- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
windlord
őstag
válasz
lobomester #28199 üzenetére
Nah, akkor ennek fuss neki még egyszer kolléga!
Ez így kérdésnek is kevés, kijelentésnek meg siralmas! -
lobomester
újonc
Sziasztok kis helpre lenne szükségem i5 3570k proci deszka asrock z77 ex4 vga Msi gtx 760
2X4 gb 2400mgz hyper x predatror memo és 1--700gb hdd hogy állitsam be 4-2 ghz a proci jól veressen
és megfelelő felültség ? -
Colos1
őstag
válasz
bandika0626 #28197 üzenetére
TKP ez az én tippem is, de mivel a BSOD -k eddig akkor jöttek, amikor a gép szinte üresjáratban ment, felmerült hogy esetleg valamelyik energiagazdálkodási cucc kavarhat be. Tudtommal a C3 és a C6 kapcsolgatja a gyorsítótárakat. Csak nem nagyon találok precedenst ilyen hibára. Meg nem tudom, hogy ezek pontosan mikor kapcsolnak be. A gép nem volt soha teljesen idle, a zene pl. mindig ment. Az utolsó BSOD meg úgy jött, hogy be akartam dugni a joy -t, és akkor fagyott meg.
Olyant találtam, hogy húzott CPU esetében okozhatnak idle állapotú BSOD -ket, ilyen nálam is volt, offszettel levettem a feszt, ami így C1E állapotban túl kevés volt.
Ha segít, a BSOD -k 7E, 3B, 1E és a RAM csere után 2 esetben D1 volt.
-
Colos1
őstag
Kékhalálozgat a gépem. Már mindent végigpróbáltam, nincs megoldás. De eszembe jutott egy vad ötlet, hátha itt valaki hozzá tud szólni.
Az 5 BSOD között a hasonlóság, hogy mind RAM hibára utal, de már cseréltem RAM -ot, és nem oldotta meg.(Még nem volt 2 egyforma driver megjelölve a dmp -kben...) A másik hasonlóság, hogy mindegyik akkor jött, amikor a gép nem volt terhelve. 3 esetben csak a zene ment, 1 esetben Solitarite Collection -al játszottam, 1 esetben neteztem, bár amikor fagyott épp a telómmal babráltam, nem nyúltam a géphez.
Arra gondoltam, hogy az energiagazdálkodási cuccok szívatnak. Az EIST, C1E, C3 és C6 szívathat-e ilyennel?
Vagy szerintetek lehet a CPU miatt a fenti hibasorozat?
UI.: a gépben semmi sincs tuningolva.
-
Mika1227
őstag
Egy i5 3470-et használok. A BIOS-ban kapcsoljam ki az IGP-t vagy maradthat bekapcsolva ha VGA-t használok? Kell valami plussz driver ha mégis a proci grafikus magját használom, vagy csak rádugom a monitort és kész?
-
Grave_444
nagyúr
Érdekelne I7 3770-et P/Z lapban mennyire lehet tuningolni?
Ha jól látom szorzót 39-ig lehet feloldani, BCKL-el lehet még 100MHz-et emelni, tehát 4GHz kihozható. -
gonorrea
senior tag
válasz
Szattila83 #28190 üzenetére
ott van az előző írásomban is, bár nem annyira látható a mondatban
bocsi
-
gonorrea
senior tag
válasz
Szattila83 #28188 üzenetére
Igény?
Annyival megelégednék, ha jobb lenni mint a mostani alaplapom!
Lassan kiborít, hogy random lefagy (van hogy bekapcsoláskor, van hogy 10+ napig minden fasza), már itt a fórumon a többiek segítségével végigzongoráztam sok lehetőséget, nekem elég lenne ha 4.1-4.2 stabilan menne a gép, nem félve attól mikor dobja le a láncot! Múltkor egy film felmásolása egy külső HDD-re kb fél óra volt a folyamatos újraindulgatás miatt!
Ha sima turbo boostot használom akkor nincs semmi gondcsak ha kicsit biosban feljebb viszem az órajlele!
Na de a lényeg, hogy tudom rendesen használni a meglévő többi alkatrésszel
-
gonorrea
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyen alalap tudja azt nyújtani mint a normál atx-es alaplapok? Egy Zalman z3plus házba raknám, egy artic freezer xtrem rev2 hűtő társasában, giga gtx960 4GBoc videókártyával együtt!
ja és a proci egy 3770K
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Szattila83 #28181 üzenetére
Ha multizni is szeretnél akkor erősen ajánlott.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Szattila83 #28179 üzenetére
Minden további nélkül,csak 4 ghz fölé kell tornászni a magórajelet, nálam 4,4 ghz-en igazgat egy r9 295x2-est.
-
Szattila83
tag
Sziasztok!
Videókari váltáson gondolkodom és az lenne a kérdésem, hogy i7 3770K szerintetek ki tud hajtani rendesen egy GTX 980 TI-t?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
F e Z o
veterán
Azért vesz k-s procit az ember, hogy egyszerűen - szorzóemeléssel - és akár extrém módon is tudjon tuningolni, természetesen megfelelő alaplapban.
(#28176) whitezo88 : Az Általad említett 25-30k-s ársávon belül ajánlottam elérhető procit. Ha megtoldod egy kicsivel a legkisebb sandy vagy ivy i5 megvan, s az már fizikailag is 4 mag. Itt található a lapod cpu támogatási listája, innen lehet szemezgetni, aztán irány az apróhirdetés.
-
whitezo88
nagyúr
Sziasztok! Van egy gép, anno ilyen tescos egybegépnek lett véve. Alaplapot nem is tudom, csak hogy [ILYEN] CPU van benne, ami kb semmire se elég. ha jól látom LGA1155 van, ami nagy mozgástérre ad lehetőséget. Van a gépben már egy 750GTX-es videokártya már, ám ahogy sejtettem a korábbi, sokkal gyengébb VGA után alig volt gyorsulás nem meglepő módon. Milyen Procit érdemes belevenni? Olyan 25-30 ezer körül. 4 GB ram van mellé, bár lehet bővítve lesz az is 8-ra.
-
F e Z o
veterán
AMD után hihetetlennek tűnik biztos, hogy alulfesszel is nagyon mennek ezek a procik.Nekem ilyen 3770nonK-m van.
Az energiagazdálkodási funkciók engedélyzve vannak a lapodon? Speedstep, EIST, C1, C3, C6?(#28164) monosz : Abszolút nem probléma, nálam 99,8-on van alapból a BCLK.
(#28167) Midway : Haswell topicban tedd fel a kérdésed. De egyébként oda bármelyik olcsó 1150-es lap elég lesz.
-
Midway
senior tag
Hello
I3 4160 v 4170 processzorhoz milyen olcsó , de stabil lapot ajánlotok?
2*4gb ram és egy GTX750 lenne benne még. USB3 kell. -
monosz
őstag
Sziasztok!
Sajnos a lapom topikja kihalt,ezért itt tenném fel ezt a kérdést: [link] -
GAbre
veterán
válasz
windlord #28159 üzenetére
Azt nem hiszem,h 1V-on megy a procid a gyári feszültség 1,1V.
Nem hiszem,h a procid -10%-al megy +20% tuningot.
1,1V-al most vmi 3,6-on nem halt meg 5 perc után.
De régi a paszta,gyenge a hűtő majd foglalkozok vele 1x.
Illetve nem értem miért csak a turbo core-t tudom emelni csak,kikapcsolni se lehet.
Meg azt se,h miért van az,hogy cpu-z szerint alapban 1,096V-ot eszik.(és nincs energiagazdálkodása vagy mi)
Prime-al meg ennél kevesebbet(1,07-08-at).
Feladom,hogy megértsem ezt az intelt most.
Majd ssdmel jobb hűtőmmel. -
-
-
GAbre
veterán
Tudja valaki esetleg milyen teljesítményt kéne nyújtania a gyári hűtőnek 1 i5 3570K-es procin?
Házból kivéve 73-75 fokig melegedik prime-al.
Úgy olvastam a gyári max hűmérsékelete 60 körül van... -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Hwinfo-nál a CPU Package hőmérséklet a fontos vagy csak szimplán a CPU hőmérséklet?
Melyiket kell nézni? (A Package jóval melegebb, mint a cpu (közel 90 vs 65) -
vuk777
aktív tag
Hátha itt...
Üdv!
Egy kis segítség kellene...
Ha 1.65V-os memóriám van akkor a VCCIO-t hogyan kell beállítanom???
Sok mindent írnak de vagy nem találtam konkrét leírást róla, vagy félreértelmezem -
zsoika
addikt
Sziasztok! Nagyon felbuzdulva fűzöm a havert, hogy a i5 3450esét tuningolja meg(alaplap Z77 Asrock Extreme 4) . Hasonlóképpen kell eljárni mint az én 3470-emmel? Azon a deszkán lehet feszt csökkenteni vagy nem kell vele foglalkozni?(neki sem a gyári hűtője van, valami revB-t emlegetett 12cm-es ventis)
-
quasarus
tag
Sziasztok kedves fórumtársak. Tudna valaki adni egy bios rofilt a konfigomhoz? Nem nagyon értek hozzá, és hátha van már egy kiforrott beállítás.
asus Z170m-plus
I5 6600K+H100i víz(4db cooler) 3,9ghz@21c fok 4,4ghz 30c fok
fury hyperx 16Gb ddr4 2133mhzAz autómata tutning, vmiért csak 4,4ghz-t enged. de a proci csak 30 fokos.
Köszönöm szépen!
-
huby80
senior tag
Sziasztok!!!
Ivy 3570k mikor kezd el throttlingolni? Homersekletre gondolok
-
GPU-Z
újonc
-
-
ZrogNV
tag
Sajnos pontatlanul tettem fel a kérdést mert az i5 3570 alatt csak egy B75M alaplap van így nem tudok vele játszani. Esetleg így alapjáraton is érdemes bele valami komolyabb VGA-t raknom a HD7790 2GB helyett vagy akkor már az alaplapot is cserélhem?
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
i5 3570-es processzorom mellé van egy Asus HD7790 OC 2GB. Szerintetek melyik az a VGA amit maximum érdemes még belerakni úgy hogy a proci is megbírkozzon vele? -
weri
senior tag
Egy i5 3470-et Z-s lapban lehet valamennyire tuningra fogni ? :d
-
guftabi96
addikt
Na, gáz van.
Ugye a gyári biossal nem megy a tuning IVY-nél..
Fel lett rakva egy uefi bios (tweaktown-ról), viszont azzal meg a netet nem tudom működésre bírni..
Szóval tanácstalan vagyok. -
Repsol600
addikt
válasz
guftabi96 #28110 üzenetére
Én az LLC-t Level 5-ön használom nálam így a legstabilabb. De ez függhet laptól, procitól is. PLL overvoltage Disabled, a többi lehet auto-n. Van még egy olyan, hogy VTT és RAM fesz között ne legyen 0,5V nál nagyobb a különbség mert árthat a proci memória vezérlőjének, de itt nagyon megoszlanak a vélemények, hogy kell-e vagy nem (eredetileg az 1366-os foglalatnál ajánlotta ezt az Intel).
-
guftabi96
addikt
válasz
Repsol600 #28109 üzenetére
Egy másik lapban 1,15-ön ment 4,5-öt, ha minden igaz.
Egyébként igen, a tesztelés menetével tisztában vagyok, illetve legalább van kiindulási pontom feszültség terén is.
Inkább olyan finombeállításokra gondoltam, mint amit te is írtál, pl LLC, de FX-nél emlékszek, hogy egy csomó más dolgot is kellett/lehetett állítani.
Szóval ezekre vagyok leginkább kíváncsi. -
Repsol600
addikt
válasz
guftabi96 #28108 üzenetére
Ez attól függ mennyire éhes procit fogtál ki.
Kezd el úgy hogy beállítod mondjuk 42-es szorzóra és a vcore-t pedig 1.200V-ra. És tesztelj. Ha minden ok akkor csökkentsd a vcore-t pl -0,010V-tal. Meg kell keresned azt a feszültséget amin még jól lefutnak a tesztek és a játékok. Ha fagy vagy újraindul emelni kell a vcore-t. LLC levelt lehet még állítgatni, Level 5 a legkisebb kilengés a feszültségnél, Level 1 a legnagyobb de ez Asrocknál, leheg Gigánál máshogy működik. A hűtő bőven elég. -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Ha minden jól megy, akkor a holnapi naptól kezdve egy 3570k tulajdonosa leszek egy Gigabyte P67A UD4 B3 lapnak.
A lapon moddolt bios van, mert az eredetivel a szorzót 38-nál feljebb nem lehetett állítani.
Most már elvileg ez meg van.
Egy Macho 120 hűtené.
Ami a kérdés lenne: húzni szeretném. Amit lehet, azt ki akarom ebből az alaplap+proci+hűtő trióból hozni.
Ehhez kérném tanácsotokat. Miket érdemes a szorzón, feszen kívül állítani stb. Tavaly ilyenkor merültem bele utoljára a tuning rejtelmes világába egy FX 6300 segítségével, de azóta kb elfelejtettem mindent úgy ahogy van
Ja, és a proci kupaktalanítva van.Válaszokat előre is köszi!
-
kisza25
félisten
válasz
Grave_444 #28106 üzenetére
szerintem lap függő is, mert pl nekem a z77e lapban volt lehetőség magasabb szorzót állítani a RAM-oknak (Supports Dual Channel DDR3 2800+(OC) )
de mostani lapom (haswell) b85i a procit engedi húzni, de RAM-ok max 1600Mhz-en mehetnek, pedig most 1866Mhz RAM-ok vannak a gépben, de nincs is lehetőség emelni -
Grave_444
nagyúr
válasz
bandika0626 #28105 üzenetére
Tuning procinál más a helyzet.
Elvileg 1600 felett tudja ő is használni.
-
F e Z o
veterán
válasz
Bjørgersson #28103 üzenetére
Igaz, az ivy procik 1600MHz-ig, a sandy-k 1333MHz-ig biztosan támogatják a ramokat.
-
GAbre
veterán
Sziasztok!
Beszereztem elvileg 1 ilyen procit:Intel Core i5 3570K
Előtte fx 8as széria volt.
Intelem p3as óta nem volt.
Kérdésem,az intel procik nem támogatják,az 1600nál nagyobb memóriákat?
Gondolom elvileg mennek nagyobbak is..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3089, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest