Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janusz001
őstag
Sziasztok, az alábbi "kis" tuningban kérnék segítséget. Az alaplap egy Asrock z77 pro4 , ebben egy i7 3770k lapul, deszkán legújabb bios. Memóriák 2*4 gb Corsair vengance 1600 cl9 -en. Olyan 4ghz -et szeretnék kihozni ha kell a kraft, természetesen mind a 4 magra, terhelés nélkül viszont jó lenne, ha csak alapon ketyegne, minél kevesebb fogyasztással, mert sokszor megy 24 órában a gép. Eddig ha mind a 4 magot engedélyeztem, mindig a maximumon ment a cpu, sosem csökkentette a szorzót.
Segítségetek előre is köszönöm. -
Janusz001
őstag
válasz Repsol600 #26205 üzenetére
Ezen már túl vagyok, energiatakarékos funkciók mindig is be voltak kapcsolva, bár most szépen megy, visszaveszi a szorzót, szóval nem tudom eddig mi volt a gond. Pár oldallal ezelőttről találtam egy asrockos beállítást képekkel, most azt állítottam be magamnak is, eddig szépen megy 4ghz -en. Egyedüli különbség, hogy nálam a cpu llc százalékosan van (auto, 33,66 és 100% ) nem pedig lvl1-lvl10 -ig,én ezt auto -n hagytam, nem tudom mi a funkcionalitása.
-
Janusz001
őstag
válasz laychi #26210 üzenetére
Értem, úgy ítélem meg, hogy a 4ghz stabil, nem jelentkeztek problémák, innen mi a következő lépés? 41 -es szorzó, stabilitási gondok esetén kis fesz emelés? Jelenleg a proci default fesz értéken van, offset pedig +0.01v.
Tud valaki olyan programot, ami a tray re lerakva szépen grafikonon kijelzi a fontosabb pillanatnyi értékeket(hőmérséklet, fesz, stb. ), hasonlóan a gpu tweak hez? Az se baj, ha loggolni tudna. -
Janusz001
őstag
No, 4.2 -ig próbálkoztam, nem volt semmi gond (linx, cine és WoW futott) ,most visszatettem 4ghz -re, összes mag engedélyezve ezen a frekin (igazából alapon is több, mint elég ez a proci, amire én használom, de ha van benne kis potenciál gyári feszültségen vagy esetleg kicsit alatta, miért ne használná ki az ember? ) , most még játszok a feszültség visszavételével, gondolom itt a -offset a járható út, viszont most -0.05 értéknél a hwinfo terhelés alatt max értéknek 1.256 -ot ad, a cpu z pedig 1.16 -ot, ez elég nagy difi, melyik lehet a reális?
-
Janusz001
őstag
I7 3770k milyen vga -t tud még kihajtani? Jelenleg 4ghz megy egy r9 280 társaságában, amihez tudtommal bőven sok.
-
Janusz001
őstag
Akkor azt hiszem egy darabig még jó lesz ez a cpu.
-
Janusz001
őstag
Asrock z77 pro4 ben hajt valaki tuningolva k -s procit? Beállítások érdekelnének, jelenleg egy i7 3770k van 4ghz -en offset módban (emlékeim szerint -0.05V), évek óta stabilan teszi a dolgát, tetején egy ALPENFOEHN Matterhorn Pure Edition, hőfokok rendben vannak, csak kíváncsi lennék mit tudnék kihozni még a prociból, delid nincs, nem is lesz.
-
Janusz001
őstag
Sziasztok, jelenleg egy i7 3770k ketyeg 4ghz -en évek óta stabilan egy asrock z77 pro4 ben (leújabb bios), tetején ALPENFOEHN Matterhorn Pure Edition -val.
Anno ment órákon keresztül linx, prime, cinebench, burn test ,semmi hiba nem volt és azóta is vígan szalad játékok, cad és egyéb programok alatt zero hibával.
Hőfokok rendben vannak, szokványos alkalmazásokkal terhelve 65 fok alatt van.
Tuning beállításokkal nem sokat foglalkoztam, de ha van még benne pár száz mhz, azt szeretném kihasználni.
Jelenleg ezek a beállítások:Mit lenne érdemes állítani?
-
Janusz001
őstag
Alulfeszelve nem hinném, hogy lenne, terhelés alatt emlékeim szerint hwinfo64 1.245V -ot ír a jelenlegi beállításokkal maximumra, lehet az asrock több kakaót adna neki? A gyári fesz mintha 1.1V lenne ennél a cpu típusnál, de ebben sem vagyok egészen biztos.
Mindenesetre ha hazaérek pontosan megnézem, valamint kipróbálom az általad ajánlott beállításokat.
Gyors stabilitásra elég a linx 10 körre? -
Janusz001
őstag
Van olyan tesztprogi, ami a háttérben szépen csendben teszi a dolgát? Prime95 small fft ilyen, csak baromira melegíti a procit.
-
Janusz001
őstag
válasz F e Z o #29405 üzenetére
Azt tudom, csak az általam említett prime95 small fft tesztje mellett vígan tudok dolgozni, játszani, elfut a háttérben mindenféle zavaró lassulás nélkül, csak eléggé melegíti a procit, míg ha egy linxet futtatok, azt eléggé észreveszem.
Mindenesetre tegnap 4.2ghz -en használtam a procit, a fent említett beállításokkal, -0.05V offsettel (cpu z terhelés alatt 1.152V -ot ír ki), ment prime, linx órákig, játék is pár órán át, cad -at is használtam, semmi gond nem volt.
4.5 -öt próbáltam +0.15V offsettel, de a windows elszállt betöltéskor, több feszültséget nem akarok már adni neki, linx, prime95 small fft teszt alatt igy is felkúszik 80 fok fölé, mondjuk játék alatt a 60 -at sem éri el.
Kacérkodom a deliddel, de szerintem azért a "talán" plusz pár száz mhz -ért nem kockáztatok. Feszültség pedig így sincs az egekben, léghűtés simán elviszi.
Jó kis proci ez így is, szerintem még évekig elleszek vele, nem bántam meg anno, hogy azt a +pár tízest ráköltöttem az i5 ellenében.
Még megnézem a 4.3 , 4.4 -et, aztán majd meglássuk sikerül e valamelyiket stabilan belőni. -
Janusz001
őstag
válasz Janusz001 #29407 üzenetére
No, adtam még +100mhz -et, feszt nem emeltem,de az eddigi 1.152V maximális helyett már 1.167V -ot mutatott a cpu-z. Ez valami automatikus emelés lenne órajel függvényében?
Pár órás linx alatt szépen felment 85 fokra az egyik mag, többi 80 alatt maradt, de hiba nem volt.
Most pár nap mindennapi használat következik, ha stabil lesz, akkor próbálkozom feljebb. -
Janusz001
őstag
válasz Raggie #29416 üzenetére
Az mifán terem? Azt hittem elég ha kiírja, hogy nem volt hiba.
Megvan... ott biza van hiba pont abban az időben:
"Egy hardverhiba történt, amit a rendszer kijavított.
A hibát jelző összetevő: Processzormag
Hibaforrás: Korrigált gépellenőrzés
Hibatípus: Belső paritáshiba
Processzor APIC-azonosítója: 0További információ a részletek nézetében."
+fesz esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
válasz bobalazs #29766 üzenetére
Pedig itt a forumon többen is próbáltak segíteni, de nem sikerült stabilra varázsolni, 1.25V fölé pedig nem megyek.
De várom beállításokra vonatkozó tanácsaid, alaplap asrock z77 pro 4 , i7 3770k, alpenföhn matterhorn pure hűtő , fps aurum gold 500w , párszáz potya mhz még elfér. -
Janusz001
őstag
válasz bobalazs #29768 üzenetére
Most fixed vagy offsetről beszélsz? Nekem fontos lenne, hogy ha lazsál a proci, csökkentse is a feszt.
Ez inkább a kevesebb hőtermelés miatt kellene, az a +feszültség nem hinném, hogy számottevően megdobná a fogyasztást.
Nemrég megmértem 1 havi fogyasztást is, monitor nélkül, 43kw jött ki.[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
Fixed voltage nél a feszültség állandó, akkor is ha visszaveszi az órajelet 1600mhz -re?
-
Janusz001
őstag
Én meg az asrock z77pro 4 biosában (legújabb) nem találok fixed beállítást. Van offset, meg auto.
-
Janusz001
őstag
Az én 3770k -m az ellenpélda tuningra, 4.1 -en már whea error van 1.25V -on, feljebb nem megyek, hőfokok rendben, többször is megfogadtam az itteni tanácsokat, eredmény nélkül. 4ghz -en 2013 eleje óta hibátlanul megy.
Van ilyenre is példa. -
Janusz001
őstag
válasz Qtya123 #31207 üzenetére
4.5-4.7 -et k -s procinál ne vedd készpénznek, nálam már 4.1 -el is whea error van, pedig alaposan körbejártam a témát, belenyúltam egy anti tuning darabba.
Részemről még 2-3 évet biztos elvagyok a 4ghz -re húzott 3770k -val, 16gb ram társaságában, egyszerűen nem érzem, hogy kevés lenne az általam használt programokhoz. -
Janusz001
őstag
-
Janusz001
őstag
Elgondolkodtam én is a gépcserén,jelenleg i7 3770k kezdetektől 4ghz -en megy, asrock z77 pro4 alaplap, corsair 16gb ram, asus r9 280 kártya.
Nem tudom mire lenne érdemes,olyan 150k -ig mi férne bele, mennék amd vonalra, 16gb -hez ragaszkodom, ssd, hdd nem kell, táp egy fsp aurum gold 500w gondolom ez is megfelelő lenne, vga valami energia takarékos, de nem létszükséglet, mivel játékra konzolt használok, szóval alap,cpu,ram és talán vga kellene.
Gondolom itt páran már megléptétek a cserét, kíváncsi vagyok a véleményetekre. -
Janusz001
őstag
válasz Speed® #32054 üzenetére
3600 -as mellett tenném le a voksom, ez olyan 60k magassága, egy használható b450 gondolom 30k körül kijön (itt majd nézek ajánlott tipust) ,16gb ddr4 (itt sem vagyok biztos a tipusban), de gondolom 20k magassága lehet jelenleg, egyelőre a mai nap erre jutottam, a vga cserén még gondolkodom. Esetleg a kényelmes keret miatt mehetne 2*16gb ram is helyette.
-
Janusz001
őstag
Na az enyém meg 4 fölé nem akart menni, pedig minden isten nyilát kipróbáltam. De azt 2012 óta teszi szinte 7/24 -ben.
-
Janusz001
őstag
Nálam is maradt 2012 óta az i7 3770k 4ghz -en, akkor még játékra is kellett, de jó pár éve már csak konzolon játszom, általam használt alkalmazásokra meg bőven elég. Persze lett azóta új ssd, több ram, nagyobb hdd -k, vga (bexart a régi, de most is egy r9 280 -as megy benne).
Párszor volt bennem "namostmáraztánváltok" érzés, de mindig győzött a józan ész, minek? , ha tökéletes a mostani is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest