Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem a villanyszàmla a lényeg a kàrtya 20W-al Eszik többet mint az előző. A +30%-ért beleöntött pénz.
i7-et még viccből sem, tdp limittel meg végképp nem "szo#$&%m magam, de köszönöm!
Ez a kàrtya - is - kiszolgàl 3 évet, mieloőtt feltenném a polcra.
1800x ht kikapcsolva lessz, ha ezt le cserélem...
-
törölt tag
Azt hozzá fűzném, hogy ha ennél jóval erősebb CPU-val hajtanám, folyamatos Temp. és TDP limittel küzdene a kártya, ami miatt rendszeresen ledobálná az órajelet, teljesen tönkre téve a játékélményt!
Erre olyan megoldás van, hogy: Vízhűtés és TDP limit kitolása, ami azt jelentené, hogy még többe lenne a kiszolgálása, rezsije a kártyának.
A 4K ugyan ez a vergődést hozná elő, hosszabb kihordással, hozzá tetemes render idővel.Ha multiplayer-t, vagy ennél sokkal újabb dologgal játszanék 8C/8T-vel tolnám, professzionális lan vezérlővel.
Le lehet ezeket a köröket futni, csak előre, az átlag FPS-t nézve... ha "csak" el akarnám égetni a pénzem, így is tennék.
Az a 10 éves játék veszett jól néz ki, és mellé még jól is szalad, tegnap óta.

-
Pubszon
veterán
Igen, már látom, te vetted meg. FB-on is hirdetve volt, ott szóltam hozzá.

Kicsi a világ.
-
Raggie
őstag
Nekem is kb hasonló időzítésekkel van a 2400 MHz. Feljebb nem próbáltam, mert nem akarok többet adni neki, mint 1,65 V.
De 5-10 pontokért meg végképp nem harcolok, szóval nekem ez tökéletes.
Valós játékok/géphasználat esetén meg észrevehetetlen még a 2100-2400 különbség is. -
73Kacsa
csendes tag
Csak ezt az oldalt figyeltem:
https://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/gigabyte_z77_overclocking_guide/6
Meg ezt:
https://www.techpowerup.com/forums/threads/entry-but-complete-z77-gigabyte-z77-d3h-oc-guide.168395/
Mindkettőnél jobb értékek vannak, mint az 1.29 V 4.5 Ghzen
-
kovsol
titán
Enyém 4800-t vegy játékban a gyári kupakkal, de évek óta 4300-on járatom. Ha váltanék az lenne a cél, hogy az i7 is 4,3-4,4 -en menjen azért, hogy ott ahol egy mag számít ne legyek hátrább azért. De lehet hagyom a dolgot aztán húzok még a procin, bár nem szeretem határon járatni.
-
Pubszon
veterán
Én mint egy húzott i7 tulaj mondom, hogy ne higgy a YouTube videónak. Pont ma raktam be egy képet a bf1 topikban, nézd meg.
Nem azt mondom hogy nem kevés az i5, de sajnos az i7 is az, a rossz programozás miatt. (mondjuk még mindig jelentősen jobb az i7 bf1 alatt)
És ez csak gtx1060 alatt, nem hogy gtx1070 alatt.
-
Speed®
titán
Nem lenne érdemi fejlődés i7re váltani szvsz, a HT nem hoz annyit, amennyit rá kéne fizetni..a difit inkább költsd jobb kijelzőre és máris kifutja magát a VGA..nagyobb frekis panel pl. és/vagy nagyobb FOVot hozó 21:9..ezek javítják a játékélményt komolyabban.
Egyébként az miért baj, hogy a proci ki van használva, ameddig a tempóval nincs gond? Ne nézegesd a grafikonokat, amíg az FPS megfelel ;p -
73Kacsa
csendes tag
amennyiben szépen megy 4.6on, akkor nemr ossz proci az. Ár-érték arányban sokkal jobb, mint az i7.
Amikor k-s procira váltottam gondolkoztam azon, hogy i7-3770k 65-70-ért vagy i5-3570k 42-ért, akkor az utóbbit választottam.
offtopic:
Egyelőre a GTX 960-at akarom elpasszolni, s egy 1060-at kihajtani az i5-sel, s később lehet az i7-re váltani.
A hardveraprón (is) sajnos sokan manipulálnak az árral (persze szívük joga): amikor venni akarsz, akkor mindig van egy ember aki nevetségesen alacsonra veri le az árat egy termékével, s az adott termékd irreálisan magasnak tűnik mellette (noha nem), amikor venni akarsz, akkor meg magasabbak az árak, mint szertenéd
ontopic:
Ki kell fogni, beszámítással is meg lehet próbálni a cserét. -
Speed®
titán
Ahogy érzed
Engem sajnos nem győztek meg..várom a felsőházba szánt megoldásokat.Valóban írtad, telón sikerült nem elolvasni ;p Én nem cserélném, de ha nem erős a difi, tehetsz egy próbát..viszont hasonló OCt tudjon az is, ne legyen nagy a csalódás..mert ha épp nem hatékonykodik a HT, egyéb előnyre nem tesz szert :S
-
laychi
veterán
Az se mindegy,hogy egy adott fesz mellett milyen órajel van beállítva,mert 1,35V 4ghz nem fűt úgy mint 1,35V 4,6Ghz.
De mint látom megoldódott a probléma,fals mérést mutatott VID-nél a hwinfo.
Vcore=Core Voltage,amit nézni kell,az a "valós"(valós természetesen a multiméterrel mért.)(#28916) AeSDé Team Az a VID,de az se annyi
A VID a processzor belső feszültsége,általában fix,de tuningnál megváltozik,haswellnél pl együtt emelkedik az órajellel. -
AeSDé Team
őstag
Megpróbálom, de elég inaktív a topik

Pasztázáshoz köszi a biztatást, lehet hogy ennyi várakozás után nekiugrok. Valóban nem oldja meg a problémámat de a tüneteken enyhítene.
sephi: Próbáltam másik windows-al amin kb. semmi sincs fent, és azzal is rossz volt, nem ez kavar be de le fogom törölni. Jelenleg negyed éve IGP-zek, mert a kártyám bedöglött. Már visszakaptam az árát de még keresem a megfelelő utódot, szóval még 1-2 hétig marad az IGP. Nagyon nem húztam meg, csak 1.45-ig amihez alig kell egy pici fesz. pl. DOOM 3 BFG-vel játszottam most, tuning nélkül nem mindenhol van meg a 60FPS, így viszont jóval ritkábban esik be alá. Néhol szinte semmit sem ér, máshol nagyon meglátszik.
-
pengwin
addikt
Húzhatod az IGP-t, de sok értelme nem lesz: a TDP, a memória-sávszélesség be fogják húzni a féket.
Én is most a HD Graphics 2500-at használom, mert betojt a HD 7870-em, és majd csak nyár végén viszem el garanciáztatni. Ezzel az IGP-vel max. az ilyen Europa Universalis IV-Crusader Kings II szintű játékokfutnakdöcögnek 1200*1920-as felbontáson, szóval komolyabb játékokban még egy teljesen felpörgetett HD Graphics 4000 is max. dadogni fog. Ha nagyon muszáj akkor LoL-t lehet még vele játszani, de komolyabb dolgokat nemigen. -
ThodEE
őstag
Pont Ő volt ma itt személyesen, neki szerettem volna segíteni, több szem több csipa alapon, hátha csak valamit nem vett észre.
De minden úgy megy ahogy leírta, A legújabb beta Biost nem lehet rátenni az utolsó rendes Bios ba a max szorzó 38, hiába teszem fel 38ra akkor is 36al kezeli

Na deakkor is, miaz hogy harmincnyóc
, ezeknek a prociknak a 4-4.2is sétagalopp 
-
LamaCube
addikt
A vcore 1.120V a VID 1,2209.
A hőfok miatt nem aggódom, mert bf4 alatt 58C°fölé nem ment egyik mag sem.sephi
4.2-őn már nem volt stabil /-0.100-on/ csak -0.095-ön. Ezt már kiteszteltem. WHEA logger volt, de más anomáliát nem tapasztaltam. Így most csak úgy -0.060-ra tettem ezután kezdődik a finomhangolás. Majd Bf4-el való tesztelés.
-
laychi
veterán
-
Hi!
Igazából én csak szinte CS
O-zok meg quakezek rajta
Viszont CS-be 10/10 playernel vannak már , olyan mappok, ahol a fixre állított 120 FPS-em , már nem stabil és azért gondolkoztam, hogy talán egy erősebb VGA-át kéne vennem, bár érdekes, mert 2012-es game és , elég fura nem elég neki egy 7870-es VGA, pedig a game alatt a videobaállításom is szinte minden low-ra van állítva. Gondolom a felbontás, amin játszok 1920x1200. kcisit sok neki. Viszont ez a natív felbontás a monitoromnak, tehát nem akarom nagyon lejjebb venni.
Na most CS.GO -nál a proci nem tudom, mennyire játszik szerepet, lehet lenne értelme megrántanom 4ghz-re, bár pontosan nem tudom, hogy kell
(#22668) Grave444: Oké köszi, megsasolom majd.
(#22669) Lolka Bolka: Jó kérdés fogalmam sincs
cpu-z kiírja? -
laychi
veterán
Nekem még anno volt egy Gigabyte EP35C-Ds3r lapom,abban is 4 slot volt ddr2-nek,2 slot ddr3-nak,a 2x1 giga kingmax 1066MHz ddr2-t eladtam,az árából vettem a 2x2gb 1333Mhz crucial chippes kingmaxomat,amit pár hónapja adtam el,és azt pótoltam ki ezekre a lifetime garisokra.És ez is elmegy 1,5V-on 2200Mhz-n,pedig gyárilag 1,65V-on kellene menniük.
Nem mondom,hogy hú de sok pluszt ad,de nem bántam meg.Videókódolásnál ad némi pluszt,nem éri be így sem a 3770K-t,de egy 3770-nonk-t le lehet nyomni vele tuninggal hellyel közzel. -
hdekakas
senior tag
Az jó sok. ^^
Nálam is alakul, már 4,4GHz-en 103GFlops.
És stabil is, 25 percig ment a 10 körös IBT Maxon. 
Ez így jó?
Offset +0,020, PLL-ből vettem el 0,1-et, VTT-hez meg a RAM miatt hozzáadtam 0,1-et.Nálam az LLC-nél 0%, 50%, és 100% van. Ezekből melyik a Level1 megfelelője?

-
Speed®
titán
Nemá' légyszi
Nem azt írtam, hogy te keversz, halynak szóltam hogy összekever engem veled, mert te hoztad fel a HTt."HTt egy szóval sem említettem, lévén irreleváns a probléma tekintetében..az utánam posztoló tette, akivel azóta is keversz."
Lehet, hogy fáradt vagyok, de azért annyira nem fogalmazok bonyolultan tán.
haly
Nix problema, csak nem értettem, miért kapok osztást, ártatlan vagyok
-
-
bombibmw
veterán
Azt írja,hogy "hosszútávon káros lehet a processzorra nézve".
Nem hiszem,hogy bárkinek is évek óta megvan a procija,így nem is tapasztalhatott ilyet.
Majd egyszercsak megáll,mint a hal szeme,azt csá.
De az is lehet,hogy nem,viszont jobb a békesség,úgyhogy szerintem ezt be kéne tartani.
Az is igaz,hogy nincs egyértelmű bizonyíték rá,de az ellenkezőjére sem és ha már ott van egy ha,vagy de...
-
KillerKollar
őstag
Én megjelenés után vettem a 3770K-mat,azóta 1.65-ön mentek a ramjaim,egyszer be lett állítva minden,azóta nem volt gond.Csak ugye nemrég volt BIOS frissítés,elugrott minden,profilok is,aztán már nem emlékeztem hogy hogy voltak a dolgok,utánaolvastam de annyi félét írtak külföldi fórumokon is,meg nagy a kavarás a VTT/VCCSA kérdés kerül is,van aki azt íjra hogy a VTT-t kell emelni,VCCSA-t nem piszkálni,van aki azt írja hogy mind a kettőt,van aki azt írja hogy a VCCSA-t és a VTT-ről szó sem esik.Olyan ember sok van aki 1.65V-os RAMokat használ hiszen vannak ilyen 2800 MHz-s ramok is amik 1.65V-osak,olyannal még én sem találkoztam aki írta volna hogy ez tette taccsra a prociját,na persze azt is nehéz eldönteni hogy ha meghal egy proci hogy mitől lehetett...vagyis szerintem,aztán ki tudja,de azért nem gyakori hogy elhaláloznak a procik,de én is azért érdeklődök ilyen aktívan ezután mert elég félős vagyok ilyen szempontból,nem szeretném tönkrevágni a procimat.
-
MrM94
addikt
egyenlore manualba vagyok nem offsetbe,de kiprobalom,bar en meg lefele szeretnek menni 4ghzre minnel kisebb fesszel..szurkal a kivancsisag.
utana majd par teszt erejeeig megyek feljebb amig lebirom huteni,de azt tudom hogy a proci vege a 4.9 mivel miklossss2012 mar letesztelte ugyanilyen alaplapban. -
-
stargazerhu
aktív tag
De az övé ktlan!

(#20820) bombibmw Tudod, könnyű más nemiszervével a csalánt verni...ahány ház annyi szokás, de mivel neked jó hűtésed van, biztos tovább elmehetsz. Viszont ahol maga a hő keletkezik ott a nagyobb feszen így is úgy is nagyobb lesz a hő, nálad csak az változik, hogy a hőmérsékleted gyorsabban csökken a kiindulási értékről....de lehet azon a ponton már károsodást okoz, ha mondjuk 1,5-töt kapna mégha te látszólag le is tudnád hűteni....
-
bombibmw
veterán
Félreértesz.

Tuningolok már egy ideje és igazából nem is mennék 1,3V fölé 24/7-re magamtól.
Ezért kértem volna ki más véleményét is,mert mindent hallottam már.
Volt az is,hogy ha le tudja az ember hűteni,maradhat.
Meg volt az is,hogy 1,3V fölé ne menjen az ember.
Meg volt az is,hogy nyugodtan mehetsz az egekig nem számít,a proci csak évek múlva fog degradálódni.
Igazából 4,4-en elvan vígan 1,2V körül,csak gondoltam ha nem árt,miért ne?
Az első képen és az adatlapomon lévő konfig a mostani,az 560Ti az akkori konfigban volt.

(#20819) *Tata* : Nem,mintha sokat számítana,de bios-ban úgy van.Viszont Winen belül már 99,8.
Nem tudom,mit kéne átállítsak,hogy pont 100 legyen.(#20821) stargazerhu: Na erről írok!Te meg 1,35-öt írsz.

-
bombibmw
veterán
Igen,azért írtam a kép alá,hogy esélyt sem látok rá.
Vagy én nem tudok még valamit a tuningról és enyém a világ legjobb procija,csak nem tudom belőle kihozni.
H100i-vel hűtöm,de ugyanazt produkálja,mint egy DRPro 2,vagy D14,semmi extra.
Kupaktalanítva van,igen.
Nekem egy 20-22 fokkal lenne melegebb,ha nem csináltam volna meg.
A víz a 32-33 fokos szobában ezt produkálta.
Azért más kicsit,mint a H100i
:
-
Grave_444
nagyúr
Az nem érdekel, ha terhelem a procit megy kb 110 fokig és 30-ról kezdődik elölről..

Lényegtelen mivel nézem, mindegyik ugyanolyan értékeket mutat.
Nem szoktam nézegetni csak 1x beállítom a procihűtőt és kész, esetleg nyáron újra megnézem mi a helyzet.

Eddig egyik processzorom se mutatott valós hőmérsékletet, csak a magoknál.
-
ffodi
veterán
Ez egy tekercs.....
Grave444:
Lehet akár nagyobb eltérés is az egyes magok hőmérséklete között (akár 8-10 °C is). Nem kell vele foglalkozni, valamint a nem egyenletes/"rossz" pasztázás nem szokott ilyen jelenséget okozni, hanem általánosságban rontja a hőátadást. Az általad írt érték pedig tejesen jó.
-
Yamaha R1
tag
Köszönöm a figyelmeztetést.
Az egyik jelölt mindenképpen ez a lap lenne.
A kérdés annyi, hogy más lapnál is szóba jöhet ez a probléma? Mert ha igen, akkor mindenképpen nekem is faragnom kell majd. Innen nézve melyik kondi a problémás? Csak hogy tudjam az esetleges többi alaplapnál mire kellene figyelni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP EliteBook 2760P - i5-G2 I 4GB I 320GB I 12,1" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654, 100% Akksi
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
állt. a Ebay-os ár -8-10% szokott lenni, az amit gyorsan visznek az apróról.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, ezeknek a prociknak a 4-4.2is sétagalopp 

Mindenféle megoldás van...javítok...én nem ragasztottam vissza!