- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
F e Z o #29199 üzenetére
& bobalazs:
köszönöm a válaszokat, akkor hagyom így. közben felraktam az oldallapot, és leesett 60 fokra a hőmérséklet. gondolom prime alatt nem egyenletes a terhelés.
akkor tovább nem is próbálgatom, 1 óra prime szerintem megteszi kezdésnek, úgyhogy jöhetnek a játéktesztek. -
törölt tag
gyári hűtővel illik húzni nonK procit?
ismerős gépe került hozzám egy vga csere erejéig, és kihasználnám a "Z"-s lap adta lehetőségeket egy i5-3470 újrapasztázása után.
első körben bepróbáltam 1 volton (0,984V-ig droppol) a 3800mhz-et, és levett oldallappal 65 fokig melegedett 2000-es fordulat környékén. mennyi tartalék van még a hűtésben? -
GAbre
veterán
válasz
kicsipapucs #29195 üzenetére
Jó darabig,most nem hiszem,hogy meg tudom csináltatni.
Gondolom húzni a procit nem kéne igy,főleg,h 80 fok körül tudom tartani úgy? -
-
lacus83
senior tag
válasz
Bjørgersson #29139 üzenetére
Nekem ilyen megnevezésű képem netről van pl speed test
I5 3470 ről mekkora ugrás a következő trió ebben a sorrendben:
I5 6500,I5 6600,I5 6600K
Gondolom a K az már pirít,de a többi?
Vagy vadásszak I7 3770et amit már rég akarok?
Lap Intel DZ77GA-70K
-
GAbre
veterán
Találkozott már valaki olyannal,hogy i7 3770K-val nem ment a dual chanel,csak 2000Mhz-en(original 2133)?
Délután láttam,hogy single chanelben van,néztem hogy nem is megy csak a b-s slotokban a memória.
Átnéztem cpu socket-et volt 2 görbe láb helyreraktam,akkor végre hajlandó volt menni a-ban,és akkor vettem észre,hogy csakis akkor,ha 1333-ra rakja vissza a rendszer.
Sajna csak 2000mhzig hajlandó így indulni,a 2133as beállitással már nem akarja.
Amdvel anno gond nélkül ment,konkrétan nem emlékszek de más lapban is sztem jó volt.
Biosz legujjabb,de ma újra is raktam azért. -
Speed®
titán
válasz
bobalazs #29187 üzenetére
Fixfesz mellett be kell, offset mellett viszont a C3/C6 okozhat instabilitást.
LLCt mindenképp állítanám, nem mindegy mennyire agresszív automatán.
Van rajta OC, fixálva van összes magra a maximális szorzó, 3.9Gn teker..
Nincs ezzel gond, sokan toltuk így vele anno, bírja kis BCLKval a 4GHzet. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Speed® #29185 üzenetére
C-statet miért kell kikapcsolni?
Amúgy szerintem rendben van, LLC meg offsetet csak akkor állitanám ha a °C és illetve a vcore magas lenne, Nincs ezen tuning ha jól látom csak egy turbó van bekapcsolva.Vrm freq., phase, Duty control ilyent máshol én nem láttam nem tudom mi.
-
Speed®
titán
válasz
4264adam #29183 üzenetére
Nem halt ki, csak megunták a folyamatos ismételgetést..jópárezer hsz. szól már arról, mit kell csinálni, mégis mindig csak ugyanazok a kérdések :S
Neked se kellene sokat keresned, hogy lásd, mit lehet még babrálni..PLL OV, LLC, offset, PLL, TDP, C state-ek..semmit nem állítottál be rendesen. -
4264adam
veterán
Sziasztok!
Sajnos ki halt a 2xxx topik. Megtennétek, hogy rá néztek erre a hsz-re és tesztek ajánlást amennyiben van? :
-
bobalazs
nagyúr
válasz
holozis_HUN #29179 üzenetére
Felejtsd el az S-t, normális 3470et vegyél.
-
holozis_HUN
addikt
I5-3470S? Csávókám szerint 3.6 GHz a turbo órajel, de szerintem ez csak OC-val, mert 1 core-ra ír 4 GHz-t. Gondolom nem sokkal gyengébb, mint a 3470, de a 3330-tól erősebb... Ha a 3470 nem jönne össze. -12W TDP, legalább hűvösebb.
-
core i7
addikt
Sziasztok Biosrefreshel ebbe GIGABYTE GA-P61A-D3 S1155 mehetnek Ivy procik (i5-i7)?
Most G840 van (sandy) gépbe
-
Viper26
nagyúr
Átnézem az említett beállításokat hétvégén, fix jobb lenne szerintem is.
Jelentkezem majd hogyan sikerült, és köszönöm az eddigieket is. -
-
válasz
Viper26 #29171 üzenetére
Internal PLL overvoltage off, PLL-t vedd gyári alá, 1,800V helyett mehet le 1,600V-ra simán.
TDP-ket rakd maxra, LLC on, vcore-t teszteld ki. Döntsd el, hogy offsetet szeretnél, vagy fix feszt és cserébe minden energiagazdálkodás on (összességében kb. ugyanott vagy fogyasztásban, én az utóbbit kultiválom). -
Viper26
nagyúr
Rendben működik a 3770K (BIOS frissítés után), elég lesz majd a szorzót modósítani, a többi maradhat auto-n?
-
4264adam
veterán
válasz
holozis_HUN #29168 üzenetére
Nem értem a kérdést.
A processzor 3.2Ghz-3.6Ghz. Tehát 1 mag: 3.6Ghz a turbo, ha mind a 4 magot használja akkor 3.4Ghz.
-
4264adam
veterán
válasz
holozis_HUN #29166 üzenetére
3470 alapon 3.4Ghz húzva 3.8-3.9Ghz
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki az alábbi témában segíteni? Már két napot elcsesztem rá..........
Adott egy HP Elitebook Folio 9470m-es laptop, amin 64 bites Windows7 Enterprise fut.
Elvileg ebben Intel Core i5-3437U-s proci van, ami már támogatja az Intel® Wireless Display (Intel® WiDi) Platform and Operating System Compatibility-t.Nos, ennek a laptopnak a képét szeretném kivetíteni egy Sony W857C-s androidos TV-re wifin keresztül.
Ha jól tudom elvileg a windows-nak van olyan opciója, hogy vezeték nélküli kijelzőre kiküldjem a képét.Pontosan mi kell ehhez, illetve mit kell beállítanom, telepítenem a windows7-ben?
Köszi
-
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #29162 üzenetére
Inkább csere 3470re..ugyanott vagy, de ha később beesik egy lap, azzal már tovább jutsz. Amúgy nálad a felbontás miatt lógatja a lábát a kari.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #29160 üzenetére
Nekem volt anno Z68ban, BCLK OCval 3.5GHzen tekert, lassú végülis nem volt..de nyilván van az a VGA, amihez már kevés. Max egy 1060-3G/RX470-4Gt raknék mellé, azt is akkor, ha nem 1080p alatti felbontásban kell teljesíteni.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #29156 üzenetére
Nem tudod, már tárgyaltuk a témát, nem emlékszel..? A 3330 megáll 3.4GHzen 4 szálon.
-
holozis_HUN
addikt
-
4264adam
veterán
válasz
holozis_HUN #29156 üzenetére
A felsoroltak közül csak a GTA V cpu limites. AC unity még az I3 és I5-ön is ugyanúgy fut.
-
holozis_HUN
addikt
Értem köszönöm
Szóval tuning lappal be tudom lőni a 3330-om 1 mag 3.8, 2 mag 3.6, 3 mag 3.5 ghz és 4 mag 3.4 ghz, igaz?
Hmm, magonként +400 mhz igencsak jó, tuti jól hatna pár cpu limites játékra, amiket tolok (Ac uniy, Syndicate, HoTS, gta V)
Jobb les beszereznem egyet
-
bobalazs
nagyúr
válasz
holozis_HUN #29153 üzenetére
Elmondtam neked a múltkor én is, hogy Z-s lapban feljebb jár kettővel a szorzó, 38-40 mag terheléstől függően.
-
4264adam
veterán
válasz
holozis_HUN #29153 üzenetére
2th és 3th generációs Non-K procik Z/P lapban is tuningolhatók 4x szorzóig. Így áll össze a 4.1Ghz 1 magon 4Ghz 2 magon, 3.9Ghz 3 magon, 3.8Ghz 4 magon
Nálam is így volt a 3.4Ghz helyett 3.8Ghz. Ha pedig BCLK-t 102,5Mhz-re állítod akkor a 3.9Ghz-et is el éri.
Jelenleg az I7 2600 3.5Ghz helyett 3.9-et megy 4 magon, BCLK-n 4Ghz-et.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Viper26 #29151 üzenetére
Nehogy azt hidd.
3470ről próbaképp használtam 3770K-t 4.2n hát oké hogy kihajtott mindent, de én a 3.8on járó 3470nel se érzem kevesebbnek a gépet.
Resetet én nem nyomtam, de állítom ez is gépfüggő. Van amelyik lap rájön hogy nem tudja azt az órajelet adni, ezért kirja hogy cpu csere történt és nyomj resetet. Úgyhogy lehet nyomni resetet az új procival. -
holozis_HUN
addikt
-
Viper26
nagyúr
válasz
holozis_HUN #29145 üzenetére
Akkor még a 2500K-val a fedélzeten egy BIOS reset?
-
Viper26
nagyúr
Ma váltok i5 2500K-ról egy i7 3770K-ra, általában mire figyeljek, milyen beállítások javasoltak BIOS-ban?
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #29142 üzenetére
A 3330 kicsit öszvér, ne ebből indulj ki. Ezzel Z lapban 34 a max szorzó, ami 4 szálon terhelve érvényesül. A 3470 alap szorzója 32, arra 4 szálon +2 a TB, viszont megy tovább -szál/+1el. Viszont 4 szálon nézve ugyanaz lesz, mint amit a 3330ból Z lappal ki lehet hozni, ezért írtam, amit.
Nem megy fel bármilyen lapban 3600ra 4 magon..ahhoz P/Z chipset kell. Alaphelyzetben 32+2 a 4 szálas tempó, erre lehet pakolni +4 szorzót.
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz
holozis_HUN #29140 üzenetére
de megy, pillanatokra, amikor program vagy akármi inkább egy két szálon terhel. Többnyire nem fogod azt látni, mert okosan 4 magra terhel legtöbb minden.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
kicsipapucs #29138 üzenetére
Az okés, na és a Turbo Boost cucc?? Azzal sem megy 3200-ra a proci terhelésnél?
svensson: Felkúr na, hogy nem akar 3200-on menni
-
Bjørgersson
félisten
válasz
holozis_HUN #29136 üzenetére
anyad.jpg
-
válasz
A képen ajánlom figyelmedbe a 4-Core Ratio Limit szekciót jobbra lent. 30x a max. 4 magon terhelve 3GHz-et tud a proci.
BCLK= az az alapórajel, amiből különböző szorzók segítségével a rendszer előállítja a cpu órajelet, a ram órajelet, pci-e és pci órajeleket általánosságban.Ennek az emelésével a proci szorzó magasabb számot fog szorozni, az eredmény nagyobb lesz, hisz a szorzat egyik elemét növeled.
-
windlord
őstag
válasz
Mi a helyzet bios -bol?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
holozis_HUN #29134 üzenetére
Biosba mire van állitva a turbo, auto vagy enabled?
Kézileg nem lehet beállítani a szorzókat? -
bobalazs
nagyúr
válasz
holozis_HUN #29132 üzenetére
Most már értem.
Nálam úgy van a Z-s lapba hogy 1 magon terheléssel 40x, 2-3n 39x, 4 magon való terhelésnél 38x-os sebességen megy a proci turbója. Amúgy én is osztom Speed kolléga gondolatát, hogy 3470el jobban járnál mert alapórajelen hozza azt amit a másik tuningal. -
holozis_HUN
addikt
válasz
bobalazs #29130 üzenetére
Arról van szó, hogy becserélem a pentiumot meg a mostani i5-öm egy erősebb i5-re.
Vagy a pentiumot + a mostani lapom becserélem egy Z68-ra, hogy a mostani procit tudjam húzni.
Valaki tudna segíteni, hogy miért nem megy x32 szorzóval 3200-on a procim? Be van lőve, hogy x32, mégis x30-on fut. Hiába állítom át BIOS-ban, vagy MSI Control Centerben, marad így... Nem tudom, hogy mit hova állítsak... Valószínűleg növekedne a minimum fps, lehet nem dropolna annyiszor...
Speed(R) pedig emlékeim szerint ment 3.2 GHz-n, de most nem akar. Mivel a Tuning órajele az 3.2 GHz. Terhelés alatt fel kellene mennie, nem?
Valószínűleg a 3470 lesz, de ha annak sem működik a turbója akkor lehidalok... Mert ennek nem igazán akar menni. Hiába állítom, semmi. Terhelés alatt sem dobja fel.
-
Speed®
titán
válasz
bobalazs #29130 üzenetére
Érthető az..csereopciók. Persze egyszerűbb lett volna úgy leírni, hogy mi a jobb, egy nonK OCval feltolt 3330 vagy a 3470.
holozis
Te most hiába állítod a szorzót, a lapod miatt semmi nem történik.
Amúgy Z lappal OCval nem lennél előrébb, mint a 3470el, mert a 3330 max. 34es szorzóval megy, azt meg a 3470 alapon tudja 4 szálon terhelve.
Szóval a 3470el még előrébb is lennél, mert kevesebb szálon feljebb boostol. -
bobalazs
nagyúr
válasz
holozis_HUN #29128 üzenetére
3.8-4.0n megy 3470 Z68 lapba.
Amúgy az X Yos posztot nem értem, mert nem közérthető. -
holozis_HUN
addikt
válasz
holozis_HUN #29128 üzenetére
Hiába állítom át x32-re, terhelés alatt max 3000-re megy fel...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
kicsipapucs #29127 üzenetére
Na igen, de ha a 3470 lesz, akkor nem lesz tuning lap.
3470 turboval 3600 MHz. Egy Z68-as lapban elvileg a mostanim is fel megy addig. Hm.... Mi az a BCLK?
Néztem videót, ott 3400 MHz volt valami benchmark alatt a max, amire tudta húzni... Nem értem amúgy. Ha a szorzót beállítom 32-re, akkor terhés alatt fog felmenni 3200-ra, vagy mindig ilyen? Biztos felmegy addig?
-
válasz
holozis_HUN #29126 üzenetére
a 3330-at 3600MHz-ig tudod majd a Z-s lapban húzni+ha mered a BCLK-t is, akkor kb 3700-ig.
A 3470 a gagyi lapban tuning nélkül magától 3400MHz-ig megy fel, de az később egy Z szériásban 3800-3900-ig tolható lenne.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
holozis_HUN #29125 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy a lényeg a proci erősség. Ha a húzott i5-3330 erősebb, mint az i5-3470, akkor az előbbit próbálnám megoldani.
Pár játék alatt már 100%-on fut és droppol...
-
4264adam
veterán
válasz
holozis_HUN #29123 üzenetére
Nem értem a kérdést
Most akkor mi is a választék?
-
holozis_HUN
addikt
Szerintetek mi lenne a jobb?
I5-3330 + Pentium G2130= I5-3470
vagy
Pentium G2130 + MSI B75MA-E31= ASRock Z68 Pro3M?
Előző azért lenne jobb, mert maga a proci erősebb. Utóbbi pedig azért, mert úgy tudom húzni a kis I5-3330-ast, illetve 4 db ram slotja van, lassan tudnék bele venni még több ramot esetleg.
-
Raggie
őstag
válasz
bobalazs #29117 üzenetére
Nohát, akkor lehet mostanság nekiülek megint kicsit cibálgatni a processzorom!
Ezt nem is gondoltam volna, hogy számít.
A magasabb OC érdekében akkor érdemes a többi takarékossági funkciót is kikapcsolni? (EIST? C1E, C3/C6)Valamiért kétlem, hogy ha az említettekkel és a turbo-val együtt nem volt stabil már a 4,4 GHz akár 1,385 V-on, akkor most ezek nélkül az lesz majd valami emberibb feszültség értéken, de egy próbát megér!
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz
Pubszon #29111 üzenetére
Asrock esetén a a guide szerint a turbo boost additional voltage-t kell feljebb emelni. Én is furcsáltam mondjuk. De nem is lehet kikapcsolni a turbo boostot, egyszerűen manual órajel esetén nem használja, csak a beállított értéket.
@Raggie szerintem te kevered a turbo boostot a C1E beállítással.
-
Raggie
őstag
Hogyhogy? Olyankor nem veszi vissza az órajelet idle-ben sem?
Csak mert ha jól emlékszem nekem is így van beállítva, mármint csak a max szorzót növeltem meg és feszültséget állítottam de mást nem buziztam semmit. Gondolván, hogy így majd ha kell a kakaó akkor felpörög, de amikor nincs kihasználva visszavesz ugyan úgy, mint ha nem is OC-ztam volna.
Ez akkor ilyen formában nem működik? -
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
Egy érdekes kérdéssel fordulok hozzátok.
Van egy Asrock Z77 Pro 4-es lapot, és hozzá egy I5 3570K-s procim. Eddig 4 Ghz-en hajtottam alapfeszültségen, de elérkezettnek láttam az időt, hogy 4.5-öt kisajtoljak belőle. 4.2-ig jutottam alapfeszültségen (Offset +0.005v, Turbo Boost to +0.004v), utána instabillá vált. Gondoltam megpróbálom a feszültségemelést, de hiába emeltem meg a feszültséget akár 1.350-re, továbbra is instabil maradt. Ez normális jelenség így, másik is jártak hasonlóan, vagy csak hiányzik valamilyen beállítás? A Turbo boost órajelet emeltem az alábbi guide alapján: Link De a Vcore emelése sem segített.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Tamás -
Raggie
őstag
Mennyivel lassabb vagy inkább milyen score volt előtte és milyen most?
Az egyéb komponensek ugyan azok?(RAM, VGA, SSD/HDD)
A proci órajelét monitorozod? Tényleg felmegy 4,2 GHz-re és azon jár? Némelyik Giga Z77-es lapnál van a procihoz is TDP limit beállítva és ez visszaveheti a frekit. De simán lehet szoftveres is a dolog. Egy friss win install nem árthat neki.
-
ttt1
őstag
válasz
Speed® #29089 üzenetére
Szerintetek miért van az, hogy egy MSI H67-es lapban volt a cpu (I5-3570K) turbó módba 3,8 ghzen. Majd lecseréltem Gb-z77-es lapra és a 4 ,4,2-re húzott cpu lassab eredményeket produkál mint elötte? GTX-960-as vga amit ki kellene hajtania. 3dmark és cinebench meg valley benchmark is rendre kevesebbet produkál. Egy technikai dologra tudok gondolni, hogy win nem volt installva csak a régi cuccok eltávolítva és új driverek felrakva.
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz
windlord #29103 üzenetére
LLC 1.52, az alá nem megy. Alap/auto 1.85?-n volt semmivel nem volt jobb, 4.3-at úgy sem vitte stabilan hw erroros volt. Persze ez egy olcsó alaplap, budget hűtéssel, (vrm sincs hűtve rajt) úgyhogy örülünk a 4.2nek is, hogy stabil. ;- Persze hogy századot akartam mondani, ismét bocsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hisense LCD és LED TV-k
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Musk feloszlatta a Tesla Dojo szuperszámítógépes részlegét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-8600K / Beszámítás OK!
- Intel core I7 8700k
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest