne valami...
Az egyik volt kollégám most tett össze egy 3770K-t, 4,6Ghz az elmondása alapján 1.33V-on max 70C Linx (ha igazat mond) Ugyan olyan hűtővel mint az enyém és persze kupaktalanítva nincsen...
Nekem meg 80C kupaktalanítva 1,23V-al...
Kíváncsi lennék a minimum hőfokaira? -
válasz
Kolondrum
üzenetére
Hát elég izgi lehet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem biztos,hogy vágyom rá
SzlobiG : Az a baj,hogy én is elég őrült vagyok,aztán ha elkap a láz akkor jól jöhet a segitség innen.

Az is vszinü,hogy plusz biztositást is kötnék rá intelnél,mert a "tuningra is adnak garit",gondolom ez a proci is benne van a listában.
Egyébként azt gondolom,hogy bármely hűtő ami a tulajdonomban van (adatlap) elég lehet ennek a procinak 4-4.2GHz -en kupak javitás nélkül is.
Jelenlegi gépem sincs agyon hajtva és az is "elég",és ez csak gyorsabb lehet nála ugyanazon órajelen.
Szóval ha meggyőz,hogy nem kell "agyon hajtanom",akkor nem fogom leszedni. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Amúgy a FF és jó pár tabon megnyitott flash videó nagyon is jó stabilitásellenőrzésre. Volt anno olyan Phenom II X3 720 BE-m, ami Prime95, OCCT, és egyéb stressz tesztek alatt stabil volt akár napokig, a Firefox meg 10 perc alatt összeomlott, ha feloldottam a negyedik magot.
SNB és IVB esetén mindig a második mag a legmelegebb.

HGyu
-
krx21
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mi az a "FF", melyik progi? Most akkor mennyi a Linx max. C-d
Nekem a legnagyobb hidegben sem mutat 15C-t, mikor a szobában 21C van...
Lehet, hogy ez a különbség, ha nem is ilyen mértékben, de látszódhat a max. terhelt értékekben?... Mert ha igen, akkor át kell értékelnünk a cpu hőmérséklet összehasonlítósdit!
Ki tudja, ahol a 75C máshol 80C-nek méri a szenzor ugyan azt a hőmérsékletet... -
04ahgy
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
"Teljesen felesleges a fém paszta a CPU-mra." - Erről beszéltünk korábban: [link].
(#7154) SymbianOS: "Amúgy a CPU-Z idle mutat 1.288-at, mérve ez 1.283V, load alatt mutat 1.280V-ot a CPU-Z, mérve ez most figyeljetek 1.282-3V. Tehát load és idle megegyezik!!!" - Erről is beszéltünk: [link] és [link].
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Persze, pont hogy a mérőpontra lehet alapozni, és a CPU-Z-re kevésbé. A mérőponton szépen tudod nézni, milyen a viselkedése idle és load alatt.
Mennyire volt BIOS-ban állíva és milyen load-line mellett, mikor ezeket az értékeket mérted műszerrel.
Szerk.: nekem is van pont egy ilyen műszerem, öt másik mellett.

HGyu
-
haddent
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Hát akkor nem értem mit istenítitek azt a lapot

Ezek elég komoly feszültségszabályozási hibák:1.295V win linx alatt 1.28V, de az 1.29V is ugyan ennyi win linx alatt. 1.3V-al meg 1.28-1.2888V win linx alatt.
Persze egyetértek, hogy nagyon jó kis lap, de azért akkor messze nem olyan mint amilyennek felkonferáltátok itt többen is..
-
krx21
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HP ZBook Fury G7 Intel Core i7-10850H Refurbished - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad 13 G2 Intel i3-7100 laptop (hiányos, de működik)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

köszönöm az infót.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

amikor megvettem az NX-2-t és 8-10 fokot hozott a sima pasztához képest akkor is leesett az állam, de ez nagyon komoly még ahhoz képest is.
ÁÁÁÁ
Durva!