Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoleepapa
csendes tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Köszi a segítséget, tehát szükség lesz némi mhz emelésre...
-
windlord
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Jo ez a cucc Pajti!
Foleg igy, a platform tetejen.
Tenyleg, mi a hutes rajta?
Viz? -
Raggie
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Azta!

Mivel hűtöd és milyen hőmérsékleteid vannak ilyen magas fesszel?
Skalpolva van gondolom. -
F e Z o
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Azok a G.Skill-ek a leggyorsabbak ddr3 ramok nem?
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
-
Pubszon
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ha a 3.7Ghz turbót be tudnám lőni fixen, az már nem lenne rossz.
-
Toby888
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
pont ezt akartam én is kérdezni ( :
-
Stormrider
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Köszi.Akkor azt is megnézem.
-
Stormrider
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Az mit állit?
Meddig lehet csökkenteni ? 
-
Tarill
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ezt hol találom meg?

-
Repsol600
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Passz, már évekkel ezelőtt tesztelgettem, úgy emlékszem igen kb 4,6- 4,7 felett már ez is többet kér.
Ez volt a max amit próbáltam
[link] -
Speed®
titán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Nem gondolom, hogy a módszerbe halt bele..azért ésszel álltam neki. Tippre a magon volt sérülés, ami a Condactonauttal adta az ívet..persze ez is csak egy tézis. Azóta is asztaldísz

-
Speed®
titán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Nem akarod magadnak megcsinálni vagy eszközhiány?
-
Speed®
titán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Hát akkor relid..mi tart vissza?

-
Pubszon
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Nekem ennyi kellett a 4.4-hez, úgyhogy ennek is örülhetsz nagyon.

-
Pubszon
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ez kiemelkedően jó példány.

-
Speed®
titán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Nem nevezném rossznak..nincs már Condactonautod?
-
F e Z o
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szerintem nem sok értelme van ivy i3-ra upgradelni irodai célra, s elég a 4gb ram is.
(#30295) StLui : Egy ssd mindenképpen ajánlott, jelenleg az gyorsítana a legtöbbet a konfigon.
-
GAbre
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Jó darabig,most nem hiszem,hogy meg tudom csináltatni.
Gondolom húzni a procit nem kéne igy,főleg,h 80 fok körül tudom tartani úgy? -
holozis_HUN
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Az okés, na és a Turbo Boost cucc?? Azzal sem megy 3200-ra a proci terhelésnél?
svensson: Felkúr na, hogy nem akar 3200-on menni

-
holozis_HUN
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Na igen, de ha a 3470 lesz, akkor nem lesz tuning lap.
3470 turboval 3600 MHz. Egy Z68-as lapban elvileg a mostanim is fel megy addig. Hm.... Mi az a BCLK?
Néztem videót, ott 3400 MHz volt valami benchmark alatt a max, amire tudta húzni... Nem értem amúgy. Ha a szorzót beállítom 32-re, akkor terhés alatt fog felmenni 3200-ra, vagy mindig ilyen? Biztos felmegy addig?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Persze hogy fél tized voltot, szokásos noob error, tessék már elnézni!

-
windlord
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Miert, az ugy nem jo?

-
lemusz
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Hogy ne ugráljon az órajel, fix legyen az FPS, ne legyen stuttering stb.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Van benne valami!
Kipróbáltam c3/c6 disabled-re most, normal -0.01-es offset és bebootolt a masina!
Viszont az idle órajel vcore csökkentés ugyanúgy működik mint ha enabled lenne!?
Nem épp ez lenne a szerepe a c3/c6 supportnak? -
F e Z o
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
A C3 és C6 csak ritkán szól bele a tuningba, 0,01V-nál nem hinném, hogy ez lenne a gond. Nálam -90mV mellett is stabil a 3770 4,1GHz-en pedig a c3 és a c6 is aktív.
(#28875) bobalazs : Fix fesz vagy offset?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
auton van.
-
GAbre
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
[link]
Persze mindent úgy csináltam.Nem tudom mitől lett fehér,a szike felsértette úgy látszik,de nem tűnik túl mélynek. -
Raggie
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Kösz az infót!

Egyébként közben megpróbáltam DVID offset-el a tuningot és kicsit több fesz kellett neki, valamint egy-két játéknál, amikor csak egy-két mag volt aktív akkor kifagyott a dolog. Gondolom ilyenkor már visszaveszi a feszültséget, mert nem az összes mag aktív, cserébe az a két csúcsra járatott mag meg nem stabil a visszavett feszültségen.Szóval maradt a fix fesz és így stabilabb és kisebb az étvágya is.

Ez a végleges beállítás:
1,36 V - 4,4 GHZ
Így prime95 alatt max 83 fok, játékok alatt max 65. -
Raggie
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Na igen, erre voltam kiváncsi, hogy a fesz önmagában probléma lehet-e vagy csak a hőmérséklet miatt korlátozó tényező... Akkor asszem maradok ezen a 4,4 GHz-es értéken.
Mondjuk most 3 éves a konfiguráció, szerintem már 3 évet nem kell kibírnia, mert előbb cserélem.
Ha meg majd cserélem, akkor visszaveszek mindent alapértékre és nem tuningos új gazdának adom el. -
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Már hogyne lenne, csak itt nem a VTT az IMC feszültsége, hanem a VCCSA.
HGyu
-
SipiBcs
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Sajnos nem fogok tudni "hivatalos" linket adni, de én úgy emlékszem, hogy az Intel oldalán láttam egykor az 1155 sockethez (Sandy Bridge procival) ajánlásképpen a Speed kolléga által leírtakat, nem pedig fórumos pletykaként. Konyhanyelven: A ramvezérlő feszültsége és a ramok feszültsége között nem ajánlott nagyobb különbség, mint 0,5V.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Mindenkinek köszi a választ valószínű mégis valami jobb lesz, nem nagyon találok rendes felszereltségű h61est

-
biacsia
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Igazad van, olvastam róla a cikket régebben. De azért a kis ördög mégis ott motoszkál, hogy minden a villanykörtével kezdődött

-
cajn
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Hát a procit kb 10x vettem ki és nagyítóval néztem meg a lábakat... bios-t is vagy 20x reset-eltem...
alkohollal megpucoltam a procin az érintkezőket...
ezeket néztem.. más ötletem nincs csak a sérülés... de akkora nagyítóm nincs hogy azt megnézzem hogy sérült... -
Stirlitz
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szia!
Általánoságban, hisz megsem hirdette a sajátját még. (Csak hirtelen nem ugrott be a pontos tipusszám.) Köszönöm a választ!
-
LaserLord
csendes tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Elnézést, még újonc vagyok itt.
Lassan rájövök hogy is működik az oldal.
-
daveoff
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Igen, megvolt minden, csak egy nyomorék 1155-ös procit nem tudtam felkajtatni egész Nagykanizsán. Majd mindenképpen ki akarom próbálni a lapot, ha sijerül procit szerezni bele, mert megy eladásra. Ezt a proci gyógyítást meg majd megpróbálom, de ha van kedved vele foglalkozni, akkor elküldöm szívesen....

-
daveoff
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Úgy kezdte, hogy random újraindult a gép, mintha resetet nyomnék, aztán egy idő után már el sem indult, még a boot screen előtt újraindult magától, alaplapon cpu_led pirosan világított. Kipróbáltam minden mást, kizárásos alapon a proci maradt. Leszedtem a kupakot, és olyan mintha a CLU ráolvadt volna kicsit, nem jön le semmivel. Valószínűleg túlfeszeltem még korábban, és eddig bírta. Egyébként már korábban észrevettem hogy valami nincs rendben, mert folyamatosan több-és több feszt kért adott órajelhez, szóval degradálódott, és most megadta magát. Az én hibám, ez van.....

-
törölt tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Egyébként ez a 1,2V feszültség normális vagy ennyire CPU függő? Elbizonytalanodtam, mert néhány YT videón láttam, hogy a 4,2GHz olyan 1,075V körül kap Prime95 alatt terhelve. -
dangerzone
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Igen, minden láb egyenes, tüzetesen átvizsgáltam.
Legújabb, 1101-es biosz van rajta, igen.
CMOS clear, gombelem kivétel is megvolt.Egyedül a proci alját nem takarítottam, de nem tűnik úgy, hogy bármilyen szennyeződés lehet rajta. Milyen alkohol jó a tisztításra? Gondolom arcszesz felejtős.

Hova valósi vagy amúgy?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Egy mostani SB / IB / Haswell lapnál nem olyan jelentős az LLC üresjáratban, BIOS menüben való tartózkodás esetén való beleszólása. Aki pontosabb képet akar kapni, az az összes LLC-t a korábbiak alapján beállított BIOS-szal próbálja végig, multiméterrel mérjen üresjárati és terhelt feszt, rajzolja fel a kimért LLC görbét, és megkapja a pontosabb VID-et. Kérdés az, megéri?

HGyu
-
Alpi.
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
-
otto1
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szerintem 4 maggal ennyit tud.
Én nem matattam annyit a BIOS-ban csak az Asrock no-k oc-t engedélyeztem,
meg alulfeszeltem: offset -0.150V -
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Jól nyitotta meg, csak békebeli verzió!
HGyu
-
sith7
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
ok, köszönöm a választ

-
F e Z o
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szerintem mivel 27-es az alapszorzója a 3330S-nek, "P"-s és "Z"-s lapban rá lehet pakolni +4 +2-t 4 magra, az 3300MHz, esetleg BCLK-val még 100-200MHz elérhető, de instabilitás miatt én ezt kihagynám.
-
laychi
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Elég karcsú az a +100Mhz az alapórajelhez képest.
Nem tudom sajnos az S és T végű procik turboboost táblázatát,ezért köszi az info-t,azért 200Mhz-re gondoltam,mint egy normál proci esetén 4 magra levetítve. -
odorgg
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Igen, 4db sorba kötve. A két felső ki lesz váltva egy dupla radival, mert azok Asetek radik, amiken csak 6/8-as csonk van. AVC-ből kidobtam a propellert, és egy alpenföhn wasser keret tartja, amin van 4db 3-as furat, 54-es furattávval. ezen megy át a 4 csavar, ami pont megtámasztja 4 oldalrol a blokkot, némi műanyag faragás utánn

04ahgy

Én is soknak találom egyébként. VGA nem kapott terhelést teszt alatt. Keringési irány: Pump-->2 felsőradi-->CPUblokk--> hátsó radi--->VGA-->alsó radi-->tartály.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Igazából a legelején segítettek, volt egy nagy tuningos fórumtárs...sajna már nem emlékszek a nevére (bár hosszas keresgetés után vissza lehetne pörgetni a topikot mert itt volt ő is vagy van azt nem tudom), ő adta meg ezeket az alapokat és stabil is volt a rendszerem mint ahogy most is a Haswell-nél.
Volt is neki külön egy oldala is ahol sok tuning beállítást leírt táblázatban a kezdőknek illetve a tapasztalatai alapján...persze ezek csak mérvadóak voltak, mert ugye minden konfignál és procinál más-más lehet a beállítás finomságasephi
Igen..ez nekem is fura volt -
Blue Thunder
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Offseten csináltam én is...és ahogy írod most beugrott hogy mi volt kikapcsolva

És offsetet is ajánlottam a srácnak hogy alap helyzetben ne pörögjön neki a proci -
Toby888
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
ez a legjobb útmutató amit eddig láttam xD majdnem beszartam a röhögéstől xD
-
Asbee
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Volt már a kezed között normális fehér paszta amit elektronikában is használnak vagy csak az ilyen troll videókkal vonsz párhuzamot mert azon is fehér?
Vannak nagyon rossz minőségű paszták, de azok általában az ilyen kínai hiper szuper ezüst és stb félék. Az pár fok ide vagy oda nem jelent semmit friss pasztánál. -
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Csak nem tejfölről, hanem standard fehér pasztáról beszélünk. Rendszeresen használom magam is, még tuning esetén is. Vízhűtéssel is. Semmi hátrányát eddig nem látom.
HGyu
-
AtHoS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szegény ember vízzel főz, én meg azzal, ami hirtelen a kezembe került

Rendelek értelmesebb pasztát (sajna havazás van nálam mostanában. Egész hétvégén meló volt, hajnalban értem haza, de vasárnapra a keresztgyerekek gépét csak rendbe kellene tenni gyereknapra, mivel szerda-csütörtök és szombaton nem leszek itthon, így most álltam neki. Közben telót kellene kerítenem egyik barátomnak, másik barátom fiának meg első steam-es játékát intézni ebay-ről, ami ugye megint ismeretlen vonulatra vezetett engem - sms megerősítő kód küldéses téma, ebay topicban olvasható - szóval nem elég, hogy szinte itthon sem vagyok még egyéb dolgokkal is foglalkoznom kell
), aztán majd kicserélem, addig had üzemeljen így, majd paszta csere után megnézem a tuning hogyan is alakulKöszi a paszta tippeket, de a Gelic az nem Gelid akarna lenni? Volt ilyen márkájú VGA hűtőm 5850-re vettem anno
szerk.
04ahgy
Nah akkor ezek szerint sokat azért nem rontottam a fehér pasztával

Köszi neked is a paszta infót

-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szerintem meg nem. A fém kupak területe sokszorosa a die területének, így töredéke hővezetési tényező is elegendő a kupak-hűtő között, mint a die-kupak között. A fehér paszta által biztosított hővezetés pedig nem sokkal marad el a nagyságrendekkel drágább mögött. A Gelid GC Extreme meg léggel-vízzel annyit sem ér, mit az MX-2, MX-4. A mínusz fokokra van optimalizálva.
HGyu
-
guftabi96
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
hát igen, valami hasonlóra számítottam, de azért megkérdeztem, hátha.
Sajnos, amikor vettem a procit és a lapot, akkor erre maradt pénz. Ráadásul ezelőtt FX-em volt, szóval kicsit féltem az ilyen árkategóriájú lapoktól (ott ugye az ilyenekkel csak a baj van), de megnyugtattak, hogy simán menni fog benne, és szerencsére így is lett, tehát panaszra nem igazán lehet okom. Mondjuk az a 4ghz elég csábító. Ha nyáron úgy alakul, akkor lehet beszerzek egy Z77-es lapot. Nem gondoltam volna, hogy egy nem K-s procit is ennyire lehet húzni. (azt már olvastam régebben, hogy ezeknek is növelhető az órajele, de nem gondoltam volna, hogy ennyivel) -
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Minimálisan, de változik, ebben a példában elhanyagoltuk (mint pl. a 0 vs. 25°C víz sűrűségét is 1000kg/m3-nek szoktuk venni).
HGyu
-
odorgg
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ez a 2 éves Sandy beállítás. Offset lenne persze, de amíg nem stabil, addig maradhat a fix fesz.
Akkor 2 évig tulfeszeltem ezek szerint, viszont 0 fagyásom volt Sandy-vel. PLL--el meddig menjek le? -
Bűzös
csendes tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Udv,
Nem , nemhiszem , hogy szobahomerseklet ala megy a procim , jartam (igaz , hogy ritkan, de attol meg jartam ) fizikara
Viccet felreteve , nem a hofokkal , hanem annak kulonbsegevel van bajom , az egyikuk kilog a sorbol
Magasabb hofok eseten , terheles alatt is konstans a kulonbseg 8~11 C kozott mozog .
50 korul kisebb a difi
-
Nemt0m12
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Azért nem
az enyém 4300hoz már irdatlan magas feszt kér. -
zsoika
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Köszönöm, majd utána olvasok mit is írtál mert "kínai".
Hogy érted azt hogy alulfeszelni, nem több feszt kell neki nadni tuningnál? -
Andrej1
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Köszönöm a segítséget
Egyenlőre most itt tartok . Szépen csökkentettem a feszt majd egy óra másfél prime és Linx . Holnap tovább folytatom . Gondolkoztam a skalpoláson de az eredményeket látva nem lesz rá szükség szerintem .Az általad írt beállításokat használtam köszönet érte

PLL: 1.70V
VCCIO: 1.05V
VCCSA: 1.00V
PCH: 0.9875VPersze ezekkel a beállításokkal csak akkor volt hajlandó menni miután Bale_E fórumtárssal konzultáltam a lap beállításával kapcsolatban .
Bale_E, 04ahgy, sephi, Repsol600, Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítségét

-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
4,5GHz indulóhoz alacsony volt. Ezért írta valaki, hogy magának kell kitesztelnie, nem más értékeit alkalmaznia. Mint látható, nem jött be neki, hiába teszteltél 10+ Ivy CPU-t. Meg halkan elárulom, hogy nem először látok közelről én sem.
HGyu
-
Andrej1
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Köszi
. Beállítottam az értékeket de pár másodperc alatt elhasal a Linxen. Valamit lehet rosszul csináltam . Ez az UEFI bios nekem.kínai még . 4500 ra be van lőve de leveszi a Mhz-et ha nem fut semmi. Akkor lehet valami energiagazdálkodási funkció be van kapcsolva ? -
Andrej1
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szia ! Igen .
Az azonnali alaplapos kérdések órája topicban tanácsolta schawo fórumtárs, hogy szedjem ki a procit és nézzem meg hogy van e görbült láb a lapon vagy a procin valami szennyeződés . Kivettem de semmi rendellenesség nem volt . Biztos ami biztos megradíroztam a procit . Azóta minden tökéletesen megy szerencsére . Lehet csak rosszul állt a proci vagy valami szemmel nem látható szennyeződés volt rajta

-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Így van. Az Intel csak 1600-ig garantálja...
HGyu
-
Bolobi
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Akkor megpróbálok finomítani rajta

-
KAMELOT
titán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Jaj Proci és kupak közé....ááá akkor semmi! Nem bontom meg a procimat!

-
=HG=
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Én nem írtam, hogy vegyen noctuat, de tőlem azt vesz amit akar.
Feltett egy kérdést, én válaszoltam a tapasztalataim alapján. De ha nekem nem hisz, akkor olvass on tesztet.
Nem volt kérdés alulfesszel, stb üzemeltetés.. Viszont, ha nem kapcsolja be a gépet, tuti elég... -
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Az Intel rézmagos gyári hűtő jó hozzá, bekapcsolt turbóval és alapértelmezett feszekkel. Ezt ismerve megindoklod, mik a fenntartásaid a Raijintekkel szemben? Mert szerintem, ahogy a fórumtárs írta is, hogy alapbeállításon használná, simán elketyeg még gyári hűtővel is. A tesztprocim a tesztlapomban (i7-3770K, GA-Z77X-UD5H) is így megy, sima, Intel gyári hűtővel.
HGyu
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Én az i5-öt azért vettem meg anno, mert új, bolti áron ugyan annyiba került az i5 2500k, mint a sima. Sose voltam nagy tuningos. Most, hogy vettem egy nagyobb VGA-t tesztelgettem, és 5Ghz-en is megy stabilan. Jelenleg semmi nem igényli a tuningot, minden megy fullon. Ha lesz, ami megröccenti, akkor megy a tuning, addig minek?
-
Toby888
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
ki fogom probálni a proci nélküli indítást !! amúgy a srácnak asus maximus VI formula van, és várni akar a tuningal a víz hütésig, ami tavasszal lesz meg neki, nekem úgyanúgy tavasszal lesz a 3770k alá egy tuningpotens deszka

-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ha kötözködni akartam volna, amit nem mellesleg nem én kezdtem, akkor ezt a hozzászólásodat szedtem volna darabokra, már aznap, amikor megírtad.
A semmi előny pedig pont annyira semmi, ha csak kevesebbet melegszik, mint amennyire a déli híd is déli egymagában.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
A feszültségcsökkentésnek velejárója a hőfokcsökkenés. Más előnye nincs.
Ráadásul neki nem nudli PCH (mert az ugyebár nem déli híd) hűtős az alaplapja.
HGyu
-
laychi
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szvsz : Platform Controller HUB
-
BigBlackDog
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
PCH = Peripheral Controller Hub => Ezt jó tudni. Azt hittem az a wifi a procival kapcsolatos. -
BigBlackDog
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
"...beépített wifit..."
Ez mire vonatkozik?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ezek szerint ezek mehetnének lejjebb?
(#26478) wd.taz: Nem, Extreme3 Gen3 az alaplap. Energiatakarékos opciókat nem akarom kikapcsolni, netezés közben nem cél a fix 4.8 GHz.
Ha meg kell a szufla, úgyis felmegy addig. FSX-nél mennyire érződik a fix 4.8 GHz, illetve a speedstepes-energiatakarékosabb változat közötti különbség fps-t tekintve?(#26483) Bale_E: Hűtőből mit ajánlasz (elsősorban levegős megoldásra gondolok)? Egy Thermalright szerinted felesleges lenne, vagy elférne?
-
zimi1991
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
És mindennek ellentétbe semmi baja sincs!
Egyébbként most is 4.8 on megy
És talán 1.4 volton, de nem lrdekel mennyin megy mert ígyis tökéletes!
Szerintem ne beszélj hülyeségeket!
Skypon is húztad az agyamat meg teszteltettél fölöslegesen! -
zimi1991
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Miért kéne bedarálni?

A tiédet nem kell?
Egyébbként is rendbe rakva adom továb... -
ricsi8800gt
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Azért ennyire ne szárold és roncsd az ö dolgait.
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Talált-süllyedt, de a profilom is ki van töltve, lehetett volna onnan is puskázni

2100-nál még stabil volt, de nem akartam kicentizni, úgyhogy most 102,5-ös BCLK-val van 2GHz körül, kicsit afölött ha jól rémlik. Most telóról vagyok, teljesen pontosat nem tudok mondani
Van amúgy külön RAM-tuningolós topik? Csak hogy ne ide szemeteljek

-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Nekem csökkentett feszültségű 1600-as Corsair van a gépben, 1,35V-ról tettem fel 1,5-re és állítottam be 2,0GHz-re, de már sokalltam a plusz 0,15V-ot is neki. Ezt olvasva viszont megnyugodtam

-
Pubszon
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Rosszul írtam, jó hogy szólsz, maga a memória kap 1.6V-ot nem pedig a vezérlő.

-
Televan74
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Engem nem zavar.Amúgy tesztelni csak ritkán szoktam.Ha stabilan megy a rendszer,nem érdekel hogy most 99.8 vagy 100.2.

-
daveoff
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Na én feljebb állítottam, ez miért is jó? Most nem 99.8, hanem 100.1 Ez mindenen emel, DRAM órajelen is, nem?

-
F e Z o
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Akkor is csak 99,9 lesz.

-
daveoff
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Azért a sandy és az ivy között elég nagy különbség van tuningban, és adható fesz.-ben...
Majd lehet megnézem, de 1,4 fölé nem akartam menni. -
daveoff
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Megy az 5ghz, 1,4v-al lefutnak a tesztek, de azért az már beteg lenne 24/7-re...

-
zimi1991
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Fogok majd csinálni egy tesztet a 3570k-val is össze vetve...
De garantáltan minden kóser volt mind2 konfiggal! -
zimi1991
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Konkrétan stabilan tartotta az fps-t míg az i5 igaztovább ment fel de 40-50 eket ugrált...
Ne félj én is csak pislogtam!Igaz az i5 alapon a kis phenom meg 4ghz-en ment. -
ricsi8800gt
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
De az általa irt paszta se épp ideális rá szerintem.MX4 jobb lenne de a tuti a CLU
-
zimi1991
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Noctua nh-d 14 essel és igen sajnos ott is 108 fokokat ír...
Fesz 1,4 volt volt, de azóta levettem, mert szószerint használhatatlanná vált a gép játékok alatt...
Most 4ghz-en hagytam 1,25 voltal így 74 től 85 fokig írja! -
laychi
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Tisztában vagyok vele,hogy z-s lapban lehet nonK procit húzni,de akkor érdemesebb z77+3770k(vagy3570k)
De szó sem volt itt tuningról,illetve csak procicsere lenne,lapcseréről szó sem volt.
Így is hatalmas előre lépés lesz az i7-es. -
Találtgyerek
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!Újrapasztázom,meg új hűtő is kerül rá.
Jogos a felháborodás!
Csak a topic végére koncentráltam,hogy LGA1155. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- League of Legends
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Gumi és felni topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630,100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

), aztán majd kicserélem, addig had üzemeljen így, majd paszta csere után megnézem a tuning hogyan is alakul