- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Adi: Teszt
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Telefonjaim a kezdetektől máig, avagy: My phone's antology
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
kicsipapucs #26499 üzenetére
"...beépített wifit..."
Ez mire vonatkozik? -
válasz
BigBlackDog #26484 üzenetére
Persze, simán mehetnének lejjebb!
3570K alap imc fesszel megy 2400-as ramfrekit. A te 1866-od az kispálya neki.
1V alá is mehetsz szerintem a VTT-vel, csak teszteld ki.
PLL: Ivy Bridge-eknél brutálisan túl van lőve. 6GHz-nél se kellett nekem 1.75-nél több soha. Teszteld ki, minél alacsonyabb, annál jobb. 1.70 körül már egész jó. Nem mellesleg hűl is tőle a procid.
PCH meg nálam 0.925V-on megy hibátlanul, ha nem használom a beépített wifit. Ha használom, akkor annak kell a 0.975V a teljesen stabil működéshez. 0.98 körül kezdhetsz, aztán fel-le attól függően, hogy stabil-e.PCH: 0.98, PLL: 1.70V, VTT: 1.00V Aztán innen játssz velük tovább fel/le. És ajánlom, hogy a spread spectrumot tiltsd le a BIOS-ban. A képeiden láttam, hogy auton van.
-
Daffchy
őstag
válasz
m0h0senator #26497 üzenetére
Akkor megnyugodtam!
Köszönöm szépen!
-
Daffchy
őstag
Aha értem, akkor az OFFset a másik amiről beszéltek, azt tudom micsoda, de így még nem találkoztam vele, de már világos köszönöm mindenkinek!
De nem gáz, hogy én fix 1.280 4.6Ghz-n hajtom 24/7-ben igaz?
Károsodás nem éri?
Szerk.: Bocs, csak telefonról vagyok, nem akartam mindenkinek külön írni erről.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
bandika0626 #26492 üzenetére
Most megmértem, régebbről még más rémlett nekem. Fix 4.8-on üresjáratban a fogyasztás 110-115 W között ugrált, a maghőmérsékletek 37-43 fok között változtak. Bekapcsolt energiatakarékossági beállításokkal a fogyasztás 80-85 W közötti értékre mérséklődött, a maghőmérsékletek pedig 33-36 fokra csökkentek szintén üresjáratban. Hétvégente nem egyszer 12-14 órát megy a gép (munka + egyetem miatt), sokszor doksiolvasás, szövegszerkesztés a program. Ugyan nem sokat, de hosszútávon talán jelent valamit (ha a hőfokokat nem is nézzük).
-
wd.taz
aktív tag
válasz
bandika0626 #26492 üzenetére
Az FSX egy elbaltázott program, minden egyes órajelciklust megzabál.
Amikor azt hiszed, hogy stabil a géped, a BF3, BF4 megy mint az álom, betöltöd az FSX-et, egy nagyobb reptéren pl. Paris CDG, egy PMDG 737NGX-et, felprogramozod, van néhány felhő az égen, és felszállás közben kifagy, BS, OOM stb.
Ha nincs fixre állítva, akkor az első olyan pillanatban amikor a proci azt hiszi, hogy most visszavehet egy kicsit, akármelyik magon (mert neki ez van beprogramozva, hogy takarítson meg energiát) jön a stutter, a csempésedés, BS stb. -
bandika0626
senior tag
válasz
wd.taz #26489 üzenetére
Egy dekával se megy jobban a gép ha az energiatakarékos funkciókat kikapcsolod.
Én mértem fogyasztásmérőn keresztül, hogy minden funkció ki volt kapcsolva a proci 4.6-on ment fixen tehát nem vette vissza az órajelet meg a feszt és netezés közben amikor csak 1-2% ment a proci a fogyasztás szinte ugyanannyi volt mintha visszavenné 1600 meg a hozzá tartozó feszre.
Itt sokan erőltették az offsetes tuningot aminek az égvilágon semmi értelme. Legfeljebb annyi, hogy a proci nem 10 év múlva fekszik ki hanem 9.5 év. Ha egyáltalán kifekszik.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
m0h0senator #26490 üzenetére
Hűtőpaszta. Ez egy vicces dolog.
Eddig nekem ez jött be leginkább. Próbálkoztam egy ilyennel is -elvileg MX4 környékére tették többen is-, de 1-2 fokkal magasabbak voltak mindig a hőmérsékletek. A gyárilag proci/hűtő mellé csomagolt paszták meg bőven a jelenlegi alatt voltak teljesítményben.
D14-et és egyébb kéttornyos csodákat néztem, a tesztekben az ezüst nyíl szerepel a legjobban általában, azért gondoltam rá. -
m0h0senator
őstag
válasz
Daffchy #26486 üzenetére
BlackDog: Kérdés, hogy mekkora helyed van. Én keresgélnék, d14es noctuat, phanteks-nek van egy nagy toronyhűtője mindenképpen 2 tornyosat. Hűtőpasztából mid van? Én mx4-et használta átlagban -3 fok.
Daffchy:
Van a fix feszültséges és az OFFset mód. A fix értelem szerűen ott tartja a beállított értéken. Az offset meg terheléskor mennyit adjon hozzá az alap feszhez. Ugye nagyjából 2 feszültségen van a proci. az egyik üresjárat a másik terheléskor. Az offset mind a kettőhöz hozzá ad amennyit beállítottál. Így is magasabb lesz az idle de max-12 fokkal. Nálam pl semmit nem változott.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
Daffchy #26486 üzenetére
Azt, hogy az energiatakarékos dolgok bekapcsolva maradnak, így szabályoz a lap meg a proci is magának.
Be-ki kapcsolja a magokat, feszültségeket is igazgatja stb.A fix tuningnál, nálam az összes C-s cucc disabled ( C1E; C3; C6; )
Spread Spectrum, Intel Speedstep stb.isFix 4,8-on van, akkor is, ha épp nincs semmi dolga a magnak, nem ugrik le 1,6 vagy 3,2-re
-
Szevam
senior tag
válasz
Daffchy #26486 üzenetére
Szia! Én is szintén láma vagyok, de a fix tuning szerintem azt jelenti, hogy ha feltuningoltad a gépedet mondjuk 4.8 GHz-re (szorzót maximumra teszed), akkor azon is marad, még ha csak netezel a gépeden akkor is. A nem fix tuning, pedig azt, hogy az órajeled, 4.8 alá is mehet.
-
Daffchy
őstag
válasz
m0h0senator #26483 üzenetére
De a nem fix tuning amit mit takar nálatok?
Én úgy látszik le vagyok maradva, mert ezt a fogalmat így nem ismerem.
Az energiatakarékos funkciók milyen név alatt futnak?
És melyik mit takar?
Bocs a láma kérdésekért!
-
wd.taz
aktív tag
válasz
m0h0senator #26483 üzenetére
Én értem amit írsz, de ha van két profilja, akkor csak annyi, hogy átváltja a profilt és kész.
1, Alap profil, a hétköznapi teendőkhöz 2, FSX profil, FSX-hez.
A 3770K előtt nekem is 3570K volt a deszkában, 4,4-re tudtam beállítani, hogy ne forrjon fel az agya a K2-vel (nem egy jól tuningolható darab) 1,3000V-ot kért és bazira melegedik. Sikerült jól beállítani akkor, de azóta elfelejtettem néhány dolgot a tuninggal kapcsolatban, ezért vagyok itt most én is.
A lényeg, hogy ha FSX-et akartam használni, akkor előtte a BIOS-ban betöltöttem az "FSX" profilt és onnantól kezdve az ment. Ha meg másra kellett a gép, akkor vissza alapra. Két kattintás az egész....
BigBlackDog: Nem fog menni rendesen az FSX úgy....
-
BigBlackDog
veterán
válasz
kicsipapucs #26482 üzenetére
Ezek szerint ezek mehetnének lejjebb?
(#26478) wd.taz: Nem, Extreme3 Gen3 az alaplap. Energiatakarékos opciókat nem akarom kikapcsolni, netezés közben nem cél a fix 4.8 GHz.
Ha meg kell a szufla, úgyis felmegy addig. FSX-nél mennyire érződik a fix 4.8 GHz, illetve a speedstepes-energiatakarékosabb változat közötti különbség fps-t tekintve?
(#26483) Bale_E: Hűtőből mit ajánlasz (elsősorban levegős megoldásra gondolok)? Egy Thermalright szerinted felesleges lenne, vagy elférne?
-
m0h0senator
őstag
válasz
Daffchy #26480 üzenetére
Baja nem lesz csak az idle hőfokok magasabbak. Tény, hogy 1-2 program követeli a fix feszültséget. Ami most BigBlackDog-nál van proci az enyém volt. És nekem idle volt 35 fokos 55 bf4 alatt. Persze vízzel. Nem láttam értelmét fixen 4,8on hajtani, főleg, hogy a sokat ment a gép csak úgy.
-
válasz
BigBlackDog #26476 üzenetére
VTT, PCH, PLL feszek miért vannak auton? Kézzel be kéne őket lőni, fölöslegesen túl vannak méretezve nálad most.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
m0h0senator #26479 üzenetére
A BIOS-ban el tud menteni 3 profilt, kell csinálnia egy teljesen fixet az FSX-hez. Ez nekem is így van.
Van még egy "alap profil" mentve a hétköznapokra, bármi máshoz ezen nincs tuning, teljesen alap.
Ezt a vasat csak az FSX-re használom, másra itt van a másik gépem.
Az FSX-nek fix tuning kell, különben mindig kidobálja majd. -
Daffchy
őstag
válasz
m0h0senator #26479 üzenetére
Hogy érted, hogy fix feszes tuning?
Én 24/7-re 1.280-on 4.6-on járatom a 3770K-t, ez így nem okés?
-
wd.taz
aktív tag
válasz
-
m0h0senator
őstag
válasz
Először is gratulálok a procihoz. Csak annyi kis pontosítás, hogy ha jól emlékszem az előéletére ezt bombibmw vette még boltból.
Igen a hűtőt minimum cserélni kéne, de szerintem játékok alatt lesz max 65 fokos. Vagy addig 4,4-en is bőven jó az 560 mellé.
5GHz-hez 1,4 V-kellett, de ott már azért melegedett rendesen.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
A napokban egy gyors üzlet keretében (asszony közreműködésével) Bale_E kolléga híres, nevezetes 3570k procija hozzánk került. Kicsit játszadoztam vele, úgy tűnik, hogy sikerült megtalálni a tökéletes összhangot az alábbi beállításokkal.A belövés során kicsit furcsán viselkedett a korábbi 2500k-hoz képest. Az SB-nél, ha nagyon kevés volt a fesz, a win betöltőképernyő után, a fekete képernyőnél megállt a tudomány. Kékhalál, fagyás esetén már közel volt a boldogság, nem sok többletfesz kellett a stabil működéshez. A 3570k nem egy egyszerű állatfaj ehhez képest, nem egyszer betöltött a win hiba nélkül, viszont a programok folyamatosan elszálltak, a Chrome és bővítményei összeomlottak, nem jelentek meg weblapok, teljesen furcsa viselkedést produkáltak a programok. De átlagos használat mellett nem indult újra a gép, nem kékhalálozott, nem fagyott. Nagyobb terhelés esetén persze előbb-utóbb fagyás lett az eredmény. De végül sikerült megtalálni a minimálisan szükséges értékeket.
A további érdekesség még az volt, hogy a finishben nem egyszer a Linx és a Prime is 10-15+ percen keresztül futott hiba nélkül, viszont FSX-ben 1-2 perc alatt jött hibaüzenet, vagy egyéb érdekesség, 3DMark meg konstans nem kilépett bizonyos tesztek közben. 2500k-nál ilyen nem volt, ott vagy kék vagy fagyott képernyőt kaptam a képembe hasonló helyzetekben. Mennyire természetesek ezek a furcsa hibák? Feljebb -pl. 5 GHz- van esély menni (gondolom egy jobb hűtő a Ninja 3 helyett már mindenképpen kelleni fog)?
-
wd.taz
aktív tag
válasz
m0h0senator #26474 üzenetére
HT szigorúan csak kikapcsolva, az FSX motorja nem ismeri, nem használja, összezavarja..
-
m0h0senator
őstag
válasz
wd.taz #26473 üzenetére
Igen viszont a vcore 1,272 prime alatt. Valamilyen hardver igényesebb játékkal kéne már tesztelni és akkor tudnánk többet. Nekem még a 3570K-val volt olyan, hogy kidobott az asztalra bf4 alatt hiba üzenet nélkül, de a prime linx futott ameddig akartam.
és most látom, hogy a screenshot ht offal készült. Megpróbáltad ht on-nal is?
-
wd.taz
aktív tag
válasz
m0h0senator #26472 üzenetére
Alpenföhn K2; 1,2850V-on van, LLC 2.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
m0h0senator #26470 üzenetére
Csak a cooler monitorozására használom én is, a H440-ből nem nagyon hallatszik ki, amikor emeli a fordulatot.
Ha sikerül stabillá tennem 4,8-on ......Be Happy.....
-
wd.taz
aktív tag
válasz
m0h0senator #26464 üzenetére
Ezek mennek jelenleg csak, nincs VGA-m és úgy néz ki, hogy csak 22.-én jön meg.... talán.... remélem.....
Egyébiránt melyik érték a mérvadó? a VID,(1,2260V) vagy a Core Voltage (1,272V)? LLC2; 1,2850V van állítva fixre.
-
Pubszon
veterán
válasz
m0h0senator #26464 üzenetére
Szó szerint, nekem volt olyan hogy mindennel stabil volt, de fél óra BF3 multi 50-60 emberrel meg elszállt a gép.
Viszont fordítva még nem volt. -
wd.taz
aktív tag
válasz
bandika0626 #26461 üzenetére
Televan: Köszönöm, a válaszokat!
Este,majd adok még neki, de hajnalban csak ennyi időm volt.
THX
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Beszereztem egy kupak javított i7 3770K-t. Jelenleg 4,8GHz, 1,280V, CPU LLC 2, HT lekapcsolva, ma reggel futtattam 10 kör Linx-et, Prime-ot 20percig.
A hőfokok jók, max. 77°C, a K2 alatt. CPU-Z : 1,265V.... a VID-re nem emlékszek tisztán, de kevesebb volt.
A tesztek alatt nem volt probléma....
De! A BIOS kifagyott, amikor beléptem ???!!! Nem csinál semmit ?!
Ötlet?
Konfig az adatlapomon.
Tazi
-
04ahgy
nagyúr
válasz
bandika0626 #26453 üzenetére
Vagy inkább 25 nagykerből be tudják szerezni, és most épp drága helyen van csak, az árazás meg automata. Erre nem gondoltál?
HGyu
-
F e Z o
veterán
válasz
bandika0626 #26453 üzenetére
Én mindig LeC áraihoz viszonyítok.
-
Pubszon
veterán
válasz
_Sevi_ #26450 üzenetére
Én láttam még ma este, ha jól emlékszem 69K volt.
Én náluk vettem a memóriát, 2x4GB Micron ECC RAM volt 6900Ft, ami nem gyengén alul árazott volt.
De lényegtelen, ipon nem egyesével áraz.
Ettől van jobb és olcsóbb is.Most ezen hidaltam le, hogy a 3770K BOX meg 107K.
Nem volt rossz befektetés 85K-ért több mint 2 éve.
-
_Sevi_
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy az i5 3550 proci miért lett ilyen drága?
Azt tudom hogy kiveszik a forgalomból, de kétlem hogy emiatt menne fel az ára.
Köszi. -
Pferi
senior tag
válasz
seederking #26441 üzenetére
Simán csak átállitottam a szorzót 43-ra, ennyi volt a procituning, máshoz nem is nyúltam.
-
seederking
őstag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
A P8P67-tel fog menni a tuning.
HGyu
-
zimi1991
aktív tag
válasz
Tuning csak K-s procival és P-s vagy Z lappal megy!
-
Pferi
senior tag
válasz
seederking #26433 üzenetére
Nekem is olyan alaplapom van, és a 3570k simán megy 4.3 ghz-en.
-
Raidon
őstag
Sziasztok olyan segitseg kellene hogy tervezek az i5 3570K-m ra valami hutot
Esetleg ha lenne tuning azt is kibirja amikkel szimpatizalok az az alpenfohn meg a bequiet.
A cuccaim az adatlapomon
Valamint pluszba kellene meg olyan hazhuto venti ami viszonylag olcso de megbizhato jo minosegu vagy lehet dragabb is.
