Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
Hát megérkezett az új 3770K-m a kicsit lesántult 3770K-m helyett. De valami nagyon ótvar példányt fogtam ki

4,2 Ghz-en -0,60 V offset-tel Prime95 indulásakor ha be van kapcsolva a HT szinte azonnal felugrik 88 ˘C-ra.
Idle is 40 ˘C környékén szaladgál.
A hűtő sztem jól fexik rajta (Brocken II), ezt nagyon nem is lehet rosszul felrakni.A régebbi procim sokkal hűsebb volt

-
laychi
veterán
válasz
windlord
üzenetére
Tesztelj ROG Realbench 2.41-el,nem fűt be ennyire,de elég jó stabilitásteszt.
Stresszteszt részt futtasd legalább 2x,ez 30 perc.
Annyi ramot állítsd be,amennyi a gépedben van.
Ha nem engedi futtatni az azért lehet,mert :
vagy ki van kapcsolva a virtuális memória,ez esetben kevesebb rammal tudsz tesztelni.
vagy betetted a programfiles mappába,ahonnan nem engedi futtatni a rendszer.
Szóval ajánlott,hogy be legyen állítva virtuális memória és mondjuk hagyd a letöltéseknek kinevezett mappában ás onnan futtasd. -
bandika0626
senior tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Kivéve ha valami manuálisan volt beállítva és az nem stimmel az új procival. Pl: cpu fesz.
-
Vadasz1
tag
Sziasztok vettem egy i5 2500k procit,2400-es helyére ki cseréltem ,bekapcsolom és azt irja ki hogy a biosban nem jó valami mi lehet a külömbség a két proci közt a biosaban .ahogy van ugy elmentem a biost, ujra indul és kikapcsol tudnátok segiteni
-
LWhite
tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Hm, akkor viszont már inkább az offset, mert az az auto-n beállított 1,160-1,175 vcore értékre +0,100 offsettel 4,5 GHz-en is elfut, igaz a játékok úgy már 70-75 fok fölé is benéznek.
Manual-ban ugyanezt a frekvenciát csak 1,3V fölé (khm, jóval) emelve tudnám tartani, különben rengeteg a WHEA logger.
Akkor szétnézek alaplap fronton!
Van valakinek jó Z77-es?
-
LWhite
tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Hm, azt hiszem megvan a hiba. Így akkor sokra nem megyek...
"P67 & Z68 motherboard hardware configuration is based on AWARD BIOS.
Existing Phase Power VRM Design work in AWARD, but not in UEFI BIOS.
So,in UEFI BIOS LLC function is not available." -
LWhite
tag
válasz
bandika0626
üzenetére
-
LWhite
tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Köszönöm ezt még megnézem!
A leírásban nincs benne, de a 3. generációs procit is jól kezeli az új BIOS-szal.
Vagyis ezek szerint lehet, hogy nem olyan jól... -
bandika0626
senior tag
válasz
LWhite
üzenetére
Van egy olyan, hogy Load Line Calibration (LLC röviden). Ezt minél közelebb állítod a 100%-hoz annál kevesebbet fog esni a feszültség terhelés alatt. Ezt a feszültségesést nevezik Vdropnak. Ezért látod azt, hogy biosban 1.2V állítasz be cpu-z pedig csak 1.12-1.14V mutat. Tehát 0.06-0.08V droppol a lapod. Ezt lehet állítani általában de nem tudom, hogy a te lapodban van e ilyen lehetőség.
Mindenesetre keress ilyet Load Line Calibration (LLC röviden) százalékosan vagy másképp lehet állítani ha támogatja a lapod/BIOS-od.Kellene egy gyártói link a lapodról, hogy pontosan melyikről van szó.
-
LWhite
tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Hát én már nem tudom!
Lehet, hogy az alaplap is hibás lesz, mert nem tudom, hogy pontosan mit is csinál.
1,20V Vcore-t beállítva a CPU-Z 1,12-1,14-es értéket mutat, stabil max 79 fokra melegszik Linx alatt.
De ha fentebb állítom (frekvenciát és feszültséget is), na ott kezdődik a probléma, mert csak dobálja WHEA-logger-t, és melegszik is rendesen. Ez 1,3V+ a BIOS-ban bár CPU-Z itt sem mutat annyit, csak 1,25 körül.
Szóval annyira már nem értem, hogy mi van? -
laychi
veterán
válasz
bandika0626
üzenetére
-
i5 2500k-t mennyi feszen érdemes próbálni 4GHz-en? Vagy ezt csak próbálgatással lehet?
-
LWhite
tag
válasz
laychi
üzenetére
Próbálkoztam a fix beállítással, de nem igazán jutottam dűlőre.
4,2GHz, 1,16V-nál lefagyott, 1,18-1,20V körül már jobb volt, de...
...van egy CPU PLL Overvoltage beállítás, ahol nem igazán tudom, hogy mit kellene. Van auto, ami így hagyva disabled, vagy enabled. Ha fix feszültséget állítok, a PLL akkor is beavatkozik?A CPU-Z-ben 1,16-1,18V körül mozog, de a Core Temp VID értéke 1,261V.
Itt most melyik a valós feszültség érték? -
Sziasztok!
i5 3570K húzásával próbálkozok. 4,2GHz jutottam eddig. Játék közben tesztelgettem 70-74 fok körüli értékeket kapok. Húzás nélkül 65 körül. Cooler Master Seidon 120V V2 hűtöm ami igaz csak egy belépő szintű vízhűtő.
Kérdésem, hogy ez már a nagyon magas hőfok kategóriába tartozik? -
bandika0626
senior tag
válasz
ittakary
üzenetére
Akkor most már értem miért került szóba a Z97-es lap. Mert a 3470-et nehezen lehetett volna munkára fogni benne.
(#26856) Szoszo94: Nekem is ilyen lapom van én augusztusba vettem 20K-ért szállítással együtt. Jó kis lap szerintem. Meg se kottyan neki a 4.6@1.32V a 3570k-nak.
-
válasz
bandika0626
üzenetére
i5 3470 van most az asztalomon, de lehet rászánok még egy 10est és i5 4xxx lesz
Az biztos hogy nonK i5. Se HT, se vérpistike tuning nem kell nekem.
-
F e Z o
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
23k az a 22. Mivel alig kell - ha egyáltalán kell plusz fesz a 600MHz pluszhoz, így elvinné ez a lap is. Sajna a kisebb méretet mindig meg kell fizetni, személy szerint nem vennék ilyet. Z97 valóban drágább, de akkor a procit is cserélned kell, nos azt nem tudom mennyiből úsznád meg.
PC építésről csak annyit, hogy majd egy évig készült a házam, s mire kész lett lecseréltem a vga-t (r9 280-->7970 lightning), s sajnos az új kari méretei miatt megint át kell szabnom a házat egy picit. Ezt az évet szeretném már kihúzni ezzel a konfiggal.
-
válasz
F e Z o
üzenetére
Ehhez mit szólsz? [link]
Ez egy elég gagyicska lapnak tűnik:
- 2 RAM foglalat -> nekem bőven elég, sosem volt még 2-nél több modulom
- PCI foglalat nekem előny (van hangkártyám)
- nincs hűtőbordaDe ha birja azt amit irtam, akkor lehet rámennék... Vagy legvégső esetben 14 napos elállási jog, de ezzel csak legvégső esetben szivatnám iPonékat.
-
-
Meg szabad venni ilyen - relative - olcsóbb Z77es AsRock lapokat, mint pl:
ASRock Z77 PRO3
Egy i5 3470 lenne benne, és a tubo szorzós hacket szeretném véghezvinni ( +600MHz ahogy korábban meg lett emlitve)
Sőt igazából a kérdésem inkább arra vonatkozna: melyik a legolcsóbb lap, amiben ezt véghez lehet vinni? B75 vagy H77 esetleg? Mert az a bajom, hogy nekem mATX lap kellene első körben mert egy házcsere ugyan anyagilag beleférne, de plusz nyűg lenne. És Z77ből alig van mATX mind piacon, mind boltokban.
Illetve még egy kérdés
Mi lehet egy olcsóbb - hűtőborda nélküli - Z77 lap hátránya. Elvégre nem egy 3770Kt hajtok szét benne ötzsáz gigahertzen, hanem cska +600MHz-et akarok kisajtolni szegény szottyadt i5-ömből
erre még talán az olcsóbbak is képesek? -
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
A +4, + 2 szorzóemelést és turbót csak eléri benne, az 600MHz.
-
mqm
senior tag
Sziasztok ismét!

A 3470 tuningolasara találtam egy lapot és szeretném kérni a jóváhagyásotok! [link]
Megfelelne a célnak?
Üdv,
P. -
F e Z o
veterán
válasz
LWhite
üzenetére
Szerintem teljesen felesleges a csere, ahol elhasal a c12p, ott a d14 se húzza sokáig. Alapvetően 2 fok különbség van köztük a d14 javára.
-
LWhite
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Akkor érdemes lenne D14-re cserélnem?
-
LWhite
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Noctua NH C12p van rajta.
-
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nehogy lecsapódjon a pára a gépre, csak óvatosan.
Te sem a legtuningosabb procival rendelkezel. Majdnem másfél Volt...

-
F e Z o
veterán
Meg kell hagyni némelyikőtök gyilkolássza rendesen a prociját, nehogy egyszer elszálljon az egyik 100 fok felett.
-
LWhite
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Szia!
Akkor ha Linx-en felugrik 93-95 fokra (3770K @4,5 GHz), akkor ne essek még kétségbe?
Érdekes viszont, hogy csak a 3-4. mag ilyen meleg, az 1-2. kb 10 fokkal hűvösebb. -
bandika0626
senior tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Szerintem is. Úgyse linxre használom a gépet. Játék alatt meg 45-46 fok körül mozog. Videószerkesztésnél meg 68-ig megy el.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
bandika0626
üzenetére
Szerintem Linx alatt korrektkek még ezek a hőfokok,Játék alatt meg ugyse megy fel ennyire.
Nekem is be ugrott 105 mind a szél.D14-el -
laychi
veterán
válasz
bandika0626
üzenetére
Lehetett trükközni az llc-vel ha több feszt adtam neki alapból és lefele droopoltattam az llc-t akkor meg tudtam csinálni az 1,264V-tal,de hd kódoláshoz kellett az 1,28V
Csak most hirtelen teloról ezt a képet találtam a topicban.
A 103-as maximumról nincs kép. -
laychi
veterán
Régi szép idők.
(mondjuk lehetett volna jobb is)
1. Kupaktalanítás eredménye:
Előtte:
Itt 4,5ghz-en volt 99fok(de volt 103 is) ki is feküdt

-
válasz
bandika0626
üzenetére
Ezért mondtam, hogy HA más proginál is eddig felmegy, akkor... Linx-szel, bőven jó.
-
laychi
veterán
válasz
dannyl
üzenetére
Nem olyan rossz az...nekem anno kb ugyanilyen fesszel cm hyper 212 evo alatt 103 fokra felment.
Aztan leszedtem a kupakot -26fok,házcsere -6 fok,lett belőle 71.
Ha akkor meg lett volna a noctua,akkor kb 60fok lett volna.Játékok alatt meg jó,ha volt 60 fok javítás előtt.
X264 kódolásnál volt max 67-70fok közt a maghő.(ez is javítás előtt,rosszul szellőző házban.)
-
válasz
bandika0626
üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy játék alatt, hogy teljesít, mert linx alatt nekem 10 fokkal több, mint bármelyik játék mellett. Azért ha 80 fokon megy, akkor valamit szerintem vegyél vissza.
-
bandika0626
senior tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
-
laychi
veterán
Olympos már át lett vezényelve haswell topicba,szerintem már felesleges itt írni neki

Jobb hűtő és alulfeszelés is lett neki javasolva. -
ricsi8800gt
addikt
válasz
bandika0626
üzenetére
Nekem 4096 ment a Linx.
De ahogy meg tekeri a procit és nincs komoly víz hűtés a prockon addig nem érdemes vacakolni a Linxel -
bandika0626
senior tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Na majd este ránézek több memóriával a linx-re. Nekem kb 1.28V kér 4.5GHZ-hoz. Most 4.4@1.23V megy. Így is megnéztem de csak 1,5GB rammal mert 4GB van engedélyezve a tv tuner miatt. Így viszont 77 fokig ment fel és az enyém most nem kupakolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4648, 100% AKKSI
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/ 1TB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)