Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Speed®
titán
Az utolsó képeden kupakolt értékeket látok szvsz.
Hol érdemes..keresd meg a legolcsóbbat. Én nemrég PCXtől vettem Condactonautot pl.
Csak IHS alá kell, nem ragad, rögzíteni kell a sarkokon, ha nem akarsz a berakásnál szenvedni vele, ill. jobb a magnak is, ha nem csúszkál rajta a sapi.
Hűtő felé nem szokás használni, ha Alu is van, megeszi csúnyán. -
yodee_
őstag
Nekem a sima 3770 delid előtt 85-90 körül volt és nagyon hirtelen ment fel terhelés esetén, majd le amikor megszűnt a terhelés. Akármivel hűtőttem nem változott a szitu. Delid után egy Cooltek ITX30 hűtővel max 65 fok. Szóval szerintem delidre fel. Nem magamnak csináltam

-
Speed®
titán
Olyan nincs, hogy milyen kellene legyen..egyéni mindegyik. Az viszont biztos, hogy amíg egyik guánót a másikra cseréled, nem fogod megtudni, gond van-e pl. a hűtővel..merthogy a procinak szvsz semmi baja, a nem megfelelő kencén kívül. Van nálam egy sima 3770 is, ami már delidelt, 4.3GHz/1.25V mellett Hydronauttal teszteltem és simán felment 80°Cig LinX alatt..Megahalemsel hűtve. Szóval TGC/CLUra fel

-
Speed®
titán
Szimplán nem ér semmit a kence tippre. Ha egyértelműen nincs normális hőközlés, akkor hiába a kompakt sergetése. Egyébként ha nem végállásos a pumpa rögzítés, megpróbalhatod on die is, kizárandó az IHSt..viszont ésszel kell lehúzni. A legtisztább megoldás a Condactonaut és az IHS rögzítés, főlé meg értelmes kence (Hydronaut pl.). Normál esetben <70°C a végeredmény OCval LinX alatt, nem 150Wokról beszélünk..
-
Pixx96
aktív tag
Én egy natúr sniccerrel delideltem párnapja a 3570k procimat + egy old bankkártyával..
Annyit csináltam hogy 4 sarkát bevágtam, szépen késsel akkor már alá fért a kártya és azzal körbe húztam mind a 4 oldalát. Én CLU hiányában MX4-et használtam de majd szeretnék alá én is venni clu-t. Most így használom 4,7ghz ~1.320v nagyjából prime95 alatt 70-74 fokos játék alatt 66nál megszokott állni 80%-os terhelés alatt..Mondjuk amit érdekesnek tartok hogy a 4,5ghz @ 1.224v is kb ugyan ezeket a hőmérsékleteket produkálja 3-4 fok eltéréssel amit én az mx4 pasztának tudok be.

-
-
Raggie
őstag
Szerintem egyáltalán nem rossz eredmények ezek 4,5-ön hajtott i7-el. Nekem ugyan ilyen teszt alatt magasabbak a hőmérsékleteim, mondjuk magasabb fesz is kellett ehhez az órajelhez nekem.
Ha már volt delidelve és vissza lett ragasztva a kupak akkor kicsit rizikósabb, mert nem tudhatod, hogy milyen erős ragasztóval lett visszaragasztva... ha túl erőssel, akkor széttörheted a proci nyákját a satus módszerrel. Ilyenkor csak a penge marad, de azt meg én nem vállalnám a helyedben. Egyébként 85 fok alatt rendben van a proci, én nem bántanám.
Nekem azért kellett a delid, mert a kellemes órajeleken, már a 90-95 fokot nyaldosta a processzor. Az már kicsit magas.

-
Raggie
őstag
Ha 75 fokos maximum akkor nem érdemes delidelni szerintem. Nekem delid után lett 70 körüli, de stressz-teszten belenyal a 75-be is.
Egyébként ha mégis rászánnád magad személyesen simán odaadom itt Pesten ha erre jársz és te vissza postázod nekem ha kész vagy. Vagy PÜ-ben megbeszélhetjük.
-
törölt tag
Biztosíthatlak hogy a melegtől nem törnek el a pin-ek a foglalatban, több száz fokos forró levegővel, melegítik fel és ültetik be a PCB-re gyártás során.
Az a maghő veszélytelen, a kupak pár fokkal melegebb mint a vized, az meg pár fokkal melegebb mint a levegő, 40-50C°-on még kiszáradni sem fog a paszta.
Ha 24/7-ben renderelsz azzal az órajellel, és zavar a 200W TDP szereltess be klímát a gép mellé.
-
Raggie
őstag
Hát azért a pár wattért nem érdemes állandóan kifagyogatni!

De te tudod.
1,3 fölötti fesz, azért már elég húzós. Ott a hőmérsékleteid már nem horrorisztikusak?
Igazából 1,4-ig is el lehet menni, ha le tudod hűteni, csak ezt már csak deliddel szokták tudni és épített vízzel.1,25-nél nem törvényszerű, hogy bírja a 4,4-4,5 GHz-et, de 1,3 fölött már tudnia kéne...
Többi opció? C3/C6 state-ek? PLL? PCH ? ilyesmi? Ezeket próbáltad már állítgatni? -
-
Speed®
titán
-
ZaiKo
csendes tag
CPU-Z-ben nézem a feszt, a hőmérsékletekhez pedig AIDA64-et tolok telóra remote sensorral.
Tesztre lynxet használok.
Megpróbálom 1,25-el, meglátjuk... Csak marha fura nekem, hogy felülírja a beállításomat... Nem kéne ilyet csinálnia tudtommal. Itt nem szimpla vcore droppról van szó, olyan mintha a beállított vcore-t felülírná mondjuk AUTO beállításra. -
BandiT85
aktív tag
Nekem volt olyan lapom, használtan vettem, de garral, meg is halt, azt cserélték Asrock extreme 4, re, aminek meg 2 memória foglalata purcant ki... Azóta van Maximus Formula V. Ezzel a lappal se megy fikarcnyit se jobban a tuning, mint az előző kettővel. Amíg mentek, jók voltak, bár az Asrcok biosát meg a ventiszabályzását nem szerettem.
-
Speed®
titán
Itthon is van, Cink Elek pl., de csinálják még páran.
Honzi
Jó esetben 20-25%al gyorsabb lenne a magasabb órajel és a HT segítségével..de ha nincs HT kihasználás, akkor nem feltétlenül éri meg..nem ártana alá egy P/Z lap se egyúttal. Vagy..ha már zsebbenyúlás, platformváltás. Ezt neked kell eldönteni. -
Speed®
titán
Attól függ mennyire kula a gyári kence, ill. az IHS mennyire girbegurba. Sokan lappolják is delid mellett, úgy lesz perfekt a kontakt, a CLU is így ér a legtöbbet. Az enyém sima Grizzlyvel volt tesztelve delid után, 25°C volt a difi..csak 1 hónap alatt keményre száradt és visszaromlott kb. 10et. Utána megkapta az LM kencét és beállt a 30as difi szépen.
Kacsa
1.4V rengeteg..1.25 körül -alatt nem bírja? Megnyekteted.. -
matyee
őstag
Sajnos a 2 óra p95-öt nem fényképeztem ki amikor teszteltem és belőttem offset-et, csak inkább érdekességből akartam mutatni a cput a vidje miatt, milyen alacson fesszel tudja 5Ghz-et. Nem hz húszárkodás, nagyzolás volt a cél, inkább érdekesség, hogy egy jópár generációval előtti jobb chip is tud jókat produkálni mai napig.
Amúgy 4,8Ghz-et 1,245V-on tudja, ami bőven elég nekem állandó használatra, így 72-73 fok volt maximum, az azért elég kellemes.
A hűtéshez hozzá tartozik, hogy egy custom loop - léggel azért melegebb lenne - viszont ott is csak egy 12-es 6 cm vastag EK radi, DDC és egy t56 blokk, ergo semmi extra, viszont itx a gép. FPS alatt van különbsége 4Ghz-hez képest, BF1 alatt úgy tűnik számít valamelyest. -
lanszelot
addikt
Ismét töröltem a cmos-t /jumper alaplap/ be is kellett állítani a biost /optimized default/
Most is azt mutatja , de AIDA64 , SpeedFan, CPUmon progikegyhangúan 3.4 et mutatnak, és a hőmérséglet is csak 38 fok, tehát valószínű a bios mutat rosszul vmit. /legfrissebb a bios, és i7 nek ez a verzió kell/Azt nem írtad, hogy tudom tesztelni, hogy nincs-e baja.
-
Speed®
titán
Nyilván ha nálad nincs érdemi difi, akkor nem kell erőltetni. De van az a szitu, amikor hozza, akkor jó, ha van mihez nyúlni.
A melegedés egyéni, sok +fesszel nem meglepő, nomeg a köztudott kencebaj okán sem. Ha szimpibb az alacsony hőmérséklet és nem kell az OC adta többlet, magadnak generálsz gondot csak
-
GAbre
veterán
Mióta alkottam rajta,1 vinyóm és az ssd is érdekes jelenséget mutat.
Ha játszok,van,hogy felment ssd 56 fokra is.
Illetve merevlemez 52-re.
Kicsit átpakoltam,újrapiszkáltam socket-et.
Most fizikailag nem érzem melegnek,bár ssd-re még mindig irja,hogy 47-52 fokos játék alatt.
Valakinek esetleg 5let? -
-
-
-
Speed®
titán
Takarítsd le rendesen a fekete szmötyit mindkét feléről, aztán nézd meg tüzetesen, nincs-e belevágva a nyákba, ill. lesarkazva a mag. A szmötyit rajtahagyva előfordulhat, hogy nem fekszik össze rendesen és jobban belenyomja a rögzítő a socketbe, nézd meg azt is, nincsenek-e elsüllyedve a lábak túlságosan. CMOS reset stb., RAMokat kivéve/átmozgatva..bármi lehet, viszont ha nincs fizikai sérülés a procin, kizárnám, mint hibaforrás.
-
Tegyél fel fotókat a prociról!
A lapnál normális, hogy nem indul proci nélkül, igen. Procival is csak akkor, ha bele van szorítva a foglalatba a kupakkal, akkor érintkezik minden lábacska a pad-ekkel.
- A fekete "gumiszerű" ragasztót vakard le egy bankkártyával óvatosan, legalább a réz kupak aljáról, az nem sérülékeny, a prociról körben csak ha bízol magadban és nem vakarod túl erősen ahhoz, hogy megsértsd a procit.
- A gyári kőkemény pasztát a kupak belső feléről és a magról is távolítsd el alkoholos ronggyal/körömlakk lemosós budipapírral, ilyesmikkel.
- Tedd be a procit a foglalatban helyesen, tegyél pasztát a magra, tedd rá a kupakot szép egyenletesen és óvatosan, majd csukd rá a lefogató mechanizmust.Így csináltad és mégse megy?
-
pengwin
addikt
Leveszed az IHS-t, alatta találsz nagyon rossz minőségű gyári pasztát a CPU és a kupak között, azt óvatosan letakarítod, majd valami jobbat teszel rá és visszateszed a procira a kupakot, amire megfelelő pasztázással ráteszed újra a hűtőt.
A kupak védi a CPU-t, anélkül ne használd (meg szerintem nem is tudnád úgy). -
Borisz76
nagyúr
Én is életemben először csináltam ilyet....
Gyanús volt , hogy hűtőcsere után is ugyanolyan magas CPU hőmérsékleteket mérek...
Aztán kiderült, hogy gyárilag sz@r a mag és a kupak illesztése , valamint rossz minőségű , kőkeményre száradó pasztát használtak.
Ezért csináltam meg a kupaktalanítást és NEM bántam meg !
-
Speed®
titán
Épp erről van szó..valószínűleg azért nem jött a difi, mert ganaj a kence.
Rakhatsz rá 25ért 240es kompaktot is akár, az eredmény ugyanez lehet.
Ha rendben van a hűtő kontaktja és elmelegedik, alatta van a probléma..
De próbáld ki, 4GHz/1.1V körül illik mennie, ha ott hűthető, maradhat is.
Igazából ha nem LinX alatt vágysz hűvös üzemre, akkor nincs nagy baj.
Részemről viszont úgy vagyok ezzel, hogy worst case..BF4 is befűt pl.. -
Speed®
titán
AMDnél is adott példánytól függ..nem mondja meg neked senki, ki kell tesztelned. 4GHz jellemzően ujjgyakorlat, felette attól függ, mit fogtál ki. Ninját hiába tettél rá amúgy, ha ganaj a kupak alatti kence..amint elkezded húzni, kiderül..ha nagyon tré, olvass vissza picit, Borisznál mit hozott a delid pl.
-
Speed®
titán
Igazából lutri..pontosan milyen lap/ram/cpu a terv?
Nálam 3570K mellett 2GHz/CL9re van belőve a RAM most, itt stabil, de 2133 már hanyattesik, hiába emelek feszt. Mondjuk nem vagyok egy nagy RAMguru, VCCSAt belőttem 1.075Vra, RAMot 1.575Vra, időzítések by XMP/1866 és ennyi..a 2x8as kittet nem akarom nyektetni, ennek is örülök.
-
klaca1978
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Görcsölök, mert nincs proci a gépemben, mivel tegnap jó áron el tudtam adni a 2320-at, nem hagyhattam ki.
Jelenleg sajnos 3570K-t nem találok eladót, csak simát, (37k) így csak max 3,8 ig lehet húzni, de talán az is elég.
3770-et 60k-ért kapnék. DDR4 -re mostanában biztosan nem tudok váltani, tehát marad ez a platform.
Végeredményben az a lényeg hogy a játékok nem használják ki a 3770 előnyeit. (+4szál) -
bandika0626
senior tag
Nem tudod a szorzót magasabbra állítani mint a turbó szorzója. 3570-es proci esetében ha jól emlékszem akkor olyan 4100, 4200 MHz-n menne. Még a 3570k-s proci is. Így mindenképpen Z-s lap kell hozzá, hogy érvényesíteni tudd a szorzózármentes procikban lévő tuningpotenciált.
Egészen pontosan a P68-as lapokban is lehet a szorzózármentes procit tuningolni csak ott meg nem tudod használni a prociban lévő gpu-t.
-
F e Z o
veterán
Azért vesz k-s procit az ember, hogy egyszerűen - szorzóemeléssel - és akár extrém módon is tudjon tuningolni, természetesen megfelelő alaplapban.
(#28176) whitezo88 : Az Általad említett 25-30k-s ársávon belül ajánlottam elérhető procit. Ha megtoldod egy kicsivel a legkisebb sandy vagy ivy i5 megvan, s az már fizikailag is 4 mag. Itt található a lapod cpu támogatási listája, innen lehet szemezgetni, aztán irány az apróhirdetés.
-
F e Z o
veterán
AMD után hihetetlennek tűnik biztos, hogy alulfesszel is nagyon mennek ezek a procik.Nekem ilyen 3770nonK-m van.
Az energiagazdálkodási funkciók engedélyzve vannak a lapodon? Speedstep, EIST, C1, C3, C6?(#28164) monosz : Abszolút nem probléma, nálam 99,8-on van alapból a BCLK.
(#28167) Midway : Haswell topicban tedd fel a kérdésed. De egyébként oda bármelyik olcsó 1150-es lap elég lesz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Eladó Xiaomi Redmi A5 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Annyit csináltam hogy 4 sarkát bevágtam, szépen késsel akkor már alá fért a kártya és azzal körbe húztam mind a 4 oldalát. Én CLU hiányában MX4-et használtam de majd szeretnék alá én is venni clu-t. Most így használom 4,7ghz ~1.320v nagyjából prime95 alatt 70-74 fokos játék alatt 66nál megszokott állni 80%-os terhelés alatt..

.....akkor szerintem marad a sima 3570. Köszi!!