- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt1
őstag
Szerintetek egy I3-3240-es cput (3,4 ghz) érdemes lecserélni egy I5-3550P típusúra (3,1 ghz)? A vgat a 3,4-es sem hajtja ki és nem tudom a + 2 fizikai mag segít-e ezen főleg úgy, hogy alacsonyabb az órajele. Hozzáteszem I5-ös polcon van szal pénzbe nem kerül de teljesítménycsökkenést sem szeretnék elérni
-
Janusz001
őstag
Asrock z77 pro4 ben hajt valaki tuningolva k -s procit? Beállítások érdekelnének, jelenleg egy i7 3770k van 4ghz -en offset módban (emlékeim szerint -0.05V), évek óta stabilan teszi a dolgát, tetején egy ALPENFOEHN Matterhorn Pure Edition, hőfokok rendben vannak, csak kíváncsi lennék mit tudnék kihozni még a prociból, delid nincs, nem is lesz.
-
lemusz
addikt
válasz
kicsipapucs #28994 üzenetére
Hogy ne ugráljon az órajel, fix legyen az FPS, ne legyen stuttering stb.
-
-
lemusz
addikt
válasz
Speed® #28991 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Feszen annyit lehet állítani hogy +- 50 vagy 100 mV. -100-on van már egy jóideje, így 0.984V körül van, ugyanakkor elméletileg 3500-on jár a proci, szóval nem tudom ezek így nem ütik-e egymást logikailag. Azért mondom, hogy elméletileg, mert bár be van állítva, hogy 'all core 35x', de az aidán kívül egyik program se nagyon látja 3500-nak, csak 3300-nak. Hűtőn mindkét oldalon van venti, az elején lévőt levettem akkora sebességre, mint amennyin a hátulsó megy, mert azt nem lehet állítani, csak 3 pines, úgy vettem hozzá külön. C satate-ek meg hasonlók le vannak tiltva.
-
Speed®
titán
válasz
lemusz #28989 üzenetére
Figyelembe véve, hogy mennyire képes a procid fűteni, totál felesleges. Tegyél rá egy jó hűtőt és csendes lesz..az a Tt C21 baromira tud pörögni, semmi haszonnal. Vagy szelidíts a vezérlésén, ha engedi a lapod. 3570et delid nélkül is simán hűtöttem 4GHzen, passzívan, ettől igen messze áll a tiéd
Feszültség csökkentése is ott van, mint opció, ha melegedne..
-
lemusz
addikt
Hajt a kíváncsiság, hogy delideljem az i5 3550-esem. Több videót is megnéztem youtube-on, szerintem véghez tudnám vinni, de a veszély akkor is ott van, hogy véletlen megkarcolnám pengével. A vágyat egyébként a szabadidő és a hangosodó ventik keltették fel. A kockázatot vállalnám, ugyanakkor gyenge minőségű noname paszta van csak itthon, meg ami leginkább vissza tart, hogy ha kb másfél év múlva eladásra szánnám, akkor ez nem jelentene-e hátrányt, hogyan magyaráznám meg a leendő tulajnak, aki esetleg kevésbé jártas a témában... Kérlek adjatok tanácsot vagy beszéljetek le vagy valami.
-
törölt tag
válasz
Forestal #28983 üzenetére
A Core2 azért kapott anno annyi gyorstárat, mert a lassú FSB-n keresztül kommunikált a memóriával, és a nagy gyorstárral valamennyire ellensúlyozni lehetett ezt a hátrányt.
Manapság már nincs akkora hangsúlya, sőt szinte semmi desktopon, eleve nagy választék nincs is, az van benne ami és az elegendő is. A Core2-nál volt csak akkora választék, hogy kapni lehetett ugyanazt a procit kb. más méretekkel.Az i3 egyrészt a HT miatt 4 szálat kezel ami már hatalmas előny, továbbá clock to clock teljesítménye is sokkal nagyobb, körülbelül a 4.5 GHz-es Core2 single thread-ét hozza, nincs FSB hátrány, van gyorsabb DDR3, meg ugye a HT.
És egy fejlettebb, fiatalabb platform, több minden az alaplapon pl. Sata3 ami elég lényeges SSD miatt. -
-
Forestal
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék van -e gyakorlati sebességbeli előnye egy i3 3220-nak egy Core2 8600-al szemben? Elsősorban a kevesebb cache méret miatt kérdezem. Ha igen mennyi lehet ez kb %-ban a különféle felhasználási területeken (játékoknál, renderelés).
-
holozis_HUN
addikt
Hali!
I5-3330 szerintetek meddig lehet még jó? kb fél éve van meg ez a proci, Pentium G2130 után, egészen megugrott a teljesítmény
Bár BF 1 alatt már kezd elvérezni, néha...
Illetve egy MSI B75MA-E33 alaplapban milyen lehetőségeim vannak? (húzás, voltok állítása, egyéb).
Teljesítményét akarom maximum kihasználni, amit tud, ha már ez van
BIOS beállításokra mit ajánlotok?
Húzni ezzel az alaplappal nem lehet. Milyen egyéb lehetőségek vannak ahhoz, hogy optimalizáljam?
Köszi!
-
GAbre
veterán
Most csak én fogtam ki 1 jó alulfeszelt procit,de nem tuningbarátot?
Ezen fél-1 óra prime alatt sincs gáz:
Viszont 4,5Ghz-hez már az 1,2V is kevés.
Mennyit kér átlagban 4,5Ghz-hez?(visszanéztem 1-2 oldalt,nem jutottam nagyon előre) -
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
Mika1227 #28977 üzenetére
Ismerősök párszor rápacsáltak már manuális OC-re, okos ember meg más kárán tanul ugye.
Illetve VGA-m (660Ti) nem igényelte. Most meg már azért nem merném húzni, mert alaplap több mint 4 éves (és akkor is 20k pénz volt, szóval gondolhatod hogy némileg gyógyegér kiadás), proci szintén 3,5, szóval nem "merném". Főleg hogy tervezek max fél éven belül újítani ezen a téren is.
-
Mika1227
őstag
válasz
xPraetoriaNx #28976 üzenetére
Lehet, hogy nem lesz kihajtva teljesen minden játéknál de olyan sok csak nem marad benne! Próbáltam még fentebb húzni de a vége az 4-4.1 Ghz. Miért nem húzod?
-
R3laX
addikt
Heló, másnak is felmegy BF1 bétában a proci kihasználtság 100%-ra i5 3570k-n? Ez az első game, ahol ezt tapasztalom. Pedig 4.6-ra van rántva
-
Mika1227
őstag
Az i5 3470-es procim 4 Ghz-re húzva kihajtaná a GTX 1060-as kártyát?
-
-
GAbre
veterán
Üdv!
Milyen ragasztót ajánlotok,vagy megoldást kupak visszavételére,hogy ne látszódjon,hogy szét lett szedve? -
BandiT85
aktív tag
válasz
Bjørgersson #28967 üzenetére
Ki, nekem az 1070-et is kihajtsa.
-
Bjørgersson
félisten
Egy 4,5 GHz-en járó 3570K kihajt egy 980-at / 1060-at, jól sejtem?
-
Mennyire lehet procilimites a gépem?
-
Sziasztok. Jelenleg egy sandy-s i3-2120 van a gépemben, 8 GB ram, AMD r7 370 társaságában. Az alaplapom támogatná az ivy bridge procikat, így mehetne bele akár egy i5-3470 is. Érdemes átváltani rá, mert úgy érzem kicsit már processzor limit lehet a videokártya miatt? Vagy emellé a kártya mellé maradjon az i3? Hardveraprón tudnék 30e körül szerezni i5-3470-est. Ahogy a teszteket nézem kb 40-50%-al erősebb lenne a proci, mint a mostani.
Főbb játékok: jelenleg Rise of the Tomb raider, de hasonló játékok, esetleg autós játékok, pl Forza Horizon 3, Project cars, GTA V, stb amikkel játszanék/szoktam.
Előre is köszi a segítséget.
-
BandiT85
aktív tag
válasz
chris0000 #28959 üzenetére
Simán kihajtja 4,2-is, ne aggódj. Auto tuning nem ajánlott, manuálisan, lépésenként jobb kitapasztalni az órajelhez szükséges feszültséget, így hőfok is kisebb lesz, mint autón. Mondjuk a 4,2 és a 4,5 között lepkefing a különbség...
Jótanács: ha a mondatkezdő betűket naggyal írod, átláthatóbb a szöveg...meg szebb is!
-
chris0000
őstag
a 3570K procim most auto tuningba 4.2őn megy msi z77mpower alaplappal.kérdésem az lenne,h érdmes ezt nekem manuálisan piszklni,h mondjuk 4.5ön menjen,érdemes?msi980Ti kártyám van és bár nem hiszem,h kihajtja teljesen,így is mennek a játékok maxon 50-60fps-el FHD-ba.
meg úgy látom nem is érdemes teljes platformot váltani...6600K vs 3570Kszintetikus tesztekben persze jobb az új platform...mondjuk alap fire strikeban 4000 plusz pontot ad,nekem 13000 amúgy meg 17000,de az meg kit érdekel...thx.üdv. -
đe$|re
senior tag
Sziasztok!
i5 3470 mellé 50-55k-ig milyen videókártyát ajánlanátok? Gigabyte 960OC 4GB kártyával szemezek.
Előre is köszönöm! -
Csacse
tag
Sziasztok! Egy i7 3770 még kb meddig lesz jó játékra ? Egy gtx 1060 elmegy mellete? Köszi
-
Trade88
tag
Ma sikerült elérnem a legkomolyabb Cinebench 11.5 pontszámomat
8.12
1.404v 4.9Ghz
Magok max 86C -
R3laX
addikt
Ilyen, nem kéne hogy gond legyen, ez egy elég jó proci szerencsére, csak kupakolatlanul még "meleg". Mondjuk ez Doom multiban, illetve Battlefield 4 multiban max 67fok, ha a szobában 28 fok van
. WHEA log sincs. 4.5-öt elviszi olyan 1.160-170-el, ahogy emlékszem. 4.4-et 1.120 körül valahogy. 3 éve megvan, ez egy elég jól kitapasztalt tuning már
.
-
R3laX
addikt
válasz
A.C.E. #28947 üzenetére
Á, köszi, már nézegettem, de vhogy nem találtam 4.6-on járó 3570K-t. Most két darab 4.5-öst megnéztem, mind a kettő 8450 körüli physics-et kap, amennyit én 4.6-on. Hm, régebben 8660 körül adott... nem értem miért, pedig már húztam új windows-t is. Sőt, visszaraktam az előző P2.90-es biost is, a legújabb béta helyett. Lehet vmi bios beállítás? Mi húzhat ennyit rajta más beállításokkal?
-
R3laX
addikt
Halló!
Korábban írtam, hogy másnak az Ivy az új 3DMark Fire Strike Physics tesztben, nem kap 200 ponttal, vagy még többel kevesebbet? Fura, nem tudom mérni, most máshol is hiányzik e az a kb. -100Mhz teljesítményben.
-
sgergi
veterán
Sziasztok!
Összeraktam egy gépet Asus P8H67-M lappal, egy i3 3220-szal és ramokkal, viszont nem igazán megy a lap. Folyamatosan világít a DRAM Led. 2 féle memóriával is próbáltam, az egyik egy az egyben szerepel a támogatási listában (kingston kvr1333d3n9/2G), a másik is hibátlanul működik másik gépben (kingston hypex khx1600c10d3/4g). A MemOK! gombot is próbáltam, viszont az sem állított be olyan értékeket, amivel elindulna a lap. Bios reset volt, nem segített. A biosig el sem jutok, képet nem ad a lap, folyamatosan ram hibára panaszkodik.
Esetleg előfordulhat attól, hogy régebbi bios van rajta, és nem ismeri fel a procit? Emiatt a memória nem jó?
Van esetleg ötlete valakinek?Köszi:
sgergi -
Janusz001
őstag
Akkor azt hiszem egy darabig még jó lesz ez a cpu.
-
válasz
Janusz001 #28932 üzenetére
Játéktól függ. Doom alatt simán kihajt bármit.
Armed Assault 3 alatt viszont még egy Radeon 7850 is malmozik, ha felhúzod a látótávolságot...
-
Janusz001
őstag
I7 3770k milyen vga -t tud még kihajtani? Jelenleg 4ghz megy egy r9 280 társaságában, amihez tudtommal bőven sok.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Az msi afterburner pontosan minek a hőfokát jelzi?
OSD-ben ki van rakva a cpu hőmérséklet.
Játék (bf4) közben olyan 70 fok körül megy. i5 3570 + Alpenföhn Groß Clock'ner Rev C.
Ez jó, vagy nem jó? -
R3laX
addikt
Heló!
Valamiért az új 3DMark fire strike-nál nem akar adni a procimra 8600 physics score-t, nem is megy annyi fps-t, csak 8200 körül ad, mióta megvan az RX480, pedig pontokra vadásznék. Szerintetek miért?
-
Trade88
tag
Sziasztok!
Egy kis felvilágosításra lenne szükségem.
Kupapktalanított 3570k.kupak alatt-felett 7.5 W/(mk) paszta.
1.292v 4.8 Ghz magok max 80C
Hétfőn jön a Clu azzal, ha újra kenem biztos nyerek pár fokot és megcéloznám az 5Ghz-et.
Eddig csak a szorzóval és a feszültséggel játszottam viszont nem tudom, hogy a következők segítségemre lehetnek-e:
Pch,Vtt,Cpu Pll voltage.
Ezekkel érdemes játszanom? Nem tudom, hogy minek a feszültségét emelném,inkább hagytam alapon.
Köszöszöm előre is a segítséget! -
erik365
senior tag
válasz
AeSDé Team #28922 üzenetére
Köszönöm.
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Egy I3-3240-es procinak mekkora lehet a 2 mag közötti hőfok különbség?
36-33fok még rendben van?
Rég volt már asztali gépem. -
A.C.E.
aktív tag
válasz
AeSDé Team #28918 üzenetére
Ha 1.14 volttal megy a 4.1 ghz akkor a 4.5- höz kb 1.3-1.35 volt kell ami nem valami egészséges még clu pasztával sem.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
laychi #28917 üzenetére
Szóval most eljutottunk odáig, hogy a feszültségeim mégsem olyan magasak, 1.144-el megy neki a 4.1 Ghz.
De a max hőmérsékletek még mindig nem a legjobbak, 71-77-77-76, bár nem is olyan vészes.Erősen gondolkozom a kupakoláson, de nem tudom megéri-e nekem. Az élettartamát növelné ha sikeres lenne, viszont max néhány százalékot nyerek vele mert a mostani 4.1 helyett mondjuk 4.5-ön futtatnám. De ha elszúrom akkor vehetek másik procit, ami nem olcsó mulatság.
-
laychi
veterán
Az se mindegy,hogy egy adott fesz mellett milyen órajel van beállítva,mert 1,35V 4ghz nem fűt úgy mint 1,35V 4,6Ghz.
De mint látom megoldódott a probléma,fals mérést mutatott VID-nél a hwinfo.
Vcore=Core Voltage,amit nézni kell,az a "valós"(valós természetesen a multiméterrel mért.)(#28916) AeSDé Team Az a VID,de az se annyi
A VID a processzor belső feszültsége,általában fix,de tuningnál megváltozik,haswellnél pl együtt emelkedik az órajellel. -
F e Z o
veterán
válasz
AeSDé Team #28914 üzenetére
Pedig de, annyi az 1,15V.
IGP-t is lehet bios-ból húzni felesleges feltenni 3rd programot ezért.
-
AeSDé Team
őstag
Most ne mondjátok hogy végig én voltam ennyire hülye??
[KÉP] -
Trade88
tag
válasz
AeSDé Team #28912 üzenetére
Ha eddig mindig csak biosból próbálkoztál és Windows alól nem, akkor mi lehhe ha hagynád a biost full alapon és most megpróbálnád windows alól belőni?
-
AeSDé Team
őstag
Megpróbálom, de elég inaktív a topik
Pasztázáshoz köszi a biztatást, lehet hogy ennyi várakozás után nekiugrok. Valóban nem oldja meg a problémámat de a tüneteken enyhítene.
sephi: Próbáltam másik windows-al amin kb. semmi sincs fent, és azzal is rossz volt, nem ez kavar be de le fogom törölni. Jelenleg negyed éve IGP-zek, mert a kártyám bedöglött. Már visszakaptam az árát de még keresem a megfelelő utódot, szóval még 1-2 hétig marad az IGP. Nagyon nem húztam meg, csak 1.45-ig amihez alig kell egy pici fesz. pl. DOOM 3 BFG-vel játszottam most, tuning nélkül nem mindenhol van meg a 60FPS, így viszont jóval ritkábban esik be alá. Néhol szinte semmit sem ér, máshol nagyon meglátszik.
-
F e Z o
veterán
válasz
AeSDé Team #28905 üzenetére
Alaplapon a legfrissebb bios van fent? Intel Extreme Tuning Utility-t meg töröld le, mert lehet az is bekavar. Az IGP-t minek húzni? Édeskevés mindenre...
-
R3laX
addikt
válasz
AeSDé Team #28906 üzenetére
Ilyen qrva magas fesszel, egyáltalán nem nagy linx alatt az a hőfok.... Kérdezz rá az alaplap topikjában a feszre.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
A újrapasztázástól nem fog megoldódni az a probléma hogy a alaplap miért ad túl sok feszt a procinak.
-
Trade88
tag
válasz
Én most csináltam a 3570k-n..
Be voltam szarva rendesen, de minden rendben.
Csak bátorítani tudlak, nem volt olyan vészes. -
AeSDé Team
őstag
válasz
laychi #28904 üzenetére
Már reseteltem
A loadline Mediumon van.
Követtem ezeket a korábban ajánlott beállításokat: [link]
Valamiért amikor ezeket kb. két éve állítgattam, még jól ment minden.
Közben kinyomoztam hogy nem az OS rontja el, bootoltam egy másik Win 10-et ami kb. friss telepítés, és ugyan úgy ugrál a feszültség annak ellenére hogy a biosban 1.2 fix. -
laychi
veterán
válasz
AeSDé Team #28903 üzenetére
reseteld ki a biosod és kezdj előről mindent én azt javaslom.
lehet meg van bolondulva.
hagyd,hogy teljesen betöltsön rendszerig,indítsd újra és kezd előről.
load line calibrationt is kérdeztem mire van állítva. az legyen medium vagy high. -
AeSDé Team
őstag
KÉP
Így néz ki egy 4 Ghz-es beállítás 1.2V-al. Azaz biosban ez van beállítva, a rendszer már kicsit máshogy képzelte el a dolgot. -
laychi
veterán
válasz
AeSDé Team #28899 üzenetére
AI suite nincs fent a gépeden? nem lehet,hogy rendszerben felülírja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest