Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
stargazerhu
aktív tag
válasz Mattey #20485 üzenetére
[itt az oldalán láthatod]
Amúgy nézz utána, hogy hol mérve, mert több helyen is lehet, szokták mérni. -
stargazerhu
aktív tag
Te a sajátodon megcsináltad? Kicsit félnék egy ilyen drasztikusabbnak tűnő beavatkozástól, nem biztos hogy egy eléggé drága procival kéne elkezdenem ....bár még az is eljöhet.
Anno egy Core2Duo 6850-esről mikor meghalt, leszedtem a kupakot...hát lett baja attól is[ Szerkesztve ]
-
stargazerhu
aktív tag
öhöm....És akkor kupak le paszta ki belőle és raktár rá vissza mást vmi jobbat és kupak vissza? Vagy szőrén megülve van most?
Mondjuk az enyém megy 4,7GHz-en 1,3V-on.... Lehet belevágnék, ha mondjuk az 5.0GHz-t el akarnám érni....
De nem csak játékokra használja az ember....van ahol jól jön minden kis sebesség növekedés. -
stargazerhu
aktív tag
válasz hszilard666 #20596 üzenetére
Szerintem tök alapon is kihajtja....Mondjuk hatása a OC-nek is tuti lesz....de nem hinném, hogy különösebben CPU limites lenne...4,5GHz meg biztos elég lesz neki
-
-
stargazerhu
aktív tag
Hát akkor állítsd be arra a GHz, kezdetben vmi magasabb fesszen, aztán onnan menj lefelé, ahogy itt már többen írták, és nézd az eseménynaplót, hogy hibádzik e a CPU
Vki offsettel, vki fix feszt használ. Vki kikapcsolja a speedstepset (leveszi a feszt és az órajelet, ha nincs szükség a teljesítményre), vki nem, próbálgass te is.[ Szerkesztve ]
-
stargazerhu
aktív tag
válasz ->Raizen<- #20631 üzenetére
Erről, mintha már lett volna szó.... 8.1 még nem egy végleges verzió, nem?
-
stargazerhu
aktív tag
Jövő héten kupaktalanítási akciót tervezek a 3770K procimon. Kit milyen tesztek érdekelnének előtte, utána (linket küldj itt és priviben is). Most 4,6GHz-en megy 1,296V környékén. Ha van javaslat, bármi, akkor azt is szívesen veszem!
[ Szerkesztve ]
-
-
stargazerhu
aktív tag
válasz LamaCube #20752 üzenetére
jaja, majd vmit alkotok, bár még nem [ez] került alá. Mivel [innen] még mindig nem szóltak vissza, pedig akartam tőlük rendelni, mondjuk lehet meg is szűntek, mert a telefont sem veszik fel.....Máshonnan kell akkor beszereznem.
Szóval csak köztes állapot lesz...előteszt[ Szerkesztve ]
-
stargazerhu
aktív tag
Ide raktam fel pár képet a IntelCore-i7-3770K procim kupaktalanításáról. Videot csináltam is meg nem is. Sajnos túl kevés kezem volt és nem volt állványom se így maradt az, hogy néha lőttem egy képet.
Tapasztalat, már az eddigiek. Satus módszernél (ami nem vezetett sikerre) nekem jobban bejött a pengés módszer. Tényleg két perc alatt lent volt, mert óvatos voltam vele. Utána a takarítás "jó" buli. Az eredmények átmenetiek, mivel nem a végleges paccccta van rajta, de így majd legalább még egy összehasonlítást lehet tenni. Nem tudom azt se, hogy mennyire sikeredet jól a pasztázás. Eredmény 5-9 fok minuszban, torzító tényezők, hogy előtte a kupak és a hűtőborda között a hűtő gyári pasztája volt, most meg oda is MX-4-et raktam. Az előtte mérésnél 1,28V volt, utána viszont 1,296V. Kicsit meglepett, mikor assszondta, hogy nyú CPU...azt csak 3-dikra indult el bios meg safe módban....Nem igazán értettem, de mondom, van bajom ezzel az alaplappal. Beállítottam, azt azóta megy. Kérdés?[ Szerkesztve ]
-
stargazerhu
aktív tag
válasz Elixión #20777 üzenetére
"haly" tanácsát követtem, kevés acetonmentes körömlakk lemosó és én speciel egy simkártya műanyag lappal...de lehet bankkártya, lejárt személyi...nem a papír alapú!
A kupaknál meg használtam fogpiszkálót és a vágáshoz használt borotva pengét is...meg bátran körömlakk lemosót.
Az kevés hogy éles...szerintem fontos, hogy vékony is legyen....ezért jó a penge, mert egyen vastagságú...akarom mondani vékonyságú...
Én sem úgy terveztem, hogy ma csinálok mondjuk egy 80 ezres kárt És szerencsére nem is csináltam.[ Szerkesztve ]
-
stargazerhu
aktív tag
válasz bombibmw #20813 üzenetére
Én 24/7nél úgy csinálnám, hogy megnézném min megy még értelmes feszen...tehát mint mondjuk nálad 4,6 és 1,32 ilyen hőfokon tök jó, és abból visszalépnék, mint ahogy te is tetted. azt a 0,1GHz-et nem érzed meg, viszont nagyban meghosszabbítod a proci életét főleg 24/7ben....Aztán gondolom max 2 év múlva eladod
Én ezeknél 1,35-t olvastam, hogy afölé ne menjen az ember. Viszont a folyamatos működés azért más, mint hogy este hazamész azt használod pár órát...Akkor biztos elmehetnél 4,8GHz-re 1,35V-on
(#20819) *Tata* Az lehet csak mérési hiba is, nem?
[ Szerkesztve ]
-
stargazerhu
aktív tag
De az övé ktlan!
(#20820) bombibmw Tudod, könnyű más nemiszervével a csalánt verni...ahány ház annyi szokás, de mivel neked jó hűtésed van, biztos tovább elmehetsz. Viszont ahol maga a hő keletkezik ott a nagyobb feszen így is úgy is nagyobb lesz a hő, nálad csak az változik, hogy a hőmérsékleted gyorsabban csökken a kiindulási értékről....de lehet azon a ponton már károsodást okoz, ha mondjuk 1,5-töt kapna mégha te látszólag le is tudnád hűteni....
[ Szerkesztve ]
-
stargazerhu
aktív tag
válasz hszilard666 #20834 üzenetére
Milyen feszen? És mivel hűtöd?
(#20832) bombibmw Nem is kell, tuti kihajtja, de gondolom néha jó megnézni, hogy mi is a felső határ, nem?
[ Szerkesztve ]
-
stargazerhu
aktív tag
válasz hszilard666 #20838 üzenetére
Akkor vmi programmal nézd meg! pl CPU-Z
Más programmal meg nézd a hőmérsékletet, csinálj printscreent, rakd ide fel, és akkor nálam okosabbak, fognak tanácsokat adni, meg olyanok, akiknek ugyan ilyen procija van
Elvileg a procik termálisan (de szép szó) nem hagyják magukat olyan könnyen tönkretenni Inkább megállnak...[ Szerkesztve ]
-
stargazerhu
aktív tag
válasz hszilard666 #20842 üzenetére
Az elég sok, ha megnézed mások print screenjét...emészthetőbb a kép, mint így a száraz adatok! Itt kb abban kezdünk megegyezni, hogy 1,3 fölé nem jó már menni
[ Szerkesztve ]
-
stargazerhu
aktív tag
válasz hszilard666 #20844 üzenetére
Nem megy az olyan könnyen Ha jól rémlik, akkor a realtemp a 3770K-ra 105 fokot ad meg alapból limit hőmérsékletnek...De ha a procinak melege van úgy is "szól"!
-
stargazerhu
aktív tag
válasz hszilard666 #20860 üzenetére
Világbéke!
Amúgy úgy csináld, hogy induljon el a kitűzött sebességen, majd szépen alakítsd a feszt (Vidd le amennyire lehet, fentről lefelé lépdelj) és a termikus egyensúlyt...ha nem sikerül olyanra belőni, amit szeretnél, akkor sokat akartál és vegyél visszább a frekvenciából....és próbáld újra...Ez egy ilyen játék. Párszor még újra fogod indítani a gépet....
[ Szerkesztve ]
-
stargazerhu
aktív tag
válasz F e Z o #20865 üzenetére
Azt hiszem nem mondtunk ellen egymásnak! Sőt ugyan azt mondjuk...Én is írtam, hogy neki kell megtalálnia a termikus és egyéb preferenciái alapján.... Ha befejezem a kupakolást, akkor lehet én is csak próba képpen megnézem, hogy el lehet-e érni léggel az 5GHz-et....de hát ahogy nézem egy átlagos példányom van átlag alatti alaplappal. Tehát nem hiszem
Nem feltétlen játékra tuningol vki....[ Szerkesztve ]
-
stargazerhu
aktív tag
válasz F e Z o #20876 üzenetére
i7-et vettem én is És nekem is halt már meg procim C2D 6850-es... De persze nem gari időben.
És igen ugrik a gari, de sok terméknél elvileg sima tuning esetén is ugrik a gari, ha csak 1x is belenyúltál és emeltél...az már más kérdés, hogy mennyire nehéz ezt bizonyítani. Az biztos, hogy én nehezen gariztatnám ezt most visszaragasztott kupakkal is, mert a satus megoldásnál lett egy kis esztétikai hibája a kupakjának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Háztartási gépek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Hibátlan - AMD Ryzen 7 2700X 3.7GHz 8 mag 16 szál CPU processzor
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest