Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Kalandor: Trust GXT929 HELOX egér (feat Cooler Master MM710)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
üzenetére
Én ezt (is) néztem: LINK.
Azt mondjuk látom én is, hogy ez elég káoszos, zajos, koszos a végeredmény.
De, nekem igazából arra kellene, hogyha adott egy lakás, amihez mondjuk nincs alaprajz vagy szar az alaprajz, vagy csak alaprajz van és metszetek nincsenek, akkor a Lidar-ral felmérve kapnék egy ~ 90%-os pontosságú alapmodellt. Aminek alapján persze én magam megrajzolnám meg a falakat, ablakokat, berendezési tárgyakat stb.. De, legalább nem kéne mérni...Másik példa. Két napja voltam kinn megnézni egy helyszínt. Kisebb családi ház, ahová plusz medencét fognak építeni a kertbe. A medence és környezete a lényeg, de látványterven akkor is látszódnia kell a háznak. Alaprajz nincs, ügyfél már Amerikában... Persze alap dolgokat fel tudok mérni kézzel, meg lézerrel, de egy komplett homlokzatot nyilván nem. Ezért most azt csinálom, hogy a pár méret és a homlokzatról készített fénykép alapján arányosítással próbálom megrajzolni a lehető legjobban a házat is.
Na most - elképzelésem szerint, persze tudom, hogy csak 5 méterig jó - ha fognám a Lidart és nagyjából feltudnám mérni vele a homlokzatot meg a környezetét, legalább csak annyira, hogy arányaiban jó méreteim legyenek, akkor ez nekem több napi munkát spórolna meg.Gondolom a tárgyak scannelése jobb minőséget adna, ha homogén környezetben történne, nem pedig a fűben, mint a videóban szereplő koponya esetében. De mondjuk autót nem scannelnék vele, mert az úgy sajnos tényleg használhatatlan, bár jól néz ki, de tele van sallanggal kilógásokkal stb... ami a látványterven elég furán nézne ki
Bár ránézésre még így is egyszerűbb letisztázni és kijavítani azt az autót, mint nulláról, műszaki rajz nélkül megrajzolni pontosan.Nyilván szoftver kérdése az egész. Mit tudnak kihozni a Lidar-ból. Mert Ikeás bútorok AR-ben való bemutatására, meg animojik készítésére és egyéb bohóckodásokra nem ér egy fillért se (számomra).
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Bár ránézésre még így is egyszerűbb letisztázni és kijavítani azt az autót, mint nulláról, műszaki rajz nélkül megrajzolni pontosan.