Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandika0626
senior tag
válasz
steeweegee
üzenetére
Jó, hogy nem sütötted meg a procit 2.65-tel.
Szerintem hagyd a feszültséget auto-n(ha jól emlékszem akkor azt offset helyet a manual-t kell beállítani) és szedj le egy core temp-et hogy lássuk mennyi a cpu vid értéke 4.3GHZ-n. -
Apollo_21
addikt
válasz
A.C.E.
üzenetére
Attól mert 240es radit tettek rá, szted nem vicc a tudása annyiért amennyiért vesztegetik?
Itt a lényeg az h egy 14-5 ezres Ashura szintjét produkálja cirka 35e vagy mégtöbbért....
És sokan az egybevízek után ítélnek úgy hogy az épített víz is hülyeség...miközben közük sincs egymáshoz. -
windlord
őstag
válasz
steeweegee
üzenetére
Mennyi az alapfesz?
Mi a 2.55 es 2.65?
-
steeweegee
csendes tag
válasz
windlord
üzenetére
Köszönöm! Egyébként néztem 2.55-ön is sajnos játék alatt kilépett. Nem lett kék halál de kilépett. Fixen adtam neki annyit. Lehet létezik hogy ennyi fesz kell neki?
2.65-ön megy a 4,2 ghz. Ezt az életbe le nem hűtöm rendesen.
Vízzel lehetséges?
Offsetnél -015-ön is kék halál megy egy ideig de hosszabb használat után kék halál.
Offsetnél hol indulhatnék el?
Ahol még hűthető?
Ráadásul ház odala levéve bár nem tudom lehet jobban járnék ha rá tenném az oldalát? -
windlord
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
Elhiszem, dolgom nincs vele.
Az enyémen nem volt, a topicjában azt mondták ne is keressem ext6 alatt.
Jó tuningot a kollegának!
-
windlord
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
Mi ebben a nyilvánvaló, amikor a bios -ok ugyanazok?
Szerk.:
Nézegetem a képeket a lap uefi -jéről, de csak offset -et látok ott..
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Bocizozz83
üzenetére
Háááát....Az i7 4770-es 4.2 ghz-n terhelés alatt 95 fokos.....
-
Apollo_21
addikt
-
-
F e Z o
veterán
válasz
Bocizozz83
üzenetére
Bár nem tudom milyen hűtőd van, de aprón kapni patent léghűtőket olcsón - 10-12k környékén -, amik tudják hozni a játékvizek hőfokait, ugyanolyan "zaj" mellett.
-
F e Z o
veterán
válasz
Bocizozz83
üzenetére
Volt épített vizem, szerintem ha nincs agyonfeszelve a proci, akkor felesleges. Egyébként nem leszólni akarom a kompakt vizeket, de egy csúcs léghűtővel ér fel max a teljesítményük és a zajuk.

-
windlord
őstag
válasz
F e Z o
üzenetére
Nem teljes értékű mint az atx.
Igaz.
Ez azért is matx méretű, kisebb... Stb.
De a bios - a legjobb tudásom szerint - egyezik.A tuning terén maximálisan igazad van.
Hurrá, talán be tudok lépni a biosba, de azonnal kell a hatalmas tuning.
Hogyan?
Birja a hutom, lapom... Stb?
Szükséges-? -
A.C.E.
aktív tag
válasz
Bocizozz83
üzenetére
-
-
F e Z o
veterán
válasz
windlord
üzenetére
Nyilván akkor az mATX extreme4-ed nem teljesértékű z77 ext4.
Tuningnál első körön én is megkeresem az alapórajelhez még stabil feszt. Aztán 4GHz-hez, majd aztán amit bír, emberi feszen. Ivy esetében 1,3V fölé nem megyek, hiába volt egyedi vizem vagy brutál léghűtőm. Mivel nonK procim van, így 4,1GHz a vége, a BCLK-t nem piszkálom, mert jobb a békesség, ez meg szépen megy 1V-on bekapcsolt HT-val, ami bőségesen elég egy - akár 20%-kal tuningolt - GTX780-nak is. Tehát én sem értem, miért akarnak a friss ivy tulajok azonnal 4,3-4,5GHz-et kisajtolni, mikor sokszor kisebb vga-val rendelkeznek, mint jelen esetben mondjuk én.
-
windlord
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
Nekem z77 ext4 matx volt, es nem volt fix fesz., csak offset.
Osszes biossal.
A lap topicjaban azt irtak, hogy ext6tol keressem csak.
A lenyeg, az enyemben nem volt.
Kulonven miert nehez rogton offsettel beloni llc nelkul?
Miert kell nekiugrani rogton tuningnak?
- Alulfesz, alaporajelen.
- Alapfesz, max tuning
- TuningA tuningnal az ember mar kepbe is kerult.
-
bandika0626
senior tag
válasz
steeweegee
üzenetére
Egyelőre semmit.
(#28275): Ti melyik lapról beszéltek? Mert az Asrock Z77 Extreme4-ben van fix fesz meg Offset is.
Az LLC meg 1-5 ig állítható és az 5-ös fokozat a leggyengébb itt ingadozik a legtöbbet a beállított feszültséghez képest persze lefele. A 2 szint az ahol tartani fogja a beállított értéket míg 1-en pedig a beállított érték fölé emeli a feszültséget. 2 évig volt meg ez az alaplap úgyhogy tudom miről beszélek. -
steeweegee
csendes tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Köszönöm rá próbálok.

Elég ennyit állítanom vagy más egyéb is kell? -
bandika0626
senior tag
válasz
steeweegee
üzenetére
Szia.
Szerintem meg először fix feszültséggel próbálkozz. 4,3-hoz 1.25V első körben. Az LLC-t meg 2-re állisd. Így ha monitorozod CPU-Z-vel terhelés alatt akkor a biosban beállított értéken fogja tartani. Ha nincs semmi anomália akkor mehet lejjebb a fesszel.
Nekem volt olyan 3570K-m ami 1.185V tudta a 4.5GHZ-t pontosan olyan lapban mint a tied. A 4.8-at meg 1.3V vitte.
Ez a mostani 3570K meg 1.288V viszi a 4.5GHZ-t. -
steeweegee
csendes tag
-
windlord
őstag
válasz
steeweegee
üzenetére
Offset jatszik, 1.2v -tol menj lejjebb, llc off -al, vagy csak
minimalissal.Sephi: nekem volt ilyen lapom es nem tudott fix feszt.
Ext6 -tol tudja, ha jol dereng. -
steeweegee
csendes tag
Sziasztok!
Felteszem újra a kérdésem hátha valaki tud segíteni.
Egy 3570k-s processzort szeretnék 4,3 ghz-en hajtani. Már rengeteg helyen jártam ezügyben de sajnos nem jutottam előrébb. Z77 EXTREME 4 van mellette.
Kérlek írjátok le hogy fix volage-el vagy az offset voltage-el játszak? Merre is állítsam (le-fel)? stb stb.
Ha ez számít (mert nem tudom) hyper x 1866-os ramokkal rendelkezem.
Köszönöm előre is. Bárki is legyen ki segít.

-
F e Z o
veterán
válasz
Szattila83
üzenetére
Az összes eddigi kártyámmal működött a dolog, hogy cpu-ba integráltról tv, dedikált vga-ról monitor. 7850, 7870 tahiti-le, 7970 Lightning, R9 280, most GTX 780.
(#28266) Szattila83 : Ha "K"-s procid van, akkor minek a turbó? Ha csak egy szála használ egy alkalmazás, akkor megemeli 300MHz-cel az 1. mag órajelét. Így meg belövöd, hogy mindegyik, mag legyen mondjuk 4GHz, s akkor nem ugrabugrál az órajel sem terheléstől függően. Csak szoró emeléssel auto feszen az a baj, hogy sok feszt ad a lap a procinak. Kezdésnek 1,2V CPU fesz, 40-es szorzó. Teszteld linx-szel legalább 4gb rammal, ha stabil, csökkent feszt, míg stabil nem maradt. Kiindulási alapnak nem rossz ez a megoldás.
-
F e Z o
veterán
válasz
Szattila83
üzenetére
Ha "K" procid van, akkor kikapcsolhatod a turbo-t, elég csak a szorzót emelned.
(#28258) Werkly : Elég egy komolyabb vga alá is egy 3770k.
(#28262) windlord : Tudja a lap a fix feszt is.
-
F e Z o
veterán
válasz
Szattila83
üzenetére
Nem kell az AMD drivert eltávolítani, nálam simán megy a tv a cpu-ba integrált videókártyáról, míg a monitor a 780-ról.
-
windlord
őstag
válasz
steeweegee
üzenetére
Csak offsettel tudsz, asszem ez a lap nem tud fix feszt...
1.2v -tol menj lefele. Ott lesz vhol...
-
Szattila83
tag
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy adott egy i7 3770K szeretném felhúzni 4,1 Ghz- re, mennyire számít az, hogy be van kapcsolva a biosban, az is, hogy a proci turbó frekvencián működik terhelés alatt. Ez nem befolyásolja majd a későbbi tuningot? Lehet, hogy hülyeséget kérdeztem, de kérlek nézzétek el nekem, mert ebben a témában nem nagyon vagyok otthon.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
steeweegee
csendes tag
Sziasztok egy 3570k-s processzort szeretnék 4,3 ghz-en hajtani. Már rengeteg helyen jártam ezügyben de sajnos nem jutottam előrébb. Z77 EXTREME 4 van mellette ASROCK márkajelzéssel.

Kérlek írjátok le hogy fix volage-el vagy az offset voltage-el játszak? Merre is állítsam (le-fel)? stb stb.
Ha ez számít (mert nem tudom) hyper x 1866-os ramokkal rendelkezem.
Köszönöm előre is. Bárki is legyen ki segít. 
-
Werkly
addikt
Egy 3770K már gyengének számít egy 6700K-val szemben VGA kihajtás terén?
Megéri csere vagy fölösleges? -
tollhegy
tag
Sziasztok igazi zöldfülűként kérdeznék, van egy i7 3770 es procim. Eddig egy 7950 3GB VGA-t használtam de ez most kikerült a gépből és pár napig az integrált videokártyát szeretném használni. Bedugtam az alaplapi helyre a hdmi-t elindult kicsit furább minden, filmezésnél pedig a film csíkos néha lila nézhetetlen. Gondolom valamiféle drivert-t kellene letöltenem de nem tudom hogy mi a baj esetleg valaki tudja mit kell ilyenkor tenni? köszönöm
-
weri
senior tag
válasz
Bocizozz83
üzenetére
Nem. Fizikai serulesnek vagy deformalodasnak nincs jele. Sztem a bios is meg adta magat benne :d Masfele kivitelben toltotte volna be a bios-t csak utana ki is kapcsolt.
-
-
weri
senior tag
Masik tappal se megy. Furcsasag az hogy elso slotban csak indulgat a gep. Utolsoba meg csak probal biosba bootolni. Most meg probalom masikt lappal.
-
weri
senior tag
Az cpu hiba ha a gep masodpercenkent probal elindulni?
-
törölt tag
válasz
Apollo_21
üzenetére
Igazából a kíváncsiság hajtott a kipróbálásra, amiket írtál buktatókat azt sikeresen kikerültem.
CLU-tól "félek", külföldi fórumokon mindenféle (fél)infó repked ezekről a pasztákról. Valamint nem találtam konkrét listát azokról a fémekről/felületkezelési megoldásokról, amire biztonságosan, kölcsönhatás nélkül rá lehet kenni.(#28234) sephi : Maradt is a 4,5@1.25V

Ami számomra érdekes, hogy 4Ghz -100mV-os ofszettel 140W, 4,5Ghz +20mV-al 160W-os konnektoros fogyasztást mutatott a műszer a teljes rendszerre@LinX. Azt hittem, nagyobb lesz a differencia a +500Mhz és a +120mV hatására. Játékok alatt is -mindenhol- ugyan ez a 18-20W különbség van a két beállítás között.A hőmérsékletek max.:86C°-ról max.:76C°-ra mérséklődtek LinX alatt. Játék alatt 56C°-ról 52C°-ra csökkent a magonkénti max. hőmérséklet, és itt mind a 4 mag egyformán ezen a hőmérsékleten tetőzik.
Gyakorlatilag hangtalan a CPU hűtő játék alatt. -
F e Z o
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Próbáltad már visszavenni a CPU és a GPU tuningot, akkor is csinálja?
-
Bocizozz83
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Hát ez akkor furcsa mert az op rendszer nem igazán szokta ezt befolyásolni szerintem.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bocizozz83
üzenetére
Nemrég lett portalanítva a gép, ráadásul GTA V közben még a 60 °C-ot sem éri el a processzor hőmérséklete, mégis folyton leáll.
-
Bocizozz83
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Okozhatja az is, hogy kezd beporosodni a géped és romlik a hűtés hatásfoka.
-
Bjørgersson
félisten
Na de ennyire?
7: 4500 MHz @ 1,16 V atomstabil ~2 hónapig
8.1: 4500 MHz @ 1,165 V + 12,5% offset nem stabilS ami a legfurcsább, hogy nem kékhalált kapok, hanem XY működése leállt üzenettel "fagynak ki" a játékok, valamint az eseménynaplóban kb. végtelen mennyiségű WHEA 19-es figyelmeztetés van.
-
weri
senior tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Letezhet, mivel a 8.1 jobban kihasznalja a hardvereket.
-
Bjørgersson
félisten
Létezik szerintetek, hogy ugyanazon órajelen való stabil működéshez több feszültségre van szüksége a processzornak 8.1-gyel, mint 7-tel?

-
-
NoNick
tag
Sziasztok!
Mostanában kezdem lassúnak találni a gépemet, G860 van benne. Tudtok ajánlani valamit helyette a cserére, anélkül, hogy alaplapot (B75) kellene cserélnem? 1600-as ramok vannak, GT440 vga, nem játszom, nem tuningolok. -
törölt tag
Arra készülök hogy leveszem 3570K kupakját, és a cpu leszorító keretet a lapról.
Mag köré tennék alkalmas vastagságban távtartót, ami egyenletesen szétterítené az érintkezőkön is a nyomást,
és a CPU hűtő+kerettel biztosítom a szükséges erőt, ami foglalatba préseli a processzort.Cooler:[link]
Ha jól gondolom, akkor ugyanúgy üzembiztos lehet hosszútávon ez a megoldás is, mint visszarakott kupakkal üzemeltetni, csak kisebb a hőlépcső. ?!
Nem extrém tuningra: 1,39V@4,8 vagy 1,225V@4.5 amire szeretnék jó hőmérsékleteket látni.

-
Colos1
őstag
válasz
F e Z o
üzenetére
A felügyeleti eszközök -ben van a teljesítményfigyelő, rámész a grafikonra, és számláló hozzáadása. A processzort vagy a processzorinformációkat kibontod, és ott lesznek. Arra figyelj, hogy ott a C utáni szám csak sorszám, nem a funkció neve. Elvileg olyan sorrendbe veszi őket, ahogy valójában is vannak, tehát a C1=C1E, C2=C3 és C3=C6.
-
-
monosz
őstag
válasz
Bocizozz83
üzenetére
-
Grafirka
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Feszultseget kell emelni kotelezoen ?
-
F e Z o
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
4,1GHz alulfeszelve nem eszik sokat.
-
Grafirka
őstag
Asus P8 Z77 VLX lapban i7 3770 (nonK) CPU t lehet/erdemes huzni ?
-
zoltan0803
csendes tag
-
Pubszon
veterán
válasz
kristof123
üzenetére
kristof123 és zoltan0803
Mivel nálatok is ASRock Z77 Extreme4 lap van mint nekem, emiatt kiindulásnak jó lehet az én beállításom.
4.4GHz. Bővebb infót még találtok itt a topikban ha rám kerestek.
-
F e Z o
veterán
válasz
Bocizozz83
üzenetére
Emberi feszen (1,2-1,25V) tuningolt ivy procival egy 8-10k-s léghűtő azért megbírkózik.
(#28214) zoltan0803 : Mire szeretnéd használni a procit elsősorban? Játék, videószerkesztés? Milyen videókártya van mellette?
-
zoltan0803
csendes tag
Sziasztok!
Van egy i7 3770K-m és szeretném kihasználni ezért a segítségeteket kérném
alaplapom: Asrock Z77 Extreme 4
memóriám : 2db 4gb-os 2400Mhz-es Team Group Vulcan
processzorhűtő: alpefhön brocken
Annyit csináltam eddig hogy van ez az inteles program az xtu azzal probálkoztam egy kicsit csak nem szeretném elrontani nagyon semmit a gépemből ezért csak 4Ghz-ig mentem nem tudom mit tudnátok esetleg ajánlani vagy hadjam inkább ? vagy csináljam de 4-nél ne többet ? előre is köszönöm a válaszokat
-
Bocizozz83
tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Az tök jó!Az úgy nem is sok ezek szerint elég egy jó léghűtés is.
-
kristof123
őstag
válasz
lobomester
üzenetére
Sziasztok!
A kolléga azt szeretné kérné, hogy segítsetek neki a processzorát 4-4.2 Ghz-re beállítani. Sosem csinált még ilyet és a BIOS-ban sem turkált eddig, ezért nem tudja mi, mit csinál benne.
A jelenlegi beállítása nem túl egészséges, mert csak a szorzót emelte fel és a feszültséget auto beállításon hagyta.
A gép részei:
- Asrock Z77 Extreme 4
- i5 3570k
- Kingston HyperX Predator 2400 MHz 2x4 GBHűtése nem acélos, Cooler Master: Hyper TX3 EVO (ez nem tuti, ezért van offban)
Válaszaitokat előre is köszöni!

Üdv,
K. -
bandika0626
senior tag
válasz
Bocizozz83
üzenetére
Az én 3570K-m 4.5GHZ-t megy 1.31V-on. Egy Alpenföhn Brocken hűti méghozzán alapjárati fordulatszámon. Így videokonvertálás(H265 100%-os procihasználat) alatt éri el a 70 fokos hőmérsékletet.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Bocizozz83
üzenetére
Nemtudom, nekem épített vízzel ment az 4.8at is
Igaz írdatlan fesszel, 1,42
De csak próbaképp futott le pár bench
-
Apollo_21
addikt
válasz
Bocizozz83
üzenetére
A kérdése olyan mint egy normál elöszőr ittjáró emberé...én értem, mert nagyjából úgyanilyen nyeglén tettem fel a kérdéseimet anno énis

Szóval szeretné 4,2Ghz-re húzni az i5 3570K Ivy-t de olyan feszültséget szeretne beállítani ami napi használatban elég neki, de nemsok, tehát nem gyilkolni szeretné a hozzánemértése miatt, hanem szeretne kis útmutatást hogy a nagy átlagban a 4.2höz mekkora feszültség érték társul ehhez az órajelhez a 3570K esetében

Remélem jól fogalmaztam meg helyette is..vagy legalább jobban.

-
Bocizozz83
tag
válasz
lobomester
üzenetére
Írd le még egyszer , hogy mit szeretnél pontosan.Húzni a procit?
-
Bocizozz83
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Értem.Pedig reménykedtem , hogy sorozatszám alapján esetleg lehet szűrni.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bocizozz83
üzenetére
Elvileg a Costa Ricaban gyartottak jobban mennek, egyebkent lutri.
-
Bocizozz83
tag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem , hogy lehet valami alapján szűrni az ivy 3570k tuningpotenciálját vagy teljesen lutri?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- Dell Vostro 5410 14" i5-11320H 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest