Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Jól nyitotta meg, csak békebeli verzió!
HGyu
-
laychi
veterán
Spread spectrumot kapcsold ki
Adjust CPU Ratio-nál állíts be manuálisan akkora szorzót ,amit maximum enged a bios
Adjust CPU Ratio in OS legyen Enabled
My OC Genie-ben milyen beállítási lehetőségek vannak?
Esetleg megpróbálhatod azt változtatni,hátha némi pluszt sikerül általa kisajtolni a prociból. -
sith7
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
ok, köszönöm a választ

-
válasz
laychi
üzenetére
Ennél a procinál a turbo táblázat ilyen: +1/+2/+4/+5 4/3/2/1 magnál, értelemszerűen.
sephi: Nem tudok érdemben nyilatkozni, mert még nem volt ilyen procim, de nekem olyasmi rémlik, hogy az egy magos turbót tudod "kivetíteni" 4 magra, +2 és még a ráadás BCLK.
Ez "nagy" prociknál egybecseng azzal, amit te mondasz, azaz, hogy 4 mag alapórajel +4 +2, mert azoknál az 1 magos turbó az +4 szorzó tehát ugyanakkora számokról beszélünk. Viszont ennél a processzornál nem egyezik az elmélet, hisz az 1 magos turbó az +5x multi!sith7: A procid terheléstől függően automatán feljebb emeli az órajelét. Ha csak egy magot terhelsz, akkor fel tudja venni 3200MHz-re is. A legfölső sorban leírom, hogy hány magot terhelve mekkora plusz órajelet kapsz a turbo által a gyári 2700MHz-re ráadásként. Egy Z68/77 szériás alaplapban van lehetőséged nem K-s processzort tuningolni, mégpedig úgy, hogy mind a négy mag ugyanakkora turbó órajelre ugrik fel, a gyári turbó órajel fölé mehetsz 200MHz-cel (hogy pontosan melyik turbó órajel föle, azt nem tudom, ezen megy a kérdés most sephivel) és ha a BLCK-t is emeld egy picit, akkor a szorzót emelve ugye a végeredmény, azaz a CPU freki is nőni fog. Egyszerű szorzás. Multiplier X BCLK= cpu freq. Tehát vagy ~3400, vagy ~3700, amit ki tudsz hozni ebből a prociból, egy Z-s alaplapban.
Ja, és nem jól nyitottad meg a CPU-Z-t. Előfordul, hogy így nyílik meg, üres a fél program, hülyeségeket ír, de ki is kellett dobnia egy hibaüzit. Ilyenkor csak zárd be és nyisd meg újra, akkor jól fogja kiírni a proci adatait.
-
laychi
veterán
Igen,pont az előbb írta kicsipapucs kolléga,hogy ennyi a maximuma
Nézd meg a biosban,hátha a turboboost alatt kiad enhanced turbo-t,amivel szinkronizálni lehetne a magokat a maximumra.
Ha esetleg nem tartalmazza a jelenlegi biosod,megpróbálkozhatsz bios frissítéssel is,ha csináltál már ilyet.
Hátha valamelyik verziónál elérhető ez az opció. -
sith7
félisten
-
sith7
félisten
köszönöm a válaszokat,próbálom értelmezni

-
F e Z o
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szerintem mivel 27-es az alapszorzója a 3330S-nek, "P"-s és "Z"-s lapban rá lehet pakolni +4 +2-t 4 magra, az 3300MHz, esetleg BCLK-val még 100-200MHz elérhető, de instabilitás miatt én ezt kihagynám.
-
laychi
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Elég karcsú az a +100Mhz az alapórajelhez képest.
Nem tudom sajnos az S és T végű procik turboboost táblázatát,ezért köszi az info-t,azért 200Mhz-re gondoltam,mint egy normál proci esetén 4 magra levetítve. -
-
laychi
veterán
Enhanced turbo opciót kiad az alaplap biosa? abban az esetben talán fix 3,2Ghz-en tudod járatni a magokat,nélküle viszont alacsonyabban.
Feltételezem ez 2,9Ghz lehet normál turboboost mellett, mert egy "S" proci,"energiatakarékos".
Stressz teszttel és cpu-z-vel monitorozva ezt meg tudod nézni. -
sith7
félisten
Tényleg most, hogy olvasom, csak kíváncsiságból kérdezem, ezt az I5-3330S - t lehet feljebb húzni ?
-
törölt tag
Sziasztok!
Intel Core i5-2400-as procim van,jelenleg 3,3 GHz-n megy!Meddig érdemes felfelé pöckölgetni?
lapom: Asrock Fatal1ty P67 Professional B3 , 720 W-os táp , Radeon 7970 OCKöszi!
-
sith7
félisten
válasz
Blue Thunder
üzenetére
köszönöm a rábeszélést, segítséget, és a köszöntést

-
windlord
őstag
-
odorgg
addikt
válasz
m0h0senator
üzenetére
Úgy legyen. Game alatt így sem megy 70 fölé, de ha már skalpoltam, legyen valami értelme.
-
m0h0senator
őstag
Ezt en is eljatszottam az elso delidnel hogy mx4-t raktam. Akkor sokba mondtak hogy igy felesleges volt a delid mert csak a liquid ami hoz javulast a jobb hoatado kepessege miatt. Meg merem kockaztatni ha atkened nyersz kb 20 fokot maghoben. Akkoriban en egy h80i t hasznaltam.
-
odorgg
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Igen, 4db sorba kötve. A két felső ki lesz váltva egy dupla radival, mert azok Asetek radik, amiken csak 6/8-as csonk van. AVC-ből kidobtam a propellert, és egy alpenföhn wasser keret tartja, amin van 4db 3-as furat, 54-es furattávval. ezen megy át a 4 csavar, ami pont megtámasztja 4 oldalrol a blokkot, némi műanyag faragás utánn

04ahgy

Én is soknak találom egyébként. VGA nem kapott terhelést teszt alatt. Keringési irány: Pump-->2 felsőradi-->CPUblokk--> hátsó radi--->VGA-->alsó radi-->tartály.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
odorgg
üzenetére
Hmmm, két 12cm-es szimpla single radi és egy 24cm-es dupla single radi sorban, egy 290X-en? Ahol a dupla radiba megy a cső, ott a fekete nem tűnik túl vastagnak, lekorlátozhatja az áramlási sebességet.
- Milyen szivattyú keringet, és full 12V-ot kap-e?
- Mi a víz keringési iránya?
- A screenshotok készítése előtt kapott-e terhelést az a Hawaii is, vagy csak a CPU? Az utóbbi esetben soknak találom a hőfokot ezen a feszen. Mi lesz, ha a GPU is belepumpálja a maga 250W+ disszipációját a vízkörbe?Üdvözlöm a VGA VRM hűtési megoldását, az alaplapot azonban kifelejtetted! Biztos nem hűvösek a FET-ek és a tekercsek.
Szerk.: igen, kicsipapucsnak van igaza, a felső rész túl sötét volt, de valóban két szimpla single radi az is.
HGyu
-
-
odorgg
addikt
válasz
04ahgy
üzenetére
Az AVC már nem aktuális.
Szóval várok némi javulást, de CLU nélkül nem sok értelme volt az tény. -
04ahgy
nagyúr
válasz
odorgg
üzenetére
Az adatlapodon levő AVC Hercules van rajta? Ha igen, akkor már a kupaktalanításnak sem volt túl sok értelme (hacsak nem tervezel hűtőcserét a közeljövőben), ugyanis az a 12cm-es, single radis játékvíz eddig is a disszipációs határ közelében hűtötte. Nem sok javulás lesz CLU-val sem.
Egy 10-12-14mm-es belső ármérőjű csövezés, LAING DDC / D5, Mo-Ra n, rajta 9*12cm venti, vagy bánom is én micsoda már érezhető javulást hozott volna. A kupaktalanításbeli delta pedig CPU feszültség függő is. Értelemszerűen 1,4V körül már jelentős különbséget tudtál volna kimérni, csak arra a mostani játékvíz alkalmatlan lenne.
HGyu
-
odorgg
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Remélem. Ultrát vagy prot kell venni?
-
sith7
félisten
válasz
Blue Thunder
üzenetére
köszi a megerősítést

-
sith7
félisten
Köszönöm a válaszokat mindenkinek !
A jelenlegi hűtő lesz ezen is, egy Scythe Ninja 3
-
m0h0senator
őstag
válasz
Geresics
üzenetére
Valamelyik beállításod nem jó. Én is találkoztam ilyennel (volt hogy a ph fórum dobta így el magát chrome-ban) a 3770K-nál. Emelj egy nagyon pici feszt -0,050-45 jó lehet szvsz.
sith7: milyen hűtő? normális hőfokok átlagos felhasználás mellett + játék: 60-65 fok-os maghő szvsz teljesen elfogadható főleg, hogy 65W-os a cpu-d
-
sith7
félisten
+1 kérdés

Mi az egészséges hőfok egy ilyen procinak, mondjuk terhelés alatt ? /I5 3330S/
Sose volt még intelem

-
Geresics
addikt
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Prime95 Sensor test (pár perces teszt felfűtéssel és lehűtéssel együtt) alatt 73°C asszem.
Az általad javasolt beállításokat még nem volt alkalmam letesztelni, tegnap be sem kapcsoltam az asztali gépet
-
Geresics
addikt
Jelenleg i5-3570K@4,2GHz, Offset: -0,075V beállításokat használok.
Viszont azt vettem észre, hogy a Chrome egyes fülei összeomlottak ("a manóba" szöveg).
Véletlen, vagy lehet összefüggés a mostani CPU beállítások és a hibák között?
Sajnos még 1-2 hétig nem lesz időm aktívabban tesztelni (ezért sem haladok a tuningal), így marad a kérdezés!
-
sith7
félisten
Köszönöm a válaszokat
, akkor hétvégén géprobbantás lesz 
-
sith7
félisten
Sziasztok
AMD 965 BE procimat tudnám cserélni 1 az 1 - ben egy I5 3330S - re
Szerintetek megérné a csere ?
-
hétalvó
addikt
van egy 3240-esem undervoltot próbálgatom.
0.1 offset minusz nekem megfelel és úgy is néz ki működik.
meddig lehet elmenni? most terhelve 0.8V-ot kap. -
-
Geresics
addikt
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Ugyan ez az ASRock Extreme4 lapom van nekem is.
Power Limiteket nem fogom bántani szerintem, de a "C3, C6" mit kapcsol ki? -
Blue Thunder
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Igazából a legelején segítettek, volt egy nagy tuningos fórumtárs...sajna már nem emlékszek a nevére (bár hosszas keresgetés után vissza lehetne pörgetni a topikot mert itt volt ő is vagy van azt nem tudom), ő adta meg ezeket az alapokat és stabil is volt a rendszerem mint ahogy most is a Haswell-nél.
Volt is neki külön egy oldala is ahol sok tuning beállítást leírt táblázatban a kezdőknek illetve a tapasztalatai alapján...persze ezek csak mérvadóak voltak, mert ugye minden konfignál és procinál más-más lehet a beállítás finomságasephi
Igen..ez nekem is fura volt -
F e Z o
veterán
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Rövid időtartamra 180W, hosszúra 95W ez is érdekes beállítás.
-
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Miért állígattad a power limiteket?
-
Blue Thunder
senior tag
-
Geresics
addikt
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Én is Offset-tel próbálkozom, de sajnos csak 3-4 naponta van időm picit mókolni.
Ha megítnád, hogy miket kell kikapcsolni, azt megköszönném én is, mert csak az IGP-t lőttem le eddig!
Jelenleg i5-3570K@4,2GHz, Offset: -0,075V-nál járok.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Offseten csináltam én is...és ahogy írod most beugrott hogy mi volt kikapcsolva

És offsetet is ajánlottam a srácnak hogy alap helyzetben ne pörögjön neki a proci -
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Ha offsettel akarod a cpu feszt állítani, akkor a C3 és C6 legyen offon. A másik 2 (C1E és Speedstep) maradhat enabled-ön, szépen visszaveszi a feszt és órajelet akkor.
Ha viszont fix fesszel tuningolsz, akkor mind a 4 maradhat bekapcsolva, "pörögni" fog a proci teljes sebességen majd, de a magokat szépen lekapcsolgatja.
-
Blue Thunder
senior tag
-
Repsol600
addikt
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Nem muszáj kikapcsolni. Szerintem felesleges is, hacsak nem valami brutál tuningot akarsz.
-
Blue Thunder
senior tag
Üdv!
tuningnál ha jól emlékszem ki kel kapcsolni a C1, C3 funkciót ugye? illetve a speedtsep tech-et is -
laychi
veterán
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
Kupak lent,S.O.S ügyintézés számomra szokatlan helyszínen

-
Asbee
veterán
válasz
04ahgy
üzenetére
Pont nem rég vettem egy cooler master pasztát mert helyben nincsen semmi jó, aztán gyárilag nem volt oké a komponensek valahogy különváltak egyik fele sötét másik világos volt ahogy kinyomtam.
VGA volt is vagy 5 fokkal melegebb, ideiglenes kértem kölcsön sima fehér pasztát amíg megjött az MX2 nagy terhelésen 2 fok különbség volt. Ha leveszem a porszűrőt a ház elején azzal többet nyerek. 
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
Egy segítő kész privi ment
-
HwAdokVeszek
aktív tag
Sziasztok.
Van egy 3770k cpu-m.
Tudnátok ajánlani valakit aki kupaktalanítaná, és vissza is ragasztaná a kupakot?Előre is köszönöm

-
Toby888
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
ez a legjobb útmutató amit eddig láttam xD majdnem beszartam a röhögéstől xD
-
20+ fajta pasztát teszteltem már azonos rendszeren. Volt már nálam többféle fehér paszta, nem csak a troll videóból vonok le ilyet, azt csak viccből tettem be, ráadásul fogkrémet használnak benne.
Én valahogy nem hiszek abban, hogy egy "találtam itthon" paszta az ütőképes lesz.De nem kell ezt ennyire túlbonyolítani. Mindenki azt használ, amit szeretne, nincs nagy beleszólásom meg közöm hozzá.

-
Asbee
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Volt már a kezed között normális fehér paszta amit elektronikában is használnak vagy csak az ilyen troll videókkal vonsz párhuzamot mert azon is fehér?
Vannak nagyon rossz minőségű paszták, de azok általában az ilyen kínai hiper szuper ezüst és stb félék. Az pár fok ide vagy oda nem jelent semmit friss pasztánál. -
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Csak nem tejfölről, hanem standard fehér pasztáról beszélünk. Rendszeresen használom magam is, még tuning esetén is. Vízhűtéssel is. Semmi hátrányát eddig nem látom.
HGyu
-
AtHoS
nagyúr
válasz
lemusz
üzenetére
Látod ez jó kérdés. Nemrég vettem a 3570k-t egy Sabertooth P67 lappal, de azzal tényleg csak működés erejéig próbáltam ki, winyó nem lett a Sabertooth-ra kötve, így OS sem futott vele.
P8Z68-V lapba egy i5-2500k helyére került és mielőtt beépítettem volna egyből leszedtem a kupakot. Szóval nem tudom milyen hőfokú lett volna kupaktalanítás nélkül.
Szerk.
A hőfokok, amiket írtam alapórajelen, auto fesszel, terhelésmentes állapotra vonatkoznak. Remélem ez kiszűrhető volt a mondandómból. Terhelve még nem volt, másik gépet szerelem, oda került át a sabertooth lapba az i5-2500k
-
Gelid-re gondoltam, csak melléütöttem a billentyűn.
04ahgy: Egy bontatlan IHS alatti gyári paszta+akár a legjobb minőségű paszta a kupak és a hűtő között felálláshoz képest is valószínűleg nyerni fog hőfokot a liquid metal az IHS alatt+fogkrém a kupak és hűtő között felállással, ezt nem vitatom.
De ha már megcsinálja, akkor miért ne hozhatná ki (OFF)majdnem(/OFF) a legtöbbet belőle? Te is tudod, forrasztott kupakos prociknál a tejföl vs. csillivilli márkás (és tényleg jó) paszta között lehet 10+ fok diffi is.
Csak azért, mert a delid-del nyert 25 fokot, miért kéne veszni hagynia ~10 fokot? Oké, hogy összességében így is nyer 15-öt (csak példa), de a cél a legjobb lenne, nem pedig a "legyenmá valamivel jobb, mint vót". Nem? -
AtHoS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szegény ember vízzel főz, én meg azzal, ami hirtelen a kezembe került

Rendelek értelmesebb pasztát (sajna havazás van nálam mostanában. Egész hétvégén meló volt, hajnalban értem haza, de vasárnapra a keresztgyerekek gépét csak rendbe kellene tenni gyereknapra, mivel szerda-csütörtök és szombaton nem leszek itthon, így most álltam neki. Közben telót kellene kerítenem egyik barátomnak, másik barátom fiának meg első steam-es játékát intézni ebay-ről, ami ugye megint ismeretlen vonulatra vezetett engem - sms megerősítő kód küldéses téma, ebay topicban olvasható - szóval nem elég, hogy szinte itthon sem vagyok még egyéb dolgokkal is foglalkoznom kell
), aztán majd kicserélem, addig had üzemeljen így, majd paszta csere után megnézem a tuning hogyan is alakulKöszi a paszta tippeket, de a Gelic az nem Gelid akarna lenni? Volt ilyen márkájú VGA hűtőm 5850-re vettem anno
szerk.
04ahgy
Nah akkor ezek szerint sokat azért nem rontottam a fehér pasztával

Köszi neked is a paszta infót

-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szerintem meg nem. A fém kupak területe sokszorosa a die területének, így töredéke hővezetési tényező is elegendő a kupak-hűtő között, mint a die-kupak között. A fehér paszta által biztosított hővezetés pedig nem sokkal marad el a nagyságrendekkel drágább mögött. A Gelid GC Extreme meg léggel-vízzel annyit sem ér, mit az MX-2, MX-4. A mínusz fokokra van optimalizálva.
HGyu
-
Szia!
Szép kis leírás.

Viszont szerintem a fehér szilikon takonnyal herélted ki műveletet. Én mindenképp lecserélném valami magas hővezető képességű, csak nem fém pasztára. "Olcsón" ott az mx2, drágábban a Gelic GC-Extreme, de már van egy annál is menőbb, majdnem a CLU szintjén lévő nem fém alapú paszta is. -
AtHoS
nagyúr
Ma muszájból nekiestem a 3570k kupaktalanításának (liquid ultra már korábban megjött) ezen olvasat alapján [link]
Hagyományos zsilett penge volt csak itthon - mivel nem volt időm beszerezni mást - de a leírásban is ezt használták, így gondoltam ha másnak ment vele, akkor én sem rest azt használni.
A ragasztó levágása a kupak széleinél, nem sietve szép finom mozdulatokkal 3...5 perc alatt meg is volt. Utána apró jobbra-balra forgatással 5 másodperc alatt elengedett a magon lévő gyári paszta. Na mondjuk itt 98%-ban a kupakon maradt a paszta, nagyon kicsi volt, amit a CPU magról kellett leszednem. A proci lényegében kb. 10 perc alatt szépen le lett tisztítva és kb. ugyanennyi idő alatt szedtem le a fekete ragacsot a kupakról.
Ezt követően visszaraktam a kupakot és fény felé fordítva megnéztem van-e légrés a kupak széle és a nyák között, hogy tudjam mennyi "pasztát" kell kenjek a magra. Mivel volt légrés, így egyértelmű, hogy a legvékonyabb liquid ultra réteg is elég, mivel a magon fekszik fel a kupak.
A felkenést követően a leírás szerint raktam vissza a procit. A kupak és a DeepCool ICE WIND PRO közé, hangtechnikai boltban kapható fehér színű paszta került (alu a talpa a hűtőnek, amit kikezd a liquid ultra, így meg sem próbáltam azt használni, más meg nem volt itthon, bár ha tüzetesen felborogatnám a lakást biztos találnék, de azt inkább hanyagoltam) mivel ez volt elérhető közelségben.
Jelenleg alapórajelen BIOS-ban feszültségeknél AUTO beállítás mellett Win8.1x64 alatt IDLE 30-34-34-37 fok magasságában vannak a maghőmérsékletek
-
Geresics
addikt
Megint volt egy kis időm!

i5-3570K @ 4,1GHz Offset: -0,100V

Úgy érzem sok van még ebben!

-
raubisoda
senior tag
Srácok mi a full OC egy nonK 3570-nél? Mugen2 a hűtés szóval bírgya

-
raubisoda
senior tag
Sziasztok.érdeklődnék. Deszka:Asr Z77 ex4 cpu i5 3570(nonK).Mi a plafon és hogyan lehet kisajtolni belőle a maximumot?Egy Mugen2-es hűti a hőfokkal nem lesz baj.
-
Melorin
addikt
Sziasztok. Nemrég vettem egy 3470 procit, és azóta néha előjön játékokban egy furcsaság.
A játékban mondjuk van 60fps-em. Megnyomom a Win gombot, hogy az asztalra kilépjek, majd visszalépve a játékba leesik az fps 10-15-re. Majd újra ki-be lépek az asztalra és újra 60fps-el megy minden.
Azelőtt ilyet nem tapasztaltam, hogy procit cseréltem volna.
Köze lehet ennek valami energiagazdálkodási funkciónak? -
Geresics
addikt
válasz
04ahgy
üzenetére
Azért választottam a Sensor Test-et, mert annak van felfűtési és lehűtési fázisa is, ami szimpatikus nekem (ha nem is hasznos, de ártani biztos nem árt), és időtartamban is kb. ideális egy-egy tesztre.
Az így elért 80°C GTAV alatt pl. 70°C volt maximum - igaz, nincs VGA-m még, ami meghajtaná a CPU-t...
A LinX-et ismerem még LGA775-ös tuningos időmből (pl. E2160@3,5GHz
), de már alig emlékszem rá, a Prime95 In-Place tesztet majd este bevizsgálom, köszi! 
Ezek X időtartamig futó tesztek, vagy addig mennek, amíg meg nem állítom?
Ciklikusan váltanak metódusokat, vagy egyféleképp terhelnek? -
04ahgy
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Nem kell sensor test és társai, Ivy esetében nem tapasztaltam még az alapprogramnál, magas hőfoknál kirívó indikálási problémát (minél közelebb van a mag hőfoka a Tj(max)-hoz, annál pontosabban mér a szenzor). Pontosan, ahogy írta, 90°C-ig engedheted felfutni, és valós használat alatt az nem lesz persze ennyi.
Egy-egy beállítást inkább külön indított prime95 in-place vagy AVX Linx futtatásával tesztelj, és eleinte lehet kevesebb idő, nagyobb lépték. Ha a határ közelébe értél, akkor már finomabban kell, és hosszabb ideig tesztelendő egy-egy beállítás, a végén akár napokig is.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibás i9-14900K
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, a processzort kaptam
sorry!