-
Szoszo94
őstag
válasz
seederking #26433 üzenetére
Nagy százalékban igen, XMP profilra át kell kattintani, avagy még jobban megtuningolni
99%, hogy nem lesz kompatibilitási probléma, a tesztelt ramokat szokták leírni a leírásban, azoknál tutira garantálják, de nem egy húdekülönleges ramról van szó, aminek speciális igényei lennének, szóval nem kéne gondnak lennieA válaszolási sorrendemet cseréld fel természetesen
-
seederking
őstag
Szerintetek erősen aggódnom kell ha az említett lap (ASUS P8P67 evo ) memory supportjában nem találtam meg a saját Kingston hyperx blue 2x4Gb DDR3 1600mhz-es tipusszámot?Feltétlenül számíthatok kompatibilitási problémákra?
Ide tartozik még hogy mikor a régi lapomba raktam bele ezeket a memóriákat akkor 1333mhz-et írt órajelnek.Manuálisan kellett 1600-ra állítanom.Ez mindíg így van?Tudom mintha az 1600 és társa már oc-nak számítanának vagy valami ilyesmi okot olvastam valahol erre vonatkozólag. -
Szoszo94
őstag
válasz
seederking #26431 üzenetére
Szerény Véleményem Szerint, de ezt sok idő kiírni
Pláne mobilról, vonaton
Nekem is 4.2-n jár egy 3570, mellette egy 280X, szép kiegyensúlyozott a teljesítmény
-
seederking
őstag
-
Repsol600
addikt
válasz
seederking #26428 üzenetére
Nekem is Ninja 3 van.
Én passzívan használom 3570k-val, úgyhogy a hűtéssel nem lesz gond.
-
Szoszo94
őstag
válasz
seederking #26428 üzenetére
Viszonyításképp 1,2-1,4V közt
Nem lehet ezt így megmondani, nincs két egyforma CPUAmúgy a hűtő szvsz jó lesz, nem azon fog múlni a 4.2
-
Repsol600
addikt
válasz
seederking #26424 üzenetére
Viszonylag egyszerű. Csak a szorzót kel állítani.
-
seederking
őstag
Sziasztok
Bonyolult biosból az i5 2500k tuningolása?Eddig amd-s voltam nem vagyok képbe Intellel ráadásul lap csere is lesz (nyilván) és asus lapom sem volt még....(ASUS P8P67 evo )
-
Szoszo94
őstag
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Megérkezett a processzor, Folyamatosan fut még a Prime 95. De ahogy nézem az órajel 3400Mhz, nem kellett volna 3,6Ghz-re fel Boostolni-a?
-
Szoszo94
őstag
válasz
seederking #26406 üzenetére
Nekem egy 3570 van a 280X OC mellett, 4,2GHz-en, szerintem ne áldozd fel az újabb fejlesztést (kisebb fogyasztás, csíkszél.) a tuningra
De mindkettő jó választás -
Repsol600
addikt
válasz
seederking #26406 üzenetére
Én a 2500k- venném a tuning miatt.
-
seederking
őstag
Sziasztok
Egy kérdésem van én nekem i5 2500k vagy i5 3470?
Tesztekben szinte egymás nyakát tapossák.De a tuninpotenciál a 2500k-ban sokkal több.Így gondolom erősebb procit lehet kihozni belőle mint a 3470?Vagy tévedek,ti melyikre tennétek le a voksotokat?Játékhoz kell majd egy r9 280x oc mellé.köszi
-
04ahgy
nagyúr
Lemarhaságozni a helyes állítást meg még erősebb volt. Tipikusan a nagyobb VID-es CPU-k melegszenek kevésbé, mert kisebb a szivárgásuk. AMD és Intel vonalon is, kellő számú minta megvizsgálása után ez leszűrhető.
A kisebb szivárgású CPU a feszemelésre is kisebb járulékos melegedéssel reagál.
Olvass egy kis GPU-Z ASIC quality gyorstalpalót.
HGyu
-
válasz
bandika0626 #26400 üzenetére
Ezt nem tudom honnan szedted, de ez tényleg nagy marhaság.
Pont az ellenkezője igaz amit leírtál! -
m0h0senator
őstag
válasz
bandika0626 #26400 üzenetére
De ez nettó fas*ság. Miért lenne könnyebb? Most nekem 65 fokos 20 perc prime/linx után 4,8-on 1,280V-on. Most az 4,5 megy 1,130 körül nyilván ott lenne hűvösebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fali konzol lapos tévékhez
- PlayStation 5
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